Şimdi Ara

Laptopum yere düştü yardıma ihtiyacım var !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öncelikle olayın hikayesini anlatmak istiyorum.
    Dün gece bilgisayarım yere düşürdüm ve arka kapağının bir kenarı açıldı. Ama bilgisayarım çalışıyordu fakat bir sorun vardı ; neden olduğunu bilemiyorum, bilgisayar yavaş açıldı ve açıldıktan sonrada hep yavaştı. Daha sonra kitlendi yeniden başlattım vs. böyle bir süre çalışıp sonra kitlenmeler devam etti. Bir kaç saat önce bilgisayarın nasıl formatlanabileceğini öğrendim(Bilgisayarım Asus marka G serisi açılırken F12 ye basıp ordan recovery yapılıyor) ve ben de bu yolu izledim. Oradan formatlama seçeneğini seçip formatlamaya başladım. Lakin, formatlama gerçekten çok uzun sürdü ve daha sonra bu ekranla karşılaştım  Laptopum yere düştü yardıma ihtiyacım var !!! ve ne yaparsam yapayım bu ekranla karşılaşıyorum yani hiçbir şekilde o recovery ekranına vs. geri dönemiyorum.
    Şimdi gelelim neden bu başlığı burada açtığıma;
    Ben sorunun HDD kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Laptopum yere düştü yardıma ihtiyacım var !!! Tabi ki bu ummak bile istemediğim şey ve sizlerden ne olmuş olabileceği ve neler yapabileceğim hakkımda bilgi ve çözüm önerileri istiyorum. Eğer isterseniz daha fazla bilgi ve fotoğraf paylaşabilirim.
    Bu uzun metinle sizleri yormuş olabilirim bunun için sizlerden özür diliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

• baymon452 B kullanıcısına yanıt
    Error code olarak oraya ne yazıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Lenovo IdeaPad Z580 Kullanıcılar Platformu

Lenovo Z580-59347084 8 GB Ram 1 TB HDD NVİDİA GT635M
  • HDD'yi başka bir PC'ye takıp HD Tune programı ile bad sector testi yapın.

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

Error code olarak oraya ne yazıyor.

hata kodu 0xc0000195
    Birde bu hdd nin fiyatı veya bu ayarda hddlerin piyasa fiyatı nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baymon452 -- 7 Mart 2014; 21:52:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Cevahir var iken puI neye yarar, aczini biImeyn kuI neye yarar, herkes bir yoI tutturmus gidiyor MevIaya varmayan yoI neye yarar.
  • baymon452 B kullanıcısına yanıt
    250-350 Tl civarı.

yalnız HDD de onu değiştirmenizi gerektirecek bir sorun gözükmüyor.Bad sector taraması yapılır ve ayrı bir yere kümelendirilirse sorun ortadan kalkacak gibi gözüküyor.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var :(
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

250-350 Tl civarı.

yalnız HDD de onu değiştirmenizi gerektirecek bir sorun gözükmüyor.Bad sector taraması yapılır ve ayrı bir yere kümelendirilirse sorun ortadan kalkacak gibi gözüküyor.

anladığım kadarıyla bu bad sector taraması için çalışan bir bilgisayara ihtiyacım var bu işlemi tam olarak nasıl yapabilirim ? biraz detay verebilirseniz.

Orijinalden alıntı: baymon452

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

250-350 Tl civarı.

anladığım kadarıyla bu bad sector taraması için çalışan bir bilgisayara ihtiyacım var bu işlemi tam olarak nasıl yapabilirim ? biraz detay verebilirseniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_49182988/tm.htm

http://www.technopat.net/forum/ssd-flash-ve-sabit-diskler/9279-bad-sector-nedir-nasil-tespit-edilir.html

şu konulara bakabilirsiniz.
    Bilgisayar donanım konusunda yazılım bazlı geniş kapsamlı tavsiye için mesaj atınız (internet,oyun,autocad ,solidworks,3dmax,maya,zbrush,video render,ses işleme,video çekim)Mesaj kutum kapalı değil. Mesaj atamıyorsanız engellenmişsinizdir.

• Bad sector testi yani başka bi bilgisayar bul kendi hdd si olan ayriyetten senin laptopunun hdd sinide bir sata kablosuyla o bilgisayara bağla (masaüstü olmalı) sonra pc den hd tune programını indir bad sector taraması yap sorun varsa farklı bir yere kümelendir yoksa zaten başka bir parçayla alakalı olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yakın bir yerde bir bilgisayarcıya götürdüm ve oda aynı sizlerin dediği gibi bir bilgisayara taktı ve kontrol etti sonra da bana hdd de bad sector olduğunu söyledi aynen sizin teşhis ettiğuniz gibi ama sizden farklı olarak bunun çözümü olmadığını o hdd ye windovsu yuklesem bile yine aynı problemle karşılaşacağımı söyledi. Siz buna katılıyor musunuz ?

Orijinalden alıntı: Ghetto Gospel

badsector büyük ihtimal

aynen öyleymiş bunu kalıcı olarak onarma şansım var mı ? yani bilgisayarcı olmaz dedi bilemiyorum belki de uğraşmak istemedi.

Orijinalden alıntı: baymon452

quote:

Orijinalden alıntı: Ghetto Gospel

badsector büyük ihtimal

aynen öyleymiş bunu kalıcı olarak onarma şansım var mı ? yani bilgisayarcı olmaz dedi bilemiyorum belki de uğraşmak istemedi.

http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/tm.htm

bu konu yardımcı olur belki

Orijinalden alıntı: black_sea53

Onarılmasi cok düşük ir ihtimal onarılsa bile verim alınmaz sorun çıkartır.

Demek öyle diyorsunuz :(. Aklıma yeni bir soru daha takıldı yeni bir hdd aldığımda buna windows 8 i kuracağım ama sıkıntı şu; benim bilgisayarımda ki windows 8 lisansı recovery e kayıtlı yani eğer formatı yapabilseydim bilgisayarım formatlanmış ama kendiliğinden lisanslı bir win 8 li bilgisayar olacaktı geleyim soruma ; ben yeni bir hdd ye win 8 yükledikten sonra onu nasıl kendi lisansım ile aktif hale getirebilirim ?

sen hdd yi yerine tak aynı eski haline getir yani yerine tak kapağı kapa eğer garantisi varsa servise yolla ve servis raporunu şey yazdır bilgisayarımı fabrika yarlarına döndürmeye çalışırken bu ekranda kaldı hiç bir şekilde açılmıyor de olar zaten sorunun hdd de olduğunu anlayıp değiştireceklerdir.

Orijinalden alıntı: mıçanadam

sen hdd yi yerine tak aynı eski haline getir yani yerine tak kapağı kapa eğer garantisi varsa servise yolla ve servis raporunu şey yazdır bilgisayarımı fabrika yarlarına döndürmeye çalışırken bu ekranda kaldı hiç bir şekilde açılmıyor de olar zaten sorunun hdd de olduğunu anlayıp değiştireceklerdir.

Ama başlıkta da anlattığım gibi ben bu bilgisayarı açtım hdd sini çıkarttım tekrar taktım yani kurcalandımı fark edeceklerdir yine de değiştirirler mi ?

hocam eğer darbe falan yoksa anlamazlar çünkü laptoplarda şöyle bir durum var hdd yi ramlere bilen biri hasar vermeden söküp takabilir upgrade yapabilir laptop un garantisi bozulmaz ama değişen parça garanti dışı kalır ama siz parçayı değişmediniz sadece söktünüz hasar vermeden çizmeden yerine takarsanız sorun olmaz.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.