Şimdi Ara

Lanet Olası Adam Muayeneden Bıraktı Beni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımı muayeneye götürdüm. Sıra bana geldi anons edildim tam sıraya geçtim. Daha muayeneye girmeden ordaki aracıma bakcak görevli bu aracın muayene onaylanmaz dedi. Niye dedim aracın tavanında siyah folyo var dedi.

Eee dedim aynı araç 2 sene önce aynı şekilde geçti muayeneden. Dedi artık geçmiyo öncekini bilmiyorum. Dedim ya geçirsen olmazmı falan. Adam diyor sökersen geçiririm. Ya dedim geçir işte görmezden gel, olmaz kameralar var diyor. Yarın öbürgün polis çevirir sana ceza keserse bakarlar muayeneden böyle nasıl geçmiş diye. Yeni yaptırırım derim polise dedim. Olmaz kameraları incelerler bakarlar kamera var burda dedi. Adam deli etti beni sanki adam öldürdük işleri güçleri yok kameradan bakcaklar folyo varmı yokmu diye

Herneyse sonuç itibariyle ağır kusur yazdı ve muayeneden geçirmedi adam. Bana diyor sökersen burda geçiririm. Mini Cooperların tavanları bile geçmiyor adamlar sinirlenip gidip boyatıyor arabaları dedi. Acaba bu adam benden rüşvet falan mı istedi anlamadım?

Birde farları kontrol ederken adam arabanın hiç önüne bakmadan bana sordu arabada sis farı varmı diye. Var dedim. Xenon mu dedi hayır dedim. Sis farlarını açmamıştık bile. Adam dedi iyi birine hafif kusur yazıyom o zaman dedi. Yahu bu adamlar olmamış şeyi var gibimi yazıyor yani ne kadar çok hafif kusur bulurlarsa prim mi kazanıyorlar? Veya o kadar kusur buldum işimi iyi yapıyorum diyemi gösteriyorlar kendilerini orda patronlarına? Olmamış şeyi var yazdı bende bişey demedim tavana taktığım için. Şimdiki aklım olsa şikayet ederdim onu sis farlarını açmadan hafif kusurlu yazdı diye.

Şimdi napmamı önerirsiniz 1 ay vaktim var söktürmek istemiyorum tavanı ama böylede geçmez. Ruhsata işletmem çift renk olarak ne kadar masraf tutar? VEya bunun üstüne araç renginde folyo kaplatsam o şekilde geçer mi? Yine sorun çıkarırlarmı? Sonra sökcem o folyoyu geçince.

• Bence adam senden başka bişey istemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir arkadaş aracını 4. kerede muayeneden geçirebildi . Bunda ustanın da etkisi var .Bu disiplin bana göre iyi çünkü trafikte buna rağmen çok kusurlu araç var birde her şeyi görmezden gelseler ne olur kim bilir . Araç tavanını kapladı iseniz ya ruhsata işlettirip öyle kaplıcaksınız yada kaplamayacaksınız . Renk değişimlerinin ruhsata işlenmeden yapılması muayenede ağır kusur .
  • ne iş yapıyorsunuz ?
    DH Otomobil Genel: "- x ve y arasında kaldım, hangisini alayım? - x alın. - y'yi tek geçerim. - x çakar. - y takar. - z düşünmez misiniz? - t verelim? - x ile çok güzel yanlanır, buyrun size video. - k alın pişman olmazsınız. - f varken k önerilir mi yuh artık! - doğru konuş! - hadi lan, seni paramla ezerim! - adres ver adres! - cart curt..."
  • quote:

Orijinalden alıntı: zubbaba

Bence adam senden başka bişey istemiş

Orijinalden alıntı: OTOFAN

Bir arkadaş aracını 4. kerede muayeneden geçirebildi . Bunda ustanın da etkisi var .Bu disiplin bana göre iyi çünkü trafikte buna rağmen çok kusurlu araç var birde her şeyi görmezden gelseler ne olur kim bilir . Araç tavanını kapladı iseniz ya ruhsata işlettirip öyle kaplıcaksınız yada kaplamayacaksınız . Renk değişimlerinin ruhsata işlenmeden yapılması muayenede ağır kusur .

