Şimdi Ara

küçük lastik kullanmak iyi mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakıttan tasarruf ettirir diyolar fakat araca uygun olmayan lastik yakıtı arttırır dıyolar kafam karıstı ne yapsak ?

• orjinalini kullanın küçük ebatlı lastik göreceli olarak yakıt tüketiminizi düşürür. ebat büyürse yakıt tüketimide artar ancak bu aracın motoru ile de alakalıdır
  • ufak lastik çok iyi yol tutmaz
  • orjinal ölçü en iyi yakıt/yol tutuş sağlar.
    Ben 175/70/13 e 195/50/15 takmıştım arabanın yakıtı 25 kuruştan 35 kuruşa yükseldi ve saçma ama yol tutuşu da bozulmuştu.
  • Kaliteli ve spor araçlar büyük lastik kullanır. Daha güvenli sanırım.
  • Lastikte orjinal ebattan sasmayin derim. ben su ana kadar yaptigim ebat degisikliklerinden sadece 155/80/13 yerine 175/70/13 ten memnun kaldim. Su anda kiz kardesimin arabasida 155/80/13 kullaniyor lastikler eskiyince onlarida 175 yapacagim. Ancak bu iki ebat birbirine lastik capi anlaminda cok yakin ebatlar oldugundan artan genisligin getirdigi daha iyi yol tutus karsiligi cuzzi bir yakit artisi ve hafif bir sertlesme yasadim. Sonuc olarak yol tutustaki artis negatif yonlerden daha one
    mli oldugundan memnun kaldik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük lastik yol tutuşa negatif etki eder
    ortalama araçlar içinde yol tutuş ve konforu tam tutturan ebat 205 55 16 tır bu da c sınıfı araçların %80 inde kullanılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Küçülürse araç yüksek hızlarda daha kararsız olur, ibre fazla gösterir rüzgar gibi etkenlerden dolayı yakıt düşük görünebilir. En iyisi orjinal ölçü.
  • Bazı araclarda donanım yükseldikce buyuk jant lastik sunuluyor. En iyisi aracın varsa üst modelinde bulunan lastigi almak. Eger yoksa buyutmek ya da kucultmek gereksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • orijinal kalmasını öneririm.Geniş lastiklerin kar performansı düşük.
  • Gösterge yanılma payı artar. Yol tutuş hissedilir derecede artar. Motor güçsüzse daha fazla zorlandığını hissedebilirsin. Yakıt tüketiminde de artış olur.
  • araçlara fabrikada takılan lastikler rastgele seçilmezler.Bundan dolayı orjinali herzaman tercih ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.