Şimdi Ara

İlk Defa Araba Alacağım. Yardımınıza İhtiyacım Var !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. İlk defa araba alacağım ve bu konularda oldukça acemiyim. Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

29 yaşındayım ve ailemin aracı olmadığı için daha önceden hiç araba sürme tecrübem olmadı desem yeridir. Ehliyet kursunda da zaten toplasanız birkaç saat ancak çalışabilmişimdir. Para verip özel ders aldım birkaç defa ama onun da nafile bir uğraş olduğu kanısına vardım. Şöförlük kendi arabanda öğrenilir bence. Özel derse para kaptırmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum.

Daha önce araç kullanma tecrübem olmadığı için ciddi bir korku var bende araç süremeyeceğim diye
    Manuel araç kesinlikle düşünmüyorum. Otomatik ya da yarı otomatik düşünüyorum. Limitim 70-75 bin lira maximum.

50-55 bin lira civarına sıfır otomatik araç bulsam sıfır düşünürdüm ancak o paraya bile otomatik araç yok gibi bişey nerdeyse. Seat ibiza 2016 modeli 58 bin iken ötv'den dolayı 2017'si 67 bin lira olmuş. Kaldı ki araç kullanma tecrübem olmadığı için sıfır araç alıp ilk virajda sürtme korkusu yaşamaktansa 3 yaşını geçmeyecek otomatik 2.el bir araç düşünüyorum.

Sorularım ise şunlar olacak kabaca :

1) Benzinli-Dizel tercihini neye göre yapmalıyım ? Yılda 15 bin km'den fazla yapmayacaksan dizel tercih etme dediler. Hem bakım masrafı fazla oluyormuş hem de amorti etmesi için epeyce km yapmak lazımmış. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?

2) Tam otomatik ile yarı otomatiğin farkı nedir acaba ? Triptonikte kendin manuel gibi de kullanabiliyorsun ama onun haricinde performans ya da başka bi manada fark var mı ? Mesela yokuşta kaydırma/kaydırmama gibi ?

3) Dediğim gibi epey korkuyorum araba sürmekten. Aslında bi kaza yaptığımda ya da sürtme falan yaptığımda ortaya çıkacak durumda neler yapacağımı bilmediğimden korkuyorum açıkçası.

4) Bu fiyat aralığında düşündüğüm araçlar arasında ibiza, leon, i30, polo, golf vs var ama aslında BMW düşünüyorum 116 ya da 118 gibi. Bu konuda siz ne dersiniz acaba ? BMW almış olsam masrafı bakımı parçası vs daha mı pahalıya patlar ? 5-6 yaşında 1 serisi BMW almaktansa 1-2 yaşında golf, leon ya da ibiza gibi araçlara bakmak daha mı mantıklıdır acaba ?

5) Araçların bakımları ve muayeneleri aynı şey mi acaba ( sanırım değil ) ve bunlar ne sıklıkta yapılır, aracına göre değişir mi ? Bakımlar araç garanti kapsamında ise ücretsiz mi yapılır yoksa her daim ücretli midir ?

6) İkinci el araç alım-satımı nasıl yapılır ? Yani nerelere gitmem gerekir ? Noter satışı diye bir şey varmış. Elimizde bi çanta parayla notere gitmiyoruz heralde dimi :)
    Noterde alımı yaptıktan sonra adama eft mi yapıyoruz nasıl oluyor süreç acaba ? Daha sonra plaka değiştirme, ogs-hgs ıvır zıvırlar nasıl oluyor acaba

Sorularımı aklıma geldikçe yine buraya eklerim. Sizden dileğim hepsine cevap vermenizden ziyade herkesin kolayına gelenlere cevap vermesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mclarenmercedes -- 16 Şubat 2017; 22:5:52 >

• O kadar korkmaya gerek yok Kasko yaptırırsınız kaza gibi durumlarda fazla bir sıkıntı yaşamazsınız.

Vag gurubundaki malum dsg sorunlarından dolayı tavsiye etmem ben otomatik konusunda.

Bmw 1.16 konusunda 2013 üstü bir model alacaksanız düşük km bakımlı bir araçta sorun olmaz rutin bakımlar normal bir araçtan çokta farklı olmaz. Hem 8 ileri zf şanzıman da oldukça sorunsuzdur.

2.el alacaksanız benzinli otomatik o fiyat aralığında geniş bir aralık mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıçanadam -- 15 Şubat 2017; 23:56:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mıçanadam

O kadar korkmaya gerek yok Kasko yaptırırsınız kaza gibi durumlarda fazla bir sıkıntı yaşamazsınız.

Vag gurubundaki malum dsg sorunlarından dolayı tavsiye etmem ben otomatik konusunda.

Bmw 1.16 konusunda 2013 üstü bir model alacaksanız düşük km bakımlı bir araçta sorun olmaz rutin bakımlar normal bir araçtan çokta farklı olmaz. Hem 8 ileri zf şanzıman da oldukça sorunsuzdur.

2.el alacaksanız benzinli otomatik o fiyat aralığında geniş bir aralık mevcut.

