Şimdi Ara

Laptopa bira döküldü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler laptop klavyesinin üstüne bira döküldü tuşlar takılı kalıyor yada hiç basmıyor ekran klavyesinden yazıyorum napıcam
    düzeleceği yok bunun kaça mal olur bana bu bütün klavyemi değişicek bide bu basılı kalmasını önlemeki çin nasıl devredışı bırakırım laptop klavyeyi harici takayım bari

acer 6930g

• klavye takımının sökülüp kontak spreyi ile iyice temizlenmesi lazım belki kurtarabilirsin.
    iyice kurumasını bekleyip kontak spreyi al ufak bir fırca ile devreleri temizle sonra tekrar tak dene tamire göndersende zaten bunu yapıcaklar yada komple takımı değiştiricekler.
    ancak bişey sorucam notebook un çalışmasında bi problem yok dimi ?
  • Alkol zararlı

Şaka bi yana sökebiliyosan sök arkadaşın dediğini yap sanıyorum imzamdaki konuda arkadaşlar nasıl söküleceğini gösteren bir manual türü birşey yayınlamıştır servis içinmiş aslında. Bakarak yapabilirsen yoksa gönder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drturbulance -- 30 Haziran 2010; 14:18:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkeskin

klavye takımının sökülüp kontak spreyi ile iyice temizlenmesi lazım belki kurtarabilirsin.
    iyice kurumasını bekleyip kontak spreyi al ufak bir fırca ile devreleri temizle sonra tekrar tak dene tamire göndersende zaten bunu yapıcaklar yada komple takımı değiştiricekler.
    ancak bişey sorucam notebook un çalışmasında bi problem yok dimi ?

evet şimdilik yok bi sıkıntı ama urduk yere harfler sapıtıyoor 22222222222222 diye akılıyor kullanamıyorum laptopu bunun için napabilirm ve biçok tuşta hiç alışmıyor oksitlenme olayı sözkonusumu acaba

drtur..
    bakıyorum konuya saol
  • elbet oksit oluşmuş olabilir ama düzgün bi temzilikle hiçbir sorun kalmaz daha önce arkadaşımda asus notebook una düktü söktük kontak spreyi ile iyice temizledik hala takır takır çalışıyor... sonuçta alkol dökülmüş nekadar asit içersede bi tuzlu su kadar porblem yaratmaz...
  • tek tek tuşlarımı sökücem altındaki bölüme geçmiştir ztn bira üstte yoktu ıslaaklık 1-2 tuş söküp baktım kontak sprayi neir evdeki bşyle omazmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

tek tek tuşlarımı sökücem altındaki bölüme geçmiştir ztn bira üstte yoktu ıslaaklık 1-2 tuş söküp baktım kontak sprayi neir evdeki bşyle omazmı

evdeki bişeyi deneme bence komple takım sökülür benim bildiğim kasanın cercevelerinisökünce bilmiyorsan hiç sökme ama kırılabilir ufak bi parça sıkıntı çekersin sonra kontak spreyi dediğim phlips in vardır ben onu kullanıyorum.

http://www.akset.com/ProductDetails.asp?productid=4056 bu linkte var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koltuğa Bira Döküldü
    14 yıl önce açıldı
    telefona yumurta döküldü:(
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eyw sökiyimde klavyeyi bi.. bide bu basılı kalmasını önlemeki çin nasıl devredışı bırakırım klavyeyi
  • aygıt yöneticisinden klavyeyi seçip bi bak ordaki ayarlara devre dışı bırakabilirsin zannedersem...
  • çok titiz bir calışma ile tek tek söküp temizlemen gerekli..insallah alta geçmemiştir oksit falan ozaman işin zor..
  • bitane katlanabilir klavye al öle ucuza mal edersi ama genede bi göster elinde yedek parçası olan var o değiştirebilir 30 40 tl ye
  • Gerçi arkadaşlar gerekli cevabı yazmışlar ama benim tavsiyem klavyeyi sökünüz (tamamı ile) folyo vs varsa kaldırınız etiketlerine sökünüz ilk önce deterjanlı su ile sünger vasıtası ile zarar vermeyecek şekilde yıkayınız siliniz, daha sonra bol su ile durulayınız oda sıcaklığında 24 saat kurumaya bıraknız eğer yine olmazsa 2. el bir klavye bulabilirsiniz yada usb klavye satın alabilirsiniz.

Kolay Gelsin.
  • evet arkadaslar söktüm tuşları denedim önerileri pek işe yaramadı 6 harf calısmıyor suan bıcogu kendı kendıne duzelmıstı oglen lakın ctrl shift caps lock a z ve o bolum de iptal neyse harici klavye alıp elim bolen servise yolluycam artk saolun yardımlar ıcın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 2 Temmuz 2010; 3:15:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

evet arkadaslar söktüm tuşları denedim önerileri pek işe yaramadı 6 harf calısmıyor suan bıcogu kendı kendıne duzelmıstı oglen lakın ctrl shift caps lock a z ve o bolum de iptal neyse harici klavye alıp elim bolen servise yolluycam artk saolun yardımlar ıcın..

peki neyle temizledin ?
  • lcd temizleme mendiliyle ama şunu farkettim zaten tuşlarda sorun yok basmayan tuşlar temiz yani içine girmiş anladıgım kadarıyla yani onun içinde komple belki sökmek lazım klavye takımını ve altındaki elektronik ksmı
  • birşey döküldükten sonra tüm cihazı 1-2 gün bekletmekte fayda var pili ve adaptörü çıkartılmış halde.
    bu ıslaklığın üzerinden geçen hafif elektrik akımı bir süre sonra baya baya iletken bir veriyolu oluşturuyor.

http://www.tvt.com.tr/Notebooka-sivi-mi-doumlkuumllduuml,AR-5.html

yan sanayi veya orjinal klavye için fiyat alabilirsiniz bizden. ikinci el satışımız yok ama gitti gidiyor gibi bir yerden güvenilir bir kullanıcıdan 2. el de alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TVT(Patron) -- 2 Temmuz 2010; 5:07:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

Gerçi arkadaşlar gerekli cevabı yazmışlar ama benim tavsiyem klavyeyi sökünüz (tamamı ile) folyo vs varsa kaldırınız etiketlerine sökünüz ilk önce deterjanlı su ile sünger vasıtası ile zarar vermeyecek şekilde yıkayınız siliniz, daha sonra bol su ile durulayınız oda sıcaklığında 24 saat kurumaya bıraknız eğer yine olmazsa 2. el bir klavye bulabilirsiniz yada usb klavye satın alabilirsiniz.

Kolay Gelsin.

Ben de şekerli kahve dökmüştüm zamanında. Dediğiniz gibi deterjanlı suyla yıkayıp, saç kurutma makinasıyla kurutup takmıstım ve calısmıstı cihaz ama cok detaylı temizlemek gerekiyordu. Klavyenın butun parcalarını folyo vs sökmüştüm
  • Ben de zamanında votka dökmüştüm, klavye iptal oldu, önce basıyordu sonra kuruyunca çat çat sesler gelmeye başladı ve tuşlar hiç basmamaya başladı, hem garanti gitmişti hem de klavye değişmişti.
  • bende geçen ay şekersiz kahve döktüm yarım kupa, ilk müdahalem çok soğukkanlıydı hemen ters çevirdim bataryayı çıkardım tuşları tek tek açmadan çıkardım sildim kuruladım ama cihaz belli aralıklarla bazen 10 dk bazen bir saat kapanıyordu.Teknik servise verdim anakarta sıvı teması olduğunu söylediler bir ay olmak üzere bekliyorum hala.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.