Şimdi Ara

Laptop'ta Fan Hızı Ayarlama Programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
128.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EL NINO

Tozları içini açmadan basınçlı hava ile temizleme yöntemini kullanabilirsiniz

yada işlemcinin bulunduğu yeri açıp orada daha kapsamlı bir temizliğe gidebilirsiniz

ama bu garantili cihazlarda garanti kapsamı dışında kalmasına yol açabilir tam bir bilgim yok

tabi bu işi yaparken dikkatli olmalısınız işlemciye çıplak elle temas etmeyin derim

zamanla işlemci üzerindeki termal macun işlevini yitirir arada temizleyip yenisi sürülmeli

bu anlattıklarımı eğer garantiniz varsa götürün teknik servis yapsın

eğer yeterli bilginiz yoksa yine teknik servis yapsın

yok ben zarar vermeden yapabiirim derseniz dikkatli olun sonra mesuliyet kabul etmem

• Ben servise götüreceğim garantisi nisan 2008 de bitiyormuş.
  • Fan sesi duymak istemeyen ve işlemcisinin ısınmasını istemeyen arkadaşlar (serkan sore) nin konusuna bakabilir bilgisayarınızda ne kadar program çalıştığı önemli değil sadece format atarken 4 saatinizi 1 kereliğine ayırın yeter
  • yav arkadaşlar yok böle bişi son teknoloji laptop aldım iexterme7 casper nirvana 8 e boluk islemcisi hala ısınıyor oyun oynuyamıom adm gıbı aşırı ısınıo pc kendınden gecı baya soutmamın matıklı kolay bı yolu yokmu ?
  • Selamlar,
    benq Joybook R56 N23 serisi dizüstü bilgisayarımın ekran kartının chipsetinin bozulması nedeniyle garantisi çoktan bitmiş olduğundan Ankarada bir laptop tamircisine götürdüm ve chipseti yenilediler ve 1gb olan ram'ide 2 gb'lik ile değiştirdiler, makina sorunsuz çalıştı fakat işlemci fanı coşmuş durumda, makinayı açtıktan çok kısa bir süre sonra yüksek hızda çalışmaya başlıyor ve sürekli bu hızda çalışıyor.Speedfan vb programları denedim ayar yapılmıyor, bios ta fan ayarlama olayı da yok. Aradım yapan yeri geri ve dediler ki, sen bize getir onu geri 5 dakikada hallederiz. zaten biz yaptık onu öyle ısınmasın diye.
    Şimdi benim anlamadığım bunu nasıl yapıyorlar.dedim yeriniz bana çook uzak söyleyin yapılacak şey neyse ben yapayım, hayır olmaz dediler getir biz yaparız, büyük ihtimalle duygusal nedenlerle
    Sonuç olarak bu konuda bildiği ve tavsiye edeceği birşeyler olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgy66 -- 14 Aralık 2010; 21:43:44 >

• bendede packard bell var ancak o program çalışmıyor overclock yapmak istediğimde tüm programlar arasından evga çalışıyor sadece fan hızları için speed fan denedim fanları görmüyor
  • laptopun işlemci fanının oldugu kısmı arka kapagı açın karşınızda işlemci fanını görürsünüz.fanı tozdan temizleyin işlemcini oraya termal macunu sürün kapagı kapatın.. fan hala sesli çalışıyor ise arka kapagı tekrar açın fanın 4 tane kablosu vardır siyah kırmızı bunlar elektrik kablosudur diğer iki kabloda sarıyla mavi işlemci hızını ayarlamak gibi bir kaç vazifeleri vardır.bu iki kabloyu çıkarsanızda taksanızda fan gene çalışmaya devam eder.bu iki kabloyu soketten çıkarıp birbirine baglarsanız işlemci fanı gayet sessiz çalışır ama ısıda 10 derece artar oyun oynarken ne olur bilemem bunun içinde sessiz laptop sogutucularından alıp altına koyarsanız hem sessiz hemde serin olur
  • nhc nin hiç yeni sürümü çıkmamış,hatta 64 bitliği de çıkmamış..
    siteyi açmışlar,mevcut sürümleri koymuşlar kaç yıl bi değişiklik yapmamışlar..

