Şimdi Ara

Kürdistan var mıdır varsa nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LilTunechi

Asurlulara hatta daha gerisinde bir zaman dilimde bu bölgeye yerleşen kürtler hangi yıllarda kaç tane devlet kurmuş?Meraktan soruyorum sadece.

"Kesin Bilgim Olmamakla Birlikte"

BEnim bildiğim Kürt devleti hiç kurulmamıştır başta iranlılar olmak üzere bir sürü milletle iç içe yaşamış ve ortak devletler kurmuşlardır ancak internette şöyle bir link buldum bakarsan belki işine yarabilir.

• EmAySiks kullanıcısına yanıt
    Bunlar dışında bıraktıkları bir eser var mı?İsmini bildiğimiz bir kahraman?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kürdistan Malazgirt'ten önce bile vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kürtlerin kökenlerini araştırsın sonra adam akıllı tarihlerini yazsınlar.Televizyonda 10 taneden fazla kürt tarihiyle ilgili program izledim.Uzman diye çıkan adamların neredeyse tamamı 500 yıl önce şöyleydi 1000 yıl önce böyleydi diyerek birşey konuşamadılar ortaya belge koyamadılar.Laf döndü dolaştı cumhuriyete geldi.Eğer sen 100 yıldan öncesi hakkında birşey bilmiyorsan ben seni ne yapayım?
    Kürtlerle ilgili araştırma yapanlar ilk olarak ruslar diye biliyorum.1800'lü yıllarda doğuyu gezip araştırmışlar türklerle pek bir farklılıkları olmadığını hatırlıyorum.
  • Kurtlerin anadoluya gelisi aslinda turklerle beraberdir. Kurdistan dedgimiz yer bugunku haritalarda gosterildigi yer degil. Cok daha guneyidir. Kurtlerin bugunku yerlerine gelisi turklerin baslattigi buyuk nufus hareketleriyledir. Taarih bunu soyluyor tabiki.

• kürt de vardır,kürtçe de vardır,kürdistan da vardır yalnız bu bölge zagros dağlarıyla sınırlıdır.anadolu da hakkari ve şırnak ile sınırlıdır.zamanla doğu ve güneydoğu anadoluya da yayılmışlardır.krütlerin türkler'le hiçbir ortak özelliği de yoktur.türkler anadolu ya geldiğinde kürtlerin zaten anadolu da yaşıyor olduğu yalandır.rum ermeni için aynı şeyleri söyleyemem.onlar bizden önce de anadolu da varlardı.

Orijinalden alıntı: double minded

kürt de vardır,kürtçe de vardır,kürdistan da vardır yalnız bu bölge zagros dağlarıyla sınırlıdır.anadolu da hakkari ve şırnak ile sınırlıdır.zamanla doğu ve güneydoğu anadoluya da yayılmışlardır.krütlerin türkler'le hiçbir ortak özelliği de yoktur.türkler anadolu ya geldiğinde kürtlerin zaten anadolu da yaşıyor olduğu yalandır.rum ermeni için aynı şeyleri söyleyemem.onlar bizden önce de anadolu da varlardı.

+1

Asurlulara hatta daha gerisinde bir zaman dilimde bu bölgeye yerleşen kürtler hangi yıllarda kaç tane devlet kurmuş?Meraktan soruyorum sadece.

Mervaniler var en basitinden 90-95 yıllık bir olgu. Kürdistan var mıdır varsa nedir tartışmalarına girmeyeceğim oldukça yorgunum ama popüler akımdan sıyrılıp bir şeyler kurcalarsanız en iyi muhasebeyi kendiniz tutarsınız. İyi geceler.

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • Vardır. Ahanda burasıdır.

Kürdistan var mıdır varsa nedir ?

Kuzey Irak'ta Barzani yönetimine yakınlığı ile tanınan aynı isimli gazetesi bulunan, Rüdaw TV'de yayınlanan hava durumunda skandal bir harita daha ortaya çıktı. Yayınlanan meteoroloji haritasından Erzurum, Sivas, Ağrı, Van, Mayatya, Hatay, Mersin 'Kürdistan' sınırları içinde yer alıyor.
    KDP'nin Facebook sayfasında tepki çeken harita Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyareti sürerken, Barzani'nin partisi KDP'nin Facebook sayfasında bir 'Kürdistan' haritası yayınlanmıştı. Barzani'nin Diyarbakır konuşmasının videolarının da paylaşıldığı sayfada yayınlanan 'Kürdistan' haritası ise Başbakan Erdoğan'ın selamladığı 'Kürdistan'dan hayli geniş bir coğrafyaya sahipti. O haritaya göre, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tamamı ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamına yakın bir bölümü 'Kürdistan' haritası içinde gösteriliyordu.

