Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
14
Favori
166.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonyali61

    önceki sayfada da söyledim fazla yağlı yiyecekler pişirmeyin burlörden alev alır ,

    size bir tarif

    markette veya kasaplarda satılan kemiksiz ve derisiz tavuk butu alınır , 1 kg

    bunlar kuşbaşı büyüklüğünde şişlik doğranır

    bunların üzerine 2 adet büyük boy kuru soğan ay şeklinde doğranır

    yaklaşık olarak 5-6 diş sarmısak ( sarımsak da diyenler var ) ince ince doğranır

    pul biber , tuz , kara biber ve çok az da kimyon katılıp üzerine çeyrek çay bardağı zeytin yağı gezdirilip iyice harmanlanır

    derince bir kaba konulup üzeri streç film ile hava almayacak şekilde iyice kapatılarak buzdolabında 24 saat bekletilir

    daha sonra çöp şişlere aralarında domates ve biber ( isteğe bağlı ) eklenerek dizilir

    veeee tüplü mangalda pişirilir , yiyenler genelde bunu nasıl yaptın ? bu ne lezzetli tavukmuş nerden aldın ? gibi sorular sorarak memnuniyetini belirtir.

    not : bu tarifi şiddetle tavsiye ederim aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz , fazla yağlı olmadığı için alev alma sorunları da olmuyor...

    dip not : etleri dizerken etlerin üzerine yapışmış olan soğan vs daha da bir lezzet veriyor..





    güzel tarif,
    .
    şu da var,
    Izgara yapılacak tavuk etinde; soya sosu, karabiber, kimyon, tuz, kekik ve arzu edilirse toz fesleğen karışımı kullanılmalıdır.

    Bir buzdolabı poşeti içerisinde, soya sosu, karabiber, kekik, çok az kimyon, 2 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı bal katarak bu şekilde marine tavuk etini pişirebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordford50

    quote:

    Orijinalden alıntı: tonyali61

    önceki sayfada da söyledim fazla yağlı yiyecekler pişirmeyin burlörden alev alır ,

    size bir tarif

    markette veya kasaplarda satılan kemiksiz ve derisiz tavuk butu alınır , 1 kg

    bunlar kuşbaşı büyüklüğünde şişlik doğranır

    bunların üzerine 2 adet büyük boy kuru soğan ay şeklinde doğranır

    yaklaşık olarak 5-6 diş sarmısak ( sarımsak da diyenler var ) ince ince doğranır

    pul biber , tuz , kara biber ve çok az da kimyon katılıp üzerine çeyrek çay bardağı zeytin yağı gezdirilip iyice harmanlanır

    derince bir kaba konulup üzeri streç film ile hava almayacak şekilde iyice kapatılarak buzdolabında 24 saat bekletilir

    daha sonra çöp şişlere aralarında domates ve biber ( isteğe bağlı ) eklenerek dizilir

    veeee tüplü mangalda pişirilir , yiyenler genelde bunu nasıl yaptın ? bu ne lezzetli tavukmuş nerden aldın ? gibi sorular sorarak memnuniyetini belirtir.

    not : bu tarifi şiddetle tavsiye ederim aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz , fazla yağlı olmadığı için alev alma sorunları da olmuyor...

    dip not : etleri dizerken etlerin üzerine yapışmış olan soğan vs daha da bir lezzet veriyor..





    güzel tarif,
    .
    şu da var,
    Izgara yapılacak tavuk etinde; soya sosu, karabiber, kimyon, tuz, kekik ve arzu edilirse toz fesleğen karışımı kullanılmalıdır.

    Bir buzdolabı poşeti içerisinde, soya sosu, karabiber, kekik, çok az kimyon, 2 diş sarımsak rendesi, 1 yemek kaşığı bal katarak bu şekilde marine tavuk etini pişirebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Merhaba,
    Lav Taşlı mangallar ile ilgili açmış olduğumuz konu başlığına gelen bir çok soru kullananların tecrübeleri ile yanıtlanmış genel olarak bir kaç konu var bunlarında şöyle açıklamaya çalışacağım.Piyasada satışa sunulan bir çok marka lav taşlı mangal var bunların teknik yapıları farklı olabiliyor ama forumda bazı arkadaşların
    ortak sorusu olan gaz girişi metal borusu üzerindeki deliklerin gaz kaçırıp kaçırmayacağı idi bu delikler yanma esnasında oksijen sağlayan hava delikleridir ve kelepçeler iyi sıkılmış ise herhangi bir gaz kaçağı yapmazlar tersine hava girişi sağlar ve bu sayede alev mavi ve issiz şekilde yanar,deliklerden yeterli hava alamayan mangallarda sarı alev ve isli yanma görülür bu yüzden hava delikleri çok önemlidir her zaman açık ve işlevsel olmalıdır.
    İkinci konu lav taşlarının pişirme esnasında alevlenmesi pişirme sırasında yağların direk olarak taşlara akmaması gerekir. Bu yüzden birçok modelde yiyeceklerin konulduğu oluklu ve delikli ızgaranın konma şekli, oluklar üzerinde delikler bulunan modellerde bu ızgaranın delikleri havuz gibi yağı toplayacak gibi değil ters çevrilerek deliklerin yukarıda olması çok önemlidir.Bu şekilde yağ deliklerden taşların üzerine akmaz, oluklardan yağ sorunsuz olarak yağ kanalına akar.
    Alevlenmede ikinci önemli konu taş cinsi ve kalitesi Burada herkesin belirli markalara sahip olduğu için marka ismi vererek açıklama yapmakta bir sorun olmayacağını düşünüyorum.Landmann kırmızı lav taşı kullanıyor ama lav taşı olarak kalite düşük, gözenek yapısı az, özgül ağırlıkları normale göre yüksek,Bu da bir arkadaşımızın bahsettiği gibi bazı taşlarda ısı altında çatlama.vs.yaratmasıdır.Erçelik ve Simkor kaliteli mangal yapmalarına rağmen hala beyaz taşları ısrarla kullanmaya devam ediyorlar.Halbuki bu kalite mangal başına 1-2 TL fark yaratır Beyaz taşların çok toz dökmesi özellikle alt bölmeli modellerde sorun yaratıyor ayrıca beyaz taşların gözeneklerinin kırmızılara nazaran %35 az olması yağ emilmeyi azalttığı için alevlenme kolay oluyor.Yapıcıoğlu Mangal uzunca bir süre Beyaz taş kullandıktan sonra zannediyorum gelen şikayetler üzerine bir süredir Kırmızı taşlı mangalları satıyor.
    Alevlenmede önemli bir konuda. Pişirilecek yiyeceklerin direk olarak mangal üzerine koymak yerine Paslanmaz bir tel ızgara içinde hareket kabiliyeti kazanarak lav taşlı mangal üzerine konulması.
    Bazı Arkadaşlarımız lav taşlı mangalları doğal gaz ile çalıştırmak istemişler,Lav Taşlı mangalların Doğal gaz uyumlu ev modelleri var mı bilemiyorum ama piyasada satılan piknik tipi modelleri doğal gaza uyum sağlatmak ve iç mekanlarda kullanmak işin erbabı tarafından yapılmadan riskli olabilir,
    zaten Kaliteli bir brülör ve kaliteli bir taş ile çok çabuk ısınan bu mangallarda 2 lt tüp ile ortalama 15 ila 20 sefer pişirme yapıldığı göz önüne alınırsa pişirmeye harcanan gaz fiyatı bu zevk ve lezzet için çok fazla değil diye düşünüyorum.








