Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
7.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

Zeusa inanmayanlar cehennemlik ve iftira atanlarda
    Halbuki cok mantikli
    Sana neresi mantiksiz geldiki

Ben inanmıyorum zeusa, günahınıda kabul ediyorum. OK? Biz burda sünnetlerin gerekliliğini tartışıyoruz sen gelmiş zeus diyorsun. Banane zeustan ya tövbe tövbe tüm İslam düşmanları başıma üşüştü.
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapça konusunda da uzman olan Hakkı Yılmaz hocanın da meal ve tebyininin (tefsir ifadesi Kur'an'a saygısızlık) okunmasini öneririm. Internet sitesinde iniş sırasına göre de hazırlanmış: istekuran.net

Ayetleri; diğer ayetlerle destekleyici bir tarzı var. O yüzden tebyin (beyan etmek) diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 24 Eylül 2016; 21:02:03 >
  • Hadi vteck seni bekliyorum. Bak yatsı vakti geldi seccade serili seni bekliyorum. Bi kalıba sokma dedin ağlayayım mı zıplayayım mı nasıl kılayım ben bu namazı, rüku diyor birileri. Ben bu rükuya nasıl eğileceğim? Ellerim cebimde olsa olur mu? Oturuşda ayaklarımı uzatsam olur mu öyle daha rahat? Secdeye kapanmama gerek var mı? Secdeye kapansam ellerimi ayaklarımı kaldırabilirmiyim. Hani dedin ya "kafana göre" diye.

• Neyse arkadaşlar bu arkadaşın yazacağı yok ben en iyi gidip kafama göre biraz namaz kılayım
  • Spheroidite S kullanıcısına yanıt
    neyin yaşanıp yaşanmadığını ibni ishak noktasında belirttim..bana bir tane hadis getirsene senin anlattığın tarzda gerçekleştiğine dair..olayın

kalkmış aktardıklarımda yalan yok diyorsun..!! yok yüzlerce kişi katledilmiş veya esir alınmış..

ibni ishak tarihçi ve üstelik "yalancı" olarak nitelelen biri rivayetler noktasında ..hikaye uydurmakla meşhur..hepsini geçtim ne buharide ne muslimde ne tırmizi vd de bu yönde bir bilgi yok siretine ravi olarak aldığı isimler arasında "vakidi" dene meşhur yalancıda var !!

hayber kureyzadan 2 yıl sonra feth edildi 20.000 kişilik yahudi ordusundan 90 küsür kişi ölmüş..müslümanlar 20 şehit vermişti..ve hayber ahalisi olduğu gibi serbest bırakıldı..yapılan antlaşma sonucu

senin idaa ettiğin gibi bir anlayış söz konusu olsa idi !! hem insan adedince hemde mal mülk açısından çok daha verimli hayberde neden kureyzada girişilen işe yeltenilmedi..30.000 binden fazla insandan bahsediyoruz burada !!

30.000 bin insana tekabul eden yahudi topluluğuna hayberde ilişmiyor ama kureyza tümden kılıça havale ediliyor..sayı ise 900

şu yada bu şekilde savaş kaçınılmaz olduğunda cephede bulunan kim olursa olsun esir alınır..bu savaşın kaçınılmaz sonucudur..

esaretin müddeti veya mahiyeti hk tasarruf esir alana aittir..dilersek serbest bırakırız dilersek köle ediniriz..mağdur edebiyatına gerek yok..

"tabi yine hadisi şeriflerin bahsettiği mucizeler atlanmış " neden acaba ben hala bu duruma dair senden bir açıklama göremedim ..

içini çok mıncıkladığın cariye olayına gelince..cariyenin hukukunun "nikah akdi ile birleşme" sözleşmesinden farkı yok ki..teserri deniyor buna ..islamda 2 çeşit nikah akdi olduğunu bilmiyormusun ..teserri için evlenilecek cariyenin bekar olması şarttır..

Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir Nur 32.

neden evlendirin diyor Allah ?

alttaki ayetlerde kimler ile evlenilmeyeceği sayılırken ..cariyelere gelince onlar neden istisna sınıfına sokuluyor ve mehir verip evlenin deniyor..

