Şimdi Ara

Laleli natural sizma klasik zeytinyagi 5+5 lt 55 tl+ kargo (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
247
Cevap
3
Favori
18.324
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cabbarkemal

Daha önce de yorum yapmıştım yukarıda; yağ güzel, dilde uzun süre kendini hissettiriyor, kokusu baharatlı hoş.
    Uzman değilim ama yöreden yöreye yağın renginin, tadının, kokusunun ve yoğunluğunun değişeceğini bilirim, meyve suyu gibi her yörenin elması ve suyu nasıl birbirinden farklıysa zeytinde de durum böyle.
    Ronin arkadaşımızdan da yağ almıştım, onun yağıyla kıyaslarsam, bana daha keskin ve baharatlı geldi tadı.
    Tavsiye ederim.

Efendim ara sıra ricaya binaen yardımcı olduğumuz arkadaşın nicki ile yazmışım kusura kalmayın.

Damak tadı çok farklı olabiliyor bu konuda. Serdar 1457 arkadaşımız da sizin söylediğinizin tam tersi bir yorumda bulundu ve yağımızın genizini yaktığından bahsetti. Her yiğidin yoğurt yemesi farklı özetle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ronin666

quote:

Daha önce de yorum yapmıştım yukarıda; yağ güzel, dilde uzun süre kendini hissettiriyor, kokusu baharatlı hoş.
    Uzman değilim ama yöreden yöreye yağın renginin, tadının, kokusunun ve yoğunluğunun değişeceğini bilirim, meyve suyu gibi her yörenin elması ve suyu nasıl birbirinden farklıysa zeytinde de durum böyle.
    Ronin arkadaşımızdan da yağ almıştım, onun yağıyla kıyaslarsam, bana daha keskin ve baharatlı geldi tadı.
    Tavsiye ederim.

Efendim ara sıra ricaya binaen yardımcı olduğumuz arkadaşın nicki ile yazmışım kusura kalmayın.

Damak tadı çok farklı olabiliyor bu konuda. Serdar 1457 arkadaşımız da sizin söylediğinizin tam tersi bir yorumda bulundu ve yağımızın genizini yaktığından bahsetti. Her yiğidin yoğurt yemesi farklı özetle.

O yorumu okuduğumda ben de şaşırdım, dediğiniz gibi yorumlar değişiklik gösterebiliyor.
    Bu arada sizin yağınızı beğenmediğim anlaşılmasın lütfen, sadece tat farklılıklarını belirtmek için karşılaştırdım iki yağı.

• quote:

quote:

quote:

Tavsiye ederim.

O yorumu okuduğumda ben de şaşırdım, dediğiniz gibi yorumlar değişiklik gösterebiliyor.
    Bu arada sizin yağınızı beğenmediğim anlaşılmasın lütfen, sadece tat farklılıklarını belirtmek için karşılaştırdım iki yağı.

Efendim ben de o şekilde algıladım ki beğendiğinizi belirtmiştiniz zaten :) Söylediğinizde kesinlikle çok haklısınız. Yöreden yöreye renk, tat, koku değişebilir. Aynı bölgede farklı zeytin çeşitlerinden üretilen yağların bile rengi, tadı, kokusu farklıdır. 1 asit olması statüsel açıdan sızma sınıfından çıkarsa da üretim şeklinde bir farklılık yoktur. Muhtemelen biraz daha olgun zeytinlerden üretildiği için asit oranı biraz artış göstermiştir. Natürel birinci olan yağ kalitesizdir demek yanlış olacaktır. Hatta fiyatından dolayı uyduruk yakıştırması yapmak acımasız ve peşin bir yaklaşımdır. Bu yaklaşıma göre en pahalı yağ en kalitelidir sonucu çıkar ki böyle bir şey pek tabii mümkün değildir.

• Eğer köylerden direk zeytinyağı alıp tüketen biriyseniz, Laleli'nin yağı çok hafif gelecektir. Yoğun bir kıvam ve aroma yok. Ben de genelde Manisa taraflarındaki üreticilerden eş dost vasıtasıyla alıyordum. Şu aralar almak mümkün olmamıştı, Kırlangıç ve Tariş sızmasını kullandım. Markette satılan fabrikasyon yağlar, üreticiden aldıklarımın tadını verememiştir bana. Bu durum bal için de geçerli, geçen yıl balparmak bal almıştım mecbur kalıp. Sonrasında üreticiden bal bulup aldığımdan kavanozun yarısı duruyor öyle..

