Şimdi Ara

Kuran neden arapça indi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya kendi kendime soruyorum neden neden neden? Kurandaki peygamberler neden semitik ve neden arapça indi? Ben anlayamadığım bir dilden neden sorumlu tutuluyorum? Anlamadığım şeyleri namazda söylemek zorundayım? Neden kabe arap yarımadasında? Meal oku diyeceksiniz de araplar meal mi okuyor? Ki okusak bile ortada 54863486 tane meal var hangisi doğru? Gerçekten samimi olarak soruyorum lütfen yanlış anlaşılmasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Adam onu sormuyor. "Neden ogrenmek zorunda kaliyorum" diye soruyor. Nasil Arapca ogrenirim diye sormamis.

Kaldi ki her gun 1 saat Arapca calisarak 1 senede Kuran'i anlayabilecek seviyeye gelebilecegine inaniyorsan senin su anda 15 tane dil bilmemenin aciklamasi nedir? 25 yasinda gunde 2 saatini ayirsaydin simdiye 10 tane yeni dili en azindan kutsal kitaplarini okuyacak seviyede ogrenirdin. Imkan cok ama bahane bitmiyor.
    Milattan sonra 1.000'li yıllara gelindiğinde, İslam bütün ortadoğuya, afrikaya ve asyaya, neredeyse dünyanın yarısına yayıldı. İşte o zaman islam halifesi Arapçayı tüm islam topraklarının resmi dili ilan etti. Hintçeden, Çince'den, Yunanca'dan binlerce kitap arapçaya çevrilip, dev kütüphanler oluşturuldu. Müslümanların kağıdı icat etmeleri, bilim çağının en önemli icatlarından biridir. Bu sayede, avrupanın en büyük kütüphanesinde, pahalı parşömenden 100 tane kitap varken, Şam gibi Bağdat gibi her İslam şehrinin kütüphanesinde 100 binlerce kitap vardı.

Bu kütüphanelerde, Yunan, Hint, Çin bilimi ve felsefesi birikerek, büyük islam medeniyetine yön verdi. Dünyada bilim çağını başlattı. Modern bilimin pek çok unsurunun temelleri İslam tooraklarında atıldı. Müslümanlar Semerkand'da tıp fakültesini kurup insan ameliyat ederken, avrupada ilk üniversite bundan 800 yıl sonra kuruldu.

Şimdiki devirde işler değişti. Bilimin dili ingilizce oldu. Avrupalılar kağıdın icadının üstüne bir de matbaayı icat edince bilimde sıçrama oldu. Hepimiz kabul ediyoruz ki, dünya biliminin dili ingilizcedir. Her Türk gencinin ingilizce öğrenmesini tavsiye ediyoruz. Belki bi kaç yüzyıl sonra, avrupa ve amerika batacak, dünyanın bilim dili Çince olacak veya Türkçe olacak. Bunu bilemeyiz. Ancak bildiğimiz şey, dünyanın sürekli değiştiği. Bilimi kim tekeline alırsa onun borusu ötüyo.

Açın Britanya dizisini izleyin. 1.000 yılında müslümanlar, optiğin, mekaniğin, tıbbın temellerini atarken, ingilizler nasıl da barbar ve sefil, insanlıktan habersiz bir hayat yaşıyolarmış. Adamlar ormanda birbirini kesip Tanrılarına kurban eden, vahşi bir ırkmış. Roma işgali sonrası birazcık medeniyet görmüşler. Benim kütüphanelerimde 100 binlerce kitapta dünyanın bilimi toplanırken, onlar açlıktan ölüyomuş.

Şimdi soruyosunuz ben neden arapça öğreneyim. İngilizcenin yanında arapça öğrenmenin ne zararı olur. Dünyanın en gelişmiş dillerinden biridir arapça. Bir arap veya ingiliz 15 bin kelime ile konuşurken, biz Türkler 2 bin kelime ile işimizi hallediyoruz. Yabancı dil öğrenmek çok faydalıdır. İnsanın zekasını açar, düşünce ufkunu genişletir.

Kakdı ki ben size full arapça öğrenmek lazım demiyorum. Kuran'ı anlayacak derecede arapça öğrenmek bi kaç ay alır. Ihdinas sıratel müstakim, ne demek. Bunu akılda tutmak o kadar da zor değil. Sırat demek yol demek. Biraz çaba ve istekle, Kuranı anlıyacak derecede arapça öğrenmek çok zor değil.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Kuran Neden Arapça İndi?

