Şimdi Ara

Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Duramıyorum. Ulan adama bak yahu. Tekkeden çıkmış burada demokrasi nutukları atıyor. Mütedeyyin seçmenlerimizi üzmeyelimmiş. Ne mütedeyyini ulan? Böyle bir tanım mı olur bir kere? Bir hak tüm toplum kesimlerine verilir. "Mütedeyyin" kesimi üzmemek için hak falan verilmez. Üstelik üstünde yaşadığın toprak Türk yurdudur. Türklük bir üst kimliktir ve aynı zamanda koca bir ulusun adıdır.

Sizin gibi utangaç İslamcılar ile mücadelemiz sürecek.

• DEMİRCİEFE kullanıcısına yanıt

Abi gitse bir Çince, Rusca, Almanca vb ogrense belki hayatı kurtulacak cocuga hiçbir halta yaramayan dilleri öğretecekler sonra bu eleman yabancı dil bilmediği için iş bulamayacak sonra baba ayrımcılık yapıyorleer, devlet bize bakmiyır diye uzerimize cemkirecek!

Bugun bırakın Turkceyi, İngilizceyi en az 2 tane prestijli yabancı diliniz yoksa bu kadar universitesi arasında beyaz yaka iş bulamazsınız!

Cocuklarını geleceklerini karartıyorlar sonra bu anlamsız yıgının bizim basımıza bela edecekler.

Arkadaslar Turkiye de yuzde 25 işsizlik var! Cocuklarını aptalca ırkcılık yapacağım diye sacmasapan diller değil insan gibi yasayacak, para kazandıracak, refah sagkayavak dilleri öğretin. Irkcışar size ancak insanlardan nefret edip kendinizi harcayacagınız yollar gostetür. Onun yerine insan gibi yasamayı secin. 21. Yyda ırkcılık yapmayın artık!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 8 Şubat 2022; 0:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinize de ortak bir cevap veriyorum.

Hdp li teröristleri zaten ne yaparsan yap memnun edemezsin.Onlar hak değil toprak istiyor onu da kansız alamazlar.Biz üstümüze düşeni yapalım gerisini Kürtler düşünsün.Aynı şekilde diğer azınlıklara da bu haklar verilmeli.Kürtleri kayırıp diğerlerini umursamamak gibi bir şey zaten söz konusu olamaz.Bir hak veriliyorsa herkese verilmeli.Seçmeli Kürtçe dersi verilmesinin bölünme olarak tanımlanmasını doğru bulmuyorum.Kürtler kendi dilini, tarihini öğrenince bunun otomatikman bölünme fikrini aşılayacağından korkuluyor ama aksi de mümkün.Önemli olan vatanseverliktir.Vatanını sevmek için illa Türk olmaya gerek yok.Bizim her kesime vatanseverlik duygusunu nasıl aşılarız diye düşünmemiz lazım.Mesela Amerika bir çok farklı milletten oluşmasına rağmen kırılgan da olsa bir Amerikan kimliği oluşmuş.Bunları bir arada tutan şey de para.Para biterse Amerika da biter.Burdan hareketle doğunun kalkındırılması ordaki insanları bu ülkeye bağlamak için önemli bir adım olur.Bir de bizi bir arada tutan en kuvvetli bağ olan din etkeni de var.Ben Kürt olsaydım doyduğum ve haklarımın verildiği bir ülkeyi severdim.Zaten aklı başında bir Kürt bu coğrafyanın kurtlar sofrası olduğunu iyi bilir.Türk için de Kürt için de bu coğrafyada varolmanın tek yolu "bir" olmaktır.

@TheLordMan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 8 Şubat 2022; 1:26:12 >

• Cerade kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocamKürtçe seçmeli ders zili çalıyor... 

• BEN ŞUNDA ISRAR ediyorum. aş,iş mi istıyorsunuz, yoksa kurtçe ile biz doyarız mı diyorsunuz. soruyorum hiç bir hdp lı veya başka biridnden bize fabrıka yapın, iş verin dediklerini duydunuz mu.....varsa yoksa kulturel hak , kurtçe egıtım.

almanyada devlet kurumlarda Turkçe bir konuşma oluyor mu....

