Şimdi Ara

Kürtaj (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Hocam birsey demiyorum inancinizla mutluysaniz. Ben iyiyi dogruyu guzeli savunmak istiyorum. Soz hakki olmayanlarinda konusabilecegi konuma gelene kadar haklarinin korunmadini istiyorum.



    Islam konusundaysa 4 es konusu, kolelik konusu, cariyelik vb... Benim ahlak anlayisimla acikca celisen kisimlari oldugu icin sizinle ayrisiyoruz.



    4 kadinla harem kurabilecek heriflerin bunu savunmasina bunun gibi bir sapkinligi resmi olarak yurutmesine asla ortak olamam mlsf...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    kölelik konusunu ayrıca yazdım
    4 eş mevzusu seçeneklere bırakılmış en güzeli tek eşlilik denmiş açıkçası yasaklayınca niye yasak diyen serbest bırakıncaniye yasaklamadı havasında. sizin için demiyorum genel anlayış tek eşi mecbur etseydi de genelevler daha iyi çalışsaydı düşüncesi ne kadar mantıklı
    4 eşi islamda savunmuyor ben de savunmuyorum ama yaşanılan dönemi düşünün savaşlar var erkek nufüsun nerede ise yok olduğu zamanlar var kendi geçimini sağlayamayan kadınlar var 4 eş hakkı bu problemlere bir çözümdür keyfi olarak zevk için harem gibi şeyler zaten basit tabirle aşırılıktır ve islam bunu yasklıyor
  • Meselenin ozune bakış açısı mevzuuyu değiştirmekte.



    Aynı şey hem hak hem cinayet gibi değerlendirilirse cinayet hakkı doğar.



    ...............



    Materyalist anlamda evlat bir kopyadır ve eşyadır. Ebeveyn dilediği gibi tasarruf eder.



    Din başlığında çocuk ilaha bir hediyedir dinsel amaç dışında ise belli bir erk tarafından uyarılır sonra katledilir.



    .. . ..........



    Toplamda evlat denen şey bir açıdan eşyamsı bir özellik gösteriyor.



    Hukukun tanıdığı haklar mevcut. Kurtaj yasal değil ancak tecavuz mağdurları için bu hak var diye biliyorum.



    Açıkçası araştırma gereği hissettiğim bir konu değil.



    ................



    Toplamda meseleye materyalizmi aşan ancak din olgusuna yaklaşmadan ortada kalan bir bakış açısı ceninin durumunu netleştirir diye düşünüyorum.



    ....................



    Burada önemli olan şey bana göre şu. Kendisine sorulmadan dünyaya gelen bir şeye kendi isteğiiledunyadan gitme hakkı tanıyan bir yapı ihdas edilmedikçe doğum olayı tartışmalı bir durumdur.



    Bireyin olası isyanı adına belli bir kurum mesela otenazi hakkı verilebilir.



    ..................



    Kişiye zorla yaşama hakkı sunan zihniyetin bunu salt yaşam hakkı diyeservis etmesi de ayrıca yanlış.



    .................



    Uyuşturucu fahişelik savaşlar tecavuzler vs. Bunlar olası haller olup başka bir kurumun dahi mevcudiyetini gerektiriyor.



    .................



    Mesela intihar bir genelevde de yasaktır. O kadın günde binlerce kez olumden beterdir ancak patroniçeiçin kural olemezsin kuralının geçerliliğidir.





    Dediğim gibi bakış meselesi toplamı yorumlama meselesi olarak duşunulmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • La bırakın kız çocuklarını dogsunlar buyusunler 20lik çıtır olsunlar ne zararı var bunun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 15 Mart 2018; 13:46:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya yorum yazanlar arasında, kadın olduğunu bildiğim hiçkimseye rastlamadım. Muhtemelen de yorumcular arasında hiç kadın yok.

    Konu ise, kadın hakları...