Kuran, İslam peygamberi Muhammed'e indirilen ve Müslümanlar tarafından kutsal kitap olarak kabul edilen bir metindir. Kuran'ın neden Arapça indiği konusunda çeşitli görüşler bulunmaktadır:

• Allah'ın Dilemesi: Müslüman bilginlere göre, Kuran'ın Arapça indirilmesi Allah'ın dilemesine dayanmaktadır. Allah, istediği dili seçme gücüne sahiptir ve Arapçayı Kuran'ın dili olarak seçmiştir.

• Arapların Dili: Kuran, Arapların dili olan Arapça ile indirilmiştir. Arap Yarımadası'nda yaygın olarak konuşulan Arapça, o dönemde bölgede etkili bir iletişim dili olmuştur.

• Arap Dili ve Edebiyatının Zenginliği: Arap dili, şiirselliği, belagati ve açıklığıyla bilinir. Bu özellikler, Kuran'ın mesajının etkili bir şekilde aktarılmasını sağlamıştır.

• İlahî Koruma: Arap dili, yüzyıllar boyunca korunmuş ve değişime uğramamıştır. Bu nedenle, Kuran'ın Arapça indirilmesi, orijinal metnin bozulmadan günümüze ulaşmasını sağlamıştır.

• Evrensellik: Kuran'ın Arapça indirilmiş olması, onu tüm Müslümanlar için ortak bir dil haline getirmiştir. Farklı coğrafyalarda yaşayan ve farklı diller konuşan Müslümanlar, Kuran'ı orijinal dilinde okuyabilir ve anlayabilirler.

Sonuç:

Kuran'ın Arapça indirilmesi, Allah'ın dilemesi, Arapların dili olması, Arap dilinin zenginliği, ilahi koruma ve evrensellik gibi çeşitli faktörlerle açıklanmaktadır. Arapça, Kuran mesajının etkili bir şekilde aktarılmasını sağlayan ve orijinal metnin bozulmadan günümüze ulaşmasına yardımcı olan bir dildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • velevki yanlış anlaşılsa ne olur .amaç doğruyu bulmak olduktan sonra kardeşim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmem ne dizisindeki oyuncunun sevgilisi kimdir desem şıp diye cevap verirsiniz ama iki kelam arapça öğrenmek zorunuza gidiyor. Ben gittim kırtasiyeye dedim bana arapça öğrenmek için kitap verir misin? Kitapçı dedi bu kitabı kurslarda kullanıyolar, en iyi kitap bu. Aldım çalıştım. Sonra gittim kelime mealli Kuran-ı Kerim aldım.

Hadi bunlar yetmedi, açarsın Kuran tefsiri okursun. 1 aylık sigara parasına, kütüphanene bi dünya kitap eklersin. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Kitaba para bile vermene gerek yok. Aç internetten oku. Hergün 1 saat arapça ve Kuran çalışsan, 1 senede Kuran'ı okurken anlayabilecek dereceye ulaşırsın. Hergün saatlerce televizyon izleyen bir toplumun, 1 saatini ayırması yeterli. İmkan çok ama bahaneler bitmez.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Bu ne hiddet bu celal? Ben neden arapça öğrenmek zorunda kalıyorum? Benim sormak istediğim soru buydu. Araplar neden benim kadar zahmete girmiyor da anlıyor? Sen niye kızgınsın bu kadar anlamış değilim zaten. Bir dil öğrenmek kolay bir şey mi sanıyorsun sen? Hadi bunu geçtim o kadar işim gücüm var bir de arapça öğrenmekle mi uğraşıcam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 1 Şubat 2018; 18:25:51 >
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Adam onu sormuyor. "Neden ogrenmek zorunda kaliyorum" diye soruyor. Nasil Arapca ogrenirim diye sormamis.

Kaldi ki her gun 1 saat Arapca calisarak 1 senede Kuran'i anlayabilecek seviyeye gelebilecegine inaniyorsan senin su anda 15 tane dil bilmemenin aciklamasi nedir? 25 yasinda gunde 2 saatini ayirsaydin simdiye 10 tane yeni dili en azindan kutsal kitaplarini okuyacak seviyede ogrenirdin. Imkan cok ama bahane bitmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Adam onu sormuyor. "Neden ogrenmek zorunda kaliyorum" diye soruyor. Nasil Arapca ogrenirim diye sormamis.

