Şimdi Ara

Kuzey Kore'de kölelik sistemi mi var? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
224
Cevap
0
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kölelik düzeni burada var , uzağa gitmeye gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Kuzey Kore de komünizm vardır her komünist yönetim gibi diktatörlük,açlık,sefalet vardır.

arkadaş dünya üzerindeki tüm "komünist" yönetimleri dolaşmış.
  • walla bu insanları anlamak imkansız,akşam haberlerde de yas tutanların bere ve eldivenleri olmadığı için ağladıkları haberi çıktı,yas tutmaları normal ama bu kadarda abartılmaz,resmen dalga gçiyorlar,demek ki ATATÜRK gibi bir liderleri olsa toplu intihar eder bu insanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Kuzey Kore de komünizm vardır her komünist yönetim gibi diktatörlük,açlık,sefalet vardır.

Evet de bunu hala anlayamayanlar daha doğrusu anlamak istemeyenler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistemin Kurbanlarıyız -- 4 Ocak 2012; 21:26:41 >
  • kuzey korede ortalıkta bağırarak sesli konuşursanız direk mapusa tıkıyolar
  • Yalnız arkadaşların söylediklerine bakılırsa hiçbir ülke komünizmi doğru idare edememiş
  • Medya ne diyorsa onu biliyoruz kimse Dünyanın tüm ülkelerini gezip insanlarını tek tek dinlemiş gibi konuşmasın. Konu Koreden açılmış evet Kore biraz aşırı bir ülkedir hoş durumda değil.

Ha komünizmin olduğu heryerde sefalet kölelik vs olur diyen kardeşlerimide Rusyaya beklerim. Gelin burdaki o dönemde yaşamış insanlarla bir konuşalım bakalım sefaletmi varmış ne varmış öğrenelim. Ağzı olan konuşuyor...
  • En büyük kapitalistler kominist liderlerdir

• Hepsi beyni yıkanmış programlanmış robot gibi..
    Bir de Güney Kore'ye bak.. Ne kadar canayakın güleryüzlü insanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: frux

Hepsi beyni yıkanmış programlanmış robot gibi..
    Bir de Güney Kore'ye bak.. Ne kadar canayakın güleryüzlü insanlar

+1 en sevdiğim ülkedir kendisi çok iyi insanları var
  • Kimsenin bildiği yok ki sana söyleyelim Şöyle uçağa atlayalım bir K.Kore yapalım halkın içine karışalım kucaklaşalım,sevgi yumağı olalım deme şansımız yok,binbir zorlukla vize alıp gitsen bile üç beş turistik yeri gösterip tabi başında bir polis amca/abla ile gerisin geriye kös kös dönersin.Kısacası kimse bu ülke hakkında hiçbirşey bilmiyor hoş onlarda bizim hakkımızda birşey bildikleri yok,bilinenler ise kısıtlı sürede çekilmiş üç beş çekim ve bu ülkeden kaçmış kişiler artık ne kadarı doğru ise söyledikleri bize.Tüm ülke kamusal alan anlayacağın yani yassah hemşerim gezmek,dolaşmak,fotoğraf çekmek

• Kuzey Kore komünist bir ülke değil. Juche adı verilen bir sistemle yönetiliyor. Juche bir anlamda "asya tipi sosyalizm" olarak geçiyor.

Ama gerçek anlamda bir sosyalizm yok orada. Sosyalizmin yandan yemiş diktatör versiyonu var. Sosyalizm dediğin işçi diktatörlüğüdür yani bir diktatör vardır ancak bu diktatör tüm işçi sınıfıdır. Buna da "işçi demokrasisi" denir. İşçi demokrasilerinde karar alttan üste gider. Ülkeyi komünist parti yönetir ancak komunist parti zaten işçilerin yönetiminde, çoklu oy sistemiyle yönetilir.

Tarihte öyle olmuş mudur peki? Tabi ki hayır.

