Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde seçmeli dersler başlıyor. Kürt Dil Hareketi sözcüsü Barij Celalî, ebeveynlerin 'acaba çocuklarımız fişleniyor mu?' endişesi taşıdıklarını söyledi. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı orta okullarda 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında okutulacak seçmeli dersleri tercih süreci 3 Ocak 2022'de başladı. Kürt kurum ve kuruluşları ile dernekleri ve Kürtçe Öğretmenleri İnisiyatifi, orta okullardaki seçmeli dersler için 'Kürtçe seçin' çağrısı yapıyor. Öğrencilerin tercih ettikleri dersleri 21 Ocak 2022'ye kadar okul müdürlüklerine bildirmesi gerekiyor. Yaşayan Diller ve Lehçeler (5, 6, 7 ve 8. sınıflar) dersi kapsamında, Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde dersler okutuluyor. 'KÜRTÇE SEÇMEK, KÜRT OLMANIN ÖNEMLİ BİR ÖĞESİDİR' “Seçmeli dil dersi, bir ders seçmek değildir. Kürt diline karşı bir tavır takınmaktır” diyen Kürt Dil Platformu Genel Başkanı Şerefxan Cizirî, şöyle konuştu: “Kürtçe seçmek, Kürt dilinin önemini vurgulamaktır. Kürtçenin bizim kimliğimiz, hafızamız, kültürümüzün vazgeçilmez bir parçası ve Kürt olmanın önemli bir öğesi olduğu için bu dersi seçin diyoruz. Bu imkân var. Niye seçmeyelim? Sadece seçmeli ders mantığıyla değil, bunun biraz daha derinlemesine, dil Kürtler için nedir, ne anlama geliyor? Bugün biz Kürtçeye yeteri kadar önem vermeseniz, ciddiye almasanız, kendi kişiliğinizde bunu sindiremezseniz, kişiliğinizin bir parçası haline getiremezseniz, sizin bu dille kültürle ilgili söylemleriniz boşta kalır. Kürtler için dil mihenk taşıdır. Kürtçeye sahip çıkılması gerektiğini belirten Cizirî, sözlerine şöyle devam etti: "Elbet işin sosyal yanını da biliyoruz. Bugün Kürtleri birleştiren, Kürtleri Kürt yapan, Kürtlerin ortak noktası, ortak paydası Kürtçedir. Bunun için önem veriyoruz ve Kürtçe seçmeli dersleri seçin diyoruz. Bu ilerde Kürtçenin eğitim dili olmasının önünü de açıyor. Aynı zamanda Kürt Dili ve Edebiyatı mezunu olan öğretmenlerimize de iş olanağı açılıyor. Bugüne kadar Kürtçe hep inkâr edildi. Bunlar hepsi boşa çıktı. İleri sürülen gerekçeler ne bilimsel, ne siyasi ne de kültürel temele sahip. Bu yok saymaya karşı Kürtçeye sahip çıkmak gerekiyor. Kürtçeyi her alanda konuşmak, kişiliğinin, kültürün, siyasetin, sanatın, bir parçası haline getirmektir. Bu yüzden bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Seçmeli dersler yeni başladığı zaman ben de kızımı göndermiştim. Şimdi kızım çok güzel konuşuyor, yazıyor ve okuyor. Onun faydası çok oldu. Bu Kürtlerde dil bilincinin oluşmasına da yardımcı oluyor. Kürtlerin bu olanaktan faydalanmasını istiyoruz ve çağrı yapıyoruz. Ana dili Kurmanci olanların Kurmanci, Zazaki olanların ise Zazaki derslerini seçmelerini istiyoruz.” 