Şimdi Ara

Kuran neden arapça indi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Dinin kültür ve dilden ayrılacağını düşünmek zaten tamamıyla saçmalık olurdu çünkü dinlerin ortak amaçları hep toplumsal bir yapıdan geçmekte. Amacına ulaşmak için de dile ve kültüre ihtiyacı var sonuçta. Nasıl ayrılsın? Kişiye hitap eden bir din olsaydı-olabilseydi bu konu tartışılabilirdi ki o zaman da böyle tek dil saçmalığı olmazdı o yüzden bir sonuca varamıyoruz. Aslında varabiliyoruz.
  • Her milletin kendi dili ile kutsal kitap ve şeriat indirildiği için ve o dönem Mekke'de araplar bulunduğu için arapça indirildi. Başka bir kabile olan yahudilere ibranice indirildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 4 Şubat 2018; 9:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • indi
  • Bütün dinler mezopotamya coğrafyasından çıktı, o zamanki insanların sapkınlıklarını engellemek için o zamana göre yazıldı ve belli bir müddet işe yaradı.



    Ardından kotası doldu, 400 yıl sonra sapıtmalar başladı ve şu an dinin en sapkın olduğu dönemdeyiz.



    Evrensel bir din olmadığı gibi, Arap Yarımadası halkı için ortaya çıkartılmış onların diline göre yazılmıştır.



    Bir Arabın kitabı bizden daha iyi anladığı aşikâr. Ancak onların yaşantısı ve düşünceleri, bilim ve mantıktan çok uzak. Pratik olarak bakmalı.



    Türkçe mealini alıp normal kitap okur gibi okuyabilirsin bu konuda bilgisiz kalmamak adına. Sonra da koy bir kenara fazla kafa yormaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araplara indide ondan...
  • Çünkü gökten inmedi, arap kişiler tarafından yazıldı. Bunda anlamayacak ne var?

    Dinler toplumların afyonudur.
  • daha önce vefat eden suudi kral abdullahın 30 hanımı 25 çocuğu olduğu söyleniyor. kitabın yüzüne bakıp okursanız bunun islam ümmetine yasak olduğu açıkça görülür. ya kitabı doğru okumayı onlar biliyor ya da islam denen anlayış bizatihi kabenin bulunduğu mekanda dahi saptırılmış denebilir.

    rivayetle olmaz diyoruz ancak 2 yıl önce vefat edip ebedi hayata irtihal etmiş bir kimsenin medeni durumu dahi bilinmezlik taşırken, bizlerin net karar vermesi adına kişisel birikime sığınması makul gözükmektedir.

    islam ve arabi köken bana göre bir şekilde tarafların da bir arada bulunduğu bir ortamda tartışılmalı. ben 40 yıldır tartışılan islam başlığında yetkin bir arabın tartışmada boy gösteridiği bir islami veriye de şahit olmadım. islam nedir ne değildiri bi konuşmak lazım. özellikle kabe ve çevresindeki ümmet denen kesimle. yoksa ilmin bilimin bu kadar gelişkin olduğu video foto yazılı mecmuanın bu kadar geniş çaplı ortada bulunduğu bir dönemde kabenin sahibi vasfına sahip bir kişinin medeni hali bile duyumsama rivayet(belgenin olmaması hali-delil niteliğinde bir şeyin olmaması hali) şeklindeyken dinin aslı denen şey bize göre oluşur.




  • Rosarian kullanıcısına yanıt
    وما ارسلناك الا رحمة للعالمين. Biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik diyor Yaratıcımız. Demekki İslam evrensel bir din, Bilmediğin İslam dini hakkında neden yorum yapıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilginiz olmayan din hakkında konuşup yazmaya nede meraklısınız? Allah sizin gibi iftira atanların yüzlerine vurmak için 1400 yıl önce Kuranı kerimi Ummi(okuma yazma bilmeyen) bir peygamber vasıtasıyla insanlara ulaştırdı.



    Henry Bergson Avrupa'da bir araştırmacıdır kendisi, diyor ki Tarih boyunca medeniyetsiz kültürsüz birçok toplum gelip geçmiştir ama dinsiz bir toplum asla var olmamıştır.



