Şimdi Ara

Laptop'ı gece açık bıraksam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler indirme yapacam da tüm gece açık bıraksam şarjı dayanır mı?

Arkadaşım şarja tak diyor ama bozulmaz mı öyle? Veya oyun oynarken ya da normal kullanırken taksak bozulur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• takam kafana. tak gitsin ne olucak çok pimpirikliysen bataryayı çıkart direk öyle sarja tak.
  • İnternetin hızına bağlı. Sabah kalkana kadar şarjda kalması sıkıntı yaratmaz.
  • Fise neden takmiyorsun ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt
    şarjla dayanmaz. ama şarjı çıkartıp fişe takarsan istersen aylarca açık kalsın.
    casper marka laptop um var pil i çıkartttım ve 3 ay açıktı full sadece arada 3 günde bir 1 geceliğine uyku modunda bırakıyordum. şimdide öyle kullanıyorum sadece uyku moduna alıyorum :D
    Hiç laptop u kapattığımı hatırlamam bi yola gideceğim zaman çantasına kaldırırken kapatıyorum :D
  • Sorun olmaz batarya şarj oldukdan sonra güç almayı kesecektir hocam kafan rahat olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood Mac

takam kafana. tak gitsin ne olucak çok pimpirikliysen bataryayı çıkart direk öyle sarja tak.

Öyle daha kötü ani voltaj düsmelerinde vs direk bilgisayar etkilenir anakart veya diğer parçalar zarara uğrayabilir. Batarya takılı olursa volt düşmelerinde vs batarya devreye girer. Batarya takılı şarj kablosuda takılı kalsın hiç birsey olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fn f6 yap ekran kararir daha cok gider sarjin yada fn f5 emin degilim hangisi oldugundan

• Lion pilleri sonuna kadar tüketmek daha çok yıpratır.
    Fişte durması daha iyi sonuçta pil doluyken pc çıkış gücünde çalışır.

• Guc ayarlarindan virsey yapiyorduk ekran kapaniyordu ama sistem arkada calisiyordu.Onu yapmalisin yoksa ekran da iz kalir :)

• 1 hafta açık bıraksan dahi sorun olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Guc ayarlarindan virsey yapiyorduk ekran kapaniyordu ama sistem arkada calisiyordu.Onu yapmalisin yoksa ekran da iz kalir :)

Burn-in denilen şey mi hocam?
    Yeni bi şey daha öğrendim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

quote:

Guc ayarlarindan virsey yapiyorduk ekran kapaniyordu ama sistem arkada calisiyordu.Onu yapmalisin yoksa ekran da iz kalir :)

Alıntıları Göster
    patlar

• patlar kardeş takma bence laptop hic şarja takilir mi yapma lutfen

• quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

quote:

Alıntıları Göster
    pil dolunca şarj almayı kesiyor zaten neden çıkarsın ki ?
  • Yaklaşık 2yıldır yatarken Full şarjda 1yıldırda batarya bozuk 1.gunden bir şey olmaz ama uzun sure tutma benim gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Elric.

Yaklaşık 2yıldır yatarken Full şarjda 1yıldırda batarya bozuk 1.gunden bir şey olmaz ama uzun sure tutma benim gibi
    Ne yapıyosun sen sakın takma bütün mahallenin şartellerini attırır yangın çıkartırsın EGMYE bildirdim
  • Laptop kullanirken sarja takmiyomus.

• quote:

Orijinalden alıntı: ***redbull***

quote:

Orijinalden alıntı: Fleetwood Mac

takam kafana. tak gitsin ne olucak çok pimpirikliysen bataryayı çıkart direk öyle sarja tak.

Öyle daha kötü ani voltaj düsmelerinde vs direk bilgisayar etkilenir anakart veya diğer parçalar zarara uğrayabilir. Batarya takılı olursa volt düşmelerinde vs batarya devreye girer. Batarya takılı şarj kablosuda takılı kalsın hiç birsey olmaz.

Bataryanın öyle bir görevi yok, voltaj dalgalanması olursa adaptör 19v sabit çıkış vermeye devam eder. Pilin tek yararı güç kesintisi durumunda bilgisayarın aniden kapanmasını engellemektir, böyle bir durumda harddisk ve anakart hasar görebilir, pil takılı olursa bir sıkıntı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashday -- 8 Ekim 2016; 23:00:34 >

• Çok basit bir şey sordum aslında bu kadar farklı cevaba gerek yoktu ya.

Sorumu yineliyorum: bilgisayarı şarja ya da prize her neyse işte takılı olarak bıraksam sorun olur mu? Bilen biri yazarsa iyi olur. Bu arada yukarıda arkadaşın bahsettiği arka planda uygulamaların çalıştığı olay nedir?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.