  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krimwalde

    Hangisini önerirsiniz?

    http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-lava-tasi-3kg/productDetails.aspx?productId=hrland0273&categoryId=34001252

    http://www.lavtas.com/?newUrun=1&Id=1109847&CatId=bs290276&Fstate=&/LAV-TA%C5%9EI-MANGAL-5-KG-KUTU
    Merhaba,
    Landmann mangalları kalite olarak gayet tatminkar ama lav taşı için aynı şeyi söylemek zor taşlar homojen değil yani çok ayrı özellikte lav taşı aynı pakette.Fiyat olarakta verdiğiniz linkte görüldüğü gibi 3 kg 20 TL ayrıca kargo ücreti.İkinci linkteki lavtas, taş kalitesi olarak bence piyasadakilerin en iyisi fiyat olarakta 5 kg 25 TL kargo ücretinide kendileri karşılıyorlar.seçim sizin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: McCarty

    bugun bende araştırırken hepsiburada da yazan bi not dikkatimi çekti. bu tür lav taşlı mangallar kesinlikle ev ortamında degil açık alanda yapılması gerekiyormuş.
    tabii benimde düşüncem belki kombisi balkonda olanlar ek bi hat çeker olabilir mi diye ama sanırım dogalgaz da iş riskli olur.
    Uzun bir araştırma sonucu Lav Taşlı Mangal almaya karar verdim. Aşağıdaki Linkte bahsi geçen Erçelik Mangal için satıcıyla irtibata geçtim, yanında göndereceği lav taşlarının rengini sorduğumda standart beyaz olduğunu belirtti, bende onun yerine kahverengi gönderebilirse siparişi vereceğimi söyledim kabul etti ve siparişi verdim.
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/ercelik-mangal-ercelik-tuplu-mangal-35x45cm-129961449

    Mangal bugün elime ulaştı, ilk denememde şiş ve tavuk kanat yapmaya karar verdim, ızgara olmadan koyacağım için yetkili firmayı aradım, herhangi bir sıkıntının olmayacağını söylediler, ilk olarak 5 - 10 dk arası yüksek ateşte lav taşlarını yaktım, ilk olmasındanmı kaynaklanıyor yada bundan sonra bu şekilde devam edecekmi bilmiyorum yoğun ve rahatsız edecek şekilde lav taşlarının kokusu geldi. Şişleri koymadan ateşi kıstım ve yorumlarda bahsedilen ateş alma korkusuna lav taşlarının üzerine folyo koydum onun üzerine şişleri dizdim, herhangi bir duman yada ateş olayı olmadı ama ısının yetersiz kaldığı düşüncesi ile folyoyu kaldırıp ızgara üzerine dizdim şişleri, yukardaki yorumlarda bir arkadaşımız arka kısmını yükseltilmesi gerektiğini söylemiş aynen o şekilde arka ayaklarını yükselttim ve yağlar ızgarada bulunan hazneye doldu, herhangi bir ateş alma ile karşılaşmadım. Tavuk kanatları tel ızgaraya dizip öyle mangalın ızgarasına koydum.

    İlk denememde biraz risk alıp misafir davet ettim, ama sonuç mükemmel :) herkes çok beğendi. Özellikle şişler daha güzel oldu, folyodanmı kaynaklanıyor yada sosundanmı bilmiyorum, 2. denemede anlıyacağız artık.




  • BLacKeLDiaBLo kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben de özendim, landmann 'lardan aldım iki hafta önce. Aynen dediğiniz gibi lav taşları korkunç bir gürültüyle patlıyorlar ve parçaları mermi gibi etrafa saçılıyor. Son derece tehlikeli. Bir parçası kolumun iç kısmına geldi ve yaklaşık 1cm içeriye saplandı, çok sıcak olduğu için bıraktığı yanık izi de cabası. Gözüme gelse kesin kör olmuştum. Derhal kapatıp taşları topladım ve hepsini attım. Artık lav taşsız kullanıyorum.
    Bu patlamalar normal bir durum olamaz. Yazınızı okuyunca son dönemde gelenlerdeki taşlar böyle diye tahmin ediyorum. Firmayı arayıp durumu anlatacağım.

    Evin içinde balık yapıldığında koku sorunu ve temizliği zor olduğu için balkonda yapabileyim diye almıştım bu mangallardan. Kılçıkları ayıklanmış sarıkanat almıştım. O kadar yağlamış olmama rağmen acayip yapıştılar, parçalar alt kısma düştü, çıkartamadım, yanık, is, duman berbat bir durum. Keşke fırında yapsaymışım dedirtti.

    İkinci kullanımımda kapanıp açılan saç ızgara aldım onun içinde aynı balıklardan denedim. Soğan sürdüm, zeytinyağı sürdüm, eh işte daha başarılı oldu. Ama yine çok uğraştırdı. Ya pı şı yor.

    Başka bir denememde yine kapanıp açılan saç ızgarada palamut fileto denedim, bol zeytinyağı. Fena olmadı. Yapışıp parçalanmaması için çok hassas özen göstermek zorunda kaldım.

    Yine küçük ızgaralık balıkları landmann 'ın kendi ürünü olan aluminyum folyodan yapılmış ızgara pişirme kaplarıyla denedim. Yine bolca yağladım. Daha kolay çevriliyorlar, ama çok geç pişiyor. Izgara değil de buğulama gibi oldu. Zaten toplarken lif lif dağıldılar. Yani küçük balıklar bu mangala göre değil. Doğru fırına.