    Bir kaç dakika vicdanınız ile başbaşa kalıp aklınızı kullanmanızı öneririm. Bir köy muhtarsız olmaz, belde başkansız olmaz, bir il valisiz olmaz, peki nasıl olurda her an genişleyen bu evreni sahipsiz olarak düşünür insanoğlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cebrail arapçadan başka bir dil bilmediği için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaş 9 mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Takıldığın yer henüz soyut düşünemeyen bebelerin takıldığı noktalar. Daha da yediğin bu laf üzerine foruma girme. İnanmıyorsanız neden saldırıyorsunuz bu dine, zorla mı müslüman yapacağız sizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anlama 9 yaşındaki yeğenimle aynı dili konuşuyorsunuz



    yoksa buradaki bilgilerle aya bile gideriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vahyin ana kaynağı olması bakımından ilahiyat kökenli lisanın esası ikili bir ayrımal ddüşünülürse makul olar. bir varlık hem vahyeder hem de öldürür.

    bu açıdan vahyin manası bakımından bilinen hal ölüme eşdeğerdir. cebrail aleyhisselatu vesselamın esasen tek rasul olduğunu düşünür isek ve yetki konusunda melekul mevt aleyhisselamın da görevine giren bir konuda (mevt) yetkili olduğunu (firavunun boğulması) esası ile hareket edersek vahyin lisanı bakımından insanın bildiği bilebileceği hal mevt (ölüm) ve onun varyantlarıdır.

    hakkaten de insan esasen toplam hayat öngörüsünde ne derse desin nasıl yaşarsa yaşasın ölür. bu boğulmanın değişik tezahürüdür ise bu açıdan cebrail aleyhisselamın lisanı sonuca giden yoldaki basamkların anlamı kadar değer kazanır. bilinemez bir şey de değildir ancak ne kadar arapça olabilir?

    ................

    aklı cebr etmek ve cebirselliğin geometrisi adına onu boğmak ve orta çıkan şekilselliğin arabi lisanı ise bize ilmin sayısal veriden şekilsel bir mülke yol aldığını gösterebilir.

    ...............

    toplamda neden arapça dersek matematiğin sayısal ifadesinin boğulma ile şekilsel bir geometriye ulaştığı an ve şekil ilmi buna neden olmuştur denebilir.


    ...............

    tartıştığımız lut ya da semud veya ad kavmine ne oldu? efüüüülü guguuuuş gibi anlamsız bir kelime ile din ve onun getirdiği ile ahkam ve sonuçlarını siz es geçtiniz diye bu rasul denen kavram es mi geçti? efenim biz telefonu icat ettik başka yüzyılda mı görüşürüz deyup bitmemiş hesabı kapattık?

    mevzuu dil değil mevzuu kapanmamış hesap meselesidir. ilmi delil bakımından matematiğin rakamsal değerlerinin boğulma tesiri ile arabileşmesi de geometri ilminin (kabaca yamulma da denebilir ancak ben plastikleşme diyorum) cevabı olabilir.

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

    1= elif
    2= ha
    3= ayn
    4= tı
    5= hı
    6=vav mim
    7=lam
    8=? (güzel he)????
    9= vav mim

    cebrin şekilselliğindeki arabi karşılık dikkate değer bir kısım arayışlara neden olur ve bence 8 = ecel denen bir harftir. neden arapça değil? neden ecelin harf karşılığı yok dense mevcudat zaten cevabı vermiş gibidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 4 Şubat 2018; 19:22:11 >




  • e l ha m du lila hi
    1 7 5 6-9 7 güzel he 8

    şekilsellikteki anlam ve karşılık bakımından kitabın rakamsal değeri üzerine düşünüşler mümkündür ve bu düşünüş bizim kabulumuz olarak anlamsızı verse anlamsız olan kimdir? doğruyu verse doğruyu yazan kimdir?

    bence biz sayısal verileri cismaniyete geçirirken bir kısım düşüncelerin boşta olduğunu görürsek mesela bizim ilmimizin yetmediği sayılar 0-10 dan ziyadesini müşahhaslaştırsa bu durumlar neler olabilir?

    mevzuu arapça meselesi değildir diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berberlereayarolanadam


    quote:

