Şimdi Ara

LAPTOP'UM ÇALINDI YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • acer 5520g laptop'um çalındı.bu tip şeylerle bulma ihtimalim çok düşük olsa da yine de her yolu denemek istiyorum. laptop'un seri numarasını buldum ve gerekli yerlere ileticem ancak MAC adresi diye birşey varmış. eğer değiştirilmeden internete bağlanılırsa yeri tespit edilebiliyormuş laptop'un.bu MAC adresini öğrenme yolum var mı bu saatten sonra acaba?

• maalesef laptop elinizdeyken öğrenebilirdiniz ancak. işin kötüsü mac adresini değiştirmek 30 saniye bile almıyor :/
  • öyleymiş evet ama işte değiştirmez belki falan. en ufak ihtimali bile değerlendirmek istiyorum. sağol bilgi için.
  • basit bir hırsızlık olayıysa 2. elde satmak içindir....civarınızdaki 2. el laptop alan yerleri dolaşıp,alıcı gibi laptop soracaksınız...hatta nette(gittigidiyor-hemalhemsat-intoko gibi siteler özellikle) siteleri de araştırın...iyi şanslar,geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trimaxsahinabi

basit bir hırsızlık olayıysa 2. elde satmak içindir....civarınızdaki 2. el laptop alan yerleri dolaşıp,alıcı gibi laptop soracaksınız...hatta nette(gittigidiyor-hemalhemsat-intoko gibi siteler özellikle) siteleri de araştırın...iyi şanslar,geçmiş olsun.

kadıköy'de çalındı. yazıcıoğlu ve çevresindeki tüm yerlere gün aşırı alıcı gibi 2. el laptop araştırcaz.
    bir de ben şimdi satın aldığım mağazadan seri numarasını aldım. 10 haneli. elimde bir 5520 daha var. onun arkasındaki seri numarası 11 haneli. farklı yerlerden aldım laptop'u. acaba eksik vermiş olabilirler mi bana seri numarasını. eğer elinde 5520 olanlar SNID numarasının kaç haneli olduğunu söyleyebilirlerse emin olarak bu seri no üzerinden araştırma yapıcam ve bunu polise vercem.

• Benimki de dün gece arabamın bagajından çalındı... Benimki 5920G idi... Hem de daha ilk taksitini bile ödememiştim...

Karakola gidince, polis hırsızların iyice azdığını, arabanın içinde birşey olmasa da camı kırıp bagajı kontrol ettiklerini söyledi.

Arabam Suadiye'de Bağdat Caddesine 2 otomobil mesafede duruyordu. :((( Arkadaşlarla yemek yedik, döndüğümde cam kırıktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Saint2

Benimki de dün gece arabamın bagajından çalındı... Benimki 5920G idi... Hem de daha ilk taksitini bile ödememiştim...

Karakola gidince, polis hırsızların iyice azdığını, arabanın içinde birşey olmasa da camı kırıp bagajı kontrol ettiklerini söyledi.

Arabam Suadiye'de Bağdat Caddesine 2 otomobil mesafede duruyordu. :((( Arkadaşlarla yemek yedik, döndüğümde cam kırıktı.