'PRATİKTE KÜRTÇE SEÇME HAKKINIZ VAR' Kürt Dil Hareketi (HezKurd) Sözcüsü Barij Celalî ise seçmeli dersler için sahaya ineceklerini ve insanları teşvik etmek için çalışacaklarını söyledi. Kürtçe seçmeli ders imkanının yıllardır var olduğunu ancak güncel olaylar sebebiyle gündemden düştüğünü ifade eden Celalî şöyle konuştu: “Yıllardır böyle bir imkan tanınıyor. Maalesef ilk dönemin Kürt siyasi hareketi, seçmeli dersleri yetersiz gördüğü gerekçesiyle boykot çağrısı yapmıştı. Bu boykot çağrısından sonra Kürtlerde seçmeli derslere yönelik taleplerinde bir kırılma olmuştu. Devamında Türkiye'de gelişen siyasi sebeplerle, hendek savaşı olsun, 15 Temmuz olayı olsun bu gibi süreçten dolayı Kürtçe seçmeli dersler gündemden tamamen düştü. Fakat biz tekrar canlandırmaya çalışıyoruz. Seçmeli derslere yönelik çağrılar oluyor. Ancak bu sosyal medya üzerinden oluyor. Sahada bir çalışma olmuyor. Bu noktada bütün dil ve siyasi oluşumları, sahada pratik eylemlerle yapmalarını talep ediyoruz. Bu noktada bizim de önümüzdeki hafta saha çalışmalarımız olacak. Birçok ilde eşzamanlı olarak ilçe ve köylerde insanlarla temasa geçerek, böyle bir haklarının olduğunu, talep edebileceklerini, bir sorunla karşılaştıkları zaman hukuki olarak destekçileri olacağımızı, yanlarında olacağımızı kendilerine ileteceğiz. Bu esnada velilerin kaygılarını da dinleyeceğiz. Çünkü seçmeli Kürtçe derslerle ilgili okul idarelerin ve velilerin iddiaları var.” 'VELİLERDE 'ÇOCUKLARIMIZ FİŞLENİYOR MU?' KAYGISI VAR' Seçmeli derslerin talep görmeme sebeplerini araştırdıklarını belirten Celalî, şöyle devam etti: “Hem eğitim kurumlarına soruyoruz bunu hem de velilere soruyoruz. İki tarafın da iddiaları var. Okul idarelerinin şöyle iddiaları var: 'Talep olduğu zaman biz bunu değerlendiriyoruz. Arz talepte bir dengesizlik var. Bakanlığa yazı gönderiyoruz. Bakanlıkta ona göre bize eğitimci gönderiyor. Talep olmayınca ben 3 kişi için sınıf açamıyorum çünkü yasanın gerektirdiği bazı şartlar var.' Ancak velilerin iddialarına göre ise birçok okul kendilerine seçmeli ders dilekçe formunu dahi göndermiyor. Seçmeli dersleri okul idareleri kendileri yapıyor. Ağırlıklı olarak dini dersleri seçtiriyorlar. Birçok velinin seçmeli derslerden haberi olmadığı yönünde iddiaları var. Bazı okullarda ise çoğunluk sayıya ulaşılmasına rağmen talep oluşturulmuyor. Bu iddiaları idareye sorduğumuzda, 'Biz yazıyı gönderiyoruz. Sınıf, öğrenciler ve ortam hazır ama eğitimci yok' diyor. Böyle çeşitli iddialar var. Önümüzdeki hafta sahada çalışırken hem velilere bunun yasal bir hak olduğunu, devlet tarafından tanındığını, rahatlıkla seçebileceklerini ileteceğiz. Çünkü velilerde 'acaba çocuklarımız fişleniyor mu?' kaygısı var. Bunun nedeni de eskiden beri yürütülen politikalardan kaynaklanıyor. Kürtçe konuşan, öğrenmek isteyen yazan bir örgüt üyesi, sempati duyuyor gibi algısı var. Bu algıyı kırmaya dönük bir çalışmamız olacak. İdareler ve öğretmenlerle temas halindeyiz. Veliler ve öğrenciler bilgilendirilirse ilginin artacağını düşünüyoruz.” Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor - Ferhat Yaşar https://www.gazeteduvar.com.tr/kurtce-secmeli-ders-zili-caliyor-haber-1548540 |
Kürtçe seçmeli ders zili çalıyor...