Boğazda yanma olması olumlu/olumsuz bir değerlendirme kriteri midir bilmiyorum. Ama, market yağları yanma yaparken, Laleli'de öyle bir şey olmadı. Çiğ, taze bir kokusu var. Üç teneke aldım, tekrar alır mıyım? Daha koyu ve yoğun aromaya alışkın olduğumuzdan üreticiden almayı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

Eğer köylerden direk zeytinyağı alıp tüketen biriyseniz, Laleli'nin yağı çok hafif gelecektir. Yoğun bir kıvam ve aroma yok. Ben de genelde Manisa taraflarındaki üreticilerden eş dost vasıtasıyla alıyordum. Şu aralar almak mümkün olmamıştı, Kırlangıç ve Tariş sızmasını kullandım. Markette satılan fabrikasyon yağlar, üreticiden aldıklarımın tadını verememiştir bana. Bu durum bal için de geçerli, geçen yıl balparmak bal almıştım mecbur kalıp. Sonrasında üreticiden bal bulup aldığımdan kavanozun yarısı duruyor öyle..

Boğazda yanma olması olumlu/olumsuz bir değerlendirme kriteri midir bilmiyorum. Ama, market yağları yanma yaparken, Laleli'de öyle bir şey olmadı. Çiğ, taze bir kokusu var. Üç teneke aldım, tekrar alır mıyım? Daha koyu ve yoğun aromaya alışkın olduğumuzdan üreticiden almayı tercih ederim.

Efendim boğazda yanma olması pozitif özelliklerden biridir. Genellikle sezon başında hala yeşil olan ve olgun döneme girmemiş zeytinlerden üretilen yağlarda hissedilir. Boğaz boşluğunda hissedilen bu yanma kaliteli zeytinyağında aranan bir özelliktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Ucuz diye saldırmayın uyduruk yağlara , ne zeytinyağları var piyasada geçen fuar'dan aldım 5 litrelik bir zeytinyağı gelde yanında yatma

Uyduruk mu ? Kardeş bilmeden atlama bazı şeylere bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karafeneri

quote:

Tavsiye ederim.

Yorumunuz için teşekkürler.

Peki teneke yakınınızdaysa bakabilir misiniz asit oranına?

Bu önemli, çünkü zeytinim.com'da klasik zeytinyağı için "Asiditesi en fazla %1 dir" diyor. Buradaki konu başlığında ve içerikte de "sızma zeytinyağı" diye geçiyor ama sızma zeytinyağının asit oranı %0,8'den yüksek olamaz. Bkz: Zeytinyağı ve Pirina Yağı Tebliği.

Bu karışıklığı biri açıklayabilir mi?

Bu yağ natürel sızma mı?

Efendim izninizle durumu ben açıklayayım ki cevabımız muhtemelen Laleli firma temsilcisi beyefendi ile hemhal nitelikte olacaktır. Şu an için zeytinyağı tebliğinde belirtilen oran oleik asit cinsinden %0,8'in üzerinde olunca Natürel Birinci statüsüne giriyor. Önceki tebliğde bu oran % 1'di ve dünya piyasasında İtalya'nın etkisiyle 0,8'e çekilince bizim tebliğimiz de buna göre şekillendi. İtalya'nın bu çabası rekoltesi dolayısıyla dünya piyasasındaki fiyatı belirleyen İspanyol yağlarının çoğunun oranının % 1'e yakın olmasından kaynaklanmaktaydı. Lobiler bu piyasada da fazlasıyla etkili :D

Sözleriniz doğrudur ancak uzman olmayan bir damak 0,8 ile 1 arasındaki farkı KESİNLİKLE anlayamaz. Zeytinyağı ile ilgili söylenebilecek bir husus asit oranı düşük olan yağ, yüksek olandan kesinlikle daha kaliteli dememiz mümkün değildir. Kaliteyi etkileyen süreç hasattan, üretime, sonrasında depolamaya kadar uzanan bütün bir şekilde ele alınmalıdır. Çeşitli yerlerde de bahsettiğimiz üzere kaliteyi belirleyen 3 kıstas vardır. Dil üzerinde acılık, genizde yakıcılık ve meyvemsi koku. Bu özelliklere sahip bir yağın kaliteli olduğunu düşünebilirsiniz efendim. Ancak tekrar söyleyelim, damak tadı da bu konuda belirleyicidir.