Milattan sonra 1.000'li yıllara gelindiğinde, İslam bütün ortadoğuya, afrikaya ve asyaya, neredeyse dünyanın yarısına yayıldı. İşte o zaman islam halifesi Arapçayı tüm islam topraklarının resmi dili ilan etti. Hintçeden, Çince'den, Yunanca'dan binlerce kitap arapçaya çevrilip, dev kütüphanler oluşturuldu. Müslümanların kağıdı icat etmeleri, bilim çağının en önemli icatlarından biridir. Bu sayede, avrupanın en büyük kütüphanesinde, pahalı parşömenden 100 tane kitap varken, Şam gibi Bağdat gibi her İslam şehrinin kütüphanesinde 100 binlerce kitap vardı.

Bu kütüphanelerde, Yunan, Hint, Çin bilimi ve felsefesi birikerek, büyük islam medeniyetine yön verdi. Dünyada bilim çağını başlattı. Modern bilimin pek çok unsurunun temelleri İslam tooraklarında atıldı. Müslümanlar Semerkand'da tıp fakültesini kurup insan ameliyat ederken, avrupada ilk üniversite bundan 800 yıl sonra kuruldu.

Şimdiki devirde işler değişti. Bilimin dili ingilizce oldu. Avrupalılar kağıdın icadının üstüne bir de matbaayı icat edince bilimde sıçrama oldu. Hepimiz kabul ediyoruz ki, dünya biliminin dili ingilizcedir. Her Türk gencinin ingilizce öğrenmesini tavsiye ediyoruz. Belki bi kaç yüzyıl sonra, avrupa ve amerika batacak, dünyanın bilim dili Çince olacak veya Türkçe olacak. Bunu bilemeyiz. Ancak bildiğimiz şey, dünyanın sürekli değiştiği. Bilimi kim tekeline alırsa onun borusu ötüyo.

Açın Britanya dizisini izleyin. 1.000 yılında müslümanlar, optiğin, mekaniğin, tıbbın temellerini atarken, ingilizler nasıl da barbar ve sefil, insanlıktan habersiz bir hayat yaşıyolarmış. Adamlar ormanda birbirini kesip Tanrılarına kurban eden, vahşi bir ırkmış. Roma işgali sonrası birazcık medeniyet görmüşler. Benim kütüphanelerimde 100 binlerce kitapta dünyanın bilimi toplanırken, onlar açlıktan ölüyomuş.

Şimdi soruyosunuz ben neden arapça öğreneyim. İngilizcenin yanında arapça öğrenmenin ne zararı olur. Dünyanın en gelişmiş dillerinden biridir arapça. Bir arap veya ingiliz 15 bin kelime ile konuşurken, biz Türkler 2 bin kelime ile işimizi hallediyoruz. Yabancı dil öğrenmek çok faydalıdır. İnsanın zekasını açar, düşünce ufkunu genişletir.

Kakdı ki ben size full arapça öğrenmek lazım demiyorum. Kuran'ı anlayacak derecede arapça öğrenmek bi kaç ay alır. Ihdinas sıratel müstakim, ne demek. Bunu akılda tutmak o kadar da zor değil. Sırat demek yol demek. Biraz çaba ve istekle, Kuranı anlıyacak derecede arapça öğrenmek çok zor değil.

• Mitoloji yazarı Arapça'dan başka dil bilmiyordur belki de ya da en iyi şekilde Arapça'yı biliyordur ve/veya bulunduğu coğrafyada en yaygın dil Arapça diye de bu dili seçmiş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KÜRTÇE BİR DİL Mİ ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • küçükken bizi kuran kursuna yolluyorlardı nedenmiş arapça okumak daha çok sevap kazandıryormuş xD

bugün kaç kişi kuranı türkçe okumuştur? neden okumamış onu sormak lazım neden bize arapça okumayı , arapça duaları öğrettiler de türkçesini öğretmediler? neden ne yazdığını bile bilmediğimiz bir kitaba inandık?

kuranın kapalı bir kutu olduğundan bahsedilip durulur.yani ağır ve kapalı bir dili vardır. anadili arapça olmayan birisi o kitabı nasıl yorumlayacak? nerede kaldı evrensellik?

neyse araplar bugün okuyor da ne oluyor orta doğu haberleri malum her gün saat 7 de haberlerde xD
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Açın Britanya dizisini izleyin. 1.000 yılında müslümanlar, optiğin, mekaniğin, tıbbın temellerini atarken, ingilizler nasıl da barbar ve sefil, insanlıktan habersiz bir hayat yaşıyolarmış. Adamlar ormanda birbirini kesip Tanrılarına kurban eden, vahşi bir ırkmış.

