Şimdi Ara

Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    haftalardır araştırıyorum ama işin içinden çıkamadım, olay kısaca şöyle, sadece laptop HDMI çıkışını kullanarak görüntüyü televizyona aktarıp seside bir şekilde analog 5+1 sistemine aktarmak istiyorum ama tabi sanal 5+1 ses olarak değil gerçek 5+1 ses olarak, bu işlemi harici ses kartı kullanmadan sadece HDMI kablosu ile yapmak istiyorum, televizyonun optik çıkışı var, bi şekilde televizyona 5+1 ses gitmiş olsa ses sistemini değiştereceğim laki televizyon bağlı iken ses yapılandırmalarında 2 kanal (stereo) görünüyor, resmi aşşağıda mevcut, böyle bir işlem için pratik yöntemler var mıdır? bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim..


     Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı?







  • Merhabalar öncelikle ses aygıtlarından realteki devre dışı bırakın.HDMI çıkışı varsayılan olarak seçin.sonra player ayarlarından HDMI aygıtını çıkış aygıtı olarak seçin.player olarak splash pro,power DVD veya arc soft total media theatergibi playerları kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde ses hiçbir değişikliğe uğramadan TV te 5.1 olarak gidecektir.TV bin optik çıkışından 5.1 olarak ta almanız lazım.tabi TV de ses çıkış ayarlarınıda yapmanız lazım. varsa onlarıda belirtin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde optik olarak bağlayacağınız ses sistemi nedir kendi decoderi varmıdır ses sisteminin belirtmemişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f-online kullanıcısına yanıt
    Sizin için çözüm şu şekilde olacaktır.

    Pc'yi Tv'ye hdmi ile bağladıktan sonra filmleri oynattığınız programın genel ayarlar bölümünden ses ile ilgili kısma girmeniz gerekiyor.

    Öncelikle burada ses çıkış aygıtını hdmi çıkış olarak seçmelisiniz. Bundan sonra da ses çıkış formatını ister bilgisayara çözdürecek şekilde 5.1 olarak ayarlarsınız yada passthrough (pc'nin hiçbir ses çözümlemesi yapmaması) şeklinde ayarlarsınız.

    Daha sonra da tv'nizin ses ayarları menüsünden ses çıkışını optik çıkış olarak seçmeniz ve de ses çıkış formatını raw yada lpcm olarak seçmeniz gerekiyor.

    Bu şekilde ses alabilmeniz için optik ses girişli bir ses sistemine ihtiyacınız var. Bu şekilde 5.1 ses alabilirsiniz.

    Bundan sonrası ise işin püf noktalarıdır.

    Eğer ses sisteminiz dolby ve dts sesleri çözecek bir dekodere sahip bir AVR'li bir sistem yada Logitech z906 benzeri bir sistemse Pc'den ses çıkış ayarını passthrough olarak ayarlarsanız tüm ses çözümünü ses sistemi yapar ve daha iyi bir ses alırsınız.

    Tabii burada Tv'nin tüm ses formatlarını doğru şekilde aktarabilmesi önemlidir. Misal bendeki 2013 model Sony tv dts sesleri 5.1 olarak iletemiyor. Ama bildiğim kadarıyla diğer markaların güncel modellerinde böyle bir durum söz konusu değil. Yine de lisans masrafları nedeniyle düşük modellerde bu özellikler olmayabilir. Bu sebeple bu bağlantı yönteminde Tv'nin özelliği kritik bir öneme sahip.

    Yada bunun dışında hdmi girişleri olan AVR'li bir sinema seti alırsanız. Bu sayede Pc, Digiturk vs gibi tüm kaynakları AVR'nin merkez Ünitesi'ne bağlayarak tüm cihazların seslerini sistemden alırken görüntüyü de Tv'den alabilirsiniz.

    Size tavsiye paranızı biriktirin ve giriş seviyesi de olsa bir AVR set alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tekrar merhaba, öncelikle ilginize çok teşekkürler, klavyenize emeğinize sağlık,

    ilk başta da belirttiğim üzere şuan elimde olanlar; analog girişili 5+1 ses sistemi var Logitech X-540 , HDMI çıkışlı Asus laptop ve koaksiyel çıkışlı Philips TV, düşündüğüm olay bunlarla mümkün değil anladığım kadarıyla, siz üstadlarımın yazdıklarından anladığım kadarıyla TV yi bilgisayar direkt 2 kanal ses aygıtı olarak görüyor, o yüzden kullandığımız media player ayarlarından HDMI çıkışını seçmemiz ve passthrough (çözümlenmemiş) olarak sesi göndermemiz gerekiyor anladığım kadarıyla, yani o zaman ses çözülenmemiş şekilde TV ye ulaşıyor, gerisi TV nin özelliklerine kalmış, ordanda optik çıkışla optik girişli ve decoderli li bir ses sistemine sesi iletmemiz gerekiyor galiba. yada turuncu55 arkadaşımızın dediği gibi, laptop AVR sisteme bağlanarak ordan ses ve görüntü dağılabiliyor, doğru mudur ?

