Şimdi Ara

Lanet olası Öğrenim Kredisi Borcu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu lanet krediyi yüzbinlerce öğrenci alıyor ama bir Allah'ın kulu da geri ödemenin nasıl hesaplandığını anlatmamış.

Aldığımız kredilere ÜFE üzerinden fark ekleniyor, bunu anladım. Ben Ocak ayında almaya başlasam, 6 ay boyunca kredi alsam. Haziran ayında krediyi kestirsem 1 yıl sonra geri ödemeye başlayacaksın diyorlar. Buna da eyvallah. Ayda 480 TL'den 2880 TL kredi aldım diyelim. 1 sene sonra 2880 TL'nin üzerine yıllık ÜFE mi eklenecek yoksa her ayın borcu ayrı ayrı mı hesaplanacak?

Ahanda ÜFE oranları. Bunların önümüzdeki yılın oranları olacağını varsayın. Bana hesaplama yöntemi lazım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 26 Aralık 2011; 11:08:57 >

• hesaplamasını bilemiyorum fakat imza atarken geri ödeyeceğin tutar yazıyor, almanı tavsiye etmem, mezun olalı 5 sene oldu hala daha geri ödemesi bitmedi. kafalarına göre taksit uzatıyorlar.
  • 6900 tl aldım geri ödemem 7500TL ilk taksidini ödedim 504tl
  • Senin tek problemin gözlerinin o lanet olası beyninden daha büyük olması dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Senin tek problemin gözlerinin o lanet olası beyninden daha büyük olması dostum.

Gözümü, gö.ümü karıştırma da cevap ver
    Nasıl hesaplıyoruz?
  • takip
  • valla bende 2007 de mezunum şuan faize bıraktım kendidi hala büyümekteki üniversitede başbakanlık bursu çıkmışken akademik uyarı sebebiyle ilk dönem bu başbakanlık hakkımı kaybedip kendi isteğimle ögrenim kredisine çevirmiştim krediyi çevirmeyipte burs işine orada son verseydim keşke nasıl pişmanım anlatamam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kyk borcu ödenmezse ne olur
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KYK'nin sitesinde ödeyeceğin miktar yazıyor dostum.
  • Bana da lazım o ya. 5350 tl imzalamıştım ben 2 yıl önce. Girmesin sonra yüzlerce tl
  • Ödememe gibi bir ihtimal var mı ?

Ödenmez ise nolur ?

Vergi affı , telekom affı bilmem ne affı oluyor bunu kapsayan bir affa dahil olamıyormuyuz ?
  • Faruk sen yurtdışına gidicen zaten ne diye burs murs uğraşıyorsun ki? parayı alıp ödemeden kaçacan mı yoksa
  • O burs yurtdışına çıkınca başlıyor. Gidene kadar para lazım.

Arkadaş o kadar kredi alan var. Kumar bağımlısı gibi para gelsin de nasıl gelirse gelsin mi dediniz? Almadan önce araştırmadınız mı hiç borcun nasıl hesaplandığını?
  • kyk da sanırım ödeme planı vardı.

ben 99da 2350tl ye imza atmıştım. 5 yıl aldım. daha sonra bir yıl da ben erteledim. 2007 de hesaplanan geri ödenecek meblağ 6000tl idi.
  • allaha sukur 3 taksidim kalmıs
  • KYK'da ödeme planını görmek için krediyi almak, krediyi sonlandırmak, 1-2 sene sonra geri ödemenin başlamasını beklemek gerekiyor. Aksilik o ki bana bu bilgiler hemen lazım. Hatta bu bilgiler ışığında krediyi alıp almamaya karar vericem. Bu bir paradoks mu ne?

ÜFE oranına göre hesaplanır diyor ama kimse hesap falan yapmamış anlaşılan. Şikayet edenler bu kadar çok olduğuna göre KYK sağlam giydirmiş olabilir. Hiç kontrol eden olmadı mı yahu? ÜFE rakamları açıklanıyor her ay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

O burs yurtdışına çıkınca başlıyor. Gidene kadar para lazım.

Arkadaş o kadar kredi alan var. Kumar bağımlısı gibi para gelsin de nasıl gelirse gelsin mi dediniz? Almadan önce araştırmadınız mı hiç borcun nasıl hesaplandığını?

alan kimse ödemelerde rahat değil bu kadarını söyleyebilirim. Hep bir sıkıntı hep bir telaş var ödeme yapanlarda. ciddi yükleniyorlar herhalde. Alırken tatlı geliyor tabi kimse ödemeyi düşünmüyor.
  • 4 senenin kredisini 2 yılda topladıkları için ağır gelebilir. Ben duruma göre 7-8 ay almayı düşünüyorum. Vadesi 1 yıl sonra başlıyor. O yüzden geri ödeme sıkıntısı olmaz. Tek merak ettiğim şey kredinin bana masrafı ne olacak? 3000 TL için 300 TL masraf yapacaksam başka yerlerden para bulmaya bakarım.
  • Öğrenim kredisini alırken ne kadar ödeyeceğin formda belirtiliyor. Neye göre hesapladıklarını bilmiyorum açıkcası. verirken yıllık üfe alırken aylık üfe üzerinden yapıyor olabilirler.
  • Nerden alıyorsunuz bu krediyi,
  • Beyaz eşya üfe'sine göre hesaplanıyor diye biliyordum ben
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.