Şimdi Ara

Laiklik kadar güzel birşey var mı ? Kaybetmeden değerini bilin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
5.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Halktan nasıl destek alıyorlar sanıyorsun. Beni desteklemezsen seni öldürürüm diyorlar. Afganlar o yüzden kaçıyorlar ülkeden.


    İslamdaki şehit/cihad kavramları bu oluşumlar için müsait. İnsan hayatı ucuz. Yerel devletlerin topraklarını savunacak güçleri yok.

  • AKP'nin yalaması bı kadın vardı TV de diyordu ya ben Atatürk'ü sevmiyorum diye ha işte o Atatürk ve laiklik olmasa o TV ye sen çıkamazdın


    Daha bugün ekşi sözlükte paylaşımlar kadını taşlayıp öldürdüler 50 tane erkek içlerinde birinde vicdan yok bu hayvanlar şuan Türkiye'ye geliyor mülteci olarak bu ülke için savaşan dedelerimiz kemikleri sızlıyordur biz bu ülkeyi bu Ortadoğulu vitaminsiz tipsizler gelip çöksün diye mi kurtardık diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaman01

    Leş gibi cahillik kokuyor konu sahibi.

    Laiklik ile seçme seçilme hakkının ne alakası var?

    Laiklik ile kılık kıyafetin en alakası var?

    Hangi Türkiye'de yaşıyorsun bilmiyorum fakat benim yaşadığım Türkiye'de

    Kimse kimsenin inancına saygı duymuyor. Dini siyasete çok güzel alet ediyorlar, sadece dini değil bu ülkenin bütün birleştirici unsurlarını sahiplenip ayrıştırmak için siyasete alet ediyorlar.


    Gelişmiş ülkeler laik oldukları için gelişmiyor, insana değer verdikleri için gelişiyor. Laiklik kendisiyle çelişen bir kavramdır. İnsan haklarını ve kültürel gelenekleri ihlal etmediği sürece kimse kimsenin inancını sorgulayamaz, buna "sen istediğine inanabilirsin" gibi bir bir telkinde bulunmakta dahil.

    Millete cahil demeden önce laikliğin tanımını öğren.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-816410E45

    Bu mesaj silindi.

    Doğru uyguluyor ya da uygulamıyor, bir millet birilerinin inancına göre neden yönetilsin? bu mantıkla gelecekte başımıza ateist başkan seçildiğinde camileri yıkarsa ses çıkartamazsın!

  • yaman01 Y kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Laiklik kendisiyle çelişen bir kavramdır.

    Laiklik tam olarak nerede çelişiyor açıklar mısın?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

    Alıntı

    metni:
    Laiklik kendisiyle çelişen bir kavramdır.

    Laiklik tam olarak nerede çelişiyor açıklar mısın?

    açıklayamaz ki, kendisi de bilmiyor ne yazdığını

  • Gerçekte insanlar laik olur devlet olmaz. laik olmayan insan, reşit olmayan insan demektir. bir nevi deli veya çocuk gibi. Devlet ise dinin ta kendisidir. tabi buralara varmamıza çok var daha.

  • Fade to Black kullanıcısına yanıt

    Ne içiyorsun kafası güzelmiş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laiklik düşmanlarına, "Arabistan'a, Afganistan'a vb. gidebilirsiniz." diyeceğim ama üstatları Kadir Mısıroğlu'nun 1983'te Kenan Evren tarafından vatandaşlıktan çıkarıldıktan sonra İngilizlere sığındığı geliyor aklıma.

  • Şimdi burdan saftirik şeriat savunucularına sesleniyorum

    Herşeyi geçin cebinzie giren paranın değeri laiklik sayesinde artar laiklik olmaz ise güçlü ekonomi olamaz fakir kalırsınız

    Bakın herşeyi geçin fakirsiniz diyorum ekmek bulamazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İdeoloji devrinde değiliz.

    Laiklik, abd,ingiltere, almanya, italya, yada başka ülkelerde var mı?

    Laiklik, devletin din devleti olmadığı herkesi kucakladığı anlamı taşırken, bunu Türkiyede inanç zorbalığı olarak yorumlayıp uygulayan da zamanında bu devletin partileridir.


    doğrusu bu "herkes inanç özgürlüğündedir ve kimse diğerine devlet de olsa bunu dayatamaz"


    bu fikir sorunları olmayan tüm dünya devletlerinde var, kabul görmüştür.


    ---//---


    Afganistan olayı başka, dinle alakası yok, çünkü orda herkes müslümanım diyor. taliban da diyor, eski mevcut hükümet de diyor.


    eski mevcut hükümet rüşvetin, kaçakçılığın merkezi konumunda kalmış, taliban da halk tarafından artık benimsenmiş ki taliban zaten başka millet değil orda, kendileri.


    onların sorunu onlara ait. beni ilgilendirmiyor.


    sadece afgan sığınması istemiyorum ben.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dxdiag36