    birde deneme amaçlı CyberLink PowerDVD 15 kurdum lakin ses ayarlarında HDMI yada passthrough (çözümlenmemiş) ses adına bişey göremedim resimleri ekte,

    o zaman benim elimdekilerle bu mümkün görünmüyor sanırım :S acaba diyorum decoderli bi ses sistemi alsam Z906 gibi TV nin koaksiyel çıkışından bahsettiğimiz şekilde bağlantı kurabilir miyim? yada siz üstadlarımın tavsiyesi nedir bu konuda ? nasıl bir yatırım yapmalı veya çözüm üretmeliyim?

     Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı? Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı?




  • çıkış aygıtınız HDMI varsayılan olarak seçilmediği için power DVD de gözükmüyor.hdmı ses aygıtını ekran kartı kontrol eder realtekle alakası yoktur.realteki devre dışı bırakın.birde ben z906 kullanıyorum ve. AVR li sistemde kullandım.kesinlikle ileriye dönük olarak AVR li sistem düşünün.
     Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı? Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı? Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diğer player splash produr.
     Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde turuncu 55 arkadaşım senin Sony de raw olarak çıkış veriyor ise nasıl DTS ve dolby sesleri veremez raw çıkış seçerseniz DTS passtrough yapması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iboarmutlu İ kullanıcısına yanıt
    En son 1 sene önce uğraştığım için net hatırlamıyorum ama dolby'yi 5.1 verirken dts'yi 2.0 olarak iletiyordu. Raw çıkışı da philips Tv'lerde gördüğüm için yazdım. Dediğim gibi benim TV'de tam olarak ne yazıyordu hatırlamıyorum. Zaten AVR olduğu için de çok zorlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ok bu arada ses sistemi ne kullanıyorsunuz ve memnuniyetiniz nasıl öğrenelim hemen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fonline arkadaşım sana tavsiyem ses sistemi alırken uyduların ve centerın ne kadar düşük frekanslara inebildiğine dikkak et.ne kadar alt frekanslara inebilirse o kadar tatmin eder.yani sadece subwoferin bası değil dengeli ses için uyduların ve centerinde bası önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar merhaba,
    laptop u hdmi ile bağladım optik çıkışı olan Philips akıllı TV ye bağladım bahsettiğiniz şekilde, izleme programnda ses ayarlarına geldim, resimleri aşağıda, anladığım kadarıyla sesi TV çözümlenmiş veya çözümlenmemiş olarak iletebiliyoruz, yani şimdi kısaca TV den 5+1 ses alabilecekmiyim gerekli ses sistemi ve ya decoder alırsam ? :)


     Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı? Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı?




  • 5.1 olarak alabilirsiniz tabi uygun girişli ses sistemi ile.ancak ürünü alacağınız yere genede bir danışın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iboarmutlu

    5.1 olarak alabilirsiniz tabi uygun girişli ses sistemi ile.ancak ürünü alacağınız yere genede bir danışın.


