Şimdi Ara

Kuran neden arapça indi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Hiç kibirli olduğumu sanmıyorum hocam. Ben Türk'üm ama anlamadığım şeyleri namazda Allah'a karşı söylüyorum. Ben Türk'üm ama evrensel mukaddes bir kitabı kendi dilinden okuyamıyorum, anlayamıyorum. Türkçe inseydi arapça değil diye neden kabul etmeyelim bu nasıl bir mantıktır? Araplar şimdi Türkçe inmedi diye kabul mu etmiyor? Buna kargalar bile güler. Meallerin hepsinin aynı olduğuna da ben gülerim. Biri diyor ayağınızı mesh edeceksiniz diğeri diyor yıkayacaksınız. Diğeri başörtüsü demiyor göğsünüzü kapatın diyor diğeri de onu mürted ilan ediyor. Dünyada 1.5 milyar müslüman varsa 1.5 milyar tane de islam var vesselam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 3 Şubat 2018; 14:33:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü bir masal ... Muhammed adlı zeki ama bir o kadar hayal gücü geniş birisi tarafından temelleri atıldı, sonrasında ise geliştirilerek bir siyaset bir yönetim aracı haline getirildi.

    Ve bu masal dönemin topraklarında insanların ana dili olarak kullanılan Arapça olarak şekil buldu. Ne kadar şaşırtıcı değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 3 Şubat 2018; 14:17:5 >
  • Arapça bana çok aptalca geliyor gereksiz uzatma kurallar var öğrenmesi çok zor herkes kolay kolay öğrenemiyor ingilizce'yi bu kadar globalleştiren latin alfabesi, yaygın olması ve kolay öğrenilebilirliğiydi.
  • Hocam peki kur'andan önce incil, incilden önceki tevratta da mı böyle olduğunu düşünüyorsunuz? Benim aklımı karıştıran diğer bir yan ise her kavme peygamber gönderilmesi ama gönderilen kavimlerin kitaplarının olmaması. Yani sadece ortadoğuya indirilen dinlerin kitapları mı var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berberlereayarolanadam kullanıcısına yanıt
    şöyle bir düşünün hocam

    milyonlarca meal var evet. bu mealler insanların yaşayış biçimlerinden de yola çıkılıyor.

    ama tek bir kuran var. senin dediğin diğeri başörtüsü / mesh onlar yaşama biçimlerine göre. yani onlar kuran'dan alınanlar değil, mezheplere göre.

    mezheplerinde inanış biçiminde Kur'an dan farklı bir şey dediklerini şuana kadar hiç duymadım.

    mesh etmek veya yıkamak. mesh neden yapılır ve kimlerin yaptığını biliyor musunuz?

    mesh etmeninde caiz olup olmadığı var, ayağı yıkamanında yanlışı doğrusu var.

    evrensel bir kitabı kendi dilinde öğrenmek istiyorsanız hocam. o zaman arapça öğrenin.

    dil öğrenmekten, bilgili olmaktan ve hatta ilk emri "oku" olan bir kitabı mealini arapça öğrenip okumaktan

    zarar gelmez. vesselam.
  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız fakat arapça öğrenme hususuna gelince benim egom devreye giriyor ve içgüdüsel olarak bana "neden Araplar Türkçe öğrenmiyor da kendi diliyle cennetin kapılarını açan kitabı okuyabiliyor? Allah (haşa) semitiklere torpil mi geçiyor da Kuran’da semitik olmayan bir peygamberin ismi bile geçmiyor? Neden Allah Türklere kitap indirmedi? ( her kavme indirildi yazıyor Kur'anda ama kitap yok ortada maalesef) diye sordurtuyor. Dahası, Kuran’da ırkçılık yasak amma velakin arapça indirilmiş. Irkçılık kendi ırkını diğer ırklardan ayırmak, onun tarafını tutmak değil midir diye düşünmeden edemiyorum. Sizin bu konudaki yorumlarınızı merak ediyorum açıkçası. Saygılar hocam..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berberlereayarolanadam kullanıcısına yanıt
    hocam kısacası ben şöyle diyorum aslında

    "Hepimiz Havva-Adem'den Gelmedik Mi?"

    İnsanların toplumlara ayrılması ile ırklar meydana geldi.

    500 lü seneleri konuşuyoruz hatta daha öncesinden de gelen peygamberleri.. Biliyor musunuz bilmiyorum hocam ama dünya eskiden tek kıta idi.