    Orijinalden alıntı: TURKISH POWER


    quote:

    Orijinalden alıntı: berberlereayarolanadam

    Hocam ben imam hatip mezunuyum ve bu söylediğiniz olaydan en fazla ben sinir olmuşumdur. Yok hadislerde ben arabı 3 yönden severim kuran arapçadır vs... Ben hadisleri inkar ettiğimde ise lise 4'te bütün hocalar beni mürted ilan etmişti ve beni (güya dinden çıktığım için) müslüman olmaya çağırıyorlardı. Birkaç kere meal okumaya karar verdim ama bu meal yazanlar Türkçeden çok arapça yazmışlar. Her kelime neredeyse arapça! Bahaneleri de hazır Türkçede karşılığı yok diye. Zırva!

    Hocalara (düşünmeye başladığım lise 4'te) her zaman ortadoğunun suçu ne de hergün yüzlerce insan ölüyor diye sorardım. Onlar da bu dünya imtihan derler ve geçiştiriyorlardı. Mezhepler kuranda apaçık yasaklandığı halde neden her müslümanın farklı dini olduğunu sorduğumda ise bunlar dini kolaylaştırması diyorlardı. Benim lise 4 maceralarımı anlatsam kitap olur. Bu zihniyetteki insanlarla (arapların ve farsların Türklerden üstün olduğunu savunan bir hocam bile vardı) kavgam o yıllarda başladı işte...

    Yalnış öğretmişler, gerçeği o değil desem, "gerçek islam nerede" diyerek sitem eder misin?

    Esasında ben "gerçek islam nerede" sorusunu aramaktan bıktım. Kuran oku diyorlar da -ki meal okumuşluğum var ama hepsini okumadım açıkçası- benim içime sinmeyen ayetler var ve bundan bir hayli rahatsızlık duymaktayım. Örneğin, Kuran’daki miras hukuku benim garibime gidiyor. Kadınlar neden erkeklerin yarısı kadar alıyorlar? Bunu araştırmadım da değil. Herkes kadınların sorumlulukların az olduğundan öne sürmekte ama kadınların ,bence, erkeklerden daha çok sorumlulukları var. Bir diğer örnek ise yine kadınlar erkeklerin yarısı kadar tanıklıkta söz sahibi oluyorlar. ("Erkeklerinizden iki şahit tutun. Eğer iki erkek bulunmazsa şahitlerden razı olacağınız bir erkek; biri unuttuğunda, şaşırdığında diğeri ona hatırlatacak iki kadın olabilir...") Kuran’da neden kadınlar hep arka plana atılıyor? Ki buraya sözde sahih özde yalan kadın hakkındaki hadisleri yazsam burdan Şam'a yol olur.

    Şimdi konu biraz farklı yere gitmiş ama ona da birazdan değineceğim, biz esas konumuza gelelim.

    İmam hatip okumuş olabilirsin. İlahayat okumuş da olabilirdin. Bu seni, ''imam hatip okudum, ben bu dini yeterince iyi biliyorum'' düşüncesine sürüklemesin. Peşin hükümlü olmak gereksiz bir güven doğurur ve bu güven seni yanlışa sürükler.

    Ortadoğunun suçu ne demişsin. Eğer İslam dinini sadece bu noktadan eleştireceksen, o halde İslam dininin doğduğu zaman dilimini ve onun yaklaşık 1000 küsur yıl hakim olduğu topraklarda(ki ortadoğu da var)ki süreci de dikkate alman gerekirdi. Mesela ben senin yerinde olsam, ''Ortadoğudaki sorun İslamdan dolayı mı acaba?'' diye bir şüphe eder ve araştırırdım olayın içyüzünü.

    Bundan 200 yıl önce bu sorunlar yoktu. Yüzlerce yıl sorun olmamıştı. Mesela ben senin yerinde olsam şu soruyu sorardım kendime. ''200 yıl önce neden yoktu bu sorunlar?'' Hatta 200 yıl öncesine gitme. Mesela bugün Irak, Yemen ve Suriyede birbirini yiyen şii ve sünniler, 1. dünya savaşında Osmanlı İmparatorluğu bayrağı altında birlikte savaşıyorlardı İngilizlere karşı. Bu seni hiç düşündürmüyor mu? Ozamanlarda bu insanlar kendilerini farklı ifade ediyorlardı.

