Şimdi Ara

Kürdistan var mıdır varsa nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Erdal Sarızeybek severek takip ettiğim emekli komutan ve araştırmacı yazardır.. Daha önce yazılarında bir çok kez haklı çıktığına bizzat şahit oldum ve benim için yazdıkları önemlidir, Kürdistan konusunda da bir yazı yazmış burada paylaşmak istedim, yazıda geçen tarihleri vs kontrol etmedim ne denli doğrudur bilemem sizlerin fikrini almak istedim..

quote:

Kürtçülüğün Yalanları…

PKK terör örgütünün siyasi kanadı BDP, Meclis bütçe komisyon tartışmalarında Kürdistan demiş…

Herkes telaşa düşmüş, aramaya başlamış “bu Kürdistan neresi” diye…

Tarihte Türk-Kürt savaşı yok, bu açık.

Tarihte Kürt isyanları diye bir isyan da yok, bu da açık; isyanı çıkartan ve tertipleyen Kürt değil ama Kürt kökenli insanlar üzerinden yapmışlar bu işi tıpkı Asala-PKK’nın yaptığı gibi.

Bunu geçelim, sonra açarız…

Mesele; Kürdistan…

Tarihte Kürdistan şeklinde adlandırılmış bir coğrafya var mı?

Tarihte Kürdistan adı var, kayıtlara geçmiş ama bu coğrafya değil idari bir yapının adı, onun da ömrü 20 yıl sürmüş…

1847-1867 arasında Diyarbakır eyaletine Osmanlı Kürdistan demiş, coğrafyaya değil, eyaletin adına Kürdistan demiş…

Sonra idari yapıyı değiştirmiş, Diyarbakır eyaletine geçmiş!

Peki, Doğu Anadolu coğrafyasının adı nedir; Kürdistan mı yoksa başka mı?

Tarihe bakalım…

Aşiretin beyliğe dönüştüğü yıl; 1514.

Aşireti beyliğe dönüştüren Yavuz Sultan Selim.

Bu coğrafya Kürdistan olsaydı, elbet Yavuz Sultan Selim bir Kürdistan Beylerbeyliği kurardı ama yapmadı. Yerine Diyarbakır Beylerbeyliği kurdu, neden?

Yavuz döneminde ve sonrasında da bu coğrafyanın adı Kürdistan değil!

Bu coğrafyanın adı; “Diyar-ı Bekir, Diyar-ı Mudar ve Diyar-ı Rabia.

Diyarbakır adı zaten buradan geliyor.

Müslüman topraklarına dönüştüğünde bu Haçlı topraklarına, İslam alimleri bu adı vermiş; El Cezire…

Bin yıl öncesinden bahsediyoruz.

Sonra bu topraklara Anatoli ve Turcia adı verilmiş, coğrafyanın adı bu; Anadolu ve Türkiye…

Peki ya Kürdistan?

Böyle bir coğrafya yok, İngiliz ve Rusların oyunu bu; Sevr planından ileri geliyor.

Bunlar Anadolu’yu ele geçiremeyince, Türkleri içeriden vurmaya kalkışmış, Sevr Projesiyle “Ermenistan-Kürdistan diyerek, Anadolu ile Asya’nın bağını koparmaya çalışmış, hepsi bu…

Bu İngiliz ve Ruslar devlet vaadiyle kimleri isyana sürüklemedi ki; Asuriler(Nesturiler), Ermeniler, Rumlar ve Araplar…

Kürt diye bir kimlik yok mu?

Elbet var, var da Kürt kim?

Şanlıurfa’da Karakeçili aşireti var, Kürtçe konuşuyor…

Ama tarihe bir baktılar ki hepsi Türk; şimdi Karakeçili şenlikleri düzenliyorlar, Anadolu’nun birçok yerinde Karakeçili köyü var.

Türk coğrafyasını bölmenin planları bunlar, Kürt kökenli insanlar da bu tuzağa çekiliyor, hepsi bu.

Bakın tarihe, tarihte bir Türk-Kürt savaşı olmuş mu?

İsyanlara gelince, o apayrı bir tuzak, onu da konuşacağız...

Binlerce yıldır savaş yapmışız ama Türk-Kürt diye hiç savaşmamışız, bir nedeni olmalı.

Binlerce yıldır birlikte yaşayan bizleriz; ister adı Türk ister adı Kürt, hepsi bir ağacın dalları.