Daha önce aynı araç aynı şekilde geçti diyorum. Ben daha önce vizeden geçerkende tavan folyosu yasaktı? Yani polis istese ceza kesebiliyodu şimdide aynı.. Ama daha önce aynı araç muayeneden geçti şimdi geçmedi..

Benim anlamadığım cam tavan araçların tavanıda siyah oluyor o araçlarda çift renk oluyor ama ruhsatta çift renk yazmıyor? Yani ne farkı var cam tavan ile siyah folyonun? İkiside çift renk.

Birde çift renk yazmamasının ne zararı var? Olay anında polis araç tarifi yaparken atıyorum beyaz bir araç çevirmeden kaçtı size doğru geliyor durdurun diyor. Ama tavanı siyah olunca araç beyaz olmuyor mu?? Yine aynı tarifi yapar beyaz araç kaçtı geliyor diye? yani zaararı ne tavanının siyah olmasının onu anlamadım ben?

O zaman cam tavan araçta geçmemesi lazım muayeneden dediğim gibi oda 2 renk gözüküyor ama ruhsaatta tek renk yazıyor.

• aracın tavanına aracının renginde ucuz folyo çektir , muayeneye gir, akşamında folyoyu tekrar sök . avcının bildiği 11 yol varsa tilkinin bildiği 12 yol vardır evlat .D

Orijinalden alıntı: -s-laughter

aracın tavanına aracının renginde ucuz folyo çektir , muayeneye gir, akşamında folyoyu tekrar sök . avcının bildiği 11 yol varsa tilkinin bildiği 12 yol vardır evlat .D

İşte onu bende düşnüyom yaptırmayı ama ordaki adam gıcık. Şimdi muayeneye tekrar girince aynı adamamı giriyoz başkasıda alsa oluyor mu? Adam bu sefer onu takmasın?

Birde ikinci folyoyu sökerken ilk folyoyuda kaldırmasın ve yapışkan izi bırakmasın?
    Başka istasyondan randevu alırsanız , aynı adamı görmemiş olursunuz. İnsanı hasta eden memleket manzaraları işte , muayenesiz kamyonlar, otobüsler duman attıra attıra dolaşsın , yok kameradan takip yaparlarmış beylerrr. Eğer öyle olsaydı trafikte farı , stop lambası yanmayan , simsiyah duman atan araçları görmezdik. Yemişim kameradan takiplerini , bunların borusu tuttuğuna ancak.

Orijinalden alıntı: LGBT

quote:

aracın tavanına aracının renginde ucuz folyo çektir , muayeneye gir, akşamında folyoyu tekrar sök . avcının bildiği 11 yol varsa tilkinin bildiği 12 yol vardır evlat .D

İşte onu bende düşnüyom yaptırmayı ama ordaki adam gıcık. Şimdi muayeneye tekrar girince aynı adamamı giriyoz başkasıda alsa oluyor mu? Adam bu sefer onu takmasın?

Birde ikinci folyoyu sökerken ilk folyoyuda kaldırmasın ve yapışkan izi bırakmasın?

aynı adam denk gelmezde,ağır kusurlu görünen yerlere daha dikkatli bakarlar

• LGBT kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsini kanunu düzenleyenlere soracaksınız inanın benim hiç bir fikrim yok .

Daha önce xenon farda geçiyordu fakat şimdi geçmiyor . Diğer yandan daha önce camda şeffaf film olsa geçmiyordu şimdi kömür gibi film kaplasanız hafif kusur yazıyorlar .

Diyeceğim kanunlar ve kurallar zamanla değişebiliyor ve herkes bu kurallara uymak zorunda ben sizin bu sorduğunuz soruların inanın hiç birini bilmiyorum . Dediğim gibi bu kuralları düzenleyenlere sormak lazım mutlaka vardır bir sebebi .