    Yüz yirmi dört bin tane peygamber var hocam. Tam olarak bir bilgim olmasa da Türklere de en az 1 tane gönderilmemiş midir?

    Çünkü Göktanrı da Allah'ın tekliği üzerine bir din.

    “Biz her peygamberi, kendi milletinin lisanı ile gönderdik, ta ki onlara hakikatleri iyice açıklasın”(İbrahim, 14/4), “Eğer biz Kur’an’ı yabancı bir dille gönderseydik derlerdi ki: “Neden, onun ayetleri açıkça beyan edilmedi? Dil yabancı, muhatap Arap! Olur mu böyle şey?” (Fussilet, 41/44)

    Hocam siz "Neden türkçe değil?" sorusuna yanıtınız çok kolay aslında.

    Kesinlikle benim bilgimi aşacak olan bir yere giriyorum. Bilgim sadece Türklerin "Göktanrı" dinine inanmış olmaları. Üstte de yazdığım gibi eğer 1 tane peygamber gönderildi ise türklere, Allah'ın varlığı ve birliği adına bir dini tanıtması gereklidir.
    Bu din de GökTanrı olabilir. (kesinlikle hiç bir fikrim yok doğruluğu açısından.)

    Eğer ki müslümanlık başka bir ırk adına gönderilse idi belkide önceki dinler gibi bozulabilirdi?

    dediğim gibi hocam. Ben kur'andan başka bir kimseye inanmam. eğer üstte yazdığım bilgiler kur'andan başka bir şeye işaret ediyorsa lütfen uyarın. insanoğlu bu bazen dalgınlığa gelebiliyor.

    saygılar.




  • ZewZack kullanıcısına yanıt
    Göktanrı inancı hakkında hemfikiriz. Ben de öyle düşünüyorum ve başlangıcın olduğu bir evrenin mutlaka bir yaratıcısının olduğundan da şüphem yok. Ama dediğim gibi zoruma gidiyor arapça öğrenmek ve kitabı anlamak. Anlamadığım şeyleri kıbleye dönüp Allah'a karşı söylemeyi garipsiyorum. Fikirleriniz için teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir yaratıcının olması insanın illa ki onun eseri olduğu anlamına gelmez. insan o yaratıcıyı bulabilir ve bir şekilde kulluk denen akti imzalayabilir. bu insanın kendi kendine halk olduğu şeklinde de yorumlanabilir iken sonradan yaratıcının attığı bir trikle başından itibaren aslında yaratıcının ürünüyüm de dedirtebilir.

    bana göre ilahi kavramın varlığı ile o kavramın insanın şu an mevcuttaki yapısıyla olan ilintisi mutlak değildir.

    yaratıcının varlığına inanç makul değildir. var olan bir şeyin eseri hükmünde olan şeylerin beyanı önemlidir. inanıyorum da neye? dendiğinde ortaya bir delil konulması lazım.

    bana göre yaratıcının yarattığı şey esasen her an mevcutta gözüken ancak bir tülü ifade edilmemeyn haller bakımından anlamlıdır. insanın bu hallere karşı olan tepkisi de yaratıcının o kişi olan muhattabiyetini belirler.

    ........
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Sahabelerin mezhebi yoktu. Onların itikadı bozuk muydu yani?
  • Arkadaşlar, çok kurcalamayın, dinimiz rahatlık dini, yok niye böyle yok niye şöyle diye işin içine girdin mi çıkamazsın, sen ne tam zamanlı hoca değilsin ne üstün arap kültürüne ve arap diline hakim bir insan değilsin.

    Böyle gelmiş böyle gider de ahlaklı bir insan olmaya çalış yeter, kısaca işin kolayına kaç.

    Eğer işin kolayına kaçmazsan orada araştırman gereken daha 200 küsür din daha var


    Tamam anlıyorum bir çok soru işareti var ancak hepsini araştırmaya kalkarsan işinden gücünden olursun, din öyle basit bir şey değildir arkadaşlar, eğer kendine güvenmiyorsan (benim gibi) hiç işin içine girip araştırmaya çalışma çünkü işin içinden çıkamazsın. Biz sade vatandaşız, bırakın hocalar kendi aralarında kapışsın istediklerini söylesinler, biz Allahın emrettiklerine Hz. Muhammed'in sünnetlerine uyup salih niyetle hareket edelim gerisini karıştırmayalım.


