Şimdi Ara

Ön kaputta kurşun deliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
5.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bi tanıdığımın sıfır aracı var Yeni aldı 5-6 ay oldu Ne zaman oldugunuda bilmiyor ama yeni görmüş ön kaputta kurşun deliği var Sizce ne yapmalı ? Değişen boya olmadan halledilebilir mi? Silikonla felan kapatsa olur mu? Polise tutanak tutturmuş Yaptırır ve pahalı bir fiyat çıkarsa kaskodan yaptıracak
    Ön kaputta kurşun deliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kasıtlı çivi çakılmış gibi her zaman diyorum bu ülkede sıfır araç alınmaz ben bir kere aldım 2 kazada benden dolayı değildi bir daha yemin ettim.
  • Havaya ateş eden embesiller yüzünden olmuş gibi !!! Yorgun mermi deniliyor, yerçekimi ile hızını alarak düşen mermi.

İnsanın kafasına geldiğini düşünün, bir sürü kişi hayatını bu şekilde kaybediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fearless_X

Havaya ateş eden embesiller yüzünden olmuş gibi !!! Yorgun mermi deniliyor, yerçekimi ile hızını alarak düşen mermi.

İnsanın kafasına geldiğini düşünün, bir sürü kişi hayatını bu şekilde kaybediyor.

Evet maalesef

Bizde yorgun mermi diye düşünüyoruz

Kaputun altındaki kalın mukavva gibi malzeme delinmemiş zaten sadece kaporta delinmiş orayı geçememiş

• Mermi gibi duruyor serviste muhtemelen kaynakla dolgu ve macun çekilip boyanır lokal.

• Büyük ihtimal öyle olacak Bi servisle görüşmüş lokal boya olmaz kaputu komple boyarız demişler . Oda macun boya uğraşmayım silikon basıyım öyle dursun diyo ama bilemiyorum mantıklı değil gibi

• Aynı durum benim başıma da geldi. Bende tavanda oldu.
    Çelik macun çekildi, astar atıldı. Bir süre sonra yaklaşık 15 santimetre karelik bir alana boya atıldı. Yine bir süre sonra bu alana pasta+cila yapıldı. Boya+işçilik 65 lira tuttu. (Oto boyacıda)
    Fotoğraflarını çektim, satarken gösteririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaputtaki Taş İzleri Hk.
    6 yıl önce açıldı
    Ön farın nemlenmesi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 53*MURAT

Aynı durum benim başıma da geldi. Bende tavanda oldu.
    Çelik macun çekildi, astar atıldı. Bir süre sonra yaklaşık 15 santimetre karelik bir alana boya atıldı. Yine bir süre sonra bu alana pasta+cila yapıldı. Boya+işçilik 65 lira tuttu. (Oto boyacıda)
    Fotoğraflarını çektim, satarken gösteririm.

Çok teşekkürler

Bizde bikaç boya ustası ve servisle görüştük böyle bi işlem yapılacak galiba

• fearless_X kullanıcısına yanıt
    bir insan o şekilde ölmez

• hakan0403 kullanıcısına yanıt
    Yani kaportayı delen yorgun mermi kafatasını delemez mi diyorsunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 53*MURAT kullanıcısına yanıt
    merminin nereye dustugunu tespit etmek neredeyse imkansiz ama yere dustugunde nelere sebep olabilecegini kestirmek zor degil.

her seyi arastiran isvicreli bilim adamlarindan hizli davranan amerikali bilim adamlari tarafindan bu konuda bir deney yapilmistir efendim.

soyle buyukce bir golun ortasina gitmis abilerimiz ve kurduklari bir platformun (10m*10m) uzerinden bir makinali tufekten, tufegi dikey konuma getirerek havaya 500 mermi sikmislar. neden golun ortasina derseniz yere dusen mermileri daha kolay tespit edebilmek icin cevabi saniyorum kafi gelecektir. sonuc olarak platforma sadece 4 mermi geri donmus. yaklasik 3-4 km yukari cikan mermilerin cok az esen bir ruzgarda bile -mesela 5 m/sn- atildiklari noktadan yuzlerce metre uzaga gidebildiklerini gormusler.

yere dusen mermilere gelince...

havaya sikilan bir merminin yere yaklasik olarak 100m/sn hiz* ile dustugu tespit edilmis. tespiti yapilan baska bir ilginc konu ise mermin sivri degil de, kut yuzu uzerine dustugu imis.

insan vucuduna bir merminin girebilmesi icin asgari 200-250 m/sn hiz ile hareket etmesi gerekiyormus ki insan vucudunda asil hasar mermi kendi etrafinda donerek hareket ettigi icin olusmaktadir. dusen mermiler de ise bu donme hareketine rastlanmamaktadir.

bu durumda havaya sikilan merminin yere dustugu sirada en azindan hayati bir organa ya da kafatasi gelisimi tam olarak tamamlanmamis bir cocuga denk gelmedikce olume sebep olmayacagi ancak yaralanma riski tasidigi ortadadir.

• havadan düşen mermi böyle bişey yapmaz biliyorum. arkadaşına sıkmışlar işte

Ne kadar da yabancı bilim adamları meraklısı bir milletmişiz. Onlar hep doğru söyler, yaşananlar hep yalan.

Bak bu da benim doğrum:

Ön kaputta kurşun deliği

• Yorgun mermi havadan düşerken takla atarak düşer bu yüzden deliciliği azdır ama öldürücülüğü yüksektir, kemikli dokuya isabet etmesi durumunda çok ciddi yaralanmalara sebep olur, kafatasına isabet ederse de öldürme ihtimali çok çok yüksek. Yorgun mermi öldürmez diyen arkadaşlar yanılıyor malesef.
    Bu işi bilen olarak konuşuyorum. İstersen deneyebilirsin ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.