Benim anlamadığım bu neden barbarlık oluyor sana göre? İbrahim peygamber çocuğunu Allah'a kurban etmeyecek miydi?

Biz Türkler 2 bin kelime ile işimizi hallediyor diyorsun ama ne kadar saçmaladığının farkında mısın bilmiyorum. Zaten bunu senin yazdığını da sanmıyorum. Almışsın bir yerden buraya yapıştırıyorsun. Ha sen arapçanın Türkçeden üstün olduğu aymazlığına düşüyorsan orasını bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 2 Şubat 2018; 12:31:48 >

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Hocam ben imam hatip mezunuyum ve bu söylediğiniz olaydan en fazla ben sinir olmuşumdur. Yok hadislerde ben arabı 3 yönden severim kuran arapçadır vs... Ben hadisleri inkar ettiğimde ise lise 4'te bütün hocalar beni mürted ilan etmişti ve beni (güya dinden çıktığım için) müslüman olmaya çağırıyorlardı. Birkaç kere meal okumaya karar verdim ama bu meal yazanlar Türkçeden çok arapça yazmışlar. Her kelime neredeyse arapça! Bahaneleri de hazır Türkçede karşılığı yok diye. Zırva!

Hocalara (düşünmeye başladığım lise 4'te) her zaman ortadoğunun suçu ne de hergün yüzlerce insan ölüyor diye sorardım. Onlar da bu dünya imtihan derler ve geçiştiriyorlardı. Mezhepler kuranda apaçık yasaklandığı halde neden her müslümanın farklı dini olduğunu sorduğumda ise bunlar dini kolaylaştırması diyorlardı. Benim lise 4 maceralarımı anlatsam kitap olur. Bu zihniyetteki insanlarla (arapların ve farsların Türklerden üstün olduğunu savunan bir hocam bile vardı) kavgam o yıllarda başladı işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 2 Şubat 2018; 13:19:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berberlereayarolanadam

Hocam ben imam hatip mezunuyum ve bu söylediğiniz olaydan en fazla ben sinir olmuşumdur. Yok hadislerde ben arabı 3 yönden severim kuran arapçadır vs... Ben hadisleri inkar ettiğimde ise lise 4'te bütün hocalar beni mürted ilan etmişti ve beni (güya dinden çıktığım için) müslüman olmaya çağırıyorlardı. Birkaç kere meal okumaya karar verdim ama bu meal yazanlar Türkçeden çok arapça yazmışlar. Her kelime neredeyse arapça! Bahaneleri de hazır Türkçede karşılığı yok diye. Zırva!

Hocalara (düşünmeye başladığım lise 4'te) her zaman ortadoğunun suçu ne de hergün yüzlerce insan ölüyor diye sorardım. Onlar da bu dünya imtihan derler ve geçiştiriyorlardı. Mezhepler kuranda apaçık yasaklandığı halde neden her müslümanın farklı dini olduğunu sorduğumda ise bunlar dini kolaylaştırması diyorlardı. Benim lise 4 maceralarımı anlatsam kitap olur. Bu zihniyetteki insanlarla (arapların ve farsların Türklerden üstün olduğunu savunan bir hocam bile vardı) kavgam o yıllarda başladı işte...

Yalnış öğretmişler, gerçeği o değil desem, "gerçek islam nerede" diyerek sitem eder misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Bu ne hiddet bu celal? Ben neden arapça öğrenmek zorunda kalıyorum? Benim sormak istediğim soru buydu. Araplar neden benim kadar zahmete girmiyor da anlıyor? Sen niye kızgınsın bu kadar anlamış değilim zaten. Bir dil öğrenmek kolay bir şey mi sanıyorsun sen? Hadi bunu geçtim o kadar işim gücüm var bir de arapça öğrenmekle mi uğraşıcam?

Kendi okumuş ya onun havasını atıyor cahil.

Bu kuranın evrensel olmayışının kanıtlarından biri aslında çok haklısın bunu sorgulamak ile.

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH POWER

quote:

Yalnış öğretmişler, gerçeği o değil desem, "gerçek islam nerede" diyerek sitem eder misin?