-
-
valla ülkemde istediğim gibi Türkçemi Türklüğümü, kimliğimi yaşıyor, savunuyor, paylaşıyor, seviyor, benimsiyorum. Milli mücadelede mayası olan her kimlik bu ülkede benim bu yaptıklarımı yapabilmeli, tamam Kürtler normal vatandaştan farkı yok, ama Kürtçeyi ikinci resmi dil kabul edelim bu ülke için kan dökmüş farklı kimlikten olan Kürt vatandaşlarımıza, Kürt kuvayi milliyecilere, Kürt mili mücadelecilere bir borç, bir vefa borcu olarak. Özelde Kürt dili kürt kültürü unutulmasın, genelde tüm kültürler diller unutulmasın,Kürt dil ve Kürt tarih kurumları kurulsun, mütedeyyin Kürtleri üzmeyelim, biz İslam'ın Osmanlı'nın Selçuklu'nun varisiyiz, heleki bizim... bu demokratik açılımı yapmama serbestliğimiz yok. evet son on yılda iyi gelişmeler oldu ama yetmez, eğer yeni devlete bir Osmanlı bir Selçuklu payesi biçilecekse bunun yolu bu özgürlüğü sağlamaktan geçer. hep dedim bunu : " Eskisi gibi bir açılım hatasına düşülmeden ve devletin askeri hakimiyetinden ödün vermeden siyasi iktidar demokratik açılımları yapmalı..." hele ki bizim... Eski rejimin hatalarını, sürdürdüğü yanlışlıkları devam ettirme hakkımız hiç yok ki bu kadar siyasi iktidar kontrol altına alınmışken... evet... üzmeyelim mütedeyyin Kürtlerimizi, mütedeyyin seçmenimizi.
-
FİŞLENMEK kelimesinden sonrasını okumadım
ya arkadaş.... zaten her türlü bilgin kayıtlı.. kim seni ne için fişlicek...
daha fişlenecek ne kaldı.. senin de tüm sülalen kayıtlı benimki de kayıtlı
öyleki...
1996 da askere giderken.. daha ülkede bilgisayar yaygın olmadığı gibi kamunun büyük kesimi hala kağıt kalemle çalıştı dönemde bile... insanlar askere gitmeden önce fişlenmiş idi...
beni alayın istihabratına aldılar... be her acemi döneminde bize bir database gelir ve belirlenen harflere göre listeler hazırlar ve belirtilen komutanlara o listeleri dağıtırdık
daha sonra samimi olduğum (ben kısa dönem 8 ay askerlik yaptım bu arada) subaydan detayı sorduğumda.. yatakçılar.. vs hakkında herkes askere alınmadan acemi birliğinde bu bilgiler toplanır ve sonrasında dğaıtımların yapıldığını söylediler
yani daha ne kadar aynı FİŞLENMEK kelimesini kullanarak olmayan bir gerçeklik üzerinden komplo terorileri üretiyorsunuz
ister polis ister jandarma.. keyfe keder ister olay olmadan ister olay oldukdan sonra seni beni nerede bulacağını biliyor
sen istediğin kadar VPN ile görüşme yap... bundan 10 yıl önce üretilmiş bir cihaz yardımı ile 2MB lit şifreler bile depolanıp inceleme yapılabiliyor.
basit örnek.. gezdiğin siteler.. incelediğin sayfalarda durma süren.. açtığın sn ler başına.. tıkladığın veya blokladığın popup lara göre zaten senin ne halt olduğun kullandığın tlf veya bilgisayarından belli iken.. neden hala bu saçma provokatif ve anlamsız komplo teorilerindesin
kullandığın elektrik ve doğalgaz .. ödediğin internet ve cep tlf faturandan herşey biliniyor.. hatta... kombilerin açılıp kapanma süresine göre.. ne zaman duş - gusul abdesti aldığın bile biliniyor.. neyin kafasındasın.