    Sizce de bir yanlış yok mu?
  • webbie kullanıcısına yanıt
    sorun insan olup olamayacağımız
    her ne şekilde olursa olsun kesip alınan müdahele olmasa insan olacak insan olmadan kesebilirim mantığı ne kadar insani
  • webbie kullanıcısına yanıt
    İşin birde çocuk hakları yönü var bana kalırsa. Hatta kadın haklarından öte çocuk haklarını ilgilendiriyor bu konu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    İşin birde çocuk hakları yönü var bana kalırsa. Hatta kadın haklarından öte çocuk haklarını ilgilendiriyor bu konu...

    Konuyu bu şekilde ele almak doğru değil. Erkek erkeğe, içinde neredeyse birkaç dakika bulunduğumuz bir durumun sonucunu, o durumu hayatı boyunca yaşayacak olan insanların yerine tartışıyoruz.

    Çocuk henüz yok, yani yumurta bile değil. Ama erkeklerin vereceği karara göre kadının ve olası bir çocuğun hayatı şekillenecek. Bu kadar bencil bir düşünce şekli ile yaklaşmayın. Herhangi birimiz, erkek olarak kendi çocuğumuza bile kısa sürelerde ancak sabredebiliyorken, tecavüze uğramış ya da çocuk büyütmeye hazır olmayan bir kadını temelde din kökenli ahlak kuralları ile istemediği bir yaşama mahkum etmek için propaganda yapmak doğru değil.




  • webbie kullanıcısına yanıt
    direk din kökenli ahlak anlayışı bakışı yanlış değil mi
    bu anlayı ne kadar doğruysa kadın keyfince yaşamak için, erkek üzerine bineceği yükten kurtulmak istiyor dersem hata etmiş olmaz mıyım ilk bakış açısı yanlış kim ne derse desin alınacak olan bir canlı ölü diyebilmeniz için kendi haline bırakıldığında hiç bir değişiklik olmaması gerekir ölünün durumu budur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    direk din kökenli ahlak anlayışı bakışı yanlış değil mi
    bu anlayı ne kadar doğruysa kadın keyfince yaşamak için, erkek üzerine bineceği yükten kurtulmak istiyor dersem hata etmiş olmaz mıyım ilk bakış açısı yanlış kim ne derse desin alınacak olan bir canlı ölü diyebilmeniz için kendi haline bırakıldığında hiç bir değişiklik olmaması gerekir ölünün durumu budur


    İnsanı insan yapan özellikler, onu bir fasulyeden ayıran özelliklerdir. Ben ölümden ziyade, bilinç üzerinde durmaktan yanayım, ki beni zaten böyle bir tartışmanın ortasına çekerek, eleştirdiğim davranışı sergilememe neden olmayın.

    Bu benim son mesajımdır.
  • İslami açıdan bakacak olursak yanlış bir hareket, bence de yanlış bir hareket ancak;

    Çağımızda çocuk daha doğmadan çocuğun hastalıklı olup olmadığı öğrenilebiliyor, tamam rabbim bizlere engelli veya hasta çocukları imtihan olsun diye veriyor ancak ebeveynlerinden çok kendisi eziyet çekiyor, akranları sokakta çıkıp oynarken kendisi tekerlekli sandalyeye mahkum...

    Eskiden bu gibi teşhislerin konulamaması ama günümüzde konulabiliyor olması nedeniyle kürtaj için dinen bir kapı açılmış olabilir...

    Diğer taraftan bile isteye yapılan bir ilişkinin sonucunda yapılacak olan ve sağlıklı bir embriyonun kürtajına karşıyım, o kadar korunma yöntemi var iken bilinçsizce ilişkiye girilmesinin sonucunu daha doğmamış bir bebek çekmemeli...
  • ifadede hataya düşülüyor. bakınız her türlü doğuma yönelik şey ister iradi ister gayri iradi olsun uygun eylem bu ceninin, kendi iradesi dışında dünyaya getirildiği gerçeğini değiştirmez.