    İnsanoğlu herzaman kan dökmüştür. Asayiş ve güvenin olmadığı yerlerde kan oluk oluk akar, buna çare yok. Bir zamanlar Avrupada akıyordu. Uzun bir süre Amerikada aktı, hemde öyle böyle değil, bugün dünyaya medeniyet götürdüğünü iddia eden soytarılar, üzerinde oturdukları devletin temelini milyonlarca yerlinin kanıyla suladı. Aynı kan Rusyada da aktı. Asyada, afrikada vs. İşte bugün bu tekrar Ortadoğuya uğradı. Bunun sebebi neden İslam oluyor? Bu nasıl bir sığ bakıç açısıdır? Sebebi İslamdır diyorsun, fakat İslam dininin bir devlet olarak kendini gösterdiği zamanlarda böyle bir durum yoktu, bunu göremiyor musun? Osmanlının enkazı üzerinde kurulan devletlerin neredeyse tamamı şuan laiktir. Hal böyleyken, suç neden dinin oluyor? İnsanlar arası ilişkileri biz şuan İslam dinine göre mi düzenliyoruz? Neden İslamı sorumlu tutuyoruz?

    Yok, sorun bunda değil Müslümanların geri kalmış olmasındaysa, ozaman neden İslam sorumlu oluyor? Eğer Müslümanların şartlarına göre İslam dinini değerlendireceksek(ki yanlıştır), Müslümanların yüzlerce yıllık tarihinin büyük bir bölümünde büyük bir güç olduklarını, hakimiyeti altında olan topraklarda huzur ve güvenin olduğunu neden görmüyoruz?

    Demek ki olaya yanlış yerden bakıyoruz. Yanlış sonuçlar üzerinden, yanlış tespitler yapıyor ve tekrar yanlış sonuçlara varıyoruz. Bu kısır döngü böyle devam edip gidiyor.

    Suç İslamda değildir. Avrupada kilise ve krallar halklarına zulmederkende suç Hrıstiyanlıkta değildi. Bugün ABD'nin yapmış olduğu şeylerden dolayıda Hrıstiyanlığı sorumlu tutamayız. İsrailin yaptığı şeylerde Yahudiliği bağlamaz. Hindistanın Keşmirde yaptığı katliamlarda Hinduizmi bağlamaz. Sovyet Rusyanın yaptığı zulümlerde Ateistleri bağlamaz. Bunu bi türlü göremiyoruz. Din ve ideolojiler kötülük istemezler, kötülük hayali üzerine kurulmazlar. Bu öğretileri takip eden insanlar bazen yoldan çıkar ve kötü olaylara sebebiyet verirler. Suç burada insandadır.

    Miras hukuku neden garibine gidiyor? Belkide sen kadın ve erkeği kafanda farklı canlandırıyorsun. Belki sen kadın ve erkeğin sosyal ve aile hayatındaki yerini karıştırıyorsun. Sana konuyla alakasız basit bir örnek vereyim. Bugün ülkemizde bir çift boşandığında erkek çok uzun bir süre nafaka ödemek zorunda kalıyor. Düşünsene, bir kadınla evleniyorsun, sonra anlaşamıyorsun ve ayrılıyorsun. Sonra bide buna dalga geçer gibi her ay para göndermek zorunda kalıyorsun. Mesela bu senin hoşuna gider miydi? Oysa islam hukukunda böyle bişey yok. Mehirini verirsin iş biter.

    İslam dini kadını arka plana atmıyor. İslam dini tam tersine kadını koruyor. Aklı başında olan kadınlarında kabul ettiği bir gerçek var ki kadınlar erkeklere göre zayıf yaratılmışlardır. Bütün dünya da bunda hemfikirdir. İsteyerek ve istemeyerek bu gerçeği kabul ederler.