    Genel şikayetlere ben de katılıyorum. Yağlar ve içine düşen yiyecek parçaları öyle bir yanıyor ki rüzgarlı havada açık balkonda olmama rağmen nefes alamadığım ve önümü görmekte zorlandığım zamanlar oldu. Özellikle pişirme sonrası yağlar yansın diye mangalı biraz daha yaktığımda öyle bir duman çıktı ki, balkon kapısı sımsıkı kapalı olmasına rağmen evin bütün odaları duman içinde kaldı. Yangın alarmı çalışacak diye ödüm koptu. Kömürlü mangal yakmış kadar oldum. Balkon fena battı. Temizlerken dilim dışarda kaldı. Hanımın dalga geçişleri de üstüne cabası.

    Sebzeler konusunda ise son derece başarılı diyebilirim. Soğanlar, biberler bir kaç dakika içinde yumuşacık ızgara oluyorlar. Ateşi çok güçlü.

    Yılmadım, yeni yöntemlerle farklı yiyeceklerle denemelerime devam edeceğim. Bi dünya para verdim, bir işe yaraması lazım bunun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasulyedenmail

    Merhaba,
    Ben de özendim, landmann 'lardan aldım iki hafta önce. Aynen dediğiniz gibi lav taşları korkunç bir gürültüyle patlıyorlar ve parçaları mermi gibi etrafa saçılıyor. Son derece tehlikeli. Bir parçası kolumun iç kısmına geldi ve yaklaşık 1cm içeriye saplandı, çok sıcak olduğu için bıraktığı yanık izi de cabası. Gözüme gelse kesin kör olmuştum. Derhal kapatıp taşları topladım ve hepsini attım. Artık lav taşsız kullanıyorum.
    Bu patlamalar normal bir durum olamaz. Yazınızı okuyunca son dönemde gelenlerdeki taşlar böyle diye tahmin ediyorum. Firmayı arayıp durumu anlatacağım.

    Evin içinde balık yapıldığında koku sorunu ve temizliği zor olduğu için balkonda yapabileyim diye almıştım bu mangallardan. Kılçıkları ayıklanmış sarıkanat almıştım. O kadar yağlamış olmama rağmen acayip yapıştılar, parçalar alt kısma düştü, çıkartamadım, yanık, is, duman berbat bir durum. Keşke fırında yapsaymışım dedirtti.

    İkinci kullanımımda kapanıp açılan saç ızgara aldım onun içinde aynı balıklardan denedim. Soğan sürdüm, zeytinyağı sürdüm, eh işte daha başarılı oldu. Ama yine çok uğraştırdı. Ya pı şı yor.

    Başka bir denememde yine kapanıp açılan saç ızgarada palamut fileto denedim, bol zeytinyağı. Fena olmadı. Yapışıp parçalanmaması için çok hassas özen göstermek zorunda kaldım.

    Yine küçük ızgaralık balıkları landmann 'ın kendi ürünü olan aluminyum folyodan yapılmış ızgara pişirme kaplarıyla denedim. Yine bolca yağladım. Daha kolay çevriliyorlar, ama çok geç pişiyor. Izgara değil de buğulama gibi oldu. Zaten toplarken lif lif dağıldılar. Yani küçük balıklar bu mangala göre değil. Doğru fırına.

    Genel şikayetlere ben de katılıyorum. Yağlar ve içine düşen yiyecek parçaları öyle bir yanıyor ki rüzgarlı havada açık balkonda olmama rağmen nefes alamadığım ve önümü görmekte zorlandığım zamanlar oldu. Özellikle pişirme sonrası yağlar yansın diye mangalı biraz daha yaktığımda öyle bir duman çıktı ki, balkon kapısı sımsıkı kapalı olmasına rağmen evin bütün odaları duman içinde kaldı. Yangın alarmı çalışacak diye ödüm koptu. Kömürlü mangal yakmış kadar oldum. Balkon fena battı. Temizlerken dilim dışarda kaldı. Hanımın dalga geçişleri de üstüne cabası.

    Sebzeler konusunda ise son derece başarılı diyebilirim. Soğanlar, biberler bir kaç dakika içinde yumuşacık ızgara oluyorlar. Ateşi çok güçlü.

    Yılmadım, yeni yöntemlerle farklı yiyeceklerle denemelerime devam edeceğim. Bi dünya para verdim, bir işe yaraması lazım bunun.
    Selamlar,

    Yaklaşık 2 senedir, bilinen adı ile tüplü mangal kullanmaktayım. Bu süre zarfında hem erçelik marka hem de açan marka mangalları kulladım.

    Tüplü mangallarda tüpten çıkan alevin taşları ısıtarak etin, balığın vs. pişirilmesine zaten hiç inanmadım. Pirişim işini yaparken illa tüpün az da olsa açık olması gerekmekte bu da içime sinmemektedir. Ayrıca esas kömür tadını alamazsınız. Bu aslında kaliteli tüplü mangallar için de geçerli. Bir arkadaşım da vardı randıman alamadığına şahit oldum.

    Ben mangalı şu şekilde kullanmaktayım,

    Mangal yüzeyinin %50'sini bildiğiniz beyaz lav taşı, kalanını normal mangal kömürü (odun kömürü koyuyorum). Mangalın üzerinde yer alan oluklu ızgarayı yerine ekledikten sonra, tüpü açıyorum, ilk 5 dakika harlı sonra ki 3 dakika kısık alevle mangal kömürlerini zahmetsiz şekilde yakıyorum. Sonra tüpü kapatıp, bildiğiniz klasik mangal şekilde etlerimi pişirmekteyim. Mangalın içindeki odun kömürü ve beyaz lav taşları ile beraber etlerim, balıklarım çok güzel ve kısa zamanda pişmekte.

    Yani anlayacağınız, tüplü mangalı yarı yarıya klasik mangal olarak kullanmakyayım. Sadece klasik mangalı yakarken çok vakit kaybetmekteydim. Şimdi ise çırasız yellemesiz, sadece tamıtamına 7-8 dakikada mangalım kor halline gelmekte.

    Sizlere bazı ip uçları vereyim.


