Şimdi Ara

Kuzey Kore'de kölelik sistemi mi var? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TRangulity

quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Burger King tüketip iphone telefon kullanıp sonra da kominizmi savunanlar,kuzey kore'ye niye gitmiyorsunuz ? Tam kominizmi yaşarsınız işte

+1

Gençlik kolları başkan ve başkan yardımcısıda konuya teşrif etti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komünizm görünümlü faşizm bunlarınki.(Diğer komünist görünümlüler gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

Orijinalden alıntı: by_the_king

quote:

Orijinalden alıntı: Mechaniker

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Kuzey Kore'yi komünist zannetip kominist yazan kırolar var.

Nickine uyarak objektif olmayı denemelisin..Ve nickine yakışır bir şekilde bu konuları bilmeni isterdim..

Dersine daha iyi çalış

Kuzey Korenin yönetimi Tek parti rejimi Komünizm dir.

Komünizmin ne olduğunu bi öğren istersen

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuzey_Kore

linki veriyorum sadece sana.bilgi sahibi olursun

Linke bak, Türkçe Kuzey Kore sayfasını girer her gün harun yahyanın adamları değiştirir.

Ha illa Wikipedia diyorsan, git ingilizce Wikipediadan bak.

http://en.wikipedia.org/wiki/North_Korea

quote:

Orjinalinden alıntı: Wikipedia

Many outside organizations describe North Korea as a totalitarian Stalinist dictatorship...

Bende ona inanmıyorum o zaman.Onuda kuzey koreliler değiştirmiştir.

(Tarih öğretmenlerimde komünist bir ülke diyor bu arada sadece kendi fikrimden yola çıkmıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Valley -- 4 Ocak 2012; 18:18:28 >

• Kuzey Kore'de devlet kapitalizmi var.
    İktisadi terimleri öğrenmeden, Wikipedia bilgisiyle bakıp yazmayın.
    Resmi bilgilere bakarsanız Türkiye'de de güya sosyal devlet var
  • Kuzey Kore komünizm'den dolayı değil diktörlükten dolayı böyle.Komünizm diktatörlükle birleştiği için halk'ın zararına olan bir yönetim şekli var onun dışında Kuzey Kore kimseye boyun eğmeyen bir ülke
  • quote:

quote:

Nickine uyarak objektif olmayı denemelisin..Ve nickine yakışır bir şekilde bu konuları bilmeni isterdim..

Dersine daha iyi çalış

Kuzey Korenin yönetimi Tek parti rejimi Komünizm dir.

Kuzey Kore komünist değildir.Sadece komünist görünen baskıcı bir devlettir.Zira bir ülke tek başına komünist olamaz.En fazla Sosyalist olur.

Ayrıca dediklerimin arkasındayım hala.Daha Komünizm yazamayan insanların Komünizm'i eleştirmesi de ayrı bir ironi.

• mantıklı bir düşünün devlet vaşkanı ölüyor yerine oğlu geçiyor.
    krallıktan ne farkı kaldı bu uygulamanın
    sosyalist, komünist ne derseniz deyin
    demokrasinin esamesinin okunmadığı kuzey kore halen demode olmuş bir mantıkla yönetiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

daha önceki liderlerinde yas tutmayanları yada abartısız tutanları ağır para cezası uygulanmış

nasıl belirlemişler yas tutmayanı gözlerine mi bakmışlar. saçma salak haberlere inanmayın. neyine anlam veremiyorsun, bi git bak arşivlere atatürk ölünce ne kadar kişi toplanmış, meydanlar nasılmış. aynısı korede işte bunun neyine anlam veremiyorsun?

şimdi bir sazan çıkar atatürk ile kim jong aynı kefede mi diye atlar. evet aynı, bizim için atatürk nasıl liderse, kim jong de koreliler için aynı büyük lider.

Arada büyük bir fark var onu belirtmemişsin. Atatürkü sonradan öğrenerek seviyor. Kim Jong illi ise doğuştan seviceksin damgası ile büyütüldüğü için seviyor. Ha sonuçta seviyor orası doğru.

bana kalırsa Kuzey kore saçmalığın daniskası. Acıyorum.

Aslina bakarsan Ataturk icin de dogustan seveceksin damgasi ile buyutuluyoruz.

Bu arada komunizm-kapitalizm savasina donmus konu, komunizmin sunmak istediklerini ozgurlukleri kisitlayarak sundugunu niye kabul etmek bu kadar zor anlamiyorum.
    Ancak eklemek gerekir ki, kapitalizm'in de cok ozgurlukcu oldugu savunulamaz zira mali gucun ozgurlukten bagimsiz olarak dusunulmesi imkansizdir.

Alıntıları Göster

Bu arada komunizm-kapitalizm savasina donmus konu, komunizmin sunmak istediklerini ozgurlukleri kisitlayarak sundugunu niye kabul etmek bu kadar zor anlamiyorum.
    Ancak eklemek gerekir ki, kapitalizm'in de cok ozgurlukcu oldugu savunulamaz zira mali gucun ozgurlukten bagimsiz olarak dusunulmesi imkansizdir.

ne alaka kimse bana atatürkü zorla sevdirmedi ben kendi isteğimle sevdim istesem sevmem ama seviyorum kimse bana bişeyi zorla sevdiremez.

