Şimdi Ara

Overclock yapıcam fakat yardıma ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Intel Core i7 920 2.66G (Stok fan)
    Gigabyte Ex58-Ud3r
    OCZ 1866 CL9 3*2GB
    Raidmax 530W modular PSU

Şuanda default ayarlarda kullanıyorum fakat en az 3.4GHZ'ye işlemciyi overclock yapıp Ramlari 1066MHZ yerine 1600MHZ kullanmak istiyorum. Overclok konusunu yüzeysel olarak biliyorum fakat yapmaya korkuyorum. :)

Ne yapmalıyım, hangi sıralamalara göre gitmeliyim. ? Yardımcı olursanız çok makbule geçer..

Not: Overclock ile ilgili ansiklopedilerin linklerini vermeyin lütfen uzun uzun. Kısa ama öz olsun :)

((Şuan işlemci sıcaklığım default ayarlarda ve yüksüz everest programına göre 41 derece.Anakart 43 derece.))

benim bildiğim o işlemcinin fsb değeri 133 mhz çarpanı 20. 133 mhz yi arttırmayı deneyebilirsin ama tam bi fikrim yok benim de. ama şunu biliyorum stock fanla değilde güzel bi soğutucuyla başla overclock işine.
    bir de ramler zaten 1866 mhz değil mi neden 1600 yapıcan.
    Default voltaj ile işlemci hızını artırın ve en fazla hangi hızda stabil kalabiliyor ona bakın.Default voltajda çıktığı hıza göre voltajı biraz artırıp,hızı daha da artırın.(Sıcaklıklara dikkat edin.Çekirdek sıcaklığı 85'i pek geçmesin %100 yükte)
    Ramlere 1.65v verin.1866mhz'ye en yakın değeri seçin.Zamanlamaları 9*9*9*24 yapın.QPI voltajını deneyerek bulmanız gerekir.Ama stok fanla yapacağınız oc'ye 1.35v civarı yetecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 11 Ağustos 2009; 16:05:04 >
  • @speedy_

Core i7 sistemi ile FSB olayı kalktı diye biliyorum ki öyle. Ramlarr 1866 MHZ olmasına rağmen işlemci 1066 görüyor. Araştırmalarım sonucu ancak işlemciye O.C yapabilirsem hızını arttırabilirim.

İlgin için ayrıca teşekkür ederim.

@KızılejdeR

Çok açıklayıcı ve çok net olmuş gerçekten ilgin ve paylaştığın bilgin için çok teşekkür ederim. UPS işini hallettikten sonra soğutucular üstünde yoğunlaşıp bu işe tam anlamıyla başlamalıyım. Sizinde dediğiniz gibi stok fanla sakat olur.

Hangi hızda stabil çalıştığını nasıl anlayacağız.? Bunun için herhangi bir program varmı. (Prime ile test yapılıyor yanılmıyorsam?)

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

@KızılejdeR

Çok açıklayıcı ve çok net olmuş gerçekten ilgin ve paylaştığın bilgin için çok teşekkür ederim. UPS işini hallettikten sonra soğutucular üstünde yoğunlaşıp bu işe tam anlamıyla başlamalıyım. Sizinde dediğiniz gibi stok fanla sakat olur.

Hangi hızda stabil çalıştığını nasıl anlayacağız.? Bunun için herhangi bir program varmı. (Prime ile test yapılıyor yanılmıyorsam?)

Prime95,Orthos(Her 2 çekirdeğe 1 Orthos atayarak) veya Everest kararlılık testi olabilir.Rica ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var :(
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.