Hocam öncelikle teşekkür ederim cevabınız için. Kasko yaptırınca kendim sürtsem ya da park ederken vursam bile karşılar mı ? Ve bu sürtmeler çarpmalar aracı satarken ne kadar değer kaybettirir. Malum bizim milletimizde ( anlam veremediğim bir şekilde ) boya takıntısı var. Bana kalsa değişen parçası da olsa ( bazı yerleri hariç tabi ) boyası da olsa çok takılmam ama boyalı yeri var diye arabanın değeri düşüyor. Örneğin 70 bine aldığımız bir araç 7-8 yerinde boya var ve farı ıvır zıvırı değişti diye ne kadar değer kaybeder ? 60-65 bin bandının altına iner mi mesela satarken ? Gerçi bu da öngörülmesi pek kolay olmayan bişey tabi. Niyetim kesinlikle aldığım arabayı daha fazlasına falan satayım değil. Sonuçta araca biniceksin ve eskiyecek.

VAG'ın açılımı nedir acaba. Bildiğim kadarıyla VW, Audi, Seat ve Skoda aynı gurup imiş. Hepsi DSG şanzıman. ( Sahipleri de aynı firma mı olmuş oluyor yoksa sadece motor-şanzıman aksamları mı aynı onu bilmiyorum işte )

Benim fiyat aralığıma 2013 bmw pek girmedi. Giren en yüksek model 2012 oldu açıkçası. Tabi bunda 40 bin km altı olma kriteri olduğu için de çıkmamış olabilir.

Bir de şunu sorayım. Mesela bir arabayı beğendik almaya karar verdik. Ekspertiz işleri nasıl oluyor acaba ? O aracın kendi yetkili servisine mi gitmek gerekiyor yoksa bağımsız ekspertiz şirketleri mi var ?

Acemi olduğum için çok konuşuyorum hakkınızı helal edin

• bmw nin yıllık bakımı seata göre en az 500 tl daha pahalıdır ki 2. el alacaksınız masrafı daha çok olacak değişen parçarları arttığı için
    ben olsam 2. el otomatik seat leon alırdım dsg sorunlu diyenlere de kulak asmayın diyip kaçıyorum şimdi bana da söylenirler

Orijinalden alıntı: hundredeyes

bmw nin yıllık bakımı seata göre en az 500 tl daha pahalıdır ki 2. el alacaksınız masrafı daha çok olacak değişen parçarları arttığı için
    ben olsam 2. el otomatik seat leon alırdım dsg sorunlu diyenlere de kulak asmayın diyip kaçıyorum şimdi bana da söylenirler

Hocam BMW'ye binen adam 500 liranın hesabını yapmasın artık :)

Ama işte 2. el BMW'ler çok mu sıkıntılıdır ki. 40-50 binde tramer kaydı olmayan temiz araç da sorun çıkartıyorsa artık tamam yani. Hele ki BMW

Evet, yılda 15.000-20.000 km'den fazla yapmıyorsanız dizel zaten mantıksız. Benzinliye yönelin, daha masrafsızdır.

Bir diğeri de bmw tarzı araçlardansa sizin de söylediğiniz gibi leon, golf, ibiza vs.. gibi araçlara yönelin. Zaten ilk aracınız, piyasası az olan araçlara kaymayın derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 52500 tl ye 0 km otomatik mitsubishi attrage alabilirsiniz ya da hatchback kardeşi spacesatarı 55000 gibi bir rakama alabilirsiniz. Araç kullanma tecrübeniz azsa bu kadar pratik bir aracı kullanmakta hiç zorlanmayacaksınız. Ben bu aracı incelemeden karar vermeyin derim.

Orijinalden alıntı: Pegasus !

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum. Ben iki sorunuza cevap vereyim.

Evet, yılda 15.000-20.000 km'den fazla yapmıyorsanız dizel zaten mantıksız. Benzinliye yönelin, daha masrafsızdır.

Bir diğeri de bmw tarzı araçlardansa sizin de söylediğiniz gibi leon, golf, ibiza vs.. gibi araçlara yönelin. Zaten ilk aracınız, piyasası az olan araçlara kaymayın derim.

Teşekkür ederim. Alabilirsek hayırlı olur inşaallah 😊

Piyasası olmayan araçtan kastınız BMW 1 serisi mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mclarenmercedes -- 16 Şubat 2017; 0:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mclarenmercedes

quote:

Teşekkür ederim. Alabilirsek hayırlı olur inşaallah &#128522;

Piyasası olmayandan ziyade piyasası yavaş olan araçlar diyelim hocam. Bir bmw ile bir golf,clio,astra aynı hızda satılmıyor ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: sürattrage

52500 tl ye 0 km otomatik mitsubishi attrage alabilirsiniz ya da hatchback kardeşi spacesatarı 55000 gibi bir rakama alabilirsiniz. Araç kullanma tecrübeniz azsa bu kadar pratik bir aracı kullanmakta hiç zorlanmayacaksınız. Ben bu aracı incelemeden karar vermeyin derim.