Kamu hızmeti 2 dilde asal olamaz.

amaç aş,iş ile insanca yaşamak mı, yoksa kurtçe talebinin altında başka amaç mı var.

hiç bir kamu hızmetınde....bir kurt vatandaşa, sen kurtsun sonra gel...dediklerini duydunuz mu..

durum böyle ise talep ,istenen nedir..

son yıllarda bir de Turkıyeli kavramı ortaya çıktı. Turkum diyeceksın...Ben Almanyalı ım mı diyor, yoksa almanım mı,bir italyan, ben italyalıyım mı diyor,yoksa italyanım mı diyor. ben fransalıyım mı diyor, yoksa fransızım mı diyor.

• Ahahah Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor... Daha önce pazar fiyatları bilmem ne derken "ne saçmalıyor yahu bu yine" diyorduk ama forumdaki en saçma mesajın bu olabilir. Kürtçeyi ikinci resmi dil kabul edecekmişiz Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor... Sebep? Çünkü kurtuluş savaşına katılmışlar Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor... Tamam kardişim. Hemen ikinci resmi dili Kürtçe yapıyoruz. Yalnız diğer kurtuluş savaşına katılanlara haksızlık olmasın diye onların dillerini de resmi dil yapmalıyız. Üçüncü resmi dili de Lazca yapıyorum. Dördüncüyü Zazaca, beşinciyi Çerkezce, altıncıyı Yörükçe,... Yalnız hepsi resmi dil olunca senin Kürtçe yine sıradan bir dil oldu. Senin derdin Kürtçeyi üstün dil yapmaktı. Baltayı taşa vurdun. Tüh Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor... 

• Dil sayısı ile terörün bağlantısı hangi bilimsel makale ile açıklanmış acaba? Türkiye'de en çok terörist çıkan yerlerde hangi dil konuşuluyor acaba?

• Konunun dille alakası olmadığını 5 yaşında çocuğa sorsan söyler. Bu ülkede eşitlik naraları atanlar bu ülkenin en büyük düşmanıdır. Çünkü bu ülkede herkes eşit ve sen şu dili konuştun bu dili konuştuk konuşma dendiğini görmedim. Ha onu yapanlar var ama Türkler değil. Keşke tek derdiniz kültür olsa bu ülke çok daha yaşanılır bir yer olurdu ama değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 8 Şubat 2022; 14:31:49 >
  • kürtçe eğitim isteyen yallah ortadoğuya. burası TÜRKİYE. burada TÜRKÇE konuşulur.

böyle tavizler verilmemeli. aynı islamı kullandıkları gibi fena şekilde kürtleri kullanıyorlar. kim bölücü kim değil bilemiyorsun. at izi it izine karışmış. doğudaki kürt vatandaşlarımız gidip hdp ye oy atıyor. bilmiyor belki neye hizmet ettiğini işler o derece kötü durumda.

bu nedenden dolayı bugün kürtçe eğitim dersin yarın kürtçe savunma yarın o olur kürd*stan.

siz önce içinizdeki bölücüleri temizleyin.

• dil konusunda şu örneklemeyi vereyim

Türki cumhuriyetler içerisinde dilini ençok koruyan ülke Azerbeycan oldu ... ammmmaaa onların da alfabesinde ve günlük işlemlerinde halen hem iran ın hemde rusya nın etkisi ve kalıntıları yüksek olmak ile birlikte Azerbeycan da İran baskı ve ilişkisi daha fazla

diğer Türki cumhuriyetler maalesef bu kadar güçlü değil. ülkelerin halen büyük kısmı rus alfabesi ve rusca ile iletişim sağlamakda

İtalyanın ve İspanya nın kuzey i ile güneyleri arasında dil iletişim olarak aşırı farklı olması. o bölgeleri gezen kişilerden öğrendiğim bilgidir. hatta kuzey kısımlarındaki trafik tabelalarını bile okumak zor oluyor demişlerdi. İrlanda.. kendi dillerinden çok ingilizce ile çoğu işlemlerini yapıyorlar. ancak barda evde kendi dilleri daha çok aktif

İsviçre nin büyük kısmında fransızca nın ve sonrasında almanca - italyanca vede ingilizce etkin kullanılıyor. Hakeza kanada gibi büyük ve kozmopolik bir ülkede eyaletler arasında farklı bölge dilleri de kanuni.. bunu göçmenlik için müracaat dosyalarında gördüm. ingilizce bilenler şu eyaletleri isteyebilir.. diğerleri şu diller gibi sınırlamaları var.