• ne kadar boş bilgisiniz bireylersiniz siz. ne komunizm nede sosyalizmde diktalık vardır. hiç bir sosyalist düzende taht sistemi diye bir şey yoktur. devlet diyede bir şey yoktur. oradaki rejim ne sosyalizm nede komunizm bildiğin krallık gibi birşey. sanki bu ülke kendi vatandaşına kölelik muamelesi yapmıyor geçiniz efenim. ilk kendi ülkenize bakın sonra ona buna yok bu böyle, yok şu şöyle deyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiredWarrior

Burger King tüketip iphone telefon kullanıp sonra da kominizmi savunanlar,kuzey kore'ye niye gitmiyorsunuz ? Tam kominizmi yaşarsınız işte

Tam komünizm mi? Orada komünizm adam akıllı uygulanmıyor sen daha tam komünizm diyosun. Git yat uyu.
  • Kuzey Kore de komünizm vardır her komünist yönetim gibi diktatörlük,açlık,sefalet vardır.
  • Orijinalden alıntı: soon

ne alaka kimse bana atatürkü zorla sevdirmedi ben kendi isteğimle sevdim istesem sevmem ama seviyorum kimse bana bişeyi zorla sevdiremez.

Belki senin icin.
    Ancak yarin sokaga ciktiginda bak bakalim Ataturk'un ne derece putlastirildigina.
    Ne derece ilahmis gibi gosterildigine.
    Veya Ataturk'u ilah zanneden cocuklara bakabilirsin, bir ara hatta ornegi vardi Ataturk oldu mu? diye aglayan kiz diye. O yastaki bir kizin bu tarz bir olayda bizim gibi taraf almasi imkansizdir.
    Veya her sey sanki Ataturk'unmus gibi her seye Ataturk denmesine, her okulda, her kitapta resimlerinin ve bustlerinin boy boy her koseden fiskirmasina da bakabilirsin.
    Gerci dediklerimden dolayi ban yiyecegim belki de ancak kusura bakmayin ancak bu ulkede Ataturk'u sevilmeye zorlama olmadigini soyleyemezsiniz.

• "Gomüniztler Guzey Goreye gitsin" diyenler toplanmış

Tamam paşam sen iste gideriz.

not: yeterki sus
  • quote:

kuzey kore tek partili kominizm le yönetilir. bilmeden bu kadar iddalı yazarsan duble fail olursun
  • modern kölelik = Kapitalizm
    Modern yaşam= İnsancıl Kominizm veya Sosyalist Akım ...

dipnot: herkes koministlere laf atar ama nedense komist ne demek diye sorunca cevap veremez...

Adaletli ve insancıl komünizm uygulanan bir ülke olsa kesinlikle iyi niyetli bir toplum olur yani; ahlak ve mutluluk olarak en yükseğe ulaşılır.
    fakat kapitalzm ile bir kısım(zenginler) çok mutlu iken; bir kısım(fakir) çok mutsuz ise orda adelet, eşittlik, insanlıktan bassedilmez.
    bir insanın öğle yemeği, diğer bir insanın aylık maaşı ise SORUN BURDADIR.(kapitalizmde)

Ayrıca 1.dünya savaşından sonra ''manda sistemi'' olarak ad değiştiren SÖMÜRGECİLİK(kölelik)
    2.dünya savaşından sonra KAPİTALİZM(modern kölecilik) adını almıştır..
    SSCB'nin kömünizmi yanlış yönetmesi, yıkılmasında en büyük etkendir..
  • Kötü konuşanlar kaç kez Kuzey Kore'ye gitmiş acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: THUNDERBIRD

quote:

kuzey kore tek partili kominizm le yönetilir. bilmeden bu kadar iddalı yazarsan duble fail olursun

Hala kominizm yazıyorlar ya.

• Adam gibi alıntı yapın be birader, kimin ne yazdığı birbirine girmiş. Quote denen yeri silmişsiniz yanlışlıkla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Adam gibi alıntı yapın be birader, kimin ne yazdığı birbirine girmiş. Quote denen yeri silmişsiniz yanlışlıkla

Nasil gerceklesti boyle bir sey bilmiyorum, bende baslamadi ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Arkadaşlar,liderleri ölünce abartılı yas tutanları izledik.ama bir türlü anlam veremedik.sonra öğrendik ki,daha önceki liderlerinde yas tutmayanları yada abartısız tutanları ağır para cezası uygulanmış.şimdi ki yasta ise,halefi oaln oğul cenaze töreninde bere ve eldiven takmamış ve halkada takmamasını EMRETMİŞ.hatta kontrol edeceklerni bildirmiş.
    Kuzey Kore ismini duyuyor ama başka birşey bilmiyordum.orada diktatörlük var.yani kölelik sistemi mi var?

konuyu açmadan önce araştırsan, gerek kalmayacak açmana :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.