Şimdi Ara

Kürtaj (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
2.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Niye canlı olmasın? O da bir canlı. Tek hücreli bir canlı. Tek amacı da bir yumurta bulup ona yapışmak.



    Bu işin şaka kısmı elbet. Ama bir embriyoya "bilinci var" demek tam anlamıyla saçmalamaktır. Kürtaja "katillik" demek ise kaçıklığın son noktasıdır. Sonuçta oluşan embriyo annenin vücudundaki bir canlı. Bir fetüs değil. Zaten kürtajda belirli bir zamana kadar yapılabiliyor.



    Üstteki arkadaş "sonuçlarına katlanacaklar" diyerek zihniyetini ortaya koymuş. Zaten bu işin temelinde "yaşam hakkı" falan yok. Dini baskılar var. O yüzden bırakın şu ahlakçılık masallarını. Kürtaja karşı çıkıldığı dönemde tecavüz sonucu doğacak çocuğun haklarının tartışıldığını gördü bu gözler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 14 Mart 2018; 17:31:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önyargılardan kurtul her yerde her zaman her şeyi tartışırım tek doğru sizin olduğu için geri kalan boş tartışma
  • Hocam ben ruh hayalet şu bu böyle şeylere inanmam.

    Benim inandığım konu her insanın hakları olması gerektiğidir. Her insanın yaşamaya, konuşmaya, düşünmeye hakkı olması gerektiğidir.

    Bu dünyada varsak toplumsal bir uzlaşma yoluyla en iyisini başarmamız benim istediğim. İnsan olmak insan olarak doğmamızdan kaynaklı bir durum değil insan gibi davranmamızdan kaynaklı bir durum. Çoğu yaratık aslında insan bile değil şu an sadece öyle görünüyorlar. Peki nasıl insan oluruz ? İnsan gibi davranarak insan oluruz.

    Yani iyi olursak insan oluruz, saygılı olursak insan oluıruz, başkalarının haklarını çiğnemezsek çevremize kendimize ve dünyaya hatta evrene bunları doğru anlayarak yaklaşırsak insan oluruz.

    Biyolojik olarak ne olduğumuzun pek bir önemi yok önemli olan nasıl davrandığımızdır.

    İşte eğer bizim gbi bu maratona daha yeni başlamış bir canlıyı ur gibi kesip toprağın içine atarsak insan olmayız. Onun varlığına saygı göstermezsek o daha yerdeyken başımızı başka bir tarafa çevirirsek işte o zaman hayvan oluruz.

    Benim düşüncelerim geçmişten gelen basmakalıp ezberci anlayıştan kaynaklanmıyor. Benim düşüncelerim iyiynin doğrunun İNSAN olmanın bunu geretireceği düşüncesinden kaynaklanıyor.

    Umarım kendimi anlatabilmişimdir.




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ha işte bunu duydum ya tamam. Demek ki tecavüz sonucu oluşan çocuk doğurulsun ve o çocuğa devlet baksın. Evet bakın ne kadar insancıl bir bakış açısı. O çocuğu doğuranın ise konuşmaya hakkı yok.



    Kürtaj meselesi tam anlamıyla saçma ahlak anlayışlarının diğer insanlara dayatılmasıdır. Embriyonun ruhu varmışta yok bir bilinci varmış. PALAVRA. Embriyoda daha beyin hücreleri yeni oluşuyor nasıl bilinç olacak? Ruh konusuna girmiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    her şeyi dine bağlama merakı
    yani niyet okuyacak olsam ben de senin din düşmanlığından kürtaj istediğini söylemem gerek
    kürtaj denilen şey bebek olduğu anlaşıldıktan sonra yapılan yapılması düşünülen bir şey onun için diyorum ki her ne durumda olursa olsun cinayettir tecavüz vakasıyla alakalı fikrimi yukarıda yazdım bakabilirsin
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Hocam sürekli ama sürekli bir biçimde bebeği ur sanki anlamsız bir et parçası gibi görüyorsunuz ama o öldürmeye can attığınız şey bir insan öncelikle bunda bir anlaşalım.

    İkinci olarak tecavüz sonucu doğacak bir çocuğun annede bırakılması çok tehlikelidir. Kadın büyük bir travma geçirmiş ve bu çocuk ona her zaman travmasını hatırlatacak. Çocuk haklarından bahsetmiştim daha önce o çocuğun o annenin yanında gözetimsiz bir biçimde bırakılması çok tehlikelidir diyorum bunu anlatmaya çalışıyoprum. Kadın buhrana girip çocuğa eziyet ederse kimin haberi olacak dört duvarın arasında ???