Yukarıda belirtilen üzere rivyera (riviera) da değildir efendim; İçiniz rahat olarak tüketebilirsiniz. Damak tadınıza da uygun ise ne mutlu :)

Ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler. Yağı internetten tatma olanağımız olmadığı için elbette asit, peroksit gibi değerlere bakarak karar vereceğiz.

Bakın yapılan reklamda natürel sızma olduğu özellikle belirtilmiş:

Laleli natural sizma klasik zeytinyagi 5+5 lt 55 tl+ kargo

Ben kötü yağdır, şudur budur demiyorum. Ayrıca tatmadan böyle bir şey diyemem de.

Ama madem bu yağ sızma değil, neden sızma diye satılıyor ve tüketici yanıltılıyor? Natürel birinciyse öyle denilsin efendim.

• Ben de bugün sparişi geçtim.Aslında evde yağ vardı fakat pek hoşuma gitmiyordu.
    Umarım bunu beğeniriz en azından.
  • kampanya bitmiş ne zaman tekrarlanır acaba..
  • arkadaslar biz bu yagdan cok memnun kaldik.4 teneke almistik şuan sonuncusundayiz.siteleri uzerinden almistim.şimdi ise sadece ürun tanitimi var.nerden alabiliriz bu yagdan.tabiki fiyat uygun olursa

edit:satış linkini buldum. ama kampanya bitmiş 1 teneke 55 lira

http://www.zeytinim.com/urunlerimiz.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 3 Temmuz 2013; 15:08:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta ege den geçtim, yol üzerinde en az 4-5 yerde ( fabrika satış mağazası ) + yol kenarı açık yag satanlar da dahil, 5 lt lik sızma zeytinyağı için 45 tl altında kimse satışa yanaşmadı, pazarlığa girmedi, 50 tl diyenler çoğunluktaydı, markaların çoğu tanıdık bildik , aşina olmadığımız ürünlerdi, ancak birçoğunun lezzeti çok iyiydi. ben 3 lt açık olarak bulup aldım, 8 tl den yol kenarından, gayet lezzetli .

anektod olarak bulunsun istedim. yukarda ki ürünü alan arkadaşlar mutlak geri dönüş yapsınki alacak olanlara öncülük edebilsin.

not: buzdolabına giren ve belli bi süre kalan zeytinyağı donarsa kalitelidir, veya değildir şeklinde değerlendirmeler var ustalardan bunun bir kalite değerlendirmesi olup olmayacağı hakkında bilgilendirme yapabilirmi? (benim açık olarak aldığım donmaktadır. ufak bir kap içerisinde)
  • Kaliteli,organik ve uygun zeytinyağı isteyenler, Forumda "Gödence" yada "Ronin666" diye aratırlarsa hem fiyat, hem de kaliteli yağa, ulaşacaklardır. Kendim ve bir çok kişi ürün almış, kullanmış, memnuniyetimizi ilgili konuda belirtmiştik.
  • kampanya tekrarlansın alalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: endülüs_faruki

arkadaslar biz bu yagdan cok memnun kaldik.4 teneke almistik şuan sonuncusundayiz.siteleri uzerinden almistim.şimdi ise sadece ürun tanitimi var.nerden alabiliriz bu yagdan.tabiki fiyat uygun olursa

Biz de son tenekenin sonuna yaklaşmışız. Eşim biraz geç haber verdi. Tenekenin sonuna gelmeden alayım dedim ama kampanya falan yakalayamayacağız gibi duruyor. Geçici olarak idare etmesi için marketten Kırlangıç falan bir şeyler alıp kampanya bekleyeceğim sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

quote:

arkadaslar biz bu yagdan cok memnun kaldik.4 teneke almistik şuan sonuncusundayiz.siteleri uzerinden almistim.şimdi ise sadece ürun tanitimi var.nerden alabiliriz bu yagdan.tabiki fiyat uygun olursa