Nasıl ki islamı kendi amaçları için kullanan sahte hacılar hocalar varsa, nasıl ki demokrasiyi bir baskı imparatorluğuna çeviren insanlar varsa, nasıl ki özgürlük bildirgesi yayınlanmış bir Amerika yüzyıl sonra petrol için insan katlediyorsa sosyalizmide kendi amaçları için kullanan insanlar çıkacaktır.

Bu yüzden ideolojilerden önce insan olmak lazım.

• Şu ana kadar dünyada ki hiçbir ülkede altını çiziyorum "hiçbir" ülkede komünizm uygulanmadı Kuzey Kore'de kısmi sosyalizm uygulanıyor.
  • koreli kızların resimlerini koyunda bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faunus

Orijinalden alıntı: soon

Aslina bakarsan Ataturk icin de dogustan seveceksin damgasi ile buyutuluyoruz.

Bu arada komunizm-kapitalizm savasina donmus konu, komunizmin sunmak istediklerini ozgurlukleri kisitlayarak sundugunu niye kabul etmek bu kadar zor anlamiyorum.
    Ancak eklemek gerekir ki, kapitalizm'in de cok ozgurlukcu oldugu savunulamaz zira mali gucun ozgurlukten bagimsiz olarak dusunulmesi imkansizdir.

ne alaka kimse bana atatürkü zorla sevdirmedi ben kendi isteğimle sevdim istesem sevmem ama seviyorum kimse bana bişeyi zorla sevdiremez.

Belki senin icin.
    Ancak yarin sokaga ciktiginda bak bakalim Ataturk'un ne derece putlastirildigina.
    Ne derece ilahmis gibi gosterildigine.
    Veya Ataturk'u ilah zanneden cocuklara bakabilirsin, bir ara hatta ornegi vardi Ataturk oldu mu? diye aglayan kiz diye. O yastaki bir kizin bu tarz bir olayda bizim gibi taraf almasi imkansizdir.
    Veya her sey sanki Ataturk'unmus gibi her seye Ataturk denmesine, her okulda, her kitapta resimlerinin ve bustlerinin boy boy her koseden fiskirmasina da bakabilirsin.
    Gerci dediklerimden dolayi ban yiyecegim belki de ancak kusura bakmayin ancak bu ulkede Ataturk'u sevilmeye zorlama olmadigini soyleyemezsiniz.

Alıntıları Göster
    Atatürk denen sahıs hiç olmamış olsaydı şuan dingilizler bizi didiyor olacaklardı birde öyle düşün kardeşim amacım kavga çıkarmak da değil yanlış anlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raweal -- 5 Ocak 2012; 0:58:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg 

Bugün kendini kominist-sosyalist devlet olarak niteleyen diktalara bakarak bu yönetim şeklini 'kötü' diye değerlendirenlere acıyorum resmen birer kukla olmuş hepsi.

Sen önce komünist yazmayı öğren klavye teorisyeni. Daha temelin sıfır, kalkmışsın koskoca düşünce sistemlerini mi eleştireceksin? Çapın kaç la?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hannover 96

quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg 

Bugün kendini kominist-sosyalist devlet olarak niteleyen diktalara bakarak bu yönetim şeklini 'kötü' diye değerlendirenlere acıyorum resmen birer kukla olmuş hepsi.

Sen önce komünist yazmayı öğren klavye teorisyeni. Daha temelin sıfır, kalkmışsın koskoca düşünce sistemlerini mi eleştireceksin? Çapın kaç la?

komünizmin elestirilmeyecek yani mi var ayrica komünizm sapikca bir ideolojidir halki köle haline getiren sadece ve sadece bastaki diktatöre calisan bir sistemdir komünizmi akli basinda yetiskin bir insana asilayamassin bu yüzden komünist ülkelerde temel egitim ana okulundan baslar

su belgeseli izleyinde görün millet ne zorluklarla kendi ülkelerinden kacmaya calisiyor insan duygulaniyor gercekten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 5 Ocak 2012; 1:42:22 >

• Komünizm görüldüğü yerde ezilmelidir bukadar sapık insanları köle haline getiren zihniyet olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winster

Kuzey Kore komünist bir ülke değil. Juche adı verilen bir sistemle yönetiliyor. Juche bir anlamda "asya tipi sosyalizm" olarak geçiyor.