çocuğun gramerli kırmanç ca bilmesini ve konuşmasını mı istiyorsun ? gönder gitsin
bu sadece akp için değil.. bugün seçim olsa.. başa geçen patırtı da o verileri kullanacak
en değişken seçim sonuçları olan amerika istediğinde trampı başkan istemediğinde rezil edip şirketlerine dava açıyor...
bırakın bu saçma sözleri...
pkk eylemleri yapılırken... istediğin kadar meydanlarda kameralardan uzak dur.. senin yürüme şeklinden zaten başka bir kamera da kim olduğun kime taş attığın ne poğhh yediğin kolayca biliniyor
burada asıl soru ve sorun nedir biliyor musun ?
bu kadar muhalif ve zararlı biri iken.. seni beni neden içeri almadıkları ?
hedefleri amaçları ne üzerimizden ?
senin düşünmen şüphe etmen gereken bu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosuntosun -- 6 Şubat 2022; 22:14:18 >
-
Kurtce ders yok:
Bilmeme tece cocuklarimi asimile ediyor, kurtce dil hakki istiyoruz.
Kurtce ders var:
Bilmemne tece cocuklarima kurtce ders hakki verdi bizi fisliyor.
Ne istiyorsunuz arkadas ?
Turkiye'de yasayip, aldigi bilim derslerini, dil derslerini kurtce ogrenmek isteyen varsa, buyursun ogrensin. Sonra ITU ODTU vs. yerine erbildeki merdivenalti universitenin yolunu tutarsin.
Dunyada, turkce dahil dillerin buyuk bir bolumunun artik bir gecerliligi yoktur, ingilizce standart oldu cunku.
2022 senesinde, cocuklarina sirf politik ideolojisinden oturu zorla ise yaramayacak bir dil ogretmeye calisacak ebeveynler varsa, bu onlarin kendi aptalligidir.
Buyursunlar ogrensinler.
-
Türkçe'nin ingilizcenin yanında Kürtçeyi de öğrenmek istemek kötü birşey olmasa gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 6 Şubat 2022; 22:17:40 > -
Bakın konuyu açan kişi diger hesabından ulkeye planlı şekilde getirilen göçmenlerin savunuculugunu yapıyordu hatta vatandaşlığa alinma sayılarını az bularak daha da arttırılmasını söylüyordu şimdi ise buraya gelmiş ülkenin bölünmesine sebebiyet verebilecek olaylar için güzelleme yapıyor. Bunlar bizim vergilerimizle yedirilip icirilen maaşlı troller. Bunlar organize askerler. Bu vatan bunlarla bolunmez Türk düşmanı o yazdıklarının hesabını bizden aldıklarınızin hesabini yargı önünde vereceksin. Bu devlet bunu yapacak kadar güçlü bunu sakın unutma. Dunya çok küçük
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kimi tehdit ediyorsun sen çakal
Güzel adımlar.Kürtlere haklarını vermek için hdpli teröristlere muhtaç değiliz.Keşke samimi olarak Kürtlerin haklarını savunan bir oluşum olsa da onlarla birlikte bir şeyler yapılsa ama olmuyor maalesef.Ana dilde eğitim hakkı da düşünülebilir ama ne kadar uygulanabilir muamma.Ona ayrı öğretmen yetiştirmek lazım.Bunlar yapıldıktan sonra daha hak hak diye tutturanın niyeti başkadır.
Arapçaya gösterilen hoşgörü Kürtçeye gösterilse belki bugün PKK diye bir sorun hala olmayacaktı
Her yerde arapça tabelalar Türkçe olmadan sadece arapça takılan işletmeler devlet kurumlarında arapça anonslar bilgilendirme afişleri el ilanları
Bir sürü türk markası ürünlerinin üzerine Türkçe'nin yanında arapça bilgilendirmeler yazıyor içindekiler falan hep arapça yazıyor
Neyse siz Türkler Arapları seçiyorsunuz Erdoğanda istemediğiniz kadar getirdi hayırlı olsun her yeri Arapçaya bogsunlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mecburiyetten HDPKK desteklenmez. Terörist seviciliğin lüzumu yok. Ortada olan olayı hdp zaten pkk ilişkisini kabul ediyor mu ? Ediyor.
Pkk'yı desteklemekle hdp'yi desteklemek arasında fark var mı ? Bence yok. Eğer var diyorsanız. Gidin şehit anaların yüzüne söyleyin. Vicdanınız el veriyorsa, veya bu vatan için evladınızı şehit verdiğinizi düşünün.
