Şimdi Ara

KURUBUZ DENEN MADDE SOĞUTMA SİSTEMLERİNDE KULLANILABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet dediğim gibi ben bu gerçekten merak ediyorum, çünkü anladığım bu madde sadece hava alınca eriyor, eğer biz bu maddeyi hava almayan bi kaba koysak o kabıda su kabının içine koysak,radyatöre gerek kalmaz diye düşünüyorum bu konuda bilgili olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim

• kuru buz dan çok anlamıyorum
    ama kuru buz u izole etmek pek mantıklı olmasa gerek

sonuçta eninde sonunda ısınacak kurubuz , gaz hale geçmek isteyecek , basıncı artacak
    ortaya enerji çıkacak
    aynı verimi almak için de bu sefer kuru buz u soğutmak zorunda kalıcaksın ,7/24 kullanamazsın sanırım , sadece bench için kullanılır , oda suya mı atılır ? !!!

ama forumda bildiğim kadarıyla sıvı soğutma sistemlerinde kurubuz kullananlar var , hepimiz aydınlatırlar
  • kullanırsında ..

onun için özel bakır blok yaptırman lazım 200 milyoncuk flan tutuyor

tabi bide kurubuz madeni falan bulman lazım

anlıcağın extreme bişey sen çok uğraşma

önerim iyi bir soğutma ve çok uğraştırmayan bir şey istiyorsan ..

iyi bir su soğutma sistemi ile peltier'i dene
  • quote:

Orjinalden alıntı: semih_efendi

anlıcağın extreme bişey sen çok uğraşma

su soğutmalarında kuru buz kullananlar var
    kuru buz kullanmak için dod yapmak gerekmiyor , benim merak ettiğim suyu kuru buz la nasıl soğuttukları , direk su haznesine mi atıyorlar ? sonucta atık bırakmayan buharlaşan bir madde kuru buz

peltier desen daha doğru düzgün ne hava soğutma nede su soğutmaya entegre edebilen yok , amanda gibi çozümler de pek iç açıcı değil
    peltier in getirisinden çok götürüsü var , bu sefer de soğutman gereken peltier in sıcak tarafı oluyor ki gider cpu yu soğuturum daha iyi

burda arkadaş bilgi edinmek için bir başlık açmış yardımcı olacağına uğraşma sen anlamazsın deyip kestirip atmışsın , hiç yazmasan daha iyi olurdu bence

belki arkadaşın imkanı var nerden biliyorsun , yapacak belki extreme bişiler , unutma bu forumda el yapımı gaz soğutma yapanlar waterbox yapanlar , dod yapanlar var

biraz yapıcı olalım mesajlarda , tavrını hiç beğenmedim açıkcası

• öncelikle söyliyeyim

kurubuz'u direk su haznesine atarsan su donar ...

eğer antifriz'li karışımlar falan kullanılıyorsa -15 civarı gibi değer olursa atılabilir diye düşünüyorum ..

kapalı kutuya kurubuz konulursa patlar çünkü kurubuz süblimleşecektir ... süblümleşincede yoğunluğu azalır

kaba baskı yapmaya başlar ..

peltier soğutma mantıksız demişsin bilmiyorum biliyor musun ama İYİ Bloklar kendilerini Loadda gösterir ...

Arkadaşın imkanın olması önemli deil ... Boşa para harcamış olur onu belirmek istedim

forumda ne yapanların olduğunu biliyorum

.
  • peltier soğutma mantıksız , yurt dışı forumlarından tut heryerde söyleniyor bu
    mantıklı olsa bile daha doğru dürüst entegre edebilen yok
    amanda bile anca 40 dereceye kadar getirebiliyor ki buda sağlam bir su soğutmanın 10C üstünde bir değer
    ki amanda peltier i kontrol etmek için elektronik devre kullanıyor , senin bunu yapabilmen için baya bir elektronik bilgisi bilmen lazım
    hadi biliyorsun diyelim , peltier in sıcak kısmını yeteri kadar soğutamassan işlemcin direk yanar ( yurt dışı forumları peltier le deneme yaparken cpu yakanlar la dolu , hatta DH da bile var sanırım yanlış hatırlamıyorsam )

mantıklı olsa DH da o kadar chiller yapanlar , komprasörler alıp gaz soğutma sistemi kuranlar sence 30-40 ytl lik peltier li sistemler yapmaz mıydı ?
    eminim denemişlerdir , ama sonuçta çalışabilen verimli bir peltier li soğutma sistemi yok
  • hava sığutma ile 40 dereceye kadar getirebiliyorsan su soğutma ile daha fazla neden gitmesin ...

ancak bu arada ben peltieri önermiyorum enerji harcaması çok yüksek türkiye çöl olmasın ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir dediğin bir dediğini tutmuyor seninde

neyse asıl konumuza dönelim

kurubuz su soğutma sistemlerinde nasıl kullanılır ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auril

bir dediğin bir dediğini tutmuyor seninde

neyse asıl konumuza dönelim

kurubuz su soğutma sistemlerinde nasıl kullanılır ??