Ama gerçek anlamda bir sosyalizm yok orada. Sosyalizmin yandan yemiş diktatör versiyonu var. Sosyalizm dediğin işçi diktatörlüğüdür yani bir diktatör vardır ancak bu diktatör tüm işçi sınıfıdır. Buna da "işçi demokrasisi" denir. İşçi demokrasilerinde karar alttan üste gider. Ülkeyi komünist parti yönetir ancak komunist parti zaten işçilerin yönetiminde, çoklu oy sistemiyle yönetilir.

Tarihte öyle olmuş mudur peki? Tabi ki hayır.

Nasıl ki islamı kendi amaçları için kullanan sahte hacılar hocalar varsa, nasıl ki demokrasiyi bir baskı imparatorluğuna çeviren insanlar varsa, nasıl ki özgürlük bildirgesi yayınlanmış bir Amerika yüzyıl sonra petrol için insan katlediyorsa sosyalizmide kendi amaçları için kullanan insanlar çıkacaktır.

Bu yüzden ideolojilerden önce insan olmak lazım.

ya kardesim siz komünistler gittikce komik oluyorsunuz sovyetler birligi de komünizmle yönetilmedi degil mi? milyonlarca insan acliktan yada suikastten ölmedi degil mi? yok yok kuzey kore komünizmle yönetilmiyor ondan ülkede lenin ve karl marxin resimleri heykelleri mevcut bunlari gectim kendin demissin "önce insan olmak lazim" diye fakat komünizmin asil temel hedefi insani insan olmaktan cikartmaktir yani duygularini tamamen yok etmek ruhsuz ve düsünemeyen bir varlik haline getirmektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musculation -- 5 Ocak 2012; 1:46:06 >

• Ben ne diyorum, sen ne diyorsun ?

Ben sana ideolojilerden önce insan olmak lazım diyorum, sen ise sırf "komunist" kelimesi gördün diye veya inandığın gerçek veya sosyalizmi karalamak için kullandığın kendi ideolojinin kalıplarını korumak için bana acemice saldırıyorsun. Çünkü sende başka bir "-izm" e aitsin.

Bugün tüm dünyada geçerli olan sistem, sosyal demokrasi bile Karl Marx'ın araştırmaların üstüne inşa edilmiştir. Karl Marx'da Lenin'de bu dünyaya bir şeyler katmış insanlardır. Tıpkı kapitalizmin babası Adam Smith gibi, tıpkı Rousseu, Atatürk, Benjamin Franklin, Tesla, Gandhi, Mevlana gibi... Hepsinin ortak noktası, insanlığı ileri götürmek, fikrini bir adım ileriye taşımaktır.

İki üç tane kurnaz çıkıp senin görüşünü, ideolojini, dinini kendi kirli çıkarlarını uyguluyorsa bu saydığım insanların değil, bizzat senin suçundur ki bu insanları başa getiren sensin. Tıpkı o Kuzey Kore'liler gibi. Çünkü sen o zaman sahip çıkmıyorsun demektir kendi görüşlerine.

Bugün Amerikan demokrasisi diyince aklımıza ilk Irak geliyorsa, kalkıp sosyal demokrasiye veya Adam Smith'e mi sövelim? 80 yılında darbe yapıldıysa Atatürk'e mi karşı çıkalım, dine çağırıyoruz maskesi altında hurafelerle kendi keselerini dolduruyorsa bazı kurnazlar dine mi saldıralım? Hayır tabi ki.

Önce insan olun.
    Önce saygı duyun.

Diyorsanız ben olamıyorum, şuradan başlayın:http://www.idefix.com/Kitap/tanim.asp?sid=QUNYRPYZNK1K3CI2GGAW

Belki küçük bir adam olmaktan çıkarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 5 Ocak 2012; 1:56:43 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.