Şunu da belirtim bana göre de tavanda kaplama olmasının bir sakıncası yok .Fakat kurallar sakınca var diyorsa bunlara uymak zorundayız . Eğer aracınızı böyle kullanmak istiyorsanız hazır muayenede gelmiş ruhsata işlettirin bildiğim kadarıyla renk değişimlerinde araç tekrardan muayeneye giriyor hazır muayeniz gelmiş onuda yaptırın hem trafikte rahat edersiniz hem bundan sonra muayenede sorun çıkmaz .

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Başka istasyondan randevu alırsanız , aynı adamı görmemiş olursunuz. İnsanı hasta eden memleket manzaraları işte , muayenesiz kamyonlar, otobüsler duman attıra attıra dolaşsın , yok kameradan takip yaparlarmış beylerrr. Eğer öyle olsaydı trafikte farı , stop lambası yanmayan , simsiyah duman atan araçları görmezdik. Yemişim kameradan takiplerini , bunların borusu tuttuğuna ancak.

Yaa adam onu laf olsun diye söyledi. İstese geçirirdi. Arabada cam tavan var derdim nolcak..

Rüşvetmi istedi naptı anlamadım yani geçirmek için.. Daha önce aynı araba geçti ona yanıyom 2 sene öncede vardı bu folyo tavanda ne değişti yani..

Hem galiba başka istasyona gidemiyom muayeneye? Yine bu istasyona gitmeliyim galiba.

Ulan

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Ulan

o fikri ben buldum konuda yazdım gördüysen.. O adam konuyu okup aklına geldi.

http://www.tuvturk.com.tr/soru-ve-cevaplar.aspx

Karayolları Trafik Kanunu'nun değişik 35. maddesi gereğince çıkarılmış olan Araç Muayene İstasyonlarının açılması, işletilmesi ve araç muayenesi hakkındaki yönetmeliğin 8'nci maddesinde belirtilen esaslara göre, muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemedikleri taktirde, kendilerine tanınan 1 aylık süre içinde aynı muayene istasyonuna gelerek muayene tekrarını yaptırmak zorundadırlar. Bu süre içinde gelinen ikinci muayene, muayene tekrarı olarak sayılacağından ücret tahsil edilmeyecektir. 1 aylık zaman dilimi içinde gelinen ikinci muayene tarihi veya bir aylık sürenin dolmasından sonra gelinen muayenelerde muayene ücreti tam olarak alınmaktadır.
    Gezici istasyonlarda yapılan muayenelerin tekrarları, aynı gezici istasyonda yapılabildiği gibi gezici istasyonun bağlı bulunduğu ilin sabit istasyonlarında da muayene tekrarı yapılabilmektedir.
    İlgili yönetmelikte muayene tekrarı için verilmiş hak 30 günlük süreyi kapsamaktadır ve herhangi bir şekilde bu sürede değişiklik yapılamamaktadır.

• LGBT kullanıcısına yanıt
    Rüşvet değil de şöyle bir gerçek var , kamera muhabetindeki asıl nokta TÜV'ün kusursuz araç geçirmek istememesi. Ufak bile olsa mutlaka bir kusur yazdırılıyor , araç kusursuz olsa bile . İyi kötü araç parkımız yeni araçlardan oluşuyor , öyle ağır kusur filan az rastlanır oldu. Eee adamlar herkesi kusursuz geçirirse , bu düzene para bir yerden sonra az gelir. Doğuş o kadar yatırım yapmış , eleman çalıştırıyor , tabi ki daha fazla paraya ihtiyaç var . TÜV müv hikaye , bu memlekette herşey ranta dayalı , bütün düzen adaletsizlik ve haksızlık üzerine kurulu. Onun için Dünya milyon defa tekrardan yaratılsa yine bizden bir b.k olmaz. Arabanın tavanı panaromik sunroof olurken renk sorunu yok ama folyo kaplatınca vay efendimm... Görende Amerika'da yaşıyoruz zanneder , adam orda helikopterle takip yapıyor , bizimkiler yerden. Hangi ara tavanın rengini fark edecekte , pöhhh işte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.