gelelim pkk olsun Kürtçe olsun bizi ilgilendiren kısma.

bu tamamen ideolojik bir istek olarak başladı. şuan Irak da resmi bir devlet kurabilirler. ki söz ona göre verilip Musul da amerikan askerleri petrol arazilerini talan ederken, kendilerine farklı şekillerde isimlendiren pkk grubları ise ilk gittikleri yerler Tapu Kadastro ve Nufus dairesindeki yüzlerce yıllık resmi evrakları yakmak ile meşgul idi. Acaba neden ?

ben şundan o kadar eminim ki...

hani kürt nufusun çoğunlukda olan kısmı ister özerk ister bağımsız bir eyalet devlet olarak bile kabul etsek.. istek ve talebler bitmeyecek ve akabine ankara istanbul bursa izmir üzerinde hak dava edecekler ve yüzlerce yıl süren haksız ve dayanaksız para taleb edecekler.

Kürt tarihinden bahsedenler. Kürtlerin büyük bir kısmı ve tarihinin İran da olduğundan habersizler. hatta anadolu ya akınlar ve göçler başladığında içlerinden kaç tanesi bu savaşçı-göç eden grublara iştirak ettikleri veya "ne oluyor orda gibi" soru sormak gereğini duymadıklarından bi haberler.

İran tarihçileri ve eski Osmanlı kayıtlarına bakacak olursak; Suriye - Irak bölgesindeki ister azınlık ister göçebe olarak bulunan kürt aşiret veya göçebelerinin sayısını ve miktarını söylesinler. yani İran toprakları üzerinde 8-11 aylık Kürdistan cumhuriyeti kurduklarında neler olduğunu unutuyorlar sanırım? ve o kuruluşa hangi ülkelerin hangi amaçla destek verdiklerini ?

sonradan icat edilmiş bir alfabe ve tarihçe ile birşey elde edemezler.

göçer halkının yazılı bir tarihçesi olmayacağı gibi mimari veya sanatsal abideleri de olmaz. el işi - ozanlık - beyitler - gazeller hatta saz grubunda yerleşiklere göre daha zengin olabilirler ama maalesef ki şehir kurma devlet yönetimi konusunda tarihçeleri ?

ki Türkler devlet kurma konusunda çok iddialarımız var. kısmen haklıdırlar. ama Türklerin tarih yazma konusu osmanlı ile başladı. daha öncesinde resmi bir yazılı tarihçeleri varmı ?

hammurabi kanunlarından bahsederiz.. eski mısır tarihinden bahsederiz ama.. dünyanın neresinde olursa olsun GÖÇER halkının tarihçe ve kanunlarından bahsetmeyiz. Öyleki beyler arasında bile beylik içerisinde kanunlar değişiyor idi göçerler içinde.

kırmançça eğitimi olsun mu ? olsun.. olmasın.... ????? ne değişti. hangi ülkede yaşayacak ve çalışacaklar ise o ülkenin resmi dilini öğrenmek ve iletişim kurmak zorunda değiller mi ?

misal.. almanya nın koruduğu ve avusturya da iskan eden pkk lı yatakçı ve teröristler şimdi o ülkede iletişimi kırmaçca ile mi sağlıyor yoksa almanca öğrenmek zorunda mı kalıyor ?

peki bu ülkenin vatandaşı olduğunu iddia eden.. hatta vergi verdiğini savunanlar neden Türkçe öğrenmeyi bir aşağılama ve sınıflandırma fişlenmek olarak algılıyor ?

extra bir bilgi..

Avrupa Osmanlı devletinin yok olmasını hiç istemedi.. İstanbul işgal edildiğinde amaçları devlet olarak osmanlının zayıf olarak devam etmesi idi. ama gel görki ister vahdettin ister Atatürk olsun onların düşüncelerini paylaşmıyorlar idi. Ve Kurtuluş Mücadelesinin başlaması ile avrupalılar hayal kırıklığına uğradı. yeni bir devlet kurulurken zayıf osmanlı ile dizginlemek istedikleri rusya kendi içlerinde bir devrim ve mücadele sonunda daha kuvvetli devlet olarak karşılarına çıktı.

Osmanlı maalesef dini kaideler sebebi ile ister arablar ister kürtler veya himayeleri altındaki diğer kavimlere karşı zaafiyetleri vardı. ve hepsinden de bıçak darbesini aldı.