    1-Erçelik mangalın metali kaliteli ve kalın. Hatta oluklu ızgarası açan marka mangalada da kaliteli ancak şu şekilde sorun var. Erçelik mangalda mangal pervazı yok. Bu nedenle kademe ayarı yapılamıyor. Normal şartlarda tel ile et arasında 15 cm olması gerekmekte. Ancak genelde tüplü mangallarda bu uzaklık neredeyse sıfıra yakın. O yüzden etlerden damlayan yağlar alev almakta, Normal mangalda da alev almakta ancak tüp açık durumda ise alev miktarı artabiliyor. Herkesin şikayet ettiği bu sorunu çözmenin en güzel yolu pervazlı mangal kullanmaktır. Bu yüzden bu yaz başı bir de açan marka tüplü mangal şiparişi verdim. 3 kademe pervazlısında olanı aldım. Pervaz br mangalın olmazsa olmasıdır, etlerin balıkların pişirim ayarları ve sıcaklık kademeleri sadece pervazla olur. Neyse,

    Açan marka tüplü mangalım geldi. Dediğim üzere bu mangalın kalitesi erçelikten düşük, mesela oluklu ızgarası teneke gibi, ilk ateşlemede yamulmakta, zira çekmecede yamulmuştu. Ayrıca mangalın tutamaçları kötü dizayn edilmiş. Bir de tüp brolürü takmalı çıkarmalı değil. Bu çok zahmetli. Normalde (mesela erçelik mengalde) tüp broluru tak-çıkar şekilinde olduğu için mangalı taşımada zorluk çekmiyorsunuz, Tak-çıkar sistemi olmayınca da tüp hortumunu mangala eklenen yerdeki vidalama sisteminden çıkarmanız gerekmekte. Bu da çok ilkel.


    Neyse,

    Açan marka mangalın içerisine yarısı odun kömürü yarısı beyaz lav taşı koyuyorum. 7-8 dakikada mangalım pişime hazır hale geliyor. Mangal kömütlerinin üzerini ince bir kül kapladığında oluklu ızgaranın daha da üstünde yer alan ve pervaza sabitlenen tel ızgaraya etleri koyuyorum. Tüpü kapatıp pişirimi yapıyorum. Pervaz sayesinde ateş ile balık arasında tam 15 cm olmasa da 12 cm mesafe kalıyor. Bu şekilde bu son 1 aydır 4-5 kere lüfer pişirdim:) Telden akan yağlar oluklu ızgaraya damlamakta. Tüp kapalı olduğu için çok çok az hatta hiç alev almamaktadır. Yani kısaca ateş ile balığın arasında her zaman oluklu ızgarayı bırakıp, pişirimi tel ızgarada yapıyorum. 2 sene içinde bulduğum en pratik yöntem bu. Telden damlayan yaglar oluklu ızgara geldikten sonra alev almadan ciddi miktarda duman yapıp tekrar balığa yansımakta. Bu işlem aynı zamanda tütsü gibi balığa ayrı bir nefaset katmaktadır.

    Bunun dışında küçük balıklar ya da ince dilim etler için mutlaka çift taralı tel ızgara kullanın,http://www.hepsiburada.com/liste/met-k-215-et-ve-balik-izgarasi-kucuk/productDetails.aspx?productId=hrmetizgara&categoryId=34001252&SKU=HRMETIZ-215)

    buyuk balıklar için lüfer vs.. bu tarz balıklar için satılan ızgarayı kullanın. (örn.http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-tekli-balik-tutucu-izgara-55cm/productDetails.aspx?productId=hrland345&categoryId=34001252&SKU=HRLAND345)

    Örnekte verilen ızgara biraz pahalı olabilir, ancak ben tchibodan aynı işlevi gören ızgarayı 10 tl den almıştım, starndart bir mangalda tek oturumda 350 grlık 3 adet lüfer pişiriyorum. O yüzden bana göre bunlardan en az 3 adet almanız gerekmekte. Ben bu şekilde yaptım. evde 4 kişi olsak bile tek oturumda 3 ten fazla pişiremeyeceğiniz için 3 adet yeterlidir. (tek mangal için) Bunun dşında şu şekilde bir ürün daha var (http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-uclu-balik-tutucu-izgara-76cm-krom-kirmizi/productDetails.aspx?productId=hrland282&categoryId=34001252&SKU=HRLAND282) bunu tavsiye etmem, nedeni ise mangalın ortası daha sıcak oldugundan ortadaki balık daha hızlı pişmekte yanlardaki biraz daha geç pişmektedir. Bu yüzden yukarıdaki gibi bir ızgara bu durumda size asla yardımcı olmayacaktır.

    Vaktim kalmadığımdan benden şimdilik bu kadar.




    Sorularını cevaplayabilrim.

    Saygılar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viva_bach -- 1 Aralık 2014; 15:42:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: viva_bach

    Selamlar,

    Yaklaşık 2 senedir, bilinen adı ile tüplü mangal kullanmaktayım. Bu süre zarfında hem erçelik marka hem de açan marka mangalları kulladım.

    Tüplü mangallarda tüpten çıkan alevin taşları ısıtarak etin, balığın vs. pişirilmesine zaten hiç inanmadım. Pirişim işini yaparken illa tüpün az da olsa açık olması gerekmekte bu da içime sinmemektedir. Ayrıca esas kömür tadını alamazsınız. Bu aslında kaliteli tüplü mangallar için de geçerli. Bir arkadaşım da vardı randıman alamadığına şahit oldum.

    Ben mangalı şu şekilde kullanmaktayım,

    Mangal yüzeyinin %50'sini bildiğiniz beyaz lav taşı, kalanını normal mangal kömürü (odun kömürü koyuyorum). Mangalın üzerinde yer alan oluklu ızgarayı yerine ekledikten sonra, tüpü açıyorum, ilk 5 dakika harlı sonra ki 3 dakika kısık alevle mangal kömürlerini zahmetsiz şekilde yakıyorum. Sonra tüpü kapatıp, bildiğiniz klasik mangal şekilde etlerimi pişirmekteyim. Mangalın içindeki odun kömürü ve beyaz lav taşları ile beraber etlerim, balıklarım çok güzel ve kısa zamanda pişmekte.

    Yani anlayacağınız, tüplü mangalı yarı yarıya klasik mangal olarak kullanmakyayım. Sadece klasik mangalı yakarken çok vakit kaybetmekteydim. Şimdi ise çırasız yellemesiz, sadece tamıtamına 7-8 dakikada mangalım kor halline gelmekte.

    Sizlere bazı ip uçları vereyim.


