Şimdi Ara

Laptop HDMI Çıkışından Tv ve 5+1 bağlantısı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Uzun zamandır foruma girmiyordum. Verdiğiniz bilgiler ve açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Benim derdime de bir nebze olsun ışık tutmuş oldunuz. Bahsettiğiniz ayarları klasik media player de yapmaya çalıştım. Sonuç DD ve DD plus ile DTS sesi AVR cihazına aktarmayı başardım. Fakat hala takıldığım hususlar var. Bu ayarları yapmadan önce ses PCM ve 7.1 kanal olarak AVR ye çıkıyordu. AVR nin gösterge panelinden görüp anladığım kadarı ile. Yapılan ayarlamalardan sonra film orjinali 7.1 DTS-HD olmasına rağmen 5.1 DTS olarak AVR de görmekte ve dinlemekteyim. Media player ayarlarında DTS ve DTS-HD seçenekleri var ve tıkladım ayrıca 7.1 seçeneğinde var onuda tıkladım ancak dediğim gibi sonuç düz DD veya DTS 5.1. Ayrıca TRUE HD seçeneğini seçtiğimde bir video dan hata verdi ve sesi işleyemediği için ne laptopdan nede AVR den ses çıkmadı.Media player de LAV audio Decoder var sanırım. Ayrıca denetim masasından laptopun ses ayarlarına girdiğimde işlenecek ses formatlarında DD ve DD plus ile DTS açıklamalarını okudum.Sanırım bu sebeple true hd ve dts-hd yi çözemiyor ve 7.1 veremiyor diye düşünüdüm ama öte yandan pcm olarak 7.1 ses avr ye aktardı. Tabi pcm in ses kalitesi diğerlerine göre düşük oluyor.Laptop un true hd ve dts-hd yi çalıştırmayacağına ikna olacağım ama 7.1 olayı beni çelişkide bıraktı. Siz km player kullanıyormuşsunuz anladığım kadarı ile onu kurup denemeyi düşünüyorum ama sonuç aynı olacaksa da hiç uğraşmak istemiyorum açıkçası.




  • Yukarıda ki yazımdan sonra laptop ile uğraşmama gerek kalmayacak bir çözüm buldum kendi imkanlarım dahilinde.

    Son zamanlarda indirdiğim yeni nesil ses formatlı tru hd ve dtd-hd li mkv leri m2ts ye çevirip pionner blu-ray üzerinden usb hdd bağlayarak 7+1 olarak izlemeyi başardım. Benzer yöntemiindirdiği orjinal blu-ray filmler içinde kullanıyorum.Blu-ray dosyasından ana film dosyasını alıp yanına mkv mantığı altyazı koyarak.Mkv için kullanılan programlar ile film dosyasının içinede atabilirim ama henüz onu denemedim. Durum böyle olunca ayrıca blu-ray e yazmaya gerek kalmadı süper oldu. Ancak pionner bluray player den kaynaklı altyazılarda karakter problemi yaşadım onuda sublime text3 ile ş ğ i gibi harfleri toplu değiştirme yöntemi ile değiştirip o şekilde hallettim.

    Yani 7+1 sesi almayı hallettim dolby atmos hariç çünkü avr cihazım onu desteklemiyor orada da avr atmosu tru-hd olarak veriyor. Süper 10 numara 5 yıldız oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digiman64 -- 25 Ocak 2019; 16:14:31 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.