Yeni Türkiye nin bundan ders alması gerekiyor

unsuriyetçi değilim ama bakıyorum ki karşımdakiler unsuriyet konusunda aşırı iddialı ve o cepheden geliyor.

Kusura bakmayın ama. hepimiz bir damla su dan olduk ve hangi dinden olursanız olun hepimizin dötüne pamuk tıkanıyor.

ortada üstünlük veya ASİL - ÜSTÜN KAN gibi ifadeler ile gelirseniz... bol miktarda pamuk hazırladım hem kendim hemde sizin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 8 Şubat 2022; 16:41:12 >

• Bu elemanı buraya niye gönderdiler acaba?

• Yıl 2022 hala kürtce öcü algısı var komedi.
    Doğuda güneydoğuda kürtler çoğunluktamı çoğunlukta bu adamlar kürtce konuşmak istiyorsa bunda öcü olan ne
    7 bölgesiyle beraber türkiye türkiyedir bu ülke ne kadar izmirlininse o kadar şırnaklınındır hepimizin ülkesi ve biz nasıl yaşamak istiyorsak öyle şekillenir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • babajoe99 kullanıcısına yanıt

Alakaya maydonoz... Klasik konuyu çarpıtma çabaları.

• babajoe99 kullanıcısına yanıt

Dostum sorun şu seçmeli dersleri kimse tercih etmiyor. Birileri çıkıp millete zorla bu dersi aldirmaliyiz diyor amaç ne yani ?

Kendisine sorun arayan çözüm gibi birşey bu.

• brktmr B kullanıcısına yanıt

millete konuyu çarpıtıyor diyorsun ama asıl sen çarpıtıyorsun

şimdi özal ın yaptığı en önemli işlerden biri doğuya bol miktarda öğretmen atamaları 2-3 kat maaş ile ... bu öğretmenler hayatlarında belki hiç sobalı evde oturmamış veya tezek görmemiş insanlar idi

ellerinde silah ile öğretmen olmaya gitti ama ..

ne hkmet ise bu özgürlük kendi ana dili ile eğitim isteyenler bu şehit edilen öğretmenler için ADALET istemiyor neden ?

yollar yapılırken yolları yıkan.. öğretmenleri öldürenler için verilebilecek ceza adalet nedir ?

ayrıca sadece eşit şartlarda eğitim i şırnak halkı mı hak ediyor ?

hiç mi bilecik in yolları kapanmadı ve öğretmensiz okulu yok muydu ? veya ankara nın bile.. sivas ın... trabzon un rize nin ? edirnenin ? tekirdağ ın hiç mi yolları kapanmıyor ve 12 ay her türlü branş öğretmeni olan okulları mı var ?

buradaki öğrenciler çamur içinde kar içinde okullara gitmedi mi ?

doğu coğrafik sorunları haricinde başka sorunları yokmu ?

bütün sorunlar devlet tarafından mı çözülmeli ?

kişiler kendilerini geliştirmez ise.. kendi evlerine bir tuvalet yapmaz ise... köylerinin yollarına taş toprak dökmek yerine herşeyi KAHVE KÖŞESİNDE devletden beklemeis ne kadar doğru ?

ben bir sgk lı işçi olarak senede 280 aktif gün olarak çalışırken.. bahsettiğin beldelerde insanlar vakitlerini kahve köşelerinde geçirmesi ?

rahmetli dedem.. boş bulduğu yerlere süpürgelik tohumu atardı.. sulama yapmasına veya ot çekmeye ihtiyaç duymaz. büyüyünce de onları toplar yığardı.. sap için yabani ılgın ağaçlarının dallarını keser ve kazık yapardı.. kış boyunca rahmetli ninem ile birlikte ellerinde kaşağı ile o süpürgeliklerin tohumlarını ayıklar ki.. bilmezsiniz.. pamuk - sumak vs den daha beter insanı kaşındıran ve cil sorunları yapar. ama onlar geçim için kış boyunca o sürpügelikleri adam etmeye ve sonrasında süpürge haline getirip satmaya çabalarken.. köydeki diğer ERKEK müsveddeleri ise domino kağıt oynayıp.. ahhh ben başbakan olsaydım.. ahhh o garı altımda olsaydı muhabbetleri ile meşgul idi

herşey devlet değildir. herşeyi devletden beklemek de hatadır..