    Tarihe adını yazdıran kaç tane kadın var?
    İnsanlık tarihini etkileyen ideolojilerin kurucularından kaç tanesi kadın?
    ABD'ye başkanlık yapmış kaç kadın var?
    Sovyetlere başkanlık yapmış kaç kadın var?
    Çine başkanlık yapmış kaç kadın var?
    İngilizlere kraliçe olmuş kaç kadın var? (1. Elizabethi bunun dışında tutarım fakat kendisinin bir sözü vardır, başı da şöyledir, ''tanrı beni bir kadının aciz vücudunda yaratmış olabilir ama...'', o bile kabullenmiş işte)
    Türklere hükümdarlık yapmış kaç kadın var?
    İnsanlık tarihini etkileyen bilimsel buluşların hangisinin altında bir kadının imzası var?
    Yahu bugün devlet başkanı, başbakanlar arasında kaç tanesi kadın dünyada?
    Dev şirketlerin yöneticilerinin kaç tanesi kadın?

    Bu böyle var ya uzar gider. İnsan topluluğu erkek egemen bir topluluktur. Bu istesenizde istemesenizde böyle. Görsenizde, görmesenizde veya görmek istemesenizde bu böyledir. Böyle yazdığım için kadın düşmanı olarak görülmek istemem. Asla kadınlara düşman değilim. İnsanları yetiştiren kadınlardır aynı zamanda, hepimiz bir kadın tarafından büyütüldük. Hal böyleyken onları nasıl aşağılayabilir veya düşman olabiliriz, kendi annelerimize nasıl düşman olabiliriz, öyle değil mi? Ben burada bir gerçeği ifade ediyorum ki yanlış sonuçlara varmayalım. İşte size islamın kadınlar hakkındaki hükümlerinin yanlış gelmesinin sebebi bu konudaki yanlış yargılarınızdır.

    Siz kadın ve erkeği büsbütün aynı görüyorsunuz. Öyle değildir. Bunu aynı gören toplulukların haline bir bakın. Kadınların nasıl meta aracı haline geldiğini görün. Nasıl kullanıldıklarını görün. Nasıl ezildiklerini görün. Nasıl istismar edildiklerini görün(sadece cinsel manada değil elbette). Kadın ve erkek eşitliğini en çok savunan Sovyetlerde kadınların asla çalışması uygun olmayan zor işlerde nasıl çalıştırılıp heba edildiğine bir bakın.

    Osmanlı kadınlarına ve duruşlarına Avrupalı krallar bile hayrandı. Birçoğunun Osmanlı aile ve sosyal hayatı, Osmanlı kadını hakkında imrendiklerini ifade eden sözleri var. Çünkü kendi halkının kadınları böyle değildi. Onlar bizim ninelerimize hayrandı. Bizim toplumumuzdaki sosyal hayata hayrandılar. Bu durumu da itiraf etmişlerdir. Bunu neyin sağladığını tahmin etmek zor değil heralde, öyle değil mi? Bu konuyu araştırmanı öneririm sana, olaya farklı bir açıdan bakmanı sağlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 5 Şubat 2018; 5:02:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soru başlı başına saçma bir soru.

    Neden arapça indi? ingilizce inse neden ingilizce, türkçe inse neden türkçe diyecektiniz.

    Cevapsız saçma sorulardan biri. Geçiniz.
  • Bana göre cebir denen rakamsal ifadenin dondurulmesi yani vektorel yonelimler doğrusal ifadeleri verme amaçlıdır.



    Yukarıda yazılan rakamların arapça kelime karşılıkları verilmişti. Mesela 3 ayn olarak yazılabilirken lam 7 nin vektorel olarak değişimini ifade eder.



    Hakeza 2 ha nın ters çevrilmişidir.



    Bu bakımdan cebir cebrail bakışıyla değişim tecvid denen hali o da meselenin yonunu ve geometrisini oluşturur.



    Ortak kabule göre 1-10 a kadar arapça harf eşleniği vardır. Ancak bu durum yonelme denen hali ortaya koyarken değişimi ongorur.



    Neden arapça zira rakamların kelimesel ifadesi bu yondedir. Neden bu ifadeler bire bir değil? Zira yonelme ve doğrusallaşma olmalıdır.



    Bu açıdan rakamların harfin tecvidi veya tam tersiolmasında arapça bire bir belirteç olabilir ve apaçık da öyle gibidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.