Size şunlarla evlenmek haram kılındı: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle zifafa girdiğiniz karılarınızdan olup evlerinizde bulunan üvey kızlarınız, -eğer anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde size bir günah yoktur- öz oğullarınızın karıları, iki kız kardeşi (nikâh altında) bir araya getirmeniz. Ancak geçenler (önceden yapılan bu tür evlilikler) başka. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.Evli kadınlarla evlenmeniz de haram kılındı. Maliki bulunduğunuz cariyeler müstesna, bunlar, Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunlardan başkasını, zinadan kaçınıp, iffetli olarak, mallarınızla istemeniz size helal kılındı. Onlardan faydalandığınıza mukabil, kararlaştırılmış olan mehirlerini verin; kararlaştırılandan başka, karşılıklı hoşnud olduğunuz hususda size bir sorumluluk yoktur. Allah Bilen'dir, Hakim'dir.

dikkat edersen ayette mehirlerini verin denmekte !! yani nikah söz konusu mehir nikahın farzlarındandır..

bir başka ayet ve yine mehir vererek evlenin denmekte..

Sizden her kim hür mümin kadınları nikah edecek bir zenginliğe gücü yetmiyorsa, ona da ellerinizin altındaki mümin cariyelerinizden efendilerinin rızası ile nikahlamak var. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Siz birbirinizdensiniz. O halde sahiplerinin izni ile ve mehirlerini örfe göre vermek suretiyle cariyelerden iffetli olan, zina etmeyen, dost da edinmeyenlerle evlenin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa, o vakit hür kadınlar hakkında gerekli bulunan cezanın yarısı kendilerine lazım gelir. Bu hükümler, içinizden günah işlemekten korkanlaradır. Sabretmeniz ise, sizin için daha hayırlıdır. Allah Gafûrdur, Rahimdir (çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir).Nisa 25.

iki ayet ve iki ayetde de mehir ve nikah var

kimin namusu ile oynanıyor..!! nikah kıyılınca namus mu gidiyor

kim seks kölesi..!! madem bunlar seks aracı neden ayetlerde mehir ve nikahdan bahsediliyor..!!

kaldı ki ayetlerde mehir ve nikah bahsi geçmese bile ..cariye statüsü gereği zaten bir nevi nikah bağı kurulmuş oluyor..günümüzde resmi nikah devletin yetkili kıldığı merciye onaylatmıyormu ..

islam idaresi olsa ..kadı.. cariye ve efendisini zaten hukuken tanıyacak..bu ise kaçınılmaz olarak resmi nikah akdi benzeri yapıya denk düşecekti..üstte bahsettiğim teserri meselesinden ötürü

Allah'a kulluk edin, O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, anne babaya, yakınlara, yetimlere, düşkünlere, yakın komşuya, uzak komşuya, yakındaki arkadaşa, yolcuya ve sahibi olduğunuz köle ve cariyelere iyilik edin. Allah kendini beğenip böbürlenenleri sevmez. Nisa36.

nerede zülm

ayrıca

Evlenme imkânını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunanlardan (köleler ve câriyelerden) mükâtebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde bir hayır (kabiliyet ve güvenilirlik) görüyorsanız, hemen mükâtebe yapın. Allah'ın size vermiş olduğu maldan siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen câriyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki zorlanmalarından sonra Allah (onlar için) çok bağışlayıcı ve merhametlidir. Nur 33.

mükatebe nedir !! neden durumu olmayanlara sabredin iffetinizi koruyun deniyor da ..eli altında bulunan cariyeye yöneltilmiyor..nasılsa seks kölesi ya bunlar ..!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merak etme biraz daha çabala, beynin ileride gelişecek. Öncelikle evreni anlayabilecek izletiler izlemekle başla.

Evrim, kuantum, evren-uzay kategorileriyle başlayabilirsin. Beynin geliştikçe tanrının böyle saçma salak işlerle uğraşmayacağını anlarsın.

İzlememişsen Efe aydal'ın youtube'daki kırmızı hap serisini izle, evrimle ilgili güzel bilgiler veriyor.

• Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık kardeşim. Güzel yazı baştan sona.

• Kaç tane ayet yazdım ilk sayfadan beri en az 10 kişi söyledi senin söylediklerini. Bi bak araştır. Ne laf anlamaz adamsın. Git bak yazdım oraya bir sürü ayet açıklamalı

• Rwenzori kullanıcısına yanıt
    Sen şimdi Halife Ömer'in Hadis yazımını engellediğine de inanmazsın.

• barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Sen otur yatsı namazında tahiyyat dualarını oku. Nasılsa Peygamber'de tahiyyat dualarını okuyordu değil mi? Yoksa okumuyor muydu? Gerçi siz herşeyi daha iyi bilirsiniz.Tazarruten Dua kavramını bilmene de gerek yok zaten.Kuran'da yazsada önemli değil sizler için. Şeklen sana söylenenlere uymakla yetinmek inşallah din günü yardımcınız olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: eglon

Sen otur yatsı namazında tahiyyat dualarını oku. Nasılsa Peygamber'de tahiyyat dualarını okuyordu değil mi? Yoksa okumuyor muydu? Gerçi siz herşeyi daha iyi bilirsiniz.Tazarruten Dua kavramını bilmene de gerek yok zaten.Kuran'da yazsada önemli değil sizler için. Şeklen sana söylenenlere uymakla yetinmek inşallah din günü yardımcınız olur.