hdp veya kürt eğitimi .. eşitlik adalet diyenlerin.. meydanda hangi fikirden olursa olsun.. klasik balon cümleler ile eylem yapanların çoğu kahve muhabbeti yapanlardan

evet şuan ülkemizde adalet sistemi eğitim sistemi ekonomik şartlar çok kötü farkındayız.. ama sürekli olmadık balon söz veya YAPICI OLMAYAN ELEŞTİRİLER ile birbirmize

ak troll kara troll gibi .. hakaret sözler ile gücendiriyoruz

chp gerçekden bu ülkeye huzur ve barış mı getirecek.. veya akp den ayrılan.. o zaman en büyük reis diye haykıranlar şimdi.. emir leri yaptık deyip kendilerini takdis edenler sence çok mu dürüstler ?

evet.. akp nin ne yaptığı veya yapmak istemediği ortada

muhalefet ne yapacak bilmiyoruz.. çünki sadece balon sözler ile geliyorlar

ayrıca... her seçim zamanı kim meydanlarda. evdeki her 3 kişiden 1 tanesi hdp ye biri iyi patırtıya oy versin diye nara atan erdoğan mıydı ?

madem sen lider olmak istiyorsun.. kabineni güçlendir vekiil sayını arttır

neden oylarını sağa sola dağıtıyorsun ?

maksadın liderlik ise kendi patırtını güçlendir

ama dediğim ki maksadın hizmet ve liderlik olsa idi.. ama maksadın daha önce belirttiğim gibi PATIRTI YAPMAK olduğundan.. muhalefet koltuğundan gülücükler atmak eleştirmek.. yalan iddialarda bulunmak kolay

gel ulan.. erkek ol. dürüst ol.. neler yapabileceği bana ona sana anlatsın verelim ve bu akp nin saçma sapan - rüşvetci yönetiminden kurtulalım

bırakın hikaye anlatmayı

söylemeyi unutmuşum.. ektir

ne benim gidebilecek sığınabileceği ve hoş karşılanabileceğim bir ülke bir devlet millet var.. nede senin.. yani farkı fikir - görüşü inanış sahibi de olsak bir arada yaşamayı öğrenmemiz gerej...birbirimizle iyi geçinmemiz gerek

bir futbol takımımız avrupada başarılı olduğıu zaman.. yanımda sağcı solcu ayırt etmeden sarılmıyor muyuz ?

savaş çıktığında kürt türk çerkez demeden cepheye beraber gitmiyor muyuz? gelen düşman bu kürt öldürelim bu türk öldürmeyelim. çerkezlere şunu yapalım mı dicek ?

ülke kara kışa yenildiğinde sağcısı da solcusu da soğukda donmuyormu ? sadece soğukdan donan ölen kürtler mi ? kış kürt türk ayrımı yapar mı ?

ruz geldiğinde bu ayrımı yaparmı ? veya işgal edilen ülkemizde bu tür ayrımlar yapıldımı sence ?

ortak sorunumuz ekonomi vs haricinde.. acilen suriye vb lerinin sınır dışı edilmesi.. doğum ile gelen vatandaşlık haklarının iptali.. aldıkalrı sosyal yardımların iadesi..

en aciliyetden BİZ BİZE KALMAMIZ ve BİR ARADA ORTAK SORUNLARIMIZ İLE YÜZLEŞİP ÇÖZÜM ARAMAMIZ GEREK.

sağdan soldan gelecek yardımlar ile olmaz bunlar

ve meydanlarda o siha fabrikalarını kamulaştıracağız gibi... ulan neden kamuşaltıracağın ? pkk lılar üzerine bomba atmasını engellemek için ?

o zaman sen ne ayaksın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 9 Şubat 2022; 16:46:15 >

• tosuntosun T kullanıcısına yanıt

Ne anlatıyon dayı sen? Gerçekten anlaşılmıyor ne anlattığın. Birlik beraberlik diyip durmuşsun. O zaman ayrılık çıkaranları eleştireceksin. Herkese anadilinde eğitim verilebilir mi? Hayır. O zaman konu kapanmıştır. Konu bununla alâkalı. Söylenecek başka söz de yok. Anlattığın şeyleri düzgün cümlelerle, imla kurallarına uygun bir şekilde anlatırsan anlattığın diğer konular hakkında da belki iletişim kurabiliriz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.