    1-Erçelik mangalın metali kaliteli ve kalın. Hatta oluklu ızgarası açan marka mangalada da kaliteli ancak şu şekilde sorun var. Erçelik mangalda mangal pervazı yok. Bu nedenle kademe ayarı yapılamıyor. Normal şartlarda tel ile et arasında 15 cm olması gerekmekte. Ancak genelde tüplü mangallarda bu uzaklık neredeyse sıfıra yakın. O yüzden etlerden damlayan yağlar alev almakta, Normal mangalda da alev almakta ancak tüp açık durumda ise alev miktarı artabiliyor. Herkesin şikayet ettiği bu sorunu çözmenin en güzel yolu pervazlı mangal kullanmaktır. Bu yüzden bu yaz başı bir de açan marka tüplü mangal şiparişi verdim. 3 kademe pervazlısında olanı aldım. Pervaz br mangalın olmazsa olmasıdır, etlerin balıkların pişirim ayarları ve sıcaklık kademeleri sadece pervazla olur. Neyse,

    Açan marka tüplü mangalım geldi. Dediğim üzere bu mangalın kalitesi erçelikten düşük, mesela oluklu ızgarası teneke gibi, ilk ateşlemede yamulmakta, zira çekmecede yamulmuştu. Ayrıca mangalın tutamaçları kötü dizayn edilmiş. Bir de tüp brolürü takmalı çıkarmalı değil. Bu çok zahmetli. Normalde (mesela erçelik mengalde) tüp broluru tak-çıkar şekilinde olduğu için mangalı taşımada zorluk çekmiyorsunuz, Tak-çıkar sistemi olmayınca da tüp hortumunu mangala eklenen yerdeki vidalama sisteminden çıkarmanız gerekmekte. Bu da çok ilkel.


    Neyse,

    Açan marka mangalın içerisine yarısı odun kömürü yarısı beyaz lav taşı koyuyorum. 7-8 dakikada mangalım pişime hazır hale geliyor. Mangal kömütlerinin üzerini ince bir kül kapladığında oluklu ızgaranın daha da üstünde yer alan ve pervaza sabitlenen tel ızgaraya etleri koyuyorum. Tüpü kapatıp pişirimi yapıyorum. Pervaz sayesinde ateş ile balık arasında tam 15 cm olmasa da 12 cm mesafe kalıyor. Bu şekilde bu son 1 aydır 4-5 kere lüfer pişirdim:) Telden akan yağlar oluklu ızgaraya damlamakta. Tüp kapalı olduğu için çok çok az hatta hiç alev almamaktadır. Yani kısaca ateş ile balığın arasında her zaman oluklu ızgarayı bırakıp, pişirimi tel ızgarada yapıyorum. 2 sene içinde bulduğum en pratik yöntem bu. Telden damlayan yaglar oluklu ızgara geldikten sonra alev almadan ciddi miktarda duman yapıp tekrar balığa yansımakta. Bu işlem aynı zamanda tütsü gibi balığa ayrı bir nefaset katmaktadır.

    Bunun dışında küçük balıklar ya da ince dilim etler için mutlaka çift taralı tel ızgara kullanın,http://www.hepsiburada.com/liste/met-k-215-et-ve-balik-izgarasi-kucuk/productDetails.aspx?productId=hrmetizgara&categoryId=34001252&SKU=HRMETIZ-215)

    buyuk balıklar için lüfer vs.. bu tarz balıklar için satılan ızgarayı kullanın. (örn.http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-tekli-balik-tutucu-izgara-55cm/productDetails.aspx?productId=hrland345&categoryId=34001252&SKU=HRLAND345)

    Örnekte verilen ızgara biraz pahalı olabilir, ancak ben tchibodan aynı işlevi gören ızgarayı 10 tl den almıştım, starndart bir mangalda tek oturumda 350 grlık 3 adet lüfer pişiriyorum. O yüzden bana göre bunlardan en az 3 adet almanız gerekmekte. Ben bu şekilde yaptım. evde 4 kişi olsak bile tek oturumda 3 ten fazla pişiremeyeceğiniz için 3 adet yeterlidir. (tek mangal için) Bunun dşında şu şekilde bir ürün daha var (http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-uclu-balik-tutucu-izgara-76cm-krom-kirmizi/productDetails.aspx?productId=hrland282&categoryId=34001252&SKU=HRLAND282) bunu tavsiye etmem, nedeni ise mangalın ortası daha sıcak oldugundan ortadaki balık daha hızlı pişmekte yanlardaki biraz daha geç pişmektedir. Bu yüzden yukarıdaki gibi bir ızgara bu durumda size asla yardımcı olmayacaktır.

    Vaktim kalmadığımdan benden şimdilik bu kadar.




    Sorularını cevaplayabilrim.

    Saygılar..

    Alıntıları Göster
    bende bu klasik mangal is duman yakma ve kül olayından dolayı tüplü mangal siparirişi verdim balkondaki barbeküle sığacak ölçülerde olanı almak zorunda kaldımhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/ce-belgeli-tuplu-mangal-kucuk-boy-35x30cm-135778896 dün geldi bugun kurdum satıcı ile iletişime geçtiğimde beyaz taş gönderiyorz dediğindenhttp://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/simkoryapicioglu-ercelik-mangallar-icin-lav-tasi-136763293 siparişinide verdim ama içerisinden kırmızı taş çıktı göndermiş bende o taşlarla sipariş verdiğim taşlarla mangalda hiç boş yer kalmayacak kadar taşları koydum küçük ve çok gözlü taşları seçerek koydum tüpü yaktım mangalın teneke saç kokuusu gitmesi için yaktım yüksek ateşte baya bir koku çıktı ... hafta sonunu bekliyorum bakalım sonuç nasıl olacak :)




  • Faydalı olmuş sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

    Faydalı olmuş sağol
    marhaba arkadaşlar malum piknik sezonu geldi çattı, konuyu hortlatayım. ben de geçen yıl GGden gürsaç markalı mangalı aldım. en çok bahsedilen yapışma sorununu bende yaşadım. ancak kullandıkça yapışma sorunu azalıyor. hatta uzun süredir kullananlarda gördüm hiç yapışmıyor. eğer çok sorun oluşturuyorsa kıstırmalı tel de kullanabilirsiniz. en son balık pişirdim ve gayet güzel oldu. alevlenme falan da olmadı. tavsiyem, balığı telde pişirirseniz, iki tarafı da tamamen piştikten sonra tele balığın yapıştığı yerlerden çatalla veya maşayla vurun. sonra yavaş yavaş teli açarken yapışan kısımları çatal yardımıyla ayırın, büyük balıkları büsbütün çıkarabilirsiniz. kullandığım üründe levrek gibi iki büyük balığı (karnından ikiye açılmış) aynı anda pişirebiliyorum, iki tarafı 15-20dk gibi sürede çok güzel bir şekilde pişiyor. ben gayet memnunum. herhangi bir gaz yanık is kokusu oluşmuyor. apartmanınızda sıkıntı çıkaracak kişi yoksa rahatlıkla kullanılabilir. sonuçta is oluşmuyor sadece pişirdiğiniz gıdanın kokusu çıkıyor.

