Şimdi Ara

Laiklik kadar güzel birşey var mı ? Kaybetmeden değerini bilin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
5.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

    Taliban'ı Pakistan kurmuş, CIA el atınca palazlanmış. CIA her halde Kuran İslam'ına göre, Peygamberin anlattığı Müslümanlığa göre bunları yetiştirmedi. Diğer taraftan eskiden şeriatta televizyon evet yasaktı. Gavur icadıdır çünkü. CHP'nin en büyük hatalarından biri de Osmanlı'da Divan'da alınan kararları Türkçeye çevirip açıklamamak oldu. Şeyhülislamların 18.Yüzyıla kadar bu konuda verdikleri sayısız fetva var. (Kelime kelime divanda konuşulan her şey deftere işlenmiş) Ha sonra 180 derece dönüyorlar ki orası evlere şenlik, gülmekten yerlere mi yatarsın ağlar mısın orasını bilmem. Şeriat dediğin şudur. Adam oturur kendi görüşlerini Kuran'dan, hadisten, geçmiş uygulamalardan bir şeyler bulup destekleyerek Allah bunu emrediyor der. Ha bu bakış açısıyla da evet televizyon helaldir. Tarikat liderleri Mercedes dururken ata binecek halleri yok değil mi?

  • Malezyada da şeriat var? Ne oldu tezin çöktü birden ? Mesele onların zalim olması değil sizin meseleniz İslam ile. Sizler de çok iyi biliyorsunuz ki o toplumların hiçbiri Kurana yani Islamiyete göre yaşam sürenlerin olmadığını. Kuranı kerime uymayan hadislerle yani kendi kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını sizler de biliyorsunuz ama işinize gelmiyor bu gerçeği görmek. Onların da işine gelmiyor Kurana uymak o yüzden hadis dinini yaşıyorlar ki 6 yaşındaki bir kızla evlenebilsinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    Şeriat Allahın emirleridir. Kendilerine alim diyenlerin zırvaları değildir. Kurana uymayan hadisler de değildir. Kuranı kerim ve kuranı kerime yani Allahın emirlerine binaen uygulanması gereken hadislerdir. Namazın nasıl kılınacağı gibi. 6 yaşındaki bir kızla evlen diyen bir hadis şeriat olabilir mi yani Allahın emri olabilir mi ? Bunu demek için Kuranı kerimi hiç okumamak gerek be de peygamberi de hiç anlamamış hayatını öğrenmemiş olmak gerek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Battlefield Maşuku -- 18 Ağustos 2021; 20:26:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her müslüman şeriatçıdır

  • Arkadaslar Şeriat isteyen afganistana iltica edebilir burası LAIK bir ülke ,şeriat özlemiyle yanıp tutusuyorsunuz taliban musluman olan herkese kucak açtı ülkede şeriat hükümlerince hersey serbest olacak tum kurallar şeriata göre olacak, şeriattan kaçan afganlar varken sizde şuan şeriat uygulanan afganistana gidebilirsiniz. Taliban tüm muslumanlara şuan kucak açmış durumda sinirdada kontrol yok zaten herkes elini kolunu sallayarak girip çıkıyor. Gidip ozleminizi dindirin Türkiye laik bir ülke isteseniz de istemeseniz de bu böyle herkes buradaki kurallara uymak zorunda. Bende Müslümanım ama şeriat ci değilim. Din Allah ile kul arasinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevzat.Yildiz -- 18 Ağustos 2021; 22:49:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Laikliği sallayan yok artık dünyada.


    Yunanistan ve İsrail gibi ülkeler dini ideolojilerle çocuklarını yetiştiriyorlar.


    Laiklik islamdan başka tüm dinlere savaş açmak demek de değildir.


    Osmanlı döneminde gayrimüslimler için her türlü mekan, işletme vardı ama islama göre haram ve yasak olduğu için ben müslümanım diyenler oralara giremezdi. Gayrimüslimlere de karışılmazdı.


    Mesele ben müslümanım deyip te dinsiz imansız gibi yaşamak. Osmanlıda ben müslümanım deyip de dinsiz gibi yaşayamazdınız. Bunun yaptırımları olurdu.


    Laiklik, Türkiye'de osmanlıdan gelen bu kültürü yıkmak için kullanıldı. Şimdi herkes müslümanım diyor ama eğitimde, ticarette, toplumsal olaylarda dinsiz gibi davranıyor. Bu da toplumsal bir ahlak çöküntüsü yaratıyor.


    Yoksa laiklik bir ülke içinde tüm dinlere yaşama ve fırsatta eşitlik özgürlüğü tanınması ve devletin de buna paralel olarak idare edilmesidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 19 Ağustos 2021; 8:13:39 >




  • Türkiye'de Laiklik İslamiyet'e savaş açmak için kullanıldı. Toplumun kutuplara ayrılması da bu yüzden. Laiklik adı altında İslam düşmanlığı ile yetiştirilenlerle gelenekçiler arasında mücadele bir taraf ülkeyi tamamen etkisi altına alana kadar devam edecek.

  • Laiklik karşıtı tiplerin alayı cemaat'in kurşun askeridir.