Başka bir arkadaş daha önerdi o aracı. Ama halihazırda internet sitesinde 2015 modelinin bile satışının olduğunu gördüm. Bu da aracın ne kadar az tutulduğunun bir göstergesi bence. Ama tabi yine de fiyat/performans aracı sanırsam. Donanımsal olarak da dolu bi araç anlaşılan.

quote:

quote:

Teşekkür ederim. Alabilirsek hayırlı olur inşaallah &#128522;

Piyasası olmayandan ziyade piyasası yavaş olan araçlar diyelim hocam. Bir bmw ile bir golf,clio,astra aynı hızda satılmıyor ne yazık ki.

Ben araba konusunda daha toyum ama bi BMW'nin 2.elinin yavaş gideceği konusunda emin değilim açıkçası. En azından 1 serisi için. BMW'nin en alt segment aracı zaten. Öyle ultra lüks bişey olsa belki dediğiniz gibi yavaş gidebilir ama yine dediğiniz gibi bi corsa kadar da hızlı gitmeyebilir. Ama yine de gönlüm 1 serisinden yana gibi şu anda. Tabi şartlar ne getirir bilemem. Yardımlarınıza ve ilginize teşekkürler tekrardan. Bir soru daha ekledim başlığa 🙈

• Hocam yanlış anlamayın da niye bu kadar pahalı araç bakıyorsunuz kendi fikrimce ucuz piyasası olan (tercihim manuel olması gençsiniz alışırsınız ilerde bir gün manuel sürmek zorunda kalırsanız zorluk yaşamazsınız) bir araç bakmanız. Tamam kasko da olsa acemiyim paniklerim gibi korkularınızda var kazalar olur herkesin başına gelir ki istenmesede ama alacağınız pahalı araçta (temiz hasarsız ya da sıfır olucak dediğiniz fiyata göre) böyle bir durumda ufak bir sürtmede üzülürdüm herkes acemi oldu bir zamanlar bu konuda bence basit ucuz piyasası olan araba alıp öğrenin sonra bunu satıp istediğiniz arabayı alın arkanıza bakmayın.

• Ben aslında geçen seneden beri bakıyordum ama geçen sene 35 40 bin lira olan araçtan bile bu sene 45 50 bin lira isteniyor. Araç eskiyor ama fiyatı artıyor. Bu da ancak bizim gibi ülkelerde olur sanırım. Manuelle uğraşmak istemiyorum zaten acemiyim. Belki uğraşsam öğrenirim ama şehir içi trafiğinde manuele gerek yok. Kolayı varken gidipte vitesle uğraşamam. O kadar para verip vitesi de ben atmiyim artık :))

Ben de sizin gibi düşünüyordum ufak yollu bişey bakayım diye ama zamanla çıtayı yükseltmek zorunda kaldım. Otomatik araçlarda arıza oranı daha fazla olabileceği için ve servis vs. ile daha az uğraşmak istediğim için sıfıra yakın araç olsun istiyorum. (Sürtsek de zaten 2.eldi deriz 😁 Öbür türlü direk sıfır arabayı sürtmek içime oturur diye düşünüyorum 😀 )

Kimsesiz Sevdaların Oldu Kimsesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Bence daha ucuz bir araba alıp öğren

Ne mesela tavsiyeniz ?

Limitim 75 bin diye illa onu almak zorunda değilim. Ama geçen sene sıfır fiyatına bu sene ancak 2.el alınabiliyor. O yüzden araştırma içerisine girdim

quote:

Ne mesela tavsiyeniz ?

Limitim 75 bin diye illa onu almak zorunda değilim. Ama geçen sene sıfır fiyatına bu sene ancak 2.el alınabiliyor. O yüzden araştırma içerisine girdim

Mesela 30 35 civarına i20 alabilirsin micra falanda var

• Önce konumuna baktım Ankara değilmiş, çık kardeşim çık vura vura öğrenilir hayırlı olsun şimdiden

Araba tavsiyem ise pek bilinmez piyasa da ama golf al ve keyfine bak.

quote:

quote:

Ne mesela tavsiyeniz ?

Hocam micra falan hiç düşünmedim açıkçası ve bayan arabası sanki. Ayrıca pek beğeneni de görmedim micrayı açıkçası. Km'si düşük modeli yüksek baktığım için pek alternatif kalmıyor aslında. Hyundai pek sevmem ama i30 unu beğenmiştim. Lakin onun da 2.eli bi vw gibi değilmiş sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Önce konumuna baktım Ankara değilmiş, çık kardeşim çık vura vura öğrenilir hayırlı olsun şimdiden

Araba tavsiyem ise pek bilinmez piyasa da ama golf al ve keyfine bak.

Teşekkürler hocam 😀

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne mesela tavsiyeniz ?

Hocam micra falan hiç düşünmedim açıkçası ve bayan arabası sanki. Ayrıca pek beğeneni de görmedim micrayı açıkçası. Km'si düşük modeli yüksek baktığım için pek alternatif kalmıyor aslında. Hyundai pek sevmem ama i30 unu beğenmiştim. Lakin onun da 2.eli bi vw gibi değilmiş sanırım.

Tabi 2.eli vw kadar iyi değil ama senin için için vw den ideal

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.