var mı onun gibi bi program :(
    speed fan demeyin,riva tuner da demeyin.. ana kartını desteklemiyor.. (yeni modeller için destek yüklememişler mi ne)
  • ZATEN FAN HIZINI ARTIRMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR GENELLİKLE OYUN İÇİN DİYORLAR VE %90 I GARANTİDEN ÇIKIYOR.SÜREKLİ OYUN OYNAMIYORSAN HİÇ ELLEME SADECE PC KAPANMA ISISINI MASAÜSTÜ KULLANIYORSAN 100 LAPTOP SA 90 YAP.(PLASTİK 112 DE ERİYORDU SANIRIM ONDAN ÖLE DEDİM.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: paraglidingpilot

Bende de sürekli olarak sesli çalışıyor. Sesini karşı masadaki arkadaş duyuyor. Sizlerde de böylemi arkadaşlar. Fan hızının yanlış ayarlanması dizüstüne zarar verirmi?

Aynı sorun aşırı tozlanmadan da meydana geliyor.. Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aganta Burina Burinata

quote:

Orjinalden alıntı: xpclient

İşte bu,

Notebook Hardware Control (NHC)

http://www.pbus-167.com/

bu programda fan hızını ayarlamak adına bir şey göremedim işlemci,hdd,batarya vs. ile ilgili ayarlar var ama

fan hızıyla ilgili bir ayar yok belkide benim pc desteklemiyordur bilemiyorum
  • casper laptop var fan sanki hiç çalışmıyor işlemci ısım 65 den aşağı düşmüyor işe yarar mı lütfen alıntılayarak cevaplayınız .
  • KARDEŞİM SEN CASPER ALMAKLA BAŞTAN KAYBETMİŞSİN TÜM MALZEMELERİ FASON YERLİ FALAN AYAKLARINI GEÇİN sERVİSİ İSE BERBAT SAĞLAM GÖNDERSEN DAHA BERBAT GÖNDERİYORLAR VEDE PİNTİLER. NEYİ KAYBETTİĞİNİ ANLAMIŞSINDIR. aL BİR ADET HP PROBOOK 6550B NE SES VAR NE FAN. kAYA GİBİ MÜBAREK.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akin63

KARDEŞİM SEN CASPER ALMAKLA BAŞTAN KAYBETMİŞSİN TÜM MALZEMELERİ FASON YERLİ FALAN AYAKLARINI GEÇİN sERVİSİ İSE BERBAT SAĞLAM GÖNDERSEN DAHA BERBAT GÖNDERİYORLAR VEDE PİNTİLER. NEYİ KAYBETTİĞİNİ ANLAMIŞSINDIR. aL BİR ADET HP PROBOOK 6550B NE SES VAR NE FAN. kAYA GİBİ MÜBAREK.

4 YIL ÖNCE 2. EL CASPER ALDIM HALA KULLANIYORUM,SICAK HAVADA ÇALIŞIRKEN ISINIP KAPANAN TOSHIBA GÖRDÜM AMA CASPER IN KAPANDIĞINI GÖRMEDİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

casper laptop var fan sanki hiç çalışmıyor işlemci ısım 65 den aşağı düşmüyor işe yarar mı lütfen alıntılayarak cevaplayınız .

Yaramaz Mustafa
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

quote:

casper laptop var fan sanki hiç çalışmıyor işlemci ısım 65 den aşağı düşmüyor işe yarar mı lütfen alıntılayarak cevaplayınız .

Yaramaz Mustafa

acayip ısınıyor kışları ailecek laptopun fanıyla ısınıyoruz
  • quote:

quote:

quote:

Yaramaz Mustafa

Soğutucu al sende altına memur olcan bugün yarın

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yaramaz Mustafa

insallah olamasam diyorum hep iç anadolu doğu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yaramaz Mustafa

Bende zaten başka seçenek yok olursada doğu olcak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yaramaz Mustafa

Bende zaten başka seçenek yok olursada doğu olcak

tamam cihat muhabbetin yeri burası değil yeter bu kadar burası konu dısı değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.