• Olayı iyi özetlemişsin. Kürtleri İrani bir halktır ve esas yurtları İran sınırları içerisinde kalan bölgelerdir. Yukaruda bahsettiğin bölgeler bile Kürtlerin ana yurtları değildir yani Kürdistanın bir parçası değildir. O kürdistan haritalarındaki topraklara illa biri ana yurt diyecekse o topraklar Kürtlere değil Ermenilere aittir, en azından Ermeniler siz yokken biz vardır bu topraklarda dediklerinde Kürtle sadece susmak düşer.

Fransada yapılan son Asala-PKK toplantısında Güneydoğu ve Doğu Anadolunun kime ait olduğu konusunda anlaşamamış kavgaya tutuşmuşlardı. İşin içinden çıkamayıncada önce Türkleri mağlup edelim kime ait olduğunu sonra konuşalım diyip tartışmayı bitirmişlerdir. Şimdi insan merak etmeden edemiyor o çok istedikleri büyük kürdistanı kurduklarında Türkeri, Arapları, Acemleri bir kenara bırakın Ermeniler onları o topraklarda rahat bırakacaklar mı?. En iyimser faşist Kürt bile rahata kavulacaklarına inanıyor mu?.

Bağzı Kürtlerin Türkleri yayılmacı ve faşistlikle şuçlamaları sadece Kendi faşit ve yayılmacı politikalarını gizlemek içindir. 30 yılda haritayı büyüte büyüte Ankaraya kadar dayandılar insan çüş demekten kendini alıkoyamıyor. Hen bunlara hemde bunların önünü açan iktidara.

Bu iktidar döneminde dibi kazılan ülkenin hassas dengeleri bakalım kaç on senede düzelecek.

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif

• Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Ben dalga geçmek için mi yazmışım onu?Bilgim kıstlı sadece 4-5 devlet biliyorum onlardan bazıları özerk ve bağımsızlar 100 yılı geçmemiş.Ayrıca birt ane de özgün eser bilmiyorum kürtleri tamMen yansıtan.Ama sizin için suçtur bu malum ırkçıyız

Orijinalden alıntı: shadow006

Olayı iyi özetlemişsin. Kürtleri İrani bir halktır ve esas yurtları İran sınırları içerisinde kalan bölgelerdir. Yukaruda bahsettiğin bölgeler bile Kürtlerin ana yurtları değildir yani Kürdistanın bir parçası değildir. O kürdistan haritalarındaki topraklara illa biri ana yurt diyecekse o topraklar Kürtlere değil Ermenilere aittir, en azından Ermeniler siz yokken biz vardır bu topraklarda dediklerinde Kürtle sadece susmak düşer.

Fransada yapılan son Asala-PKK toplantısında Güneydoğu ve Doğu Anadolunun kime ait olduğu konusunda anlaşamamış kavgaya tutuşmuşlardı. İşin içinden çıkamayıncada önce Türkleri mağlup edelim kime ait olduğunu sonra konuşalım diyip tartışmayı bitirmişlerdir. Şimdi insan merak etmeden edemiyor o çok istedikleri büyük kürdistanı kurduklarında Türkeri, Arapları, Acemleri bir kenara bırakın Ermeniler onları o topraklarda rahat bırakacaklar mı?. En iyimser faşist Kürt bile rahata kavulacaklarına inanıyor mu?.

Bağzı Kürtlerin Türkleri yayılmacı ve faşistlikle şuçlamaları sadece Kendi faşit ve yayılmacı politikalarını gizlemek içindir. 30 yılda haritayı büyüte büyüte Ankaraya kadar dayandılar insan çüş demekten kendini alıkoyamıyor. Hen bunlara hemde bunların önünü açan iktidara.