Radyatör'ü özel bir sıvı içerisine atıp (sızdırmazlık testi yaptıktan sonra) üstüne kurubuz atabiliriz ....

sıvı antifriz falan olabilir sezyumda olabilir sanırsam ama sezyum pahalıya gelir ...
  • kurubuz ona uygun bakır veya aliminyum dan yapılan blokla kullanılır izolasyonu ve temini zor oldugundan(her yerde var kilosu 5 ytl civarı fakat paso buz atıcak değilsiniz ya) gunluk kullanılmaz anlık bench lerde kullanılır günlük kullanmak imkansızdır...
  • ya benim iyice kafam karıştı, google da araştırdım özel yapılmış bi kap var dexor kabımı ne adını unuttum ben o tarz bişeyler düşünmüştüm aslında, özel bakır blok olayına gelince ben rahatlıkla çokçok ucuza yaptırırabilirim ostimde arkadaşlarım var
  • çok çok çok ucuza yapacağın o bakır bloğun sırf arge si için yüzlerce milyon harcaman, bloğu mükemmelleştirmen gerekir. aykun birkaç tane yapmıştı blok , o daha iyi bilir bloğun tasarımı için ne kadar para harcandığını

günlük kullanılmaz, kısa süreli testlerde kullanılır, aseton vs gibi yardımcı elemanlar kullanıp reaksiyonu azdırman gerekir, izole gerekir, beceri gerekir, deneyim gerekir, gerekir de gerekir..
    kuru buza verilecek paraya sıvı azot temin edilir, daha iyi performans alınır

kısacası kuru buz soğutma olarak kullanılır diye soruyorsan , kullanmaman en mantıklısı olur, sistemin ve sağlığın açısından. haa ama sorunun cevabı evet, kullanulabilir tabii

• iyide ben bloğu cnc tezgahın işletebilirim, arge (araştırma geliştirme olduğunu biliyorum ama )nedir anlamadım, ama cidden zor zaptedilen bi madde olduğuna şüphem yok, çünkü gerçekten daha önce gördüğüm hiç bir maddeye benzemiyor (ben makina teknik lisesi bitirdim buda bazı şeyleri yapmamı cidden kolaylaştırıyor) bu arada şu sıvı azotu bi araştırayım ben bilgi için saol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power512 -- 15 Mayıs 2007; 22:43:30 >
  • hocam bu işler hadi kurubuz hadi ln2(sıvı azot) yapıyorum demekle olmuyo deneyim bilgi beceri gerekiyo ki ayrıca bloğu yapman solid blok olarak bakırın kendisi 200 ytl civarı tutuyor. onu geçtim cnc de işletemessin eğer dik cnc varsa derinlik ortalama 25-30 cm dir blokta bu derinliğe cnc ile inemessin anca tornada halletmen gerekir bunun için bayağı zaman ve uğraş gerekir torna becerisi gerekir + bence biraz değil de baya bi araştırsan şu konuyu bence uğraşmana deymez...izolasyondu ısı stabilitesiydi sabitlemekti dengede tutmaktı vmod du vs vs bence hiç girme işe yoksa hiç başını kaldıramıyosun bu işlerden malesef
    quote:

Orjinalden alıntı: power512

iyide ben bloğu cnc tezgahın işletebilirim, arge (araştırma geliştirme olduğunu biliyorum ama )nedir anlamadım, ama cidden zor zaptedilen bi madde olduğuna şüphem yok, çünkü gerçekten daha önce gördüğüm hiç bir maddeye benzemiyor (ben makina teknik lisesi bitirdim buda bazı şeyleri yapmamı cidden kolaylaştırıyor) bu arada şu sıvı azotu bi araştırayım ben bilgi için saol

• Kurubuz zaten fazla dayanmıyor 15-20 dakika içinde bitiyor 1kg. Ben öyle hatırlıyorum
  • arkadaşlar kuru buzu hiç eline alıp bakan oldumu veya gören çogu kimse sallamasyon bişiler yazmış kurubuzun ısısı -180 veya 190 olması lazım ve kuru buz denen olay katılaşmış karbondioksittir ben çok işli dışlı olmuştum bi aralar ve eline alamazsın anında degdigi yeri yakar bizim bi arkadaşta izi kalmıştı.kuru buz öyle kolay biten bişi degil ve suya atılıncada suyu dondurmaz suyun içinde fokurdamaya başlar ve gaz çıkışı olur kabın agzını kapatırsanda kabı patlatır bikere yapmıştık arka sokaktan duyulmuştuonun için sakat ve tehlikeli bi madde en iyisi o maddeye fazla bulaşmamak su sogutma ne güne duruyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.