    Taliban denen ruh hastası örgütün kafasına göre koyduğu kuralları şeriat sanan tipler ne kullanıyor merak ediyorum.Şeriatın neresinde müzik yasak,televizyon yasak,kadınların özgürlüğü yasak.Siz kısaca;’biz Müslüman görünümlü ruh hastası örgütleri sürekli gerçek müslüman işte bunlar diye örnek gösterip İslamı karalama peşindeyiz’ desenize

    tv de nikahın olmadigi erkeğe-kadina bakmak haram değilim kanks? güncelleme geldi zaar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten muhafazakar kafalarin,gercek islam bu degil cilerin anlamadigi sey de bu.

    turkiye de ki islam ile ortadogu yu kiyaslarken cumhuriyet in laik demokratik devlet anlayisinin neler getirdigini gormeleri lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peter Jones P kullanıcısına yanıt

       


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onu bunu bilmem insanımız aklını başına alsın afganistanı iranı suriye ırak durumlarını görüyorsunuz tek bir Türkiye Cumhuriyeti var kıymetini bilin işte bu yuzden 2023te Cumhuriyetin yuzuncu yılını tum Turkiye bir olup en iyi sekilde kutlayıp tüm dünyaya göstermeliyiz

  • kenbalx K kullanıcısına yanıt

    İşte mesele burada başlıyor dostum.Mesela Amerika laik bir ülke değil.Başkanları İncil'e el basarak göreve başlıyor.Ama Amerikada hiç kimse İncil'i Amerikan devletinin anayasası haline getirmeye çalışmıyor.İncil'e el basarak göreve başlayan Amerikan başkanı İncil'i Amerika'nın resmi anayasası haline getirmiyor.Amerikada ki papazlar çıkıp 'Amerikan yönetimi incile dayanmalıdır' demiyor...Biz de ise öyle mi?Hala daha Ayasofya eski imamı çıkıp ''1924'te devletin resmi dini İslam ibaresi Anayasada vardı.Şimdi neden yok?'' diyebiliyor.Hocalar ve imamlar 'Türkiye Anayasası şeriata,kurana dayanmalıdır' diyebiliyor..Siz Türkiye'de Amerika benzeri bir yapı kurmaya çalışırsanız nur topu gibi bir Afganistan elde edersiniz.Türkiye dahil İslam ülkelerinde müslümanların büyük bir kısmı dini güncel şartlara göre yorumlama kapasitesinden yoksun.Bunu 'kafirlik' olarak görür.O nedenle hepsi geri kalmış vaziyette.


    İşte 15 Temmuz karşımızda duruyor.Beş yıl önce bu darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye bir cemaatin arka bahçesi haline gelecekti.Koca koca generaller,amiraller orta okul mezunu olup olmadığı dahi belli olmayan kendisine hoca diyen birisinin peşinden gidip bu ülkede oluk oluk kan dökmüşken sizin bu sözleriniz çok polyannacı bir yaklaşım olmuş...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 18 Ağustos 2021; 16:59:23 >




  • Atatürkün bizi ortadogudan koparan en güzel şeydir LAIKLIK, Ulkede hangi dinden olursa olsun hepsinin dineni karışmadan inançlarını yapmalarına karışmayan herkesin giyiminde kusaminda hür olduğu kadın ve erkeğin özgürlükler konusunda eşit olduğu ve kanunlarda kısıtlamayan herseyde özgürlüğün anlamı olan kendini MEDENI KANUN ile tamamlayan LAİKLİK ülkede yaşayan herkes bunu kavradiginda kendine değer veren Bi sisteme layık olduğunu anlayacaktir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 18 Ağustos 2021; 17:3:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt
    Avrupa' sömürge ile bu hale geldi diyenler henüz konuya uğramamış hayret. Ben öyle birşey bekliyordum aslında

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fade to Black

    Gerçekte insanlar laik olur devlet olmaz. laik olmayan insan, reşit olmayan insan demektir. bir nevi deli veya çocuk gibi. Devlet ise dinin ta kendisidir. tabi buralara varmamıza çok var daha.

    Yanlışınız var. Tam tersine laiklik devlet işlerine dinin alet edilmemesidir. Resmi kaynaklarda bu şekilde. Meb sitesine bakarsaniz da aynısını görürsünüz. Devlet, yönetim biçimi laik olur. Devlet dinin ta kendisidir lafiniza zaten hic yorum yapmıyorum... Inanışa gore devlet mi yönetilir? Herkesin inanışı ortak olmak zorunda mi? Devlet tum halki kucaklamak zorundadir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 18 Ağustos 2021; 17:32:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://9gag.com/gag/abVwR7L?ref=tgm.mw

    Pakistan’da felanca önemli günde bir kızı 400 kişilik kalabalık grup 2-3 saat boyunca taciz etti.İyi ki video kısa ve görüntüler net değil yine de tüyleri diken diken ediyor.



    Alın size dinle kafayı yemiş toplumun örneği.Şeriat savunucuları bunların olmasını istiyor dertleri din vs değil cemaatlerde ne olaylar dönüyor az çok biliyorsunuzdur.Ülkemize kaçak giren pakistanlılarda bu kafada.Aklınızı başınıza alın , ulu Önder’in açtığı yoldan ilerleyen insanlar sayesinde iyi kötü sistem bir şekilde işletilmeye çalışılıyor keşke çok daha iyi işlese.Beterin beteri var derler mumla ararsınız cumhuriyet değerlerini.
    Türkiye laiktir laik kalacak!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.