Burada tartışılan ise bir ağacın kökleri…

O zaman tarihe bir bakın ve asla aldanmayın…

Erdal Sarızeybek

Kaynak

• Ben bu olayı cidden anlayamıyorum.
    Önce kürt yoktur dendi. Sonra kürt dili yoktur dendi şimdi tarihte kürdistan yoktur deniyor. Bunun sonu yok yahu. Vardır-Yoktur tartışmalarını bir kenara bırakmak lazım değil mi artık ? Dünya küreselleşiyor, millet sınırlarını kaldırıyor biz hala vardır yoktur derdindeyiz. Elin adamı 2 defa dünya savaşının içinde olmuş, bir birlerini resmen boğazlamış, kesmiş biçmiş, aşmış bunları bizim derdimiz hala ne üzerine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thook

Ben bu olayı cidden anlayamıyorum.
    Önce kürt yoktur dendi. Sonra kürt dili yoktur dendi şimdi tarihte kürdistan yoktur deniyor. Bunun sonu yok yahu. Vardır-Yoktur tartışmalarını bir kenara bırakmak lazım değil mi artık ? Dünya küreselleşiyor, millet sınırlarını kaldırıyor biz hala vardır yoktur derdindeyiz. Elin adamı 2 defa dünya savaşının içinde olmuş, bir birlerini resmen boğazlamış, kesmiş biçmiş, aşmış bunları bizim derdimiz hala ne üzerine...

Geçmişte yok dediğimiz şeylerin hepsi şuan var :)
  • ya gerçekten bunların hiçbiri yoksa, 30 sene öncesinde bunları inkar ediyoduk da şimdi neden kabul ediyoruz hatırlamıyorum tam olarak mecliste bi kadın milletvekili kürtçe konustu diye herkes yuhlamıstı da şimdi okadar insanı geçtim milliyetçi parti vekillerimiz bile kürt, kürt kardeşliği diyolar :)
  • Yazı harika ve çok açık. Hala verilmek istenen mesajı anlamayan varsa otursun bir düşünsün "...ben ne yapıyorum?"
  • Thook T kullanıcısına yanıt
    Yazıda bir bölüm vardı tarihimizde asla savaşmamışız birlikte yaşamışız diye bu güne gelince ne değiştir kim nifak soktu bunlara bakmak lazım, sanıldığı gibi kürt sorunu yok bu ülkede aslında
  • Kürt yoktur, dağ Türkü vardır deniyordu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SUPERSU NEDİR BİLEN VAR MI ?
    12 yıl önce açıldı
    bu nedir çözümü yok mu ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı ağacın dalı olmayı kendi adıma reddediyorum. En azından istemiyorum. En azından sevmiyorum arkadaş sevmek zorunda mıyım. Değilim. Saygı duymak zorundayım maalesef...
  • erdal sarızeybek askeri kimliğinden öte, doğuda görev yaptığı süreçte ordaki sorunları sosyolojik olarak iyi analiz etmiş bir komutan, fikirleri yabana atılacak şahıslardan değil, böyle tecrübeli kişilerin fikirleri yol gösterici olmalı

tabi bu adam sevdiğim biri o ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thook

Ben bu olayı cidden anlayamıyorum.

küreselleşen dünya neden acaba Ukrayna türkiye romanya bulgaristan gibi ülkelere küreselleşiyor ve globalleşiyor acaba ama neden bir abd küreselleşmiyor

neymiş küreselleşen ve global dünya=özet avrasyayı parçalamak

• Bu adam yok diyorsa kesin vardır.
  • Sen var diyorsanda kesin yoktur.
  • İnsan mars'ta yaşasa konuya bu kadar yabancı olamaz. yazı zaman kaybı. bunlara mı kaldı var ya da yok demek.
  • Bunlara mı ? Sen bu adamın daha önce kaç tane yazısını okudun da konuşuyorsun çok merak ediyorum, kendisi senin gibi ağızdan dolma konuşmuyor araştırırak konuşuyor verdiği bilgileri gir googleden araştır söylediği tarihlerde öyle şeyler olmuşmu olmamış mı, bu adamın bir değil bin tane yazısını okudum geçmişini biliyorum, manisa da albaylık yaparken bülent arınç yüzünden başına gelenleri biliyorum, doğuda çalıştığı dönemlerde oranın halkını nasıl analiz ettiğini biliyorum, bu adamın barzani ailesinin geçmişine dair yaptığı araştırmaları biliyorum sen ne biliyorsunda konuşuyorsun ? bir fikrin bir belgen bir bilgin hatta bir varsayımın varsa bile çıkar söylersin ADAM gibi.. bu adam kanıtlarla konuşmuş senin gibi sadece karalamamış..