abi sen de yazıcıoğlu ve çevresine alıcı şeklinde gidip 2. el olarak olup olmadığını sor arada.netteki alışveriş sitelerini de takip et. seri numarasını bul ama öncesinde aldığın mağazadan. ben de devamlı bakınıcam. hatta istersen özelden seri numarasını at bana. ben kendiminki için baktığımda senin modeli de sorarım. gözüme çarparsa sana haber veririm.
    bir de şöyle bir olay var. bildiğim kadarıyla mesela world card'la yaptğın bir alışveriş 3 ay boyunca otomatik sigortalı oluyor. hangi kartla yaptın alışverişi bilmiyorum ama sen bir araştır bu durumu da derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • seri numarası laptopın kutusu üzerindeki etikette yazar içinde gelen kullanım klavuzunu ve diğer kağıtları bi karıştır onların içinden belki mac adresini bulabilirsin.
  • moralini bozmak gibi olmasın ama biraz zor bulursun.Bİr sürü şeyim çalını daha haber yok
  • allah belasini versin o calanlarin diyecem ama bir bk oldugu yok. ama öyle bi durumda yakalasam varya......
  • mac numarasına nasıl bakılıyor?
  • geçmiş olsun kardeşim insanlar ne kadar haysiyetsiz ülke olarak utanıyoruz böyle insanlardan hiç üzülme onun parası bi şekilde bir yerden gelecektir sana kar kalmaz o hırsızlara
  • laptopı aldığın yere bir danış derim...çünkü bir kayıt gibi bir durumu olabilir...sonuçta laptopı servise verdiğinde aslında faturaya bile gerek olmadan garanti süresini biliyorlar(laptopın üzerindeki bir barkod tan)..belki senin aletinde kaydı yapılmıştır...satın aldığın yere danış...çünkü aleti bulduğun zaman bir de onun sana ait olduğunu kanıtlaman gerekecek...bir de dediğim gibi sadece kadıköy tarafındaki satıcılara değil; açık arttırma veya benzer sitelere de bak...imkanın varsa avrupa yakasına da bakmaya çalış.(doğubank-tahtakale civarı)
  • Düşünüyorumda mac id sine nasıl ulaşabilirsin cihazının.Şu şekilde olabilir.Çok nadir ziyaretçisi olan bir web site sahibi tanıdığın var ise ve sen onun sitesini o aralar abii site yaptım bir bakıver diyipte ziyaret ettiysen ogünkü loglarında mac-id mevcut olabilir.Hangi istatistik sistemini kullandığını bilemeyeceğim ama bu ufakta olsa bir şans :( ama böyle bir ihtimal yok ise servisin sadece seri numaralarını kaydettiğini düşünüyorum.... :( Senin adına gerçekten çok üzgünüm.Öte yandan bu hırsızlığı yapan kişilerin mac-id değiştirmekten falan anlayacaklarını düşünmüyorum.Ama işi bilenlerle çalışıyorlarsa durum göreceli :(

Geçmiş olsun....
  • Öncelikle geçmiş olsun arkadaşlar. Mac adresi sende olsa bile bulma ihtimali çok zayıf. 2. el satan yerlerde belki bulursun şansına kalmış tabi.
  • acer'ın sitesinde seri numarasını vererek kayıt yaptırmıştım laptop'u ama ne yazık ki acer türkiye'nin sitesinde iletişim bölümünde sadece bir mail adresi var ve kimse ilgilenmiyo o maille de sanırım. seri numarasını bulsam ek ifade verip polise, en azından 2. el bi yerde laptopumu bulursam sahiplenme şansım olacak.
  • Slm kardeş.Öncelikle çok geçmiş olsun.Evet arkadaşların dedikleri gibi bu mac adresini bulmak biraz zor ama sana bir yol göstereyim.
    Eğer kablolu yada kablosuz modemin varsa ve modeminle internete girdiysen modemin senin Laptop'unun mac adresini kayıt altında tutar.Yani yapacağın şey modemine başka bir pc ile modeme doğrudan ip adresiyle giriş yap,(örn;192.168.1.1 veya 192.168.1.254 gibi) daha sonra modemde status durumlarını görüntüle.Orada senin Laptop'un modemle internete giriş yaptığı mac adresini ve giriş yaptığın tarihi orada tutar(Bu kayıt özelliği her modemde var mı orasını bilmiyorum).
    Mac adresini bulabilmenin en kolay ve tek yolu bence budur... Kolay gelsin... .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aglc -- 28 Şubat 2008; 2:34:21 >

• Merhaba...
    Benimki de çalınmıştı... Bu MAC numarası ile laptopumu nasıl bulabileceğimi anlatabilir misiniz ?
  • Geçmiş Olsun Kardeş
  • Geçmiş olsun ancak zor bulunur gibime geliyor.... Yine de sansını dene elbette . Belli olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.