Gerçeğin ne olduğu konusunda İslamiyet de bir bir birlik var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH POWER

quote:

Esasında ben "gerçek islam nerede" sorusunu aramaktan bıktım. Kuran oku diyorlar da -ki meal okumuşluğum var ama hepsini okumadım açıkçası- benim içime sinmeyen ayetler var ve bundan bir hayli rahatsızlık duymaktayım. Örneğin, Kuran’daki miras hukuku benim garibime gidiyor. Kadınlar neden erkeklerin yarısı kadar alıyorlar? Bunu araştırmadım da değil. Herkes kadınların sorumlulukların az olduğundan öne sürmekte ama kadınların ,bence, erkeklerden daha çok sorumlulukları var. Bir diğer örnek ise yine kadınlar erkeklerin yarısı kadar tanıklıkta söz sahibi oluyorlar. ("Erkeklerinizden iki şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa şahitlerden razı olacağınız bir erkek; biri unuttuğunda, şaşırdığında diğeri ona hatırlatacak iki kadın olabilir...") Kuran’da neden kadınlar hep arka plana atılıyor? Ki buraya sözde sahih özde yalan kadın hakkındaki hadisleri yazsam burdan Şam'a yol olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 2 Şubat 2018; 15:43:21 >

• Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    Arayış içinde olduğum konu da bununla ilgili hocam. Herkes kur'an'ın evrensel olduğunu, ırkçılığı kesinlikle kabul etmediğini haykırıyor amma velakin kur'an'ın evrensel olma kaygısı onun arapça olması ile taban tabana çelişmekle birlikte arapça indiği için de bir nevi arap ırkını ve/veya semitiklerin bir kitabı gibi algılanıyor ya da sadece ben böyle anlıyorum.

Şimdi, kur'an her kavme bir peygamber gönderdik diyor. Buna karşı hiçbir itirazım yok fakat neden kur'anda geçen bütün peygamberler semitik? Neden dünyanın çoğunluğu arap yarımadasından gelen kitaplara inanıyor? Diğer peygamberler -hadise göre 124.000!- önemsiz mi de böylesine ezeli ve ebedi mukaddes kitabın içinde değinilmiyor? Sorular soruları çağırıyor ama ben cevap bulamıyorum vesselam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 2 Şubat 2018; 15:55:8 >
  • Kur'an Türkçe inse bu sefer araplar neden Türkçe indi, neresi evrensel bunun derlerdi :)

Miras konusunda kadın evi geçindirmekle yükümlü değil, 1 hak babasından ona kalması mantıklı buradan bakınca.

Benim samimi bir arkadaşım da imam hatip mezunu, anlattığı kadarıyla hadis derslerinde ezberden çok, hadislerin günümüze kadar nasıl geldiğini hocalar anlatıyormuş. Sizin mantıklı bulmadığınız ne vardı derste?

• kuran bir anlaşma metnidir. sözleşme gibidir. ve sözleşmelerin okunması yorumu hakimin taktirine düşmüşse bir kere tarafların hangi şartlara haiz olduğu ve bu esemede bu şartların kitaba uyarlanması durumu mevcut olur.

insan öncelikle bir ne olduğunu anlamalıdır. bu tanımlamalara göre kitaba uyarlanmak istiyor ise (neden dolayı acaba!!!!) ona göre bir sözleşme yorumu ortaya çıkar.

şimdi görülüyor ki insanlar işlediği suçlardan dolayı kitabı referans almak istiyor ise hakim bunu da görür ve kişiyi ilgili kitaba yönlendirir. mesela kişinin hali vakti tevratı intaç edebilir.

kişiler daha mesela tevrata göre veya mağara kanununa göre yargılanması gerektiğini bilmeden en temiz olana yaklaşması mümkün değildir.

..................

mevcuttan yola çıkarak kitaba uyum sağlama denen şey mesela tecavüz eden kişi bunu yaptığında müslüm müdürü? daha tespit etmeyi beceremeden ben kitabı anlamadım ya da anlayamıyorum demek de aslında ne kadar ilgin vardı ki sorusunu öncelleyebilir.

• quote:

Arayış içinde olduğum konu da bununla ilgili hocam. Herkes kur'an'ın evrensel olduğunu, ırkçılığı kesinlikle kabul etmediğini haykırıyor amma velakin kur'an'ın evrensel olma kaygısı onun arapça olması ile taban tabana çelişmekle birlikte arapça indiği için de bir nevi arap ırkını ve/veya semitiklerin bir kitabı gibi algılanıyor ya da sadece ben böyle anlıyorum.