Söyledikleri mantıklı şeyler hele hele bilim kültür gibi bir bölümde konu dışına ait kafalara çok ağır gelecek şekilde mantıklı şeyler.. ama Sen şu herşeyi red eden mekanizmanla anlaman algılaman çok zor..

Doğruluğu elbet tartışılabilir ama belgelerle böyle "hı ok bu kim len" diyerek değil.. varsa belgen koy ortaya bizde sana inanalım hatta sarızeybeke bizzat senin belgelerini mail atıp yazısını düzenlemesini istemezsem de en adi şerefsizim.. Sen yeter ki aksi düşünceni belgeyle savun ..

• Kürdistan var mı? yok mu? tartışmasını saçma ve yavan buluyorum. bunlar gündemi değiştirmek için ortaya atılan şeyler.
    Tek tipleştirici mekanizmanın eğitip yetiştirdiği sarızeybek tabi ki kürdistan yok diyecek. şaşırmamak lazım.
    Hiç öyle boş boş konudışı monudışı naraları atma. bu kadar savunma ihtiyacı hissedip avukatı da kesilme.
  • saçma ve yavan buluyorsan girip baltalamazsın, sarızeybek hakkında zerrece fikre sahip değilsin burada atıp tutuyorsun, senin gibi bilgi fukarası ama herşeyi en iyi bildiğine inanan birisiyle burada tartışılmaz ben sana yapman gerekenleri üst mesajımda yazdım öyle bir hamlen olursa alıntılarsın bende sözümü tutar bizzat sarızeybeke iletirim he yoksa da daha alıntılama içi boş beyinlerle tek tip bakış açısına sahip insanlarla siyasi konu konuşmak imkansızdan öte oluyor hele bir de o tek tip bakış açısı kendini okumuş ve bilgili sanıyorsa yazık ki ne yazık sana iyi forumlar..
  • Ben konuya girdim yazıp çıktım sonra sen beni alıntıladın. baltalama gibi bi amacım yoktu.
    Paylaştığın adamın mantalitesi tek tip onu anlayamıyosun. hiçte anlayamayacaksın. neyse
  • Bak bu son olsun konuyu kapatalım ama tek tip diye eleştirdiğin adam ne olursa olsun her konuda belgelerle tarihlerle konuşuyor savunduğu şeyleri belgelere dayandırıyor buda toplumda bir sürü boş beleş konuşandan kendisini 1 adım öne geçiriyor, sen onu tek tip olmakla suçluyorsun peki sen çok tip misin yani çokmu geniş bir yelpazen bakış açın var eğer onu eleştirdiğin gibi tek tip olmasan kendin , adamın yazdığı şey sana ters de gelse belgelerle konuştuğu için doğruluğunu kabul ederdin, kabul etmesen bile daha okumadan isme bakıp red etmezdin.. Sen adamın ismine bakarak red ediyorsan o eleştirdiğin kişiden farkın yoktur sende tek tipsin. Senin fikirlerin doğru onunkiler yanlış gibi bir düşünceye kapılmanda en büyük hatan olur.. bunları sana muhalefet için değil cidden samimi olarak bakış açını değiştirmen için söylüyorum sevmesende sana ters bile olsa adamın ismine bakıp red etmek seni daha bilgili ve ya daha geniş bakış açısına sahip birisi yapmaz.. 4

Buda sana son önerim/tavsiyem olsun..

• Kendin yazıp kendi yorumluyosun. o üstte paylaştığın yazı hiçbir belgeye dayanmıyor. kendini öyle kandırıyosun. komik duruma düşme.
    Yazıyı okuyup kanaate vardım sonra sahibini de görünce atıfta bulundum. tek tip kavramını da çok yanlış anlamışsın.
    Bu yanlış anlamaların üzerine satırlarca yazı yazıyosun. kendini boşu boşuna yorma. bu kavram karmaşasından bana öneri çıkmaz.
    Ben dünyanın en gerizekalı insanı da olabilirim. öyle bi egoya sahip değilim.
    Bi daha alıntılamazsan sevinirim. hatta ben senin konuna yazmam.
  • Asurlulara hatta daha gerisinde bir zaman dilimde bu bölgeye yerleşen kürtler hangi yıllarda kaç tane devlet kurmuş?Meraktan soruyorum sadece.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.