Biz de son tenekenin sonuna yaklaşmışız. Eşim biraz geç haber verdi. Tenekenin sonuna gelmeden alayım dedim ama kampanya falan yakalayamayacağız gibi duruyor. Geçici olarak idare etmesi için marketten Kırlangıç falan bir şeyler alıp kampanya bekleyeceğim sanırım.

kampanya falan yapacaklarini zannetmiyorum.foruma son olarak aylar once girmis.twitter hesabida pasif gibi.ins ramazan munasebetiyle birdaha yaparlar.olursa bu sefer 8 teneke alacagim ins

• quote:

kampanya falan yapacaklarini zannetmiyorum.foruma son olarak aylar once girmis.twitter hesabida pasif gibi.ins ramazan munasebetiyle birdaha yaparlar.olursa bu sefer 8 teneke alacagim ins

Hafta sonu eve dönerken yolda çocuk parkta oynasın diye Rami'de indik. Orada Rami Karabağ diye bir market var, Tariş Ege sızması 31.90'dı (kampanya 20'sine kadar falan devam ediyor sanırım), 4 teneke alıverdim evdeki bitiyor diye. Ücretsiz müşteri servisi de var (gerçi biz Gaziosmanpaşa'dayız, Fatih'e götürür mü bilmem ) şansınızı deneyebilirsiniz. Tariş Ege sızması da güzel, daha önce kullanmıştık.

• quote:

quote:

Hafta sonu eve dönerken yolda çocuk parkta oynasın diye Rami'de indik. Orada Rami Karabağ diye bir market var, Tariş Ege sızması 31.90'dı (kampanya 20'sine kadar falan devam ediyor sanırım), 4 teneke alıverdim evdeki bitiyor diye. Ücretsiz müşteri servisi de var (gerçi biz Gaziosmanpaşa'dayız, Fatih'e götürür mü bilmem ) şansınızı deneyebilirsiniz. Tariş Ege sızması da güzel, daha önce kullanmıştık.

rami toptancı pazarındamı kardeş.eğer ordaysa biraz ilerideki total benzincinin orda ablam oturuyor

ama orası çok buyuk nasıl bulacam o toptancıyı orası muamma

teşekkürler

• quote:

rami toptancı pazarındamı kardeş.eğer ordaysa biraz ilerideki total benzincinin orda ablam oturuyor

teşekkürler

Toptancı pazarının içinde değil, arka tarafındaki caddede kalıyor. Toptancı pazarının yan tarafından (Rami'den) Gaziosmanpaşa'ya giden yolun üzerinde bir market burası. Şimdi haritadan baktım, reşadiye caddesi diye geçiyor o cadde.

Eğer linki doğru gönderebiliyorsam şurası gibi :
    http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx?&ap=uydu&cx=85490&cy=100265&scl=11&nm=Ilk%20Nokta

• quote:

quote:

teşekkürler

Toptancı pazarının içinde değil, arka tarafındaki caddede kalıyor. Toptancı pazarının yan tarafından (Rami'den) Gaziosmanpaşa'ya giden yolun üzerinde bir market burası. Şimdi haritadan baktım, reşadiye caddesi diye geçiyor o cadde.

Eğer linki doğru gönderebiliyorsam şurası gibi :
    http://sehirrehberi.ibb.gov.tr/map.aspx?&ap=uydu&cx=85490&cy=100265&scl=11&nm=Ilk%20Nokta

arkadaşım çok teşekkür ederim .enişteye daha marketin ismini söyler söylemez biliyorum dedi.

sayende çok güzel fiyattan 31.90,a tariş ege sızması 5 kiloluk 2 teneke aldım.sağol varol hayırlı ramazanlar

6 lira 40 kuruşa geliyor kilosu baya iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 11 Temmuz 2013; 12:43:35 >

• quote:

arkadaşım çok teşekkür ederim .enişteye daha marketin ismini söyler söylemez biliyorum dedi.

sayende çok güzel fiyattan 31.90,a tariş ege sızması 5 kiloluk 2 teneke aldım.sağol varol hayırlı ramazanlar

6 lira 40 kuruşa geliyor kilosu baya iyi

Sana da hayirli ramazanlar kardesim. Sen de sagol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 12 Temmuz 2013; 20:01:21 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.