Şimdi Ara

Kurşun Geçirmez Cam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
15.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımın camlarını kurşun geçirmez ve kırılmaz hale getirmek istiyorum. Bunun yaklaşık maliyeti nedir, nerelerde yaptırabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Google'a ben de baktım. Fiyat yok detay yok. İlk elden bilgi almak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen bi arkadaşın yanında gitmiştim.Serkan bey var,bir banka aracının ön camını değiştirdiler.1800 tl

http://www.armassglass.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freeman6161 -- 6 Kasım 2013; 15:38:30 >
  • Sw1ftsure kullanıcısına yanıt
    Neden ihtiyaç duyuyorsun böyle bişeye kan davanmı var Türkiye burası kurşundan korkuyorsan daha büyük silah taşıyacaksın
  • kapılar kurşun geçiriyor, discovery kanalında mythbusters programında açık ve net bir şekilde gösterdiler, size lazım olan zırhlı araba
  • Öncelikle kurşun geçirmez camlar hakkında kısa bilgi vereyim.
    Kurşun geçirmez cam filmlerde olduğu gibi meri cam çarpıp sekmesi ve camın hiç zarar görmemesi gibi durum söz konusu değil.
    Mermi camın içiresine giriyor, Cam birden fazla cam katmanından oluşuyor cam katmanlarının arasında polivinilbütral isimli şeffaf birleştirici bir reçine bulunuyor. Kurşunun geçmesi istenmeyen tarafta policarbonat bulunmakta polikarbonat mukavemeti yüksek bir plastik türevi cam şeffaflığında bir malzeme. Kullanıldığında diğer camlara göre %40 incelik ve hafiflik avantajı sağlayan ve sıçrak atmayı engelleyen plastik olmasına karşın üzerinde nano teknoloji ile yapılan sert kaplama sayesinde kolay çizilmeyen üründür. Ülkemizde ve avruhada standart olarak kullanılan EN 1063 Kurşun geçirmez cam standardı seviyeleri şöyledir.
    BR 1 NS Av tüfeği 10 mm kalınlık 25 kg/m2
    BR 2 NS 9mm parbellum 22 kalibre 15 mm kalınlık 35 kg/m2
    BR 3 NS 357 Magnum tabanca17 mm kalınlık 40 kg/m2
    BR 4 NS 44 kalibre Magnum tabanca 24 mm kalınlık 55 kg/m2
    BR 5 NS Kalasnikov (5.56 x 45) 33 mm kalınlık 75 kg/s2
    BR 6 NS G3 7.62 X 51 FMJ 39 mm kalınlık 75 kg/m2
    BR 7 NS 7.62 X 51 AP ( kanas zırh delici suikast tüfeği ) 74 mm kalınlık 175 kg/s2

Kalınlık ve ağırlık bilgisi yukarıda belirtilmiştir. Bir araçta yaklaşık 5 m2 cam alanı bulunmaktır. Camlar hangi seviye tercih ediliyorsa m2 ağırlığında ağırlık hesabı yapılarak aracın motor gücünün bu ağırlığı taşıyabilmesinin mümkünlüğü hesaplanmalıdır. Araca göre camlar montaj dahil 4bin ile 10 bin Euro fiyat aralığında değişmektedir.

http://www.cevsencam.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ön kaputta kurşun deliği
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kurşun geçirmez cam kırılmaz demek değildir. mermi saplanır tuzla buz olur ama dağılmaz. özelliğine göre belli bir kalibreye kadar korur. hem komple kaportayı zırhlamadıktan sonra bir anlamı yok. zırhladığın zamanda dehşet ağır oluyor. askerken makam şöförlüğü yaptım. binek araç zırhlıydı. camları 4 parmak genişliğindeydi ve kapıları falan öküz gibi ağırdı. bagajı açmak için nerseyse başkasından yardım isteyecek duruma geliyor insan. özel bir tehlikede değilsen veya fantazi şeyler yapacak kadar zengin değilsen çok gereksiz. 1 milyon dolara falan hazır zırhlandırılmışını satıyolar mercedeste bmw de falan :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woxow -- 18 Kasım 2013; 6:09:32 >
  • Çok maliyetli olur. Ciddi bir tehlike söz konusu ise Kopmle zırhlatmak lazım. Onun içinde aracın 3.0 tdi quatro falan olması lazım.

Maksat güvenlik amaçlı ise koyulaştırabilir ya da ayna cam uygulanabilir. Bunun da yasal boyutunu araştırmak lazım
  • Konuyla ilgili merak ettikleriniziwww.osetglass.com firmasına sorabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık referansları mevcut olan güvenilir bir firma.. Avrupa ve dünya standartlarının dahi üzerinde yüksek teknoloji üretim ve işçilikleri var.
  • Ben zamanında araştırdım güvenlik zafiyetiniz varsa bilemem ki zaten bu durumda aracı komple zırhlatmanız lazım buda 15- 20 bin euro civarından başlıyor.
    Zaten Sadece camlara yaptıracağınıza göre böyle bir durum yok.Ben yalıtım için yaptıracaktım fakat çok maliyetli mantıksız.
  • Müşterimin transporteri zırhlı camlar 5 kat kapi iclerinde de farkli bir madde var mis. Zırh olayi basit bilinebilir ama arabadan soğutuyor insani. On cam asiri kalin olmasi baZen goz dalmasına sebeb olabiliyor.

Camlar açılmıyor, kapıları kitlemen lazim. Felan filan.

Eger bir guvenlik almak istiyorsanız celik Yelek ile gezmenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi sen polat alemdarmısın yoksa xd

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Kafasına çelik yelek mi dolasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin90

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Kafasına çelik yelek mi dolasın?

Bu adam hayatını araba içindemi gecirecek ? hiç mi araçtan inmeyecek ? Zırhlı cam dediğin peş peşe sıkılan 2 kurşunu geçiren cam ki buda normal 14 kurşunu.

Sizlere bazı şeyler çok basit geliyor heralde.
  • brezilya'da mı yaşıyorsun
  • kapılara dökme demir koyacaklarına kurşun geçirmez camlardan koysalarya ??? al sana hem maliyet hemde ağırlık optimizasyonu
  • Gayet güzel konu kimse riv riv etmesin birşeyler öğrenmek istemiyorsanız gidin başka konularda gezin bu konu biryerinize batmaz merak etmeyin. Sizin yüzünüzden bilgisi olup cevap vermeyenlerde çıkıyordur illaki buda çok rahatsız edici bir durum açıkcası.
  • kurşun geçirmez camı bilmem ama içeri düşecek olursan yardımcı olurum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.