    Benim merak ettiğim, pikniğe gittik, herşeyi hazırladık birinci parti pişti, ikinci partiye geçtik, orada tüp biterse ne yapacağız Tüpçüyü arayıp bilmem ne dağına bi ufak tüp gönder de diyemeyiz
    Şaka bi yana manometre denen cihazlar var basınç ölçen, onlardan entegre edilse, bilsek bi parti pişirmede ne kadar yakıyoruz, tüpte ne kadar kaldı, ne zaman değiştireceğim. Böyle bi sistem gören var mı?

    mesela böyle bişey, free shipping olsa alır denerdim :)
    http://www.aliexpress.com/item/NEW-1pc-Propane-table-Pressure-reducer-valve-Propane-gas-pressure-gauge-for-Torch/32235381841.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertaylan -- 23 Mart 2015; 17:45:59 >




  • Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı mangal için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    Tavsiye edebileceğiniz bir marka var mı mangal için
    merhaba arkadaşlar
    10 yıldır lavtaşlı tüplü mangal üretiyorum ilk başlarda bende çok ön yargılıydım
    ama kısa zamanda kömüre oranla çok daha kullanılışlı ve ekonomik pratik olması
    hatta doğru kullanımda daha lezzetli olması bu mangalın artıları
    eksileri ise yanlış ürün tercihi yanlış kullanım maalesef bu ürün üretip satandan değil
    pazarlama tekniği kullanan satıcılardan temin edildiği için ne parça temin edebiliyorsunuz nede doğru bilgi..
    beyaz taş sağlık açısından hiç bir sıkıntısı olmayan taştır gri taşlar ve kahve renkli taşlar muhteviyatında demir civa gibi
    bazı zararlı maddeler bulunmaktadır bu miktarlar çok önemli oranlarda değildir bindelikli oranlardır ama neticede vardır
    bu mangalın en önemli sorunu yanma dır brülör enjektör önemlidir mavi alev olmazsa is yapar koku yapar taş sepeti en çabuk eskiyen parçadır
    sonra üst ızgara eskir..
    nasıl kullanacağız...
    mangalı aldık yapmamız gereken hortum musluk aparat montajsızsa kelepçe kullanarak takalım
    taş sepetine taşları yerleştirelim taşlar ne çok büyük nede çok küçük olmalı çok aralık bırakmadan taşları yerleştirmemiz önemli
    aparatı brülöre yerleştirelim yaklaşık 3 cm girecek aparattaki delikler kesinlikle açık kalacak bant yada başka birşeyle delikler kapatılmamalı
    peki neden bu şekilde sanki yerinden çıkacakmış gibi iki sebep var 1 tüpü musluğa bağlarken çevirdikçe burulacak tüpe yada mangala takla attıracaksınız
    2 tüple mangalı taşıma kolaylığı ikisini ayrı ayrı taşıyabilirsiniz ama CE belgesi için bu artık yapılmıyor sabit olması gerekiyor
    ateşleme için tüpü biraz açıp bekleyelim gaz brülörün içine dolsun sonra ateşleme deliğinden çekmecenin üstüne ki delikten ateşleyelim
    ilk kullanımda 5 10 dakika boş yakmamız lazım eğer 1 ay gibi bir zaman ara vermişsek yine boş yakmak gerekir sebebi
    taşların süngerimsi yapısı havadaki nemi emmesiden dolayı buhar çıkacak ve bir koku oluşacaktır
    alev boyutları 1 yada bir buçuk santim olmalı fazla olursa etler çabuk pişer dışı pişer içi pişmez
    mangal keyf işidir biraz zaman alacak ama bu zaman kömürü yakma köz olmasını bekleme zamanında daha az
    üst ızgara üreticiye göre değişiyor araları daha çok açık olan ızgaralardan aşağıya daha çok yağ akıyor
    eğer biraz alev yüksekse hemen alevleniyor bunu önlemek tamamen elimizde kısık alevde kullanalım
    ben iki yıldır aşağıya yağ kaçırmayan bir ızgara üretimi yapıyorum patentli bir üründür her türlü ölçüye görede yapıyoruz
    landman mangalların brülör sistemlerini sıralı borulu sisteme dönüştürüyoruz bir çok atıl mangalı yeniden kullanılmasını sağladık
    bir çok satıcı tüpü yakın taşları ısıtın söndürün pişirin diye tarif ediyor bir kere bile kullanmamış halbuki :)
    ne sattığını bilmiyor eti pişiren ısıdır taşlar ısının mangalın tamamına yansımasını sağlıyor aslında
    pişirmeyi gaz yapıyor taşlar ısınıyor üst ızgara ısınıyor etler pişiyor
    bazı markalar piyasaya ekonomik marketler aracılığı ile girdi simdi ama bu aslında mangalın tanınmasına yardımcıda oldu ama bir çok
    insan yanlış kullanımdan mangaldan soğudu maalesef pazarlama tekniği ile 1 alırsan bu 2 alırsan bu 3 alırsan bu fiyat satıcılar yeterli bilgileri
    bulunmadığı için bir çok kullanıcı mangalını ya attı yada hediye etti benim 10 sene önce üretimim %5 tüplü idi %95 kömürlü idi
    şimdi oran %65 tüplü oldu buda tanınma beğenilme bu mangal artvinde çok satar rizede çok satar trabzonda ise satmaz araklıda satar sürmenede satmaz
    samsun çarşambada satar bafrada satmaz batı karadeniz de de az satar ben tüm türkiyeye gönderiyorum ama ist saymazsak en çok egeye gönderiyorum
    bahçe tipi tekerlekli modeli ürettim
    bir çok kendin pişir kendin ye tarzı yerlere
    masa içine mangal yaptık ama dedimya doğru kullanımda çok güzel bir ürün
    sorusu olan arkadaşlar sorsunlar mangalında eksik bir parçası olan arkadaşlar da istedikleri parçayı temin edebilir...
    umarım açıklamalarım dan faydalı olur.....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theweal