    birde optik çıkışların kimi yerlerde sadece 2+1 yada sanal 5+1 ses ilettiği yazıyor net bir bilgi yok, normalde optik ses 5+1 yada 7+1 olabiliyormu acaba ?
  • Koaksial kablo hiç kullanmadım.optik kablo ile 5.1 ve 7.1 aktarılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladım, çok teşekkürler sizlere, sayenizde olaya bakış açım değişti, şimdi daha sağlıklı karar verebilirim, klavyenize, emeğinize, ilginize, tecrübelerinize sağlık, iyi günlere... :)
  • Sanal ses iki kanal sesi matrix olarak 5.1 kanala yaymaktır.dolby prolojik gibi ancak demode oldu.şimdiki decoderler bu konuda baya başarılı DTS nin geliştirdiği yazılımlar ile gerçek 5.1 hissini yaşatıyor.PC de yaptınız ayarlarla ister sesi saf 5.1 olarak isterseniz de ses programları vasıtası ile ses ayarlarını yaparak iletmeniz mümkün.optik çıkış siz ne verirseniz iletir sıkıntı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana fikir vermesi açısından kendi kullandığım sistemi söyleyeyim.gigabite 990fx ud3 anakartlı ve amd 7790lı bi masa üstü bağladım TV ye.anakartın dolby digital v4 yazılımı var.optik çıkıştan z906 ya bağlı.PC de çıkış ayarlarında dolby 5.1 live seçiyorum ve AAC formatındaki filmleri bile kendi dolby 5.1 olarak decodere gönderiyor.player olarak splash proyu seviyorum ve AMD görüntü ayarlarından geliştirmeleri açıp player dan da bir iki ayar yapıyorum.tatmin edici sonuçlar alıyorum ancak logitech kolonlar vasat.kafana takılan ve sormak istediğin bir şey varsa her zaman sorabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f-online kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Konuyu hortlatmış olacağım ama geçen gün bu konu ile ilgili bayağa sıkıntılı saatler geçirdim. Yukarıdakine alternatif olarak aşağıda belirttiğim yöntemi de kullanarak HDMI ya da SPDIF üzerinden 5.1 ses de alabilirsiniz. Tabi ki AVR cihazının en azında optik ses girişi olmalı:

    "Bilgisayardaki görüntüyü televizyona aktarmak için hdmi kablo kullanmaktayız. Hdmi kablonun içerisinden hem dijital görüntü hem de dijital ses aktarılabildiği için bazı programlar vasıtasıyla AVR cihazının optik ses girişine tv'nin optik ses çıkışından dijital ses aktarabiliriz. Üstelik ekran kartının HDMI çıkışı yanlızca "stereo" çıkışına sahip olsa bile! Bunun için internette pek çok program mevcut. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta doğru ses kodekini seçmek. Ben bunun için "K-Lite Codec Pack Mega" programını kullandım. Programın kurulumu sırasında AC3 ve DTS seslerin aktarılmasında hangi kodeğin kullanılacağı sorusu sorulduğunda "LAV audio Decoder" yerine "AC3Filter" seçeneğini kullanmalıyız. Ben ilk başta bunu önemsemeyerek "LAV audio Decoder" kullandım; tabi ki işe yaramadı. Kodek kurulumu tamamlandığında örneğin "KMPlayer" benzeri bir programı açıp kodek ayarlarından "ses için dahili ses kod çözücü" ayarlarından "ALL Disable" seçeneğini işaretlemeliyiz. Ardından "Harici Ses Kod Çözücüsü" sekmesine tıklayıp oradan "Harici Kod Çözücü Ara" sekmesine tıklamalıyız. Ardından aşağıdaki "Tara, Sonra Ekle" butonuna basıp ekrana "AC3Filter" seçeneğinin gelmesini sağladıktan sonra "Tamam"'a basıp bu pencereyi kapatmalıyız. Bir önceki penceredeki "AC3 Ses" ve "DTS Ses" seçeneklerinin içine girip tek tek "*AC3Filter" seçeneklerini işaretlemeliyiz. Ardından hemen sağ taraftaki "C" tuşuna basıp açılan "Filter Info" penceresinde ise "Output format" kısmını "Do not change" olarak değiştirmeliyiz. Hemen alttaki "Use SPDIF" çentiğini işaretlemeliyiz.
    Bundan sonrası oldukça kolay. "Harici Ses Kod Çözücü" penceresini kapattıktan sonra "Ses İşleme" sekmesine tıklayıp açılan menüden "Hesaplayıcı" seçeneğini duruma göre "varsayılan cihaz" olarak bırakabiliriz. Veya seçeneklerden ekran kartının HDMI çıkışını işaretleyip televizyona sesi dijital olarak yolayıp oradan optik kablo vasıtasıyla AVR cihazına "dolby digital 5.1" veya DTS olarak aktarabiliriz. Veya bu bölgeden ses kartının SPDIF çıkışını işaretleyip direkt olarak bilgisayardan AVR cihazının optik girişine sesi aktarabiliriz. Tabi ki bu ayarları yaptıktan sonra video oynatıcıyı kapatıp açmayı unutmamak gerek."

    Yukarıdaki yorumların tamamı bana aittir. Gönül isterdi ki resimli açıklamalar koyayım; ama maalesef vaktim yok. Umarım birilerine yardımım dokumu




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.