Eğer hala ona rağmen, kürt haklı mecburen hdp'yi destekliyor diyorsanız. Diyecek sözüm yok.
Benim gözümde teröristi destekleyenin teröristten farkı yoktur.
Hiç bir siyasi partiyi desteklemediğimi belirteyim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
imralı ile alakalı konuşmalar alttan alta bu verilen haberler.
belli ki ampül partisi oy ihtiyacını gidermek için aranışa girmiş.
zor bu defa kimse yemez.
-
O çakal lafını ekmeksiz yediririm sana.
He sonrada bu topraklar bizim desinler. Sence bu tür uygulamalar ülkeyi daha da bölmez mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kürtlerin orda duracağını mı zannediyorsun? Taviz tavizi doğurur ve Kürtlerin içinde azımsanmayacak oranda ayrılıkçı kesim var. Bu kesim diğer kesimi daima fikirleriyle zehirleyip akıllarına özerklik veya bağımsızlık fikrini sokacak. Bu işler hep böyle başlar. İkinci olarak bu ülkede sadece Kürtler mi yaşıyor? Kürtlerin farkı ne de diğerlerinden ayrıcalıklı olsunlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 7 Şubat 2022; 19:58:42 > -
o en son aşama ...öncelikle ulus içinden ulus yaratabilmek için bir dile ihtiyaç var. o da eğitim ile olacak iş.
önce yerel dil eğitim hayatına alınır sonra bu yerel dille bilim, kültür, sanat, yazılı görsel basın faaliyetleri yürütülür. ayrı bir kültür ayrı bir topluluk bilinci zaten otomatikman oluşur ve bu yaygınlaştırılır. en sonunda da ayrı bir ulusun yaratılmış olması süreci büyük ölçüde tamamlanmış olur.
sanılmasın ki emperyalizm bu taktiği kürt kökenliler ile sınırlı tutacak...
dil bir ulusu tanımlayan en önemli şeydir ve yine dil birliği bir ulusun çimentosudur. normalde biz doğusundan batısına güneyinden kuzeyine aynı dili konuşan Türk ulusuyuz.
Ancak emperyalizm ulus olmamızdan son derece rahatsız. bunu aşındırabilmek için dil birliğimiz hedeflerinde.
Atatürk'ün ulus tanımına yeniden dönmek tek çaremiz. ki anayasada da bu yazıyor.
Türk olmak ırka bağlı değildir vatandaş olan herkes Türk olarak kabul edilmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 7 Şubat 2022; 20:21:12 >
-
Burada yapılan saçma propagandayı yorumlamak gerekirse . Yıllardır devlet Kürtçe seçmeli ders imkanı veriyor fakat insanlar bunu tercih etmiyor. Irkçı örgütlerde çocukların ingilizce cince Fransızca gibi geleceklerini garanti altına alacakları diller yerine çocukların ırkçılık uğruna gelecekte hiçbir işlerine yaramayacak ölmekte olan dilleri öğrenip toplumdaki entegrasyonun zayiflatilmasi için cabalamamız gerektiğini savunuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 7 Şubat 2022; 20:22:9 >
lazer çok saçmalıyordun, gevezelik yapıyordun, seni ciddiye almıyordum, ama bu yazdıklarından aklının başında olduğu sonucunu çıkardım, az buçuk sağından solundan mürekkep yalamışsın gibi geldi bana.
Biz hiçbir zaman ulus olamadık, bu gömlek Kürtlere zorla giydirilmeye çalışıldı, ülkemizde iki eşit toplum olarak yaşayabiliriz, pkk hala Kürtler'e veremediğimiz bu gibi hakları istismar edip dağa çocuk çıkarıyor, bu istismara siz ego dayatıcılar sebep oluyor,
Türk olmak ırka bağlıdır, lütfen vatandaşlık bağı ile bağlı olan Türktür gibi kendi ideolojik tanımlarınıza zorla Kürtleri dahil etmeyin, yok vatandaş olursan Türk olurmuşsun felan, yahu adam Kürt ya niye kendine Türk desin, bu ülkede nasıl senin Türk atan savaştı ise onun da Kürt atası savaştı. Kürtler, Fransız İngiliz zencisi gibi ya da elin Suriyelisi gibi değil bu ülkenin asli unsurudurlar.