  • Maaşlı AK TROLLER.. Konuya Abilerinden aldıkları Kopyala yapıştır ile geliyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye Atatürk Türkiyesi dönemi dışında laik olamadı hiç.Yarı faşist ılımlı Sünni islama tabi yaşadı bu dönüşümün acısıda çok oldu.

    Din eğer yöneticisinden kurumlarına ağızları ve dillerine kadar sirayet etmiş bir yönetim aracı ve menfaat aracına dönüşmüşse orada laiklik yoktur.

    Laiklik dediğin dinin devlet yönetim meselelerine alet edilmemesi dini bir koz payanda ve halk nezdinde araç olarak kullanmamaktır.Bu maalesef Atatürk dönemi dışında 1950 den sonra hiç olmadı zaman zaman azaldı zaman zaman son 20 yılda olduğu gibi aşırı çoğaldı.

    Gidişen yolda yol değil.Etnik ve sayısal çoğunlukta bir kere sapılırsa Sünni şeriat islamıda zor değil.Sonuçta sayısal çoğunluk yani çoğunluğun Azınlığa kelle başına orsnına bakıyor.Herhangi bir kültür eğitim beklentisi yok.

    Bu coğrafyada bu husus tehlikedir.Kime yoğun göç oldu ise orada muhakkak terör veya iç çatışma olmuştur.

    Ortadoğu'ya bakın İsrail Filistin Lübnan Irak Suriye ve nicesi hep bunu yaşamıştır ve şuanda kıskaç Türkiye'de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Pardon da kaybetmeden derken? Laikliği kaldıracak insanın anlını karışlarız anlını! Hangi hadsiz vatan haini cüret edebilir buna?

  • Taliban dan tek farkımız Atatürk.Tarihimizden Atatürk ü çıkartalım Pakistan,İran,Afganistan dan farkımız kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laiklik islam düşmanı değil ama islam laiklik düşmanı. İslam'ı tam olarak bilmeyenler laikliği savunuyor. Müslüman herkes şeriatı istemek ZO-RUN-DA-DIR. Şeriat istemiyorum diyorsan kusura bakma müslüman değilsin. Gerçi Türkiye'de gerçekten müslüman olan maksimum 5 milyon kişi olduğunu düşünüyorum. Herkes sözde müslüman. Hem müslüman olayım hem laiklik olsun, yok canım öyle bir olay. Müslüman olduğunu düşünüp kendini eğlendir anca.

    Ben agnostiğim, tabiki laiklik istiyorum. Sadece laiklik isteyip müslüman olduğunu zanneden arkadaşlara eleştiri yaptım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Clusive

    Pardon da kaybetmeden derken? Laikliği kaldıracak insanın anlını karışlarız anlını! Hangi hadsiz vatan haini cüret edebilir buna?

    Klavye başından bol keseden sallamayı bırakın merak ediyorum ne yapabileceksin. Karşında ordu dahil devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş bir hükümet ile Erdoğan devrilmesin diye ölümü göze alıp tankların altına yatan bir kitle var. Bugün şeriat ilan ediyorum dese kimse bir şey yapamaz adam hükümdarlık kurdu.

  • Abd nin yeşil kuşak projesiyle ve bize dayatılan ılımlı islam modeliyle, laikliklikten her geçen gün daha da uzaklaşıyoruz. Nato ya girdiğimiz yıllardan itibaren dayatılan ılımlı islam modelinin sonuçları hep bunlar. Gelen tüm iktidarlar bu modele hizmet etmişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 19 Ağustos 2021; 13:50:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şeriat öyle bişe ki 1500 yıldır doğru uygulanamadı sanarsın kuantum mekaniği. Uydurulmuş bi kitabı uygulamaya sokmak ne kadar zor olabilir diyecem ortada mantıklı bi anlatım yoksa ben söyleyim ; imkansız! o yüzden yıl 2021 artık şu gerçek şeriat bu değil kafasından çıkıp topluma entegre olun maymunlar bile alet kullanmaya başladı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yapıldı da bunu söylüyorsunuz? Türkiye 'de ne yapıldı da laiklik İslam düşmanlığı için kullanıldı diyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korkmayın laiklik ortadan kalkmaz. Ama dinler çok değil 100-200 yıl içinde ortadan kalkar. Afganistan gibi ilk çağı yaşayan bazı bölgelerde kalır. Çünkü dinler akla, mantığa ve vicdana uygun değil. Dinler insana ızdırap gibi çöker. Hayatını mahveder, yaşama sevincini elinden alır. Afganistan'da insanlar dinden kaçıyor aslında. Bunun için ölümü bile göze aldılar. Uçakların önüne atladılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hopdediks-Dediğimdediks

    Ne yapıldı da bunu söylüyorsunuz? Türkiye 'de ne yapıldı da laiklik İslam düşmanlığı için kullanıldı diyorsunuz?

    Gayet de kullanıldı bu ülke laik diye diye insanların ibadetleri ve özgürlük alanları kısıtlandı. Sistemini kopyaladığımız Fransa'da bile bu kadar baskıcı uygulamalar yaşanmadı.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.