    Batıda da bu görüş vardır arkadaşlar, kimse artık bu tip sorular sormuyor, herkes işine geldiği gibi yaşayıp gidiyor, biz de eğer dine aşırı kafayı takarsak Allah göstermesin kafayı bozarız, bırakın hocalar diyanet uğraşsın. Ortadoğuda şii sünni birbirini yiyor, niye yiyor ? Aşırı umursadıklarından yiyor, umursamadan önüne konduğu gibi ye geç, dostuna düşman olursun sonra.




  • BlancpaiN kullanıcısına yanıt
    quote:

    üstün arap kültürüne ve arap diline hakim bir insan değilsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berberlereayarolanadam -- 3 Şubat 2018; 18:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • berberlereayarolanadam kullanıcısına yanıt
    Türkçe'nin azizliğine uğramışım, üstün bir şekilde arap kültürüne veya diline hakim bir insan değilim yani üst düzey bilgi düzeyine sahip değilim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Bilmem ne dizisindeki oyuncunun sevgilisi kimdir desem şıp diye cevap verirsiniz ama iki kelam arapça öğrenmek zorunuza gidiyor. Ben gittim kırtasiyeye dedim bana arapça öğrenmek için kitap verir misin? Kitapçı dedi bu kitabı kurslarda kullanıyolar, en iyi kitap bu. Aldım çalıştım. Sonra gittim kelime mealli Kuran-ı Kerim aldım.



    Hadi bunlar yetmedi, açarsın Kuran tefsiri okursun. 1 aylık sigara parasına, kütüphanene bi dünya kitap eklersin. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Kitaba para bile vermene gerek yok. Aç internetten oku. Hergün 1 saat arapça ve Kuran çalışsan, 1 senede Kuran'ı okurken anlayabilecek dereceye ulaşırsın. Hergün saatlerce televizyon izleyen bir toplumun, 1 saatini ayırması yeterli. İmkan çok ama bahaneler bitmez.

    Arapça

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı dili konuşupta anlaşamayan bir zaman dilimindeyiz:) Bu yüzden, sorun tebessüm ettirdi:) çok yaşa:)
  • kuranın dilinin tevhid yani fikir birlikteliği dili olduğunu düşünmek lazımdır.

    bir kişiye arap ve onun diline arapça demek veya birisine ingiliz ve onun diline ingilizce demek ön kabuldür.

    arabiyyen.... mevt eden bir şeyi dondurun ve gölgesinin içine düşürün.

    mevt edenin donuk bakışı kendi gölgesine düşmüş insanın bakışı gibi olursa evrenselliği sağlayan şeyin ölen bir varlığın bakışı olduğunu anlarız.

    buradaki temel hata insanın hala kendisini diri sanması ve kendini kavimlere dillere anlayışlara bölmesi.

    ............

    teorik olarak ölü olanın bakışı şeklinde düşünmek olasıdır. bu dil evrenseldir de. insan toplam zamanı içinde değerlendirilse fizk bedeni de ölecektir.

    ............

    bizler ölü hayvan ve bitki bedenlerinin toplamıyız ve ölü denen yapıya öykünerek devam ederiz. doğum aynı zamanlı bir geri sayımdır ve kesinliğe tabi dünyada ölmesi muhakkak olanı dünyaya getirmiş oluruz.

    .............

    bir çocuğu dünyaya getirdiğini düşünen kimsenin kopyasını getirdiğini düşünürsek getirdiği düşünülen evlat denen şeyin bakışı kitabın beyan ettiği lisandır denebilir. biz anne denen varlığın gözünden görüyoruz ve diğer bakış sahibi olan ben yani evladın bakışı ise kördür. bu bakışı açan bir lisan ise konuşma denen fiilin aslında görme denen fiil olduğunu da gösterir.

    ..............

    lisan görüş kabiliyetidir ve bu açıdan lisan sahibi olmak görme denen fiille alakalıdır. hakikati kendi gözleri ile gören kişi anlar.




  • Şimdi bize bu durumda Arapça öğrenmek farz mı oluyor?
  • Muhammed başka dil bilmiyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • din bakımından allahu tealanın katında kimin dalalatte olduğunu anlamanın en iyi yollarından biridir diye düşünülmüş olmalı.

    bana göre insan denen varlığın ulaştığı meratibi en iyi anlatan şekil dili bu dildir. bu dilde ilahın isminin yazımından tutun da onun mevcuttaki görüntüsüne kadar göndermeler vardır.
  • Hocam öncelikle bu güzel konu için teşekkür ederim.

    Umarım böyle şeyleri sorup sorgulamaya devam ederiz.



    Cevaben bunu el açıp Allah-u teala ya sormanı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.