Zaten bu ülkede hakim kültür ve hakim nüfus Türklere ait, mütedeyyin KÜrtler de Türkler ile yaşamak istiyor, ülkeyi bölmek istemiyor, siz aslında ülke bölünür diye bizi tehdit ederken aslında altan alta kemalist ideolojiyi kaybetmek istemiyorsunuz.
Devleti her ırktan Türkiye vatandaşı insanının bağlanabileceği genel prensiplerin olduğu ve herkesin kendinden bir kültür bir dil parçası bulup kendini bu devlete ait hissedeceği bir niteliğe kavuşturursak işte o zaman toplumsal barışı sağlar ve böylece devletimize yeniden büyük Türkiye payesi verip diğer insanları bu devletin onurlu birer üyesi olmaya davet edebiliriz, kırın artık ideolojik zincirlerinizi egolarınızı.
-
kurtçe , kurtçe, kurtçe.....yok egitim dili kurtçer, yok kurt sorunu
nedir bunla ya.... biri sylesin nedir bu kurt sorunu.
her kurumumun tepe noktalarında kurt kokenlı vatandaşlar zaten var.....nedir bu kurt sorunu.
kurt vatandaşlarımı temsi ettiklerini söyeleyenlerin agızlarından bir kere bile, doguya g.doguya fabrıka ,iş dediklerini hiç duymadım.
ikide bir kımlık sorunu, kultur sorunu.....nedir bu ya....benım işim yoksa ,çalışacagım fabrıka yoksa, karnım açsa , ne yapıcagım kulturu, kımlığı.
iş , fabrıka, isteyın önce, benım karnım açsa kurtçe dahıl 10 dil bilsem ne olacak mantıklı olalım lufen..
önce iş.aş.....
-
Sana uzun uzun yazmaya gerek yok. İki eşit toplum diyen, biz asla ulus olamadık diyen, ikinci resmi dilden bahseden adam vatansever olamaz. Senin yerin belli yurdun belli. Bir de utanmadan TSK'dan haber paylaşıyor ve nickinde Türk ibaresini taşıyor. Sizin Türklüğünüz de bu kadar işte. AKP milliyetçiliği de işte bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 7 Şubat 2022; 22:39:31 >
Bakın konuyu açan kişi diger hesabından ulkeye planlı şekilde getirilen göçmenlerin savunuculugunu yapıyordu hatta vatandaşlığa alinma sayılarını az bularak daha da arttırılmasını söylüyordu şimdi ise buraya gelmiş ülkenin bölünmesine sebebiyet verebilecek olaylar için güzelleme yapıyor. Bunlar bizim vergilerimizle yedirilip icirilen maaşlı troller. Bunlar organize askerler. Bu vatan bunlarla bolunmez Türk düşmanı o yazdıklarının hesabını bizden aldıklarınızin hesabini yargı önünde vereceksin. Bu devlet bunu yapacak kadar güçlü bunu sakın unutma. Dunya çok küçük
|
O çakal lafını ekmeksiz yediririm sana. |
Kurtce ders yok: Bilmeme tece cocuklarimi asimile ediyor, kurtce dil hakki istiyoruz. Kurtce ders var: Bilmemne tece cocuklarima kurtce ders hakki verdi bizi fisliyor. Ne istiyorsunuz arkadas ? Turkiye'de yasayip, aldigi bilim derslerini, dil derslerini kurtce ogrenmek isteyen varsa, buyursun ogrensin. Sonra ITU ODTU vs. yerine erbildeki merdivenalti universitenin yolunu tutarsin. Dunyada, turkce dahil dillerin buyuk bir bolumunun artik bir gecerliligi yoktur, ingilizce standart oldu cunku. 2022 senesinde, cocuklarina sirf politik ideolojisinden oturu zorla ise yaramayacak bir dil ogretmeye calisacak ebeveynler varsa, bu onlarin kendi aptalligidir. Buyursunlar ogrensinler. |
Ahahah |