Bu iktidar döneminde dibi kazılan ülkenin hassas dengeleri bakalım kaç on senede düzelecek.

sen de çok iyi noktalara değinmişsin kardeşim.ermeniler evlenirken doğu anadoludan toprak vaad ediyorlar çeyiz olarak.evet yanlış duymadın.hala o toprakları bir gün kendilerinin olacağına inanıyorlar.bu yolda önlerinde ki engelin türkiye-türkler olduğuna inanıyorlar ama öyle değil.

tüm ihtiyaçlarını türkiye'den karşılayan kürtler türkiye'yi topraklarını işgal etmekle suçluyorlar.petrollerinin türkiye tarafından sömürüldüğüne inanıyorlar.bırakacaksın o toprakları ne haliniz varsa görün diyeceksin aslında.

• quote:

Ben dalga geçmek için mi yazmışım onu?Bilgim kıstlı sadece 4-5 devlet biliyorum onlardan bazıları özerk ve bağımsızlar 100 yılı geçmemiş.Ayrıca birt ane de özgün eser bilmiyorum kürtleri tamMen yansıtan.Ama sizin için suçtur bu malum ırkçıyız

Kardeşim ben seninle dalga geçmedim. Merakınızı gidermek için kendiniz inceleme yaparsanız daha faydalı olur demek istedim malumunuz bilgi kirliliği çoktur. Ya açıkçası devlet tarihleri yok Mervaniler dediğim Abbasi güdümündeydi zaten. Birde söylemlerinizden beni ırkçılıkla suçladığınızı ve özellikle Kürt olduğumu sandığınızı sezdim. Kafatasçı tutumlardan tiksinen birisiyim ama kökenlerim Yörüklere dayanır benim var sen hesap et ne olduğumu. Zaten Kürtler tarih sahnesinde millet olarak var olmuş olsalardı günümüzde yapılan millet oluşturma temellerini atma girişimlerine hiç bulaşmazlardı kardeşim. Lütfen insanları eleştirirken hunhar olma. İnan şu an yapmış olduğun ithamla beni sinirlendirdin.

• quote:

Orijinalden alıntı: double minded

kürt de vardır,kürtçe de vardır,kürdistan da vardır yalnız bu bölge zagros dağlarıyla sınırlıdır.anadolu da hakkari ve şırnak ile sınırlıdır.zamanla doğu ve güneydoğu anadoluya da yayılmışlardır.krütlerin türkler'le hiçbir ortak özelliği de yoktur.türkler anadolu ya geldiğinde kürtlerin zaten anadolu da yaşıyor olduğu yalandır.rum ermeni için aynı şeyleri söyleyemem.onlar bizden önce de anadolu da varlardı.

Usta tarihi yaşanmışlıklar genlere sirayet eder. Mezopotamya coğrafyasında kurulmuş olan ilk devletlerde vatan topraklarını sahiplenme olgusunu ben sezemedim. Zagros dağlarında gerçekten en baştan beri var olduklarını kabul edersek neden sağlam temeller üzerine bir medeniyet kuramadıkları ve kültürel bazda neredeyse yokları oynadıklarını tespit etmek mümkündür. Zaten tekrar yineliyorum şu an yapılanlar Kürtlere milli bilinç oluşturma çabalarıdır. Aksini inkar edemiyorum çünkü geçmişleri karanlık içerisinde. Perslermiş Medlermiş kesinlikle inanmam inanın Pers kökenli olsalar bu coğrafyada o kadar uzun süre Arap ve ya Türk egemenliği kurulamazdı. Açıkçası çok uç bir örnek olacak belki ama biraz Tibetlilerin yönetilmeyi kabullenme anlayışlarına benzetiyorum ben. Şu an aklıma onlar geldi.

Dipnot: Yukarıdaki harita tam bir komedi. İlk insan yerleşimlerinin, çanak çömlekli dönemlerin, Asurların, Sümerlerin, Elamlıların vs. kültür izlerinin barındığı yer ki burada millet olgusu yoktu özellikle Sümer medeniyetinin gelen bir çok kavmin kafa kafaya gelerek oluşturulan bir medeniyet olduğu biliniyor. Tam kestirilememiş olmasına rağmen Orta Asya göçmenlerinin ve net olarak Sami ırkların ağırlıkta olduğu bir medeniyet oluşumu. E be güzel kardeşim bu nedir ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 15 Aralık 2013; 16:39:33 >

• Ottoman_PoweR kullanıcısına yanıt
    Benim düşünceme sahipsin ben senin kürt olduğunu söylemedim bu gereksiz ve yalan bilgi olayı 2013 yılında saçma geliyor güneş dil gibi..Sonuçta kürtler bu çağda o ulus bilincini yakalayamazlar bence o treni kaçırdılar.Sonuçta brn bilgi almak için yazıyorum buraya internet üzerinde dezenformasyon çok.