    Bu konuya sanki normal bir vakaymış gibi yaklaşamayız. Annenin çok ciddi bir rehabilitasytona sokulması ve çocuğa bakabileceğinin otoriterlerce onaylanması gerekir.
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Tamam dine bakmadan yorumlayalım. Yok neymiş efendim embriyo başka bir canlıymış. Babababa. Başka bir canlıysa ananın rahmi dışında yaşasın o zaman.



    Kürtaj olayı kişilerin seçimlerine giriyor. Eğer o kişi bu çocuğu istemiyorsa sen ne hakla doğuracaksın diyorsun. Ne hakla? Hangi hukukla? Çocuğu doğuracak olan o? Çocuğun ana diyeceği insan o. Ama kararı veren bir başkası olan sen ve senin gibiler.



    Ünlü bir düşünürün sözüyle bitireyim.



    Kürtaj

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Demek istediğin o ebriyo boşa gitmemeli, çocuk olmalı ve büyümeli. Senin için tinercinin de, arka sokakta uyuşturucu satıcısının da çok büyük bi önemi var anlaşılan. İşte burada ayrılıyoruz. Bence bu insanlar aşırı önemsiz ve tamamen plansız üremekten ortaya çıkmış. Dolayısıyla ben senin gibi bakamıyorum bu olaya. Çok toz pembe bakıyorsun. Annenin çocuğu devlet kurumuna verse bile yaşayacağı psikolojik sorunları görmezden geliyorsun. Kaldı ki o devlet kurumları çok iyi yerler değil. Plansız bir şekilde ortaya çıkan çocuğun yaşayacaklarını görmezden geliyorsun. "bi insan ancak kendi canını kendisi alabilir" yazarak bana göre ağır saçmalıyorsun. Sorduğum sorunun yine yanıtını alamadım mesela.
    Haliyle sen bir çok şeyi görmezden gelip, hayat toz pembeymiş gibi yazarsan evet ben kaçarım bu tartışmadan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 14 Mart 2018; 17:39:41 >
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Ne ön yargısından bahsediyorsun geçen bi konuda köleliğin onurlu olduğunu vs yazan değildin sanki. Bana burada kürtaj cinayettir falan hiç deme dinlemiyorum seni
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Hayır. Embriyo bir insan değildir. Evet ana rahmine bırakılsa bir insan olur ama bu ona insan sıfatının yakıştırılmasına gerekçe olamaz. Ayrıca kök hücre tedavilerinde embriyolar kullanılır. İnsan embriyoları. Ama bu embriyoların laboratuvarda üretimi yasaktır. Etik sebeplerden dolayı. Peki ne zamana kadar devam edecek bu yasaklar.



    Yani embriyolar bilim için de kullanılıyor. İnsan vücudundaki bir embriyo ise o insanın bşr parçasıdır ve yalnızca o insanın söz hakkı vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her fakirin çocuğu tinerci mi oluyor ? Her devlet kurumunda kalan potansiyel kaitl mi oluyor ? Bir insanın geleceğini tahmin etmek bu kadar basit mi ?

    Nereden biliyorsunuz o çocuğun düzgün bir aile tarafından evlat edinilmeyeceğini ?
    Nereden biliyorsunuz o çocuğun bir şekilde bir lise okuyup orta karar mbir hayat kuramayacağını neden bu kadar eminsin ?

    Bir sürü zengin çocuğuna bakabilecek ailenin çocuğu suça karışıyor ? Uyuşturucu batağına saplanıp kötülük yapıyorlar.

    Münevver Karabulut cinayetinde o kadar zengin ve düzgün yetiştilmiş bir çocuğun yaptıkları ortada değil mi ? O kadar kesin konuşuyorsun ki sanki kehanet okuyorsun bana.

    O çocuğun gelecekte ne olacağını bilemeyiz hocam bunu anlamıyorsunuz. Yargısız infaz yapıyorsunuz. Zengin insanların çocuklarının yediği haltlardan tutun fakir veya yetiştirme yurdundan gelip düzgün kalabilmiş insanlarda var lütfen otorite gibi konuşmayın bunu yapmayın.

    Herşeyi daha iyi yapmaya çabalamak yerine, öldürelim gitsin, zaten tinerci olacak yaşamasın, zaten kurumlar kötü ölsün gitsin bu mu yani yaklaşımımız engin çözümümüz insanlığı ileriye götürecek anlayış bumudur ???

    Böyle düşünüyorsanız zaten konuşmamaız gerken daha fazla birşey olduğunu bende düşünmüyorum...




  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Bir yumurtayı anne karnında kendi haline bırakırsanız insan olur mu ?
    Bir sperm hücresini kendi haline bırakırsanız insan olur mu ?

    Bir embryoyu 5 ay kendi haline bırakırsanız insan oluyor !??

