Şimdi Ara

Lastik havalarını değiştirmek balans ayarı gerektirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten selamın aleyküm arkadaşlar, gerek çevremde gerekse internette çelişkili görüşler var.

Soru şu: Lastiğinin X psi basıncında iken balans yaptırdınız. Basınçtan ve konfordan memnun kalmayıp X+2 veya X-2 psi hava bastırıp durumu denemek istediniz. Her hava bastırdığınızda veya düşürdüğünüzde o an tekrar balans ayarı gerekir mi?

Nette şu bilgi var: Lastik hava basınçları farklı değerlerdeyken yapılan balans ayarı, lastik havaları fabrika ölçülerine getirildiğinde yine ayarsızlık meydana getirir.

Kaynak:http://www.google.com.tr/search?q=Lastik+hava+bas%C4%B1n%C3%A7lar%C4%B1+farkl%C4%B1+de%C4%9Ferlerdeyken+yap%C4%B1lan+balans+ayar%C4%B1,+lastik+havalar%C4%B1+fabrika+%C3%B6l%C3%A7%C3%BClerine+getirildi%C4%9Finde+yine+ayars%C4%B1zl%C4%B1k+meydana+getirir.&client=ms-opera-mini&channel=new&gws_rd=cr&ei=ITA7V8jjHIf6acLJt6AP

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• o balans dediğin şey bir tümsekten hafif hızlı geçsen ya da ufak bir çukuru geçsen bozulan birşey, her an kusursuz balansla dolaşıcam dersen aracı çekici üzerinde gezdirmen gerekir

lastik havalarına gelirsek de evet balans ayarını etkiler ama hissedilmez bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

o balans dediğin şey bir tümsekten hafif hızlı geçsen ya da ufak bir çukuru geçsen bozulan birşey, her an kusursuz balansla dolaşıcam dersen aracı çekici üzerinde gezdirmen gerekir

lastik havalarına gelirsek de evet balans ayarını etkiler ama hissedilmez bile

Hocam ben geçen yetkili serviste rot-balans yaptırıp 185/65/R15lastik havalarını 33 psi ön-30 psi arka şeklinde basın demiştim. Sağolsunlar yalnızca sol ön tekere balans yapıp kurşun ağırlıkta çakmışlar ama yolda konfor kalmadı. Kütük gibi gidiyor sanki. O yüzden basınçları indirdiğimde o önceden yaptıkları balansta mefta olur mu diye sordum.

• ben 8 yıldır hiç balans yaptırmadım sadece lastik değişiminde,lastikleride iki haftada bi kontrol eder hava basarım.
    çevrenizdeki insanlar balansçıyla ortak oldu heralde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben 8 yıldır hiç balans yaptırmadım sadece lastik değişiminde,lastikleride iki haftada bi kontrol eder hava basarım.

Hocam bende 2 sene içinde yalnızca 1 kez yaptırdım. Onu da ben istemedim. Servis malesef kendisi yapmış bana sormadan. Yoldaki asfalt pütürünü iliklerime kadar hissediyorum ama araçta öyle bariz ve gözle görülür bir titreme yok. Acaba lastik rotasyonu ve basınçları mı tutmadı?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

ben 8 yıldır hiç balans yaptırmadım sadece lastik değişiminde,lastikleride iki haftada bi kontrol eder hava basarım.

Hocam bende 2 sene içinde yalnızca 1 kez yaptırdım. Onu da ben istemedim. Servis malesef kendisi yapmış bana sormadan. Yoldaki asfalt pütürünü iliklerime kadar hissediyorum ama araçta öyle bariz ve gözle görülür bir titreme yok. Acaba lastik rotasyonu ve basınçları mı tutmadı?

lastiklerin havasını benzincide 28-30 gibi yaparsan iyi olur.

• quote:

Özyeğin Ömerli arası yolu kullan abi sağa çeker Çekmeköy tarafında iyi bir balansçı konusunu açarsın

Lastikler havaları için balans yaptırmaya gerek yoktur . Benzin kapağını açın veya bazı araçlarda arka kapının iç tarafında da yazar lastik havaları ona göre havayı basın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 17 Mayıs 2016; 19:39:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    ağvaya sahil yolundan gittinmi,gerçi şimdi düzelmiştir 6-7 yıl önce sahil yolu keyif yaparım diyerek otarafa dönmüştümarabayı orada bırakacaktım öyle rezil yol görmedim bizim köyün yoluna kurban olayımdağ yolu daha güzelmiş halbuki

• Arkadaşlar, yeni konu açmak istemedim. Şunu merak ediyorum:

Bilgisayarlı balans makinaları, tekerlek araçtan çıkarılıp bu makinada 10-15 saniye kadar 50-60 km/h hızla döndürülerek ayar yapıyor ve ekranda yeşil ışık yandığında adam "yallah" deyip araca tekeri geri takıyor. Halbuki titreme, vs. balans sıkıntıları karayolunda ekseriyetle 120-130 km/h hız ile giderken kendini gösteriyor. Dolayısıyla balans hatası tespitinde bu düşük hız ile, hele hele araç üzerinde değilken lastik/jant ikilisinin balansını ayarlamak biraz saçma bir hata tespit yöntemi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Arkadaşlar, yeni konu açmak istemedim. Şunu merak ediyorum:

Bilgisayarlı balans makinaları, tekerlek araçtan çıkarılıp bu makinada 10-15 saniye kadar 50-60 km/h hızla döndürülerek ayar yapıyor ve ekranda yeşil ışık yandığında adam "yallah" deyip araca tekeri geri takıyor. Halbuki titreme, vs. balans sıkıntıları karayolunda ekseriyetle 120-130 km/h hız ile giderken kendini gösteriyor. Dolayısıyla balans hatası tespitinde bu düşük hız ile, hele hele araç üzerinde değilken lastik/jant ikilisinin balansını ayarlamak biraz saçma bir hata tespit yöntemi değil mi?

lastik 50 yle giderken düzgün gidiyor da 120 yi geçince bozuluyor diye bir durum yok, sen sadece düşük hızda az yüksek hızda çok hissediyorsun, hassas ölçebilen cihaz için de ortalama bir hızda kontrol yeterli oluyor

diğer yandan artık birçok yer teker aracın üzerindeyken yapıyor balans ayarını

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bundan dolayi araba uzerinde balans yapan yerler var.Daha pahali ama en iyisi.

• şunu söyleyebilirim sıfır lastiği birkaç gün kullandıktan sonra balans yaptırmak daha iyi sonuç veriyor,kullanılmış lastikler tamirat görmüşse yada yama varsa balans tutmuyor.
    lastikleri olarak takım değiştirmek faydalı oluyor,bide araban sembol logan gibi ucuz araçlarsa ne yaparsan yap 110 dan sonra uçuş moduna geçer.
    eskiden sökmeden balans yapıyorlardı ama onlar kalmadı zannedersem,uzun zamandır hiç balans yaptırmadım.
    şahin kullandığım yıllarda çok sık rot balans yaptırırdım hiç ayar tutmazdı.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hayir hocam halen var.Zaten asil balans o sekilde aliniyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.