    merhaba arkadaşlar
    10 yıldır lavtaşlı tüplü mangal üretiyorum ilk başlarda bende çok ön yargılıydım
    ama kısa zamanda kömüre oranla çok daha kullanılışlı ve ekonomik pratik olması
    hatta doğru kullanımda daha lezzetli olması bu mangalın artıları
    eksileri ise yanlış ürün tercihi yanlış kullanım maalesef bu ürün üretip satandan değil
    pazarlama tekniği kullanan satıcılardan temin edildiği için ne parça temin edebiliyorsunuz nede doğru bilgi..
    beyaz taş sağlık açısından hiç bir sıkıntısı olmayan taştır gri taşlar ve kahve renkli taşlar muhteviyatında demir civa gibi
    bazı zararlı maddeler bulunmaktadır bu miktarlar çok önemli oranlarda değildir bindelikli oranlardır ama neticede vardır
    bu mangalın en önemli sorunu yanma dır brülör enjektör önemlidir mavi alev olmazsa is yapar koku yapar taş sepeti en çabuk eskiyen parçadır
    sonra üst ızgara eskir..
    nasıl kullanacağız...
    mangalı aldık yapmamız gereken hortum musluk aparat montajsızsa kelepçe kullanarak takalım
    taş sepetine taşları yerleştirelim taşlar ne çok büyük nede çok küçük olmalı çok aralık bırakmadan taşları yerleştirmemiz önemli
    aparatı brülöre yerleştirelim yaklaşık 3 cm girecek aparattaki delikler kesinlikle açık kalacak bant yada başka birşeyle delikler kapatılmamalı
    peki neden bu şekilde sanki yerinden çıkacakmış gibi iki sebep var 1 tüpü musluğa bağlarken çevirdikçe burulacak tüpe yada mangala takla attıracaksınız
    2 tüple mangalı taşıma kolaylığı ikisini ayrı ayrı taşıyabilirsiniz ama CE belgesi için bu artık yapılmıyor sabit olması gerekiyor
    ateşleme için tüpü biraz açıp bekleyelim gaz brülörün içine dolsun sonra ateşleme deliğinden çekmecenin üstüne ki delikten ateşleyelim
    ilk kullanımda 5 10 dakika boş yakmamız lazım eğer 1 ay gibi bir zaman ara vermişsek yine boş yakmak gerekir sebebi
    taşların süngerimsi yapısı havadaki nemi emmesiden dolayı buhar çıkacak ve bir koku oluşacaktır
    alev boyutları 1 yada bir buçuk santim olmalı fazla olursa etler çabuk pişer dışı pişer içi pişmez
    mangal keyf işidir biraz zaman alacak ama bu zaman kömürü yakma köz olmasını bekleme zamanında daha az
    üst ızgara üreticiye göre değişiyor araları daha çok açık olan ızgaralardan aşağıya daha çok yağ akıyor
    eğer biraz alev yüksekse hemen alevleniyor bunu önlemek tamamen elimizde kısık alevde kullanalım
    ben iki yıldır aşağıya yağ kaçırmayan bir ızgara üretimi yapıyorum patentli bir üründür her türlü ölçüye görede yapıyoruz
    landman mangalların brülör sistemlerini sıralı borulu sisteme dönüştürüyoruz bir çok atıl mangalı yeniden kullanılmasını sağladık
    bir çok satıcı tüpü yakın taşları ısıtın söndürün pişirin diye tarif ediyor bir kere bile kullanmamış halbuki :)
    ne sattığını bilmiyor eti pişiren ısıdır taşlar ısının mangalın tamamına yansımasını sağlıyor aslında
    pişirmeyi gaz yapıyor taşlar ısınıyor üst ızgara ısınıyor etler pişiyor
    bazı markalar piyasaya ekonomik marketler aracılığı ile girdi simdi ama bu aslında mangalın tanınmasına yardımcıda oldu ama bir çok
    insan yanlış kullanımdan mangaldan soğudu maalesef pazarlama tekniği ile 1 alırsan bu 2 alırsan bu 3 alırsan bu fiyat satıcılar yeterli bilgileri
    bulunmadığı için bir çok kullanıcı mangalını ya attı yada hediye etti benim 10 sene önce üretimim %5 tüplü idi %95 kömürlü idi
    şimdi oran %65 tüplü oldu buda tanınma beğenilme bu mangal artvinde çok satar rizede çok satar trabzonda ise satmaz araklıda satar sürmenede satmaz
    samsun çarşambada satar bafrada satmaz batı karadeniz de de az satar ben tüm türkiyeye gönderiyorum ama ist saymazsak en çok egeye gönderiyorum
    bahçe tipi tekerlekli modeli ürettim
    bir çok kendin pişir kendin ye tarzı yerlere
    masa içine mangal yaptık ama dedimya doğru kullanımda çok güzel bir ürün
    sorusu olan arkadaşlar sorsunlar mangalında eksik bir parçası olan arkadaşlar da istedikleri parçayı temin edebilir...
    umarım açıklamalarım dan faydalı olur.....



    Bilgi için teşekkürler,eğer bi mahsuru yoksa marka isminizi öğrenebilirbiyim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ajf39

    quote:

