Şimdi Ara

Fren tutmuyor, Hidrolik Nasıl Frenin Ayarını Nasıl Yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
25.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön frende bir sorun var, tutmuyor. Hidrolik yap kapağını ilk açtığımda yağ olmadığını gördüm içinde. Bende gittim benzinlikten 4-dot fren yağı aldım.

Şimdi kapağı açıyorum, yağı koyuyorum, birkaç kere frene basıp bırakıyorum. Sonra tekerleğin ordan somunu açıyorum, hava kabarcıkları geliyor, yine birkaç kere frene basıyorum. Somunu kapatıp, yukardaki kapağı açıp yap ilavesi yapıyorum.

Belki 15 dakika sürekli bu işlemi yapmama rağmen küçücük bir sertleşme bile olmadı. Bilen var mı nasıl ayarlayabilirim bu freni ? Ben mi yanlış yapıyorum ?

• öncelikle fren yağı değişimi öyle olmaz. Hiç hava kalmamalı hava yapmamalı o üstteki yağ kutusunu en az 3 kere doldurmalısın ve aşağıdan hava kalmayacak şekilde sıkmalısın hava olmadıgınıda öğrenmen için şeffaf horumlardan bağlayacaksın anca o şekilde anlayabilirsin. Unutma 3 tur yağ dolumu ardından sık ama o hortumu nereden bulursun bilmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

öncelikle fren yağı değişimi öyle olmaz. Hiç hava kalmamalı hava yapmamalı o üstteki yağ kutusunu en az 3 kere doldurmalısın ve aşağıdan hava kalmayacak şekilde sıkmalısın hava olmadıgınıda öğrenmen için şeffaf horumlardan bağlayacaksın anca o şekilde anlayabilirsin. Unutma 3 tur yağ dolumu ardından sık ama o hortumu nereden bulursun bilmem

Yardım için sağolun. Artık bir yerden bulmam gerek şeffaf hortum. Maalesef oturduğum yere yakın tamirci yok. Şeffaf hortum bulunca yazarım tekrar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akvaryumcularda falan var galiba o ince hortum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sshyzhe

akvaryumcularda falan var galiba o ince hortum

Evet mantıklı. Güzel fikir

• Fren hidroliğini değiştirme öyle olmaz
    Alttaki fren hidroliği somununu gevşet ucuna serum hortumu takarak şişenin içine ver gidondaki hidrolik kutusunu aç ve fren manetini yavaş yavaş sonuna kadar sık haznedeki hidrolik bitmeden takviye yap ve serum hortumundan kabarcık çıkmayana kadar işlemi tekrarla sonra somunu sık ve hidrolik haznesini kapat fren manetini 5-6 defa sıkınca sertleşme olacaktır
    Ama fren hidroliği bitmez ya hortum da kaçak var ya da fren balataları bitmiştir

Aşağıdaki linkte fren hidroliği resimli bir şekilde anlatılmış

• quote:

Orijinalden alıntı: bursagsli

Fren hidroliğini değiştirme öyle olmaz
    Alttaki fren hidroliği somununu gevşet ucuna serum hortumu takarak şişenin içine ver gidondaki hidrolik kutusunu aç ve fren manetini yavaş yavaş sonuna kadar sık haznedeki hidrolik bitmeden takviye yap ve serum hortumundan kabarcık çıkmayana kadar işlemi tekrarla sonra somunu sık ve hidrolik haznesini kapat fren manetini 5-6 defa sıkınca sertleşme olacaktır
    Ama fren hidroliği bitmez ya hortum da kaçak var ya da fren balataları bitmiştir

Aşağıdaki linkte fren hidroliği resimli bir şekilde anlatılmış

Teşekkürler, verdiğiniz linkte en ince ayrıntısına kadar anlatılmış. Şeffaf hortum bulur bulmaz deneyeceğim. Sadece arka frenle gezmek ne kadar canımı sıksada başka seçeneğim yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardımlarınız için teşekkürler. Petshop'tan şeffaf hortum alıp denedim ve sonuç bu sefer daha iyi oldu. Fren sertleşti, ama yinede motoru durdurmak için çok yetersiz. Zaman bulabilirsem yarın biraz daha deneyeceğim.

Bu arada bugün motorun değil, sürücülerin tehlikeli olduğunu çok iyi anladım. Yolda dalmış bir vaziyette gidiyordum, aniden sol taraftan bir tramvay geldi, ben arka frene basıyorum ancak yerler ıslak, motorun arkası sağa doğru kayıyor ben hala gidiyorum İyiki tramvay durdu, yoksa iyi şeyler olmayacaktı
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Fren yeterli değilse ön fren balataları bitmiş olabilir

• quote:

Bir sorum var. Arka freni biraz sıktığımda teker hemen duruyor ancak ön freni sonuna kadar sıkmama rağmen motor gitmeye devam ediyor. Bence havayı tam alamadım diye düşünüyorum. Balataların bittiğini anlamak için sökmem mi gerekir freni ? Henüz 30bin'i doldurmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

Bir sorum var. Arka freni biraz sıktığımda teker hemen duruyor ancak ön freni sonuna kadar sıkmama rağmen motor gitmeye devam ediyor. Bence havayı tam alamadım diye düşünüyorum. Balataların bittiğini anlamak için sökmem mi gerekir freni ? Henüz 30bin'i doldurmadı.

Telefon flaşını ön fren balatalarina tut balatalarda oyuklar(çizgiler) vardır eğer bu oyuklar kaybolmuş ise balata bitmiştir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.