Şimdi Ara

Bilgisayarı HDMI ile TV ye bağlayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayarım var. HDMI çıkış ile LCD monitörü sorunsuz kullanıyorum. Aynı kabloyu TV ye bağladığımda görüntü gelmiyor. Bilgisayarı VGA ile TV ye bağladığımda ise görüntü geliyor ama full HD filmlerde filan görüntü kalitesi çok düşüyor bu yüzden HDMI ile bağlamak istiyorum. Abimin HP Pro serisi laptopu aynı HDMI kablosu ile aynı TV ye bağladığımda görüntü sorunsuz olarak geliyor. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Her iki bilgisayarda Windows 8 Pro 64 Bit kullanıyor.

Masaüstü PC Donanım:
    Intel I7 2600K
    Intel HD 3000 GPU (Onboard kullanoyurm)
    Asus P8Z68-V LX
    Corsair Vengeance 8 GB DDR3 1600 Mhz RAM

Monitör:
    LG Flatron W2261VP

TV:
    Sony KDL-40HX750

• Çok uğraştım sonunda 2 cihazıda aynı anda gördü ama hdmi üzerinden LG monitörü dijital televizyon olarak ve vga üzerinden televizyonuda Sony monitör olarak gördü. Benim yapmak istediğim bunun tam tersi neden Sony tv ye hdmi dan bağlanamıyorum

Bilgisayarı HDMI ile TV ye bağlayamıyorum.

• Ekran karti ayarlarindan tv'yi gostermeniz gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Ekran karti ayarlarindan tv'yi gostermeniz gerek.

Cevap yazdığınız için teşekkürler. TV yi hdmi üzerinden bağlayınca sadece TV bağlasam da görüntü gelmiyor, bilgisayar TV ye hdmi üzerinden görüntü vermiyor ama LG monitörü hdmi dan bağlayınca hiçbir sorun yok. VGA üzerinden LG monitörü bağlayıp HDMI üzerinden TV yi bağlıyorum ama o zaman sadece monitörü görüyor. VGA yı TV ye, HDMI monitöre bağladığımda ise monitör TV olarak tnımlanıyor ve 2 ekranda görüntü aynı anda geliyor. Windows tuşu+P yaptığımda ekran geçişleri yapılıyor o zaman. Benim yapmak istediğim HDMI dan TV bağlantısı ama olmuyor nedense :/ LG monitöre hoparlör yok acaba ses ile alakalı bir durumdan dolayı olabilir mi?

• Sesten degildir pek sanmiyorum. Bu arada hdmi ile bilgisayari tv'ye baglayip ekran kartindan tv'yi gosterdikten sonra, tv'nin goruntu menusunden de hdmi olarak ayarladiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Sesten degildir pek sanmiyorum. Bu arada hdmi ile bilgisayari tv'ye baglayip ekran kartindan tv'yi gosterdikten sonra, tv'nin goruntu menusunden de hdmi olarak ayarladiniz mi?

hdmi ile tv bağlantısı kurduğumda 2. ekran olarak herhangi bir cihaz görünmüyor bilgisayarda. tv nin bağlantı ayarlarından takılı olan hdmi seçiyorum. 4 hdmi ın hepsini denedim sonuç aynı.

tv menüsünden sinyal bilgisine baktığımda hdmi da hiçbirşey çıkmıyor, vga ile bağladığımda 1920*1080 60 hz bilgileri çıkmakta.
    Daha Fazla Göster
  • Şu adımalrı izleyiniz

1. Mutlaka bağlantı yapmadan önce leptop unuz kapalı konumda olması gerekiyor
    2. Hdmı kabloyu hem leptop ekran kartı çıkışına hemde tv hdmı cıkışına bağlayınız
    3. Leptopu açınız leptop ekranında henhangi bir görüntü olmaması gerekiyor
    4. Tv kumandası ile hdmı kısmı seçiniz eğer çıkışlarınızda veya hdmı kablonuzda sorun yok ise görüntü almanız gerekiyor

İyi forumlar

Orijinalden alıntı: VOLkANKIRIK

Şu adımalrı izleyiniz

1. Mutlaka bağlantı yapmadan önce leptop unuz kapalı konumda olması gerekiyor
    2. Hdmı kabloyu hem leptop ekran kartı çıkışına hemde tv hdmı cıkışına bağlayınız
    3. Leptopu açınız leptop ekranında henhangi bir görüntü olmaması gerekiyor
    4. Tv kumandası ile hdmı kısmı seçiniz eğer çıkışlarınızda veya hdmı kablonuzda sorun yok ise görüntü almanız gerekiyor

İyi forumlar

bağlamak istediğim masaüstü pc.. Windows 8 in tanıdığı driver dan daha güncelini intel in sitesinden indirip denedim yine olmadı, son olarak asus un yayınladığı Windows 8 in otomatik yüklediği driver sürümünden daha eski bir sürümü yükledim sonuç yine hüsran

şimdi dosyaları yedekliyorum makineye ubuntu kurup birde onunla deneyeceğim

• Ubuntu kurulum sırasında hdmi üzerinden TV ye görüntü geldi! Kurulumdan sonra görüntü yine gitti ama

Sorun ekran kartından kaynaklanıyor sanırım?
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.