    şöyle diyeyim ceninin hakkı derken sizin iradenizin varlığı veya yokluğu cenini bağlayamaz, o kim ki, spaydır herif vs derseniz bu durum ironidir. bu konuyu irdeleyelim önce.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    İnsan ırkı çok özel,evet.Ama o övdüğün insan ırkının olası bazı bireyleri,eğer kürtajla alınmazsa,hayaı boyunca anne ve babasının manevi acısını çekecek.Sen aşırı duygusalsın.Etik uğruna kimse eziyet çekemez.Ayrıca etik kime göre,neye göre?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceninin rızası alınmadan yapılan bir durum mevcut. bu tavır zorbalık da olabilir değil mi?

    cebren... cebriye uygulayarak... gibi bir hal de var.

    peki bu cebir kime?

    biz evlat sahibi olacaz derken ne demek istiyoruz onu anlamaya çalışıyorum?
  • Embriyodaki söz hakkı embriyoyu taşıyan dişi bireye aittir. İstemiyorsa aldırır, kürtaj yaptırır. Kudur, ağla...

    Ayrıca konu sahibi öyle insan sever, hümanist biri değil. Sakın ha sakın ciddiye alıp yazmayın.

    Sonuç olarak insanı insan olduğu için kabul edemeyen dar zihniyetlilerin buraya gelip kürtaja karşı çıkması çok ironik bir durum.
  • Kime gore niye gore muhabbetine girersek cikamayiz arkadasim. Cunku kime gore neye goreye girersen evden disari dahi adim atamazsin hicbirseye karar veremeyip hicbirsey yapamazsin.



    Kendi dogrularimuza gore kendi anlayisimiza gore...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Ben bir kitapta yazdigi icin veya bir ilahi varlik dedigi icin ahlakli olalim kafasinda degilim. Islamda 4 kadinla evlenmek acik bir ahlaksizliktir. Kolelik ahlaksizlik, cariye ahlaksizliktir.



    Ama bunlar ahlaksizlik oldugu gibi modern toplumun getirdigi ucta ozgurluk hickimsenin hicbir konuda hickimseye karisamayacagi dusunceside ahlaksizliktir.



    Cocuk yasta cinsellik ornegin Ingilterede 14 yas alti cocuk sahibi olmanin patlamasi , uyusturucu ve insanlarin bosluk icinde olmasi. Ssinger tabur ettigimiz es degistirme , veya sirf kendini bir halt zannetmek icin fahise gibi davranilmasi veya erkeklerin kadinlari tamamen cinsellik amacli gormesi. Veya fahiseligin resmilestitilmesi ve erkek , kadin fahiselerin yasadigi dram bu insanlara yapilan istismalar. Ilk olarak sinirsiz ozgurluk olmaz her turlu pisligi ulu orta yapabilirim anlayisi sapiklik gibi uc niktada pislik olanlari cesaretlendirebiliyor...



    Tecavuzu gectim sirf korunma zahmetine girilmedi diye anne karnindaki cocuklarin kolaylikla aldirilmasi.



    Kisacasi dini veya degil . Ahlaksizlik benim konum o veya bu taraf umrumda degil. Islam ulkelerinin geldigi durum ulastiklari sefalet ce kanin boyutlari ortadayken inlarin birseyleri dogru yaptigini ahlakli olduklarini iddia etmek zaten guc. Ama batidan pompalanan ve insani uyusturan milyonlarca insanin bir arada gercek hayatta bile olmayacak igrenclikleri surekli girmeleri ve bu sapkinliklarin siradanlasmasi beni endiselendiriyor.



    Keske yillara gore suc oranlarinin verisi elimizde olsa.

    Ayrica o bebegin babasi olacak yaratigin sucunu tasimadigini ve yasamaya hakki oldugunu savundum sadece...

