Şimdi Ara

LASTİK SEÇİMİM NE OLMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam forumdaşlar. Kış yavaş yavaş İstanbul'da bitiyor, kışlık lastikleri çıkarma zamanı geliyor. Önceki yıl değişim yaparken yazlık lastiklerde yüzeysel çatlakların başladığını görünce değiştirmem gerektiğini anladım. Binek sedan aracıma yazlık lastik bakıyorum, birkaç marka var kafamda. Marka, model, ab etiketi ve 4 adet fiyatı şöyle:

    Falken Sincera 110: CA69 1544 TL

    Dunlop FM800: CA69 1584 TL Nokian Wetproof: CA68 1812 TL (2021 Üretim)

    Good Year EGP: BA68 2296 TL

    Nokian dışındakiler 2020 üretim. İşin doğrusu Good Year'a fiyattan dolayı biraz uzağım. Ama etiket yakıt değeri bir tek onun B. Değer mi o farka, bilmiyorum açıkçası. (Yıllık 10 bini kmyi geçmiyorum) Nokian ile Falken arasında gidip geliyorum. Bu bilgiler ışığında bir fikir verebilecek var mıdır?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben sürekli continental kullanırım ama nokian da güzel lastik ben olsam onu tercih ederdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RedTurkish

    Ben sürekli continental kullanırım ama nokian da güzel lastik ben olsam onu tercih ederdim

    Teşekkürler fikriniz için. Nokianın 4 mevsimini kışın kullanmıştım on numara beş yıldızdı. Benim de Nokian kafama yatıyor ama kışlık lastikleri değiştirirken bayiden de fikir aliyim demiştim. Nokianın kışlıklarını alacaksın, yazlıklarını kullananlar memnun değiller deyince kafamda şüphe kaldı açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prelli Pzero yada Yokohama Advan alamadığım sürece ilk tercihim her zaman nokian olur. Değişik bir sevgi besliyorum henüz hiç pişman olmadım aile aracımızın altında hala Nokian var. Sessiz konforlu yol tutuşu da çok güzel.

  • Babamın aracına WetProof aldık, B segment araba olduğu için yol sesi bayağı fark etti, çok iyi lastik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HondatugraL

    Prelli Pzero yada Yokohama Advan alamadığım sürece ilk tercihim her zaman nokian olur. Değişik bir sevgi besliyorum henüz hiç pişman olmadım aile aracımızın altında hala Nokian var. Sessiz konforlu yol tutuşu da çok güzel.

    Teşekkür ediyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

    Babamın aracına WetProof aldık, B segment araba olduğu için yol sesi bayağı fark etti, çok iyi lastik.

    Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Nokian tavsiyeleri önde. İşin açıkçası benim bir lastik markasının tüm versiyonlarını alıp kullanma niyetim var. Farklı araç üstünde de olsa. Mesela kendim alıp taktırdığım olarak Lassa yaz-kış kullandım, Petlas ve Debica sadece yaz, Michelin sadece kış, Nokianın da önceden dediğim gibi sadece 4 mevsimliğini kullandım. Nokianın yazcılığını da görmek adına onu alma niyetim var lakin malum devir hesap devri çok fazla olmasa da 268 TL arada bir fark var ve fark olan lastik de yabana atılmayacak japon markası, üstelik kullananlar da gayet memnun. Ben başta söylediğim 4 markayı 22 marka içinden eledim 😄 (üstelik aynı markanın farklı modelleri hariç🙃) kiminin etiket değerleri çok yüksek (CE, EC değerleri var mesela. Yada ses 71) aslında bir de falkenin özellikle sincera kullananları merak ediyorum. Tavsiye ederler mi, aman aman uzak dur mu derler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falken sincera olduğuna göre muhtemelen ebat küçük, büyükleri ecorun 310 olarak geçiyor. Küçük ebat için öncelikle goodyear egp için alternatif yerlerden fiyat almaya çalışın, çalışılmış hali bu ise dunlop fiyat/performans olarak ideal duruyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-FE2F1DE54

    Falken sincera olduğuna göre muhtemelen ebat küçük, büyükleri ecorun 310 olarak geçiyor. Küçük ebat için öncelikle goodyear egp için alternatif yerlerden fiyat almaya çalışın, çalışılmış hali bu ise dunlop fiyat/performans olarak ideal duruyor.

    Teşekkürler. Falkenin Ziex Ecorun olan modeli de var ama etiketi ea olduğu için eledim onu. Yoksa o modeli de çok tutuluyor. Good year aslında çok iyi değer olarak ama fiyat yüksek. İndirime girerse olabilir. Dunlop hiç kullanmadım, onu da baya kullanan var. Forumlarda yarıldığından, çabuk sertleşip çatlama yaptığından falan söz etmiş bazıları, tabi bu kişinin araç kullanımına bağlı biraz da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ass1134 kullanıcısına yanıt
    Konu acılalı baya olmuş aldınız mı bilmiyorum ama falken ziex ecorun 310 aldım ben ve gecen taktım gayet güzel lastik ağırlığı nokiana göre 1.4 kg daha ağır olmasıyla alakalı e yakıt etiketi olması.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.