Bugün kürt dediğimiz halk, çok geniş bir coğrafyada yaşar. Ayrıca tarihide eskilere dayanır. Köklü bir tarihi vardır
    çünkü tarihleri zaten perslerle yani iranlılarla beraberdir. Yani aynı zazalar gibi. Çünkü kendileride iranlı "göçebe" halklardan birisidir.

Kürdistan denilen bölgeyi gösteren 16. yüzyılda yapılmış sayın tarihçi yusuf halaçoğlunun elinde olan bir harita vardır. Kürdistan olarak adlandırılan bölge bugünkü zagros dağlarıdır. Yani iranın luristan bölgesi ve ırağın kuzeyi.
    Bugün kürtlerin yaşadığı(ki bazı şehirlerin nüfusu hala türktür) urfa, diyarbakır, kars, hakkari gibi şehirler "türkomania" olarak adlandırılmıştır.

Bugünkü devasa kürdistan haritaları kürtlerin yaşadıkları yerleri tam olarak göstermez. Mesela urfa, halkının çoğunluğu düşünüldüğünün aksine türktür. Mesela kars. Hatta bazı kürdistan haritalarında adana bile kürdistana alınmıştır.

Kürtlerin güneydoğu anadoluda yaşadıkları yerlere gelmeleri osmanlı zamanlarındadır. Doğuda safevi devletinin kurulmasıyla doğu anadoludaki birçok türk aşireti irana göç etmeye başlamışlardır. Bu giden türk halklarının yerlerini yavaş yavaş iran ve ırakta bulunan "sünni" osmanlı yanlısı kürtler almaya başlamıştır. Ayrıca, doğuda yaşayan türkmenler, oradaki kürt nüfusunun baskınlığı neticesinde kürtlerle evlenmişler ve büyük oranda kürt nüfusun arasına karışmışlardır.

İsmini hatırlamadığım ancak peynirleriyle meşhur olduklarını bildiğim şu an kürt olan bir aşiret, 16. yüzyıl tahrir defterlerinde öz be öz türkmen(yıva boyundan) olarak gösterilmektedir. İsmini bilen varsa söyleyebilirse mutlu olurum.

Şimdilik bu kadar. Ayrıca dediğim haritayı bulduğum anda foruma atacağım.

• Konuyu güzel derleyip toparlamışsın, idolojik değilde tarihi belgeler ışığında yorum yapıldığında Kürtlerin ezilen mağdur taraf değilde son 100-150 yılda sistematik olarak asimilasyon ve yayılmacı politika güden taraf olduğu görülecektir. Devşirilen Türkmen aşiretlerini bilmeyen yok. Ermeni teşhirinde bile Kürt aşiretlerinin ve çetelerinin yağmacı ve agresif tutumları bölgede dominant olmak için nerler yapabileceklerinin en açık göstergesidir. İstanbul hükümetinin onca önlemine rağmen bölgedeki Kürt çetelerin göç halindeki Ermeni konvoylarını yağmalamasının ve katliamlarının bedelini hala biz Türkler ödemekteyiz.

Ayrıca Avrupanın tek bir millet olmak için emperyal içgüdülerin gömmeyi göze aldığı, Kuzey Amerikanın Nafta çatısı altında gelecekte olası bir birlikteliğe adım attığı, Asyanın Şangay beşlisi ile batıya kafa tutmaya hazırlandığı bir dünyada. Kürtlerin tarihsel bir gerçeğe dayanmayan bir coğrafya üzerinde Türkler, Araplar ve Acemlerle olan tüm kardeşilk duygularını geri dönülmez şekilde bitirmeyi göze alarak Yunanlıların Megali ideası benzeri zorlama ve buram buram faşizm kokan sonu olmayan bir idoloji peşinde debelenmesi ne kadar komik ne kadar hazin.

Yeni eklemelerini ve haritayı bekliyoruz.

Sahipsiz olan Vatanın batması haktır sen sahip olursan vatan batmayacaktır. M. Akif

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.