    Senin yazdıklarından anladığım sen hem muhafazakar'ım diyorsun hem de seküler.İkisi bir arada olamaz.Birini seçmen lazım,hem özgür olalım diyorsun hem de bu kadar özgürlük fazla diyorsun.
    Son olarak diyorsun ki bir yanlış yapmış olabilir tecavüzcü ama onun tohumu doğmak zorunda böyle bir kafa yapısını ben kabul etmiyorum,bu başka bir düşünce yapısı.




  • mertua35_35 kullanıcısına yanıt
    Her insan benzersizdir. Kimse kimsenin tohumu degildir.



    Senin soyunda da benim soyumda da katil bulunur , tecavuzcu bulunur, dolandirici bulunur. Ama senin soyunda da benim soyumda da iyi insanlar, durust yardimsever insanlar bulunur. Her insan kendine has bir dusunce yapisina sahiptir.



    Bir adam katil diye onun 7 sulalesini idam edersen dunyadaki herkesi oldurmen gerekir. Yani o bebek onun bjnhn tohumu değil bir insandır.

    Ben dengeyi savunuyorum. Takim tutar gibi bir gorusu paket olarak alip onu komple savunuyorsan bana gore aklin yerine birtakim onyargilar ile hareket ediyorsundur.

    Kadinlarin her turlu ozgurlugunu savunuyorum. Birey olarak insan haklari olarak ben ne hakka sahipsem o hakka sahiptir.

    Ama buradaki konu senin dusuncenin aksine kadin haklarina girmez insan haklarina izelde ise cocuk haklarina girer.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Mart 2018; 23:43:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt042

    ahlak bekçiliği yapma diyen adam söze sana ne diyerek söze başlamış önce söylediklerinizi bir kendiniz uygulayın da akıl verme işini sonra yapın
    sadece kendi hayatını yaşayacak olan gitsin dağda tek başına yaşasın toplum içinde yaşayacaksan tpolumdaki insanların değer yargılarına saygı göstereceksin sen ne kadar kendi hayatını yaşamak istiyorsan o da yaşamak istiyor
    savunmasız bir mazlumun hakkını savunmayı ahlak bekçiliği görmek insanlığın en aşğılık seviyesidir
    hakaret amaçlı söylemiyorum yanlış anlaşılmasın insanlık denen şeyin ne hale geldiğini düşünmemiz için söyledim

    Yine söylüyorum size ne ? burası şeriat ile yönetilen bir ülke değil bu ülkenin bu düzenini beğenmeyen,Gidecek afganistanda,suriye'de,arabistanda yaşayacak,Oralarda istediğiniz gibi kurallar var.
    Sen sanırım şöyle zannediyorsun,bir ilişki oldu ve kadının karnında hemen çocuk oldu,gerçekten bu ülkenin malum kesiminin eğitim şart,demek ki doğum kontrol hapı kullananlar falan toplu cinayet işliyor,İlk 1-2 ay çocuk diye bir şey zaten ortada yok,Bebek anne karnında bilinçlenmiyor,hayat şöyle böyle diye,dediğin gibi eğer ilk ilişkiden sonra bebek olmaya başlasa bu bebek ilk 1.ayından bu yana bilinçlense dediğinize katılırım.
    Bu arada kendi hayatını yaşayacak gitsin dağda yaşasın demişsin,sana mı soracak kadın istediğini yaparken,sokak ortasında ahlaksızlık yapmadığı sürece sen onun giyimine,saç kesimine,makyajına karışamazsın.
    Bu ülke senin gibi adamların değil herkesin,herkes istediğini yasalara uygun giyebilir yapabilir,sanada sessiz olup köşede oturmak düşer.Beğenmiyorsan arap ülkelerine gidebilirsin,seni tutan yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertua35_35 -- 15 Mart 2018; 23:49:27 >




  • mertua35_35 kullanıcısına yanıt
    sen bana karışma ki ben sana karışmayayım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.