    Bu kadar devasa bir fark varken embyoya et parçası gibi davranabilir miyiz ?

    İnsanlardaki kalp kapakçıklarını değiştirmek için domuzları boğzlayıp öldürüp olnların kalp kapakçıklarını alıyoruz. Yarın sadece insan gereken bir işte bazı insanları öldürüp onların organlarını başkalarına taksak buna okey dermisin ? İşte küçümsediğin ETİK yasaları yıkılırsa bunların önü açılır. Dünyaya gelir gelmez bir yere kapatılıp parçalanmayı bekleyebilirsin yanlış zamanda yanlış yerde olduğun için.

    O embyo dediğin varlıkların her biri bir insan ve yaşlı moruklar yaşasın diye dediğin doğruysa bir insanın hayatı söndürülüyor...
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Sanki o suçlar yarı yarıya eşit oranda işleniyor konuşuyorsun. Annen, kız kardeşin tecavüze uğrasa ve hamile kalsa herhalde aldırma(bilinci bile olmayan) diyebilecek kadar uçmuş bi insana daha ne diyebilirim ki ? Psikolojik sorunları görmezden gelmeye devam ediyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C36D8071F -- 14 Mart 2018; 17:59:1 >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    O filmler geçmişte kaldı. Artık öyle şeylere gerek yok. Organlar yapay olarak üretilebilecek yakın gelecekte. Peki nasıl elbette kök hücre teknolojisi sayrsinde.



    Bilimde etik yasaları elbet önemli ama çoğu zaman bu etik tasaları ayak bağı olmaktan ötete gidemiyor. Ayrıca bu yasalara ne kadar uyulduğu da şüpheli.



    İlk başta söylediklerinle beni haklı çıkarıyorsun. Bir embriyoyu 5 ay kendi haline bırakırsan insan oluyor ama ana rahminde. Tabi yapay ortamda da bu embriyo gelişebilir ama bu şu an mümkün değil. Yani o embriyo yaşamak için anaya bağımlı.



    Yakın gelecekte insanlar çocuklarının cinsiyetlerini, göz rengini, saç rengini, zeka kapasitesini seçecek. Kabul etsekte etmesekte bu olacak. Etik kurallar uzun süre dayanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen beni kızkardeşim yönünden vuruyorsun kaçmak için. Sadece emapti yapmanız için söylüyorum kesinlikle kasıtlı bir söz değil.

    Siz tecavüz sonucu doğacak bir çocuk olsaydınız annenizin sizi öldürmesini iste miydiniz ?
  • köleliği ağzınıza sakız ettiniz konu açtım aç oku
    mhmt042 yi görünce vay yine din iman gözüyle bamıyor musun önyargı diye buna dedim tartışacaksan bu konuda yazdıklarıma bak karar ver yanlışım varsa zaten düzeltirim
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    Gelecekte insanlığın bile kalacağı muallak zaten. İlerde hepimize birer çip takıp ilaçlarlar ne yapacağımız veya nelerden hoşlanacağımız söylenebilir. Hepimiz ayaklı bir zombi yığınına çevrilebiliriz.

    Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki başta bulunan bir adanıb veya bir grup adamın tıp veya diğer bilimlerin yardımıyla hepimizi sebzeye çevirme ihtimali var ben istesemde istemesemde sen istesende istemesende o etik kurallar yıkılırsa gelecekte biyolojik olarak bir insan olarak kalabilirsin belki ama kültürel ve düşünsel olarak insan kalabileceğimiz oldukça şüpheli gerçektende.

    İkinci olarak birinin birine bağımlı olması onun onu öldürebileceği anlamına mı geliyor ?
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Ölmeyi kimse istemez ama bir şeyi değiştirmiyor. Bu işin doğrusu istenmeyen bebeği aldırmaktır.
    Embriyo halindeyken zaten karar veremezdim. Benim sorumluluğum karnındayken annemdedir ama doğduysam aldırmadığı için bakmak zorunda.
    Kaçmak için falan değil. Sen empati yapmıyorsun. Kendini tecavüze uğramış hamile kalmış bir kadın yerine koymuyorsun. Tecavüze uğramış bir kadın yerine koyduğunu zannediyorusn belki ama her şeyi toz pembe görüyorsun.
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    anneni hakkı var çocuğun yok öyle mi
    annenin hayatı neyse çocuğun hayatı da o kürtaj yaptırmak isteyene sormak lazım tamam çocuğu alalım ama ona verdiğin cezayı sana da uygulamamız gerekiyor kabul eder mi
  • Periah kullanıcısına yanıt
    E işte sorun o. O "biri" dediğin bence "biri" değil. Embriyo yalnızca bir hücre topluluğudur.



    Zigotun adı yok valkaha. Zigot hakları neden savunulmuyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.