Şimdi, kur'an her kavme bir peygamber gönderdik diyor. Buna karşı hiçbir itirazım yok fakat neden kur'anda geçen bütün peygamberler semitik? Neden dünyanın çoğunluğu arap yarımadasından gelen kitaplara inanıyor? Diğer peygamberler -hadise göre 124.000!- önemsiz mi de böylesine ezeli ve ebedi mukaddes kitabın içinde değinilmiyor? Sorular soruları çağırıyor ama ben cevap bulamıyorum vesselam...

Kesinlikle haklısın ama işte inanmak zaten insanların işine geldiği için inanıyorlar kimse işin mantığına inmiyor.

• kitabın arabi yapısını ilahiyat kökenli incelerseniz ey ehli kitap denen ünlemesini de düşünmek icap eder.

ehli kitap kuranı da kapsayan bir yapıdır. ve bu durum arabi unsur da dahil her unsuru içerir.

....................

kitabın dili arabi gözükebilir ancak şu an için en makul dil ingilizce yorumu olmaktadır. karışıklığa gitmeden diyebilirim ki diyn ingilizlere inmiştir. bu durumun karışık hali apaçık zulmun adalete yönelmesine inmiştir şekilde anlaşılacaktır.

bana göre sonraki esemede kitap çinli denen ve avrupanın türk dediği kısma hitap edebilir.

totalde şekil dilinin şekilsellik taşıyan dillere gönderme yaptığı dinamik bir meal anlayışı da ortaya konabilecek hale gelirse özünde hiyeroglif de denen yönelmelerden müteşekkil bir hale ondan da geriye giderek mağara resimlerine kadar bir geri gidiş söz konusu olabilir.

son yüz yıl gösterdi ki kitabı anlaması beklenen insanların mağara devri insanları kadar vahşiyane ve cahilce davrandığı nettir. bu dilin arapça olduğunu söylemek de makul gözükmez.

insanlığın ortak dili ne ise o dil çerçevesinde kitab anlam ihtiva edecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: paloalto08

Kur'an Türkçe inse bu sefer araplar neden Türkçe indi, neresi evrensel bunun derlerdi :)

Miras konusunda kadın evi geçindirmekle yükümlü değil, 1 hak babasından ona kalması mantıklı buradan bakınca.

Benim samimi bir arkadaşım da imam hatip mezunu, anlattığı kadarıyla hadis derslerinde ezberden çok, hadislerin günümüze kadar nasıl geldiğini hocalar anlatıyormuş. Sizin mantıklı bulmadığınız ne vardı derste?

Öncelikle ilk fikrinize cevaben şunu söylemek her insanın aklına gelmiştir. Bu mukaddes kitap evrensel olsaydı arapça inmezdi ve Allah dünyayı ortak bir dil olarak yaratabilirdi. Şüphesiz her şeye muktedir olan odur.

Miras konusunda ne yazık ki sizinle aynı fikirde değilim. Kadın uzak geçmişte evde kalan pasif bir varlık olabilir ama günümüzde kadınlar bittabii her türlü maddi sıkıntının üstesinden gelebilir.

Hadisler benim gözümde herhangi bir kişinin tamamıyla uydurduğu kelime öbeklerinden öteye geçmez. Okulda anlatırlar; hadis nakletmek için zeki, erdemli, yalan söylemekten kaçınan, hafızası güçlü olan vesaire vesaire. Kulaktan kulağa oynayanlar bile bir sürü yanlışlar yapıyorlar. Ki hadis nakledenlerin kötü niyetli olmadığını nerden bileceğiz? Allah bu kitapta her şeyi verdik sizin için diye bir ayeti var kabasıyla bu hadisleri bertaraf etmiyor mu? Her şeyi geçtim Buhari'nin 600.000 hadisi bildiği veya diğerleri tamamen saçmalık değil de nedir? Buhari yemek yemedi, su içmedi, hadis mi yazdı? Adam 60 yıl yaşamış bir de 250 yıl falan yaşasa inanılabilirdi. Bildiğin kendi uydurmuş. Bir de peygamberden tam 200 sene sonra dünyaya geliyor bir de burdan yak. Bu söylediklerim bütün hadis yazanlar için geçerlidir. Hiçbiri peygamber zamanında yazmadı yazamazdı zaten. En az 200 yıl fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 2 Şubat 2018; 18:12:53 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.