    Orijinalden alıntı: theweal

    merhaba arkadaşlar
    10 yıldır lavtaşlı tüplü mangal üretiyorum ilk başlarda bende çok ön yargılıydım
    ama kısa zamanda kömüre oranla çok daha kullanılışlı ve ekonomik pratik olması
    hatta doğru kullanımda daha lezzetli olması bu mangalın artıları
    eksileri ise yanlış ürün tercihi yanlış kullanım maalesef bu ürün üretip satandan değil
    pazarlama tekniği kullanan satıcılardan temin edildiği için ne parça temin edebiliyorsunuz nede doğru bilgi..
    beyaz taş sağlık açısından hiç bir sıkıntısı olmayan taştır gri taşlar ve kahve renkli taşlar muhteviyatında demir civa gibi
    bazı zararlı maddeler bulunmaktadır bu miktarlar çok önemli oranlarda değildir bindelikli oranlardır ama neticede vardır
    bu mangalın en önemli sorunu yanma dır brülör enjektör önemlidir mavi alev olmazsa is yapar koku yapar taş sepeti en çabuk eskiyen parçadır
    sonra üst ızgara eskir..
    nasıl kullanacağız...
    mangalı aldık yapmamız gereken hortum musluk aparat montajsızsa kelepçe kullanarak takalım
    taş sepetine taşları yerleştirelim taşlar ne çok büyük nede çok küçük olmalı çok aralık bırakmadan taşları yerleştirmemiz önemli
    aparatı brülöre yerleştirelim yaklaşık 3 cm girecek aparattaki delikler kesinlikle açık kalacak bant yada başka birşeyle delikler kapatılmamalı
    peki neden bu şekilde sanki yerinden çıkacakmış gibi iki sebep var 1 tüpü musluğa bağlarken çevirdikçe burulacak tüpe yada mangala takla attıracaksınız
    2 tüple mangalı taşıma kolaylığı ikisini ayrı ayrı taşıyabilirsiniz ama CE belgesi için bu artık yapılmıyor sabit olması gerekiyor
    ateşleme için tüpü biraz açıp bekleyelim gaz brülörün içine dolsun sonra ateşleme deliğinden çekmecenin üstüne ki delikten ateşleyelim
    ilk kullanımda 5 10 dakika boş yakmamız lazım eğer 1 ay gibi bir zaman ara vermişsek yine boş yakmak gerekir sebebi
    taşların süngerimsi yapısı havadaki nemi emmesiden dolayı buhar çıkacak ve bir koku oluşacaktır
    alev boyutları 1 yada bir buçuk santim olmalı fazla olursa etler çabuk pişer dışı pişer içi pişmez
    mangal keyf işidir biraz zaman alacak ama bu zaman kömürü yakma köz olmasını bekleme zamanında daha az
    üst ızgara üreticiye göre değişiyor araları daha çok açık olan ızgaralardan aşağıya daha çok yağ akıyor
    eğer biraz alev yüksekse hemen alevleniyor bunu önlemek tamamen elimizde kısık alevde kullanalım
    ben iki yıldır aşağıya yağ kaçırmayan bir ızgara üretimi yapıyorum patentli bir üründür her türlü ölçüye görede yapıyoruz
    landman mangalların brülör sistemlerini sıralı borulu sisteme dönüştürüyoruz bir çok atıl mangalı yeniden kullanılmasını sağladık
    bir çok satıcı tüpü yakın taşları ısıtın söndürün pişirin diye tarif ediyor bir kere bile kullanmamış halbuki :)
    ne sattığını bilmiyor eti pişiren ısıdır taşlar ısının mangalın tamamına yansımasını sağlıyor aslında
    pişirmeyi gaz yapıyor taşlar ısınıyor üst ızgara ısınıyor etler pişiyor
    bazı markalar piyasaya ekonomik marketler aracılığı ile girdi simdi ama bu aslında mangalın tanınmasına yardımcıda oldu ama bir çok
    insan yanlış kullanımdan mangaldan soğudu maalesef pazarlama tekniği ile 1 alırsan bu 2 alırsan bu 3 alırsan bu fiyat satıcılar yeterli bilgileri
    bulunmadığı için bir çok kullanıcı mangalını ya attı yada hediye etti benim 10 sene önce üretimim %5 tüplü idi %95 kömürlü idi
    şimdi oran %65 tüplü oldu buda tanınma beğenilme bu mangal artvinde çok satar rizede çok satar trabzonda ise satmaz araklıda satar sürmenede satmaz
    samsun çarşambada satar bafrada satmaz batı karadeniz de de az satar ben tüm türkiyeye gönderiyorum ama ist saymazsak en çok egeye gönderiyorum
    bahçe tipi tekerlekli modeli ürettim
    bir çok kendin pişir kendin ye tarzı yerlere
    masa içine mangal yaptık ama dedimya doğru kullanımda çok güzel bir ürün
    sorusu olan arkadaşlar sorsunlar mangalında eksik bir parçası olan arkadaşlar da istedikleri parçayı temin edebilir...
    umarım açıklamalarım dan faydalı olur.....



    Bilgi için teşekkürler,eğer bi mahsuru yoksa marka isminizi öğrenebilirbiyim

    Alıntıları Göster
    ankaralı ısı gereçleri samsunda üretim yapıyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: theweal

    ankaralı ısı gereçleri samsunda üretim yapıyorum..

    Alıntıları Göster
    Ben de bitane alayım diyorum yalnız, deliklerinden taşlara akan yağın alevlenmemesi için bir çare var gibi sanki.

    Simkor'un burdaki ürününün üst tarafı yani telleri düz olduğu için ya yağı toplayacaktır zamanla taşlara akıtabilir muhtemelen. Tabi bir kısım yağ, yağ haznesine akacaktır.

    Yapıcıoğlu diye bir ürün daha buldum. Burdaki ürün için konuşayım.

    Pişirilecekler telde olduğu için temizlemesi rahat olur sanırım. Ayrıca taşların üzerine konacak yüzey tırtıklı olması ve yüksek kısımların delikli alçak kısımların hazneli olması sanki yağ sızma ihtimalini epey düşürecek gibi.

    2. ürün bu sebepten daha mantıklı geliyor ne dersiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sub_v

    Ben de bitane alayım diyorum yalnız, deliklerinden taşlara akan yağın alevlenmemesi için bir çare var gibi sanki.

    Simkor'un burdaki ürününün üst tarafı yani telleri düz olduğu için ya yağı toplayacaktır zamanla taşlara akıtabilir muhtemelen. Tabi bir kısım yağ, yağ haznesine akacaktır.

    Yapıcıoğlu diye bir ürün daha buldum. Burdaki ürün için konuşayım.

    Pişirilecekler telde olduğu için temizlemesi rahat olur sanırım. Ayrıca taşların üzerine konacak yüzey tırtıklı olması ve yüksek kısımların delikli alçak kısımların hazneli olması sanki yağ sızma ihtimalini epey düşürecek gibi.

    2. ürün bu sebepten daha mantıklı geliyor ne dersiniz?
    simkor aldım kuşbaşı yapalım dedik acayip alev alıyor bir de tavuk deneyelim bakalım pek memnun kalmadım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    simkor aldım kuşbaşı yapalım dedik acayip alev alıyor bir de tavuk deneyelim bakalım pek memnun kalmadım

    Alıntıları Göster
    2 üründen birini alıyorum.

    İlki:
    Erçelik'in alt pişirme hazneli üstü telsiz modeli, link

    İkincisi:
    Yapıcıoğlu'nun alt pişirme olmayan ama üstte teli olan modeli, link

    Tel olması artı özellik gibi ama hangisi seçilmeli, kullananlardan yorum alabilir miyim? Fiyat aynı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilcc

    simkor aldım kuşbaşı yapalım dedik acayip alev alıyor bir de tavuk deneyelim bakalım pek memnun kalmadım

    bende taşlara yağ damlatmayan yeni model ızgara üretimi var mangalınızın ölçüsüne göre üretebiliriz...
  • kömür kullanacaksanız neden gazlı mangal alıyorsunuz?
    araya koyacağınız alüminyum folyo yanacaktır eriyecektir
    hem taşların yapısı bozulacak hem brülör kısmi zarar görecek
    kısacası önce tüplü mangalı tanımak lazım neden tercih edilir
    kömürden daha çabuk pişirmeye başlaması kömürün zahmetinden dumanından
    kurtulmak çekmecede közleme yaparak (patlıcan domates biber sarımsak patates vs)
    ve ekonomikliği pratikliği...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.