Bildirim
Laptop'ta Fan Hızı Ayarlama Programı

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
İşte bu,
Notebook Hardware Control (NHC)
http://www.pbus-167.com/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpclient -- 9 Aralık 2007; 0:58:50 > -
aradığım bir şeydi sağol -
Hocam bende kullanacam bu programı ama ayarı yanlış yapıp fanı ya da anakartı yakmayalım. Değerlerini tam olarak öğrenebileceğim bir link var mı? -
teşekkürler banada lazımdı böyle bir program
ben iyi soğutma sağlaması için sadece işlemci ısı değeri arttığında değil de
her zaman max seviyede çalışmasını istiyorum bakalım kullanabilecekmiyiz -
quote:
Orjinalden alıntı: xpclient
İşte bu,
Notebook Hardware Control (NHC)
http://www.pbus-167.com/
bu programda fan hızını ayarlamak adına bir şey göremedim işlemci,hdd,batarya vs. ile ilgili ayarlar var ama
fan hızıyla ilgili bir ayar yok belkide benim pc desteklemiyordur bilemiyorum -
fan hızı nedir?
laptop kullanıyorum yararlıysa denerim. -
Galiba burdan yapılıyor
-
bende çıkmıyor o ayarlar sanırım benim pc fanları hız kontrolünü desteklemiyor -
Bende de sürekli olarak sesli çalışıyor. Sesini karşı masadaki arkadaş duyuyor. Sizlerde de böylemi arkadaşlar. Fan hızının yanlış ayarlanması dizüstüne zarar verirmi? -
Fan hızını yükselttiyseniz sesli çalışır özelliklede benim dizüstü gibi centrino teknolojisine sahip değilseniz
ama kısa vadede fan hızının arttırılmasının zararlı olacağını sanmıyorum
ayarlardan ısıya göre devreye girmesini sağlamak daha mantıklı gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E3535519 -- 10 Aralık 2007; 11:46:26 > -
Hocam bu ayarlara nerden bakıp kontrol edebilirimve kaç olması normaldir. Zira ben herhangi bir ayar vermedim. Diz üstünü açıyorum 1-2 dk. içinde başlıyor sesli çalışmaya ta ki kapayıncaya kadar. -
Sürekli yüksek hızda çalışıyorsa işlemciye yük biniyor dolasıyla ısınıyor demektir soğutmak içinse fanlar daha yüksek devirde dönüyor windows görev yöneticisinden çalışan uygulamaları bir kontrol edin
hangi uygulama sistemi ne kadar meşgul ediyor bakın bazı virüslerde buna neden olabilir. Böyle bir durum söz konusu değilse fan hızlarını kontrol edebilmek için diz üstü bilgisayarınızda güç yönetimi yardımcı programı olmalı genelde her diz üstü bilgisayar için böyle bir yazılım beraberinde gelir olmadı bu konudaki yazılımıda kullanabilirsiniz ama bence anlayan birine gösterin o baksın önce. -
-
bellek veya cpu kullanım değerlerinde bir anormallik gözükmüyor
dediğim gibi bir program yardımıyla işlemci hızınızı kontrol altına alırsanız
fanlar sadece işlemci ısındığında devreye girecektir birde fanların bulunduğu kısımda
hava sirkilasyonunu engelleyecek bir tıkanıklık olmamalı içi fazla tozlandığındada işlemci çok ısınır
fanlar hızlı döner bunları bir araştırın derim kolay gelsin -
@EL NİNO Teşekkür ederim ilgin için . -
aynı sorun bende de var laptobun fanı hiç susmuyor hiç bir program çalışmadığı halde bile çok sesli çalışıyor 1 saat önce format attım yine aynı sistem boşta iken bile çalışmaya devam ediyor şimdi bu programı ile fan ayarı yapacağım ama kaç derece olması lazım anakartı filan yakmayalım -
arkadaşlar dediğim gibi tozlanma işlemci ısısını yükseltir özellikle fanların bulunduğu kısımlardan hava emisyonu sağlandığı için tozlar direkt işlemcinin olduğu bölgede veya egzos kısmında tıkanma oluşmasına sebep oluyor ben arada açıp temizliyorum biriken pisliği görmelisiniz bence bu durumda fan hızını düşürmek daha tehlikeli olur işlemci iyice ısınır ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir haberiniz olsun. -
quote:
Orjinalden alıntı: EL NINO
bellek veya cpu kullanım değerlerinde bir anormallik gözükmüyor
dediğim gibi bir program yardımıyla işlemci hızınızı kontrol altına alırsanız
fanlar sadece işlemci ısındığında devreye girecektir birde fanların bulunduğu kısımda
hava sirkilasyonunu engelleyecek bir tıkanıklık olmamalı içi fazla tozlandığındada işlemci çok ısınır
fanlar hızlı döner bunları bir araştırın derim kolay gelsin
Peki laptop'ta fanın ve diğer yerlerin tozlarını temizlemenin bir yolu yada sakıncası var mı? Orasını burasını açsak garanti açısandan sorun olur mu? -
Tozları içini açmadan basınçlı hava ile temizleme yöntemini kullanabilirsiniz
yada işlemcinin bulunduğu yeri açıp orada daha kapsamlı bir temizliğe gidebilirsiniz
ama bu garantili cihazlarda garanti kapsamı dışında kalmasına yol açabilir tam bir bilgim yok
tabi bu işi yaparken dikkatli olmalısınız işlemciye çıplak elle temas etmeyin derim
zamanla işlemci üzerindeki termal macun işlevini yitirir arada temizleyip yenisi sürülmeli
bu anlattıklarımı eğer garantiniz varsa götürün teknik servis yapsın
eğer yeterli bilginiz yoksa yine teknik servis yapsın
yok ben zarar vermeden yapabiirim derseniz dikkatli olun sonra mesuliyet kabul etmem
Benzer içerikler
- youtube reklam engelleyici
- word sayfa ayırma
- opera şifreler
- ingilizce altyazıyı türkçeye çevirme
- word içindekiler sayfa numarası hizalama
- klavye kısayolları
- mac adresi sorgulama
- çin internet hızı
- torrent siteleri
- steam iade
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X