valla ülkemde istediğim gibi Türkçemi Türklüğümü, kimliğimi yaşıyor, savunuyor, paylaşıyor, seviyor, benimsiyorum. Milli mücadelede mayası olan her kimlik bu ülkede benim bu yaptıklarımı yapabilmeli, tamam Kürtler normal vatandaştan farkı yok, ama Kürtçeyi ikinci resmi dil kabul edelim bu ülke için kan dökmüş farklı kimlikten olan Kürt vatandaşlarımıza, Kürt kuvayi milliyecilere, Kürt mili mücadelecilere bir borç, bir vefa borcu olarak. Özelde Kürt dili kürt kültürü unutulmasın, genelde tüm kültürler diller unutulmasın,Kürt dil ve Kürt tarih kurumları kurulsun, mütedeyyin Kürtleri üzmeyelim, biz İslam'ın Osmanlı'nın Selçuklu'nun varisiyiz, heleki bizim... bu demokratik açılımı yapmama serbestliğimiz yok. evet son on yılda iyi gelişmeler oldu ama yetmez, eğer yeni devlete bir Osmanlı bir Selçuklu payesi biçilecekse bunun yolu bu özgürlüğü sağlamaktan geçer. hep dedim bunu : " Eskisi gibi bir açılım hatasına düşülmeden ve devletin askeri hakimiyetinden ödün vermeden siyasi iktidar demokratik açılımları yapmalı..." hele ki bizim... Eski rejimin hatalarını, sürdürdüğü yanlışlıkları devam ettirme hakkımız hiç yok ki bu kadar siyasi iktidar kontrol altına alınmışken... evet... üzmeyelim mütedeyyin Kürtlerimizi, mütedeyyin seçmenimizi. |
kurtçe , kurtçe, kurtçe.....yok egitim dili kurtçer, yok kurt sorunu nedir bunla ya.... biri sylesin nedir bu kurt sorunu. her kurumumun tepe noktalarında kurt kokenlı vatandaşlar zaten var.....nedir bu kurt sorunu. kurt vatandaşlarımı temsi ettiklerini söyeleyenlerin agızlarından bir kere bile, doguya g.doguya fabrıka ,iş dediklerini hiç duymadım. ikide bir kımlık sorunu, kultur sorunu.....nedir bu ya....benım işim yoksa ,çalışacagım fabrıka yoksa, karnım açsa , ne yapıcagım kulturu, kımlığı. iş , fabrıka, isteyın önce, benım karnım açsa kurtçe dahıl 10 dil bilsem ne olacak mantıklı olalım lufen.. önce iş.aş..... |
Sana uzun uzun yazmaya gerek yok. İki eşit toplum diyen, biz asla ulus olamadık diyen, ikinci resmi dilden bahseden adam vatansever olamaz. Senin yerin belli yurdun belli. Bir de utanmadan TSK'dan haber paylaşıyor ve nickinde Türk ibaresini taşıyor. Sizin Türklüğünüz de bu kadar işte. AKP milliyetçiliği de işte bu. |
kürtçe eğitim isteyen yallah ortadoğuya. burası TÜRKİYE. burada TÜRKÇE konuşulur. böyle tavizler verilmemeli. aynı islamı kullandıkları gibi fena şekilde kürtleri kullanıyorlar. kim bölücü kim değil bilemiyorsun. at izi it izine karışmış. doğudaki kürt vatandaşlarımız gidip hdp ye oy atıyor. bilmiyor belki neye hizmet ettiğini işler o derece kötü durumda. bu nedenden dolayı bugün kürtçe eğitim dersin yarın kürtçe savunma yarın o olur kürd*stan. siz önce içinizdeki bölücüleri temizleyin. |
Bu elemanı buraya niye gönderdiler acaba? |
Benzer içerikler
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- elektrikli traktör ne oldu
- filistinin osmanlıya yaptıkları
- gerçek atatürk kimdir
- ömer aktaşöz
- togg yeni kampanya
- fiat 600 fiyat
- özel numara bulma
- gökhan füzesi
- en çok satan elektrikli araba
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X