Sen bilgili bir abiye benziyorsun :D

Peki sen ne okuyorsun söyle bakalım.

Edit: dayanamadım 2 dakka :) söyleyeyim de dinle bilgisiz kardeşim.

Peygamber kendi namazında" selam sana ey peygamber, Allah'ın rahmeti ve bereketleri sana" nasıl desin :D

Sen hiç kendine selam yolladığın oldu mu.

Kaldıki Kuran'da (azhab56) şüphesiz Allah ve melekleri peygambere salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona selam edin salât edin" der.

Yaradan bile Peygambere (sav) selam ediyor ve siz de edin diyorsa ben niye etmeyeyim :)

Kaldı ki namazda salâtı öğreten Peygamber efendimiz (sav) hatta şöyle diyor;

Sizden biri namaz kılınca önce Rabb'ini övmekle başlasın, sonra Peygamberine salavat getirsin, sonra da dilediği gibi duada bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracudaaa -- 24 Eylül 2016; 23:00:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

Kaç tane ayet yazdım ilk sayfadan beri en az 10 kişi söyledi senin söylediklerini. Bi bak araştır. Ne laf anlamaz adamsın. Git bak yazdım oraya bir sürü ayet açıklamalı

Git bak dediğin yere baktım benim istediklerim değil onlar, sen çok iyi biliyorsun benim neyi kastettiğimi.

• quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

Kaç tane ayet yazdım ilk sayfadan beri en az 10 kişi söyledi senin söylediklerini. Bi bak araştır. Ne laf anlamaz adamsın. Git bak yazdım oraya bir sürü ayet açıklamalı

Git bak dediğin yere baktım benim istediklerim değil onlar, sen çok iyi biliyorsun benim neyi kastettiğimi.

Daha ne anlatayım? Kuran bunları yazmış. Ben Kuran a bakarım. Kusursuz bir İslam bilgisi edinmek isteyen herkes Kuran a bakar. Bana delil getir. Ben sana ayetlerle delilleri sundum.

İman eden insan delille konuşur (Neml/64)

İman eden insan aklını kullanır (Yunus/100)

İman eden insan dürüsttür (Ahzab/70)

• quote:

Orijinalden alıntı: Spheroidite

quote:

esaretin müddeti veya mahiyeti hk tasarruf esir alana aittir..dilersek serbest bırakırız dilersek köle ediniriz..mağdur edebiyatına gerek yok..

İşte senin vizyonun bu sevgili kardeşim. Mağdur edebiyatına gerek yokmuş. Esir alma diyen var sanki. Savaşta esir alınır elbette. Benim itiraz ettiğim şey, bu esirlerin köleleştirildiğidir. Bir ömür boyunca bir efendiye tabi olup, yaşamına köle olarak devam etmesidir. Sen böyle yazınca üste çıktığını ve haklı olduğunu mu zannediyorsun? Böyle amatörce bir üslup ve 1-2 ayet paylaşmakla, ayetleri kafana göre yorumlamakla, bu iş kapanır mı sanıyorsun? Yapabileceğinin en iyisi bu mu yani? Bide anlamsızca ünlem işaretleri koymuşsun. Ülke gündeminde asau adlı üyede benzer davranışta bulunuyor ve o bölümde dalga konusu olmuştu hatırlatırım.

Öncelikle, olay senin bahsettiğin kadar masumane değil kesinlikle. Ha senin bahsettiğin şekilde olsa bile oldukça iğrenç bişey. Ama işler sandığından daha vahim bence farkında bile değilsin. Neymiş efendim evlilik şartmış. Yok öyle birşey. Oradaki evlilik, cariyelerin efendileri tarafından evlendirilmesiyle alakalı birşey. Efendisinin cariyesiyle olan münasebetiyle alakalı değildir. Yani efendisine cariyeleri evlendirmesi teşvik ediliyor, olay bu, onda da işte ilişkiye girdikten sonra belirli bir bekleme süresi var hani hamile mi değil mi vs. İlişkiye giremezsin demiyor. Hadislerde de zaten girilebileceği yönünde bilgi var.

Kaynak istiyorsun öylemi? Al ozaman sana kaynak. Buradan başlangıç yapalım bakalım.

quote:

1-Muhammed b. Abdirrahman b. Bünanî, Muhammed b. Ahmed b. Hamdan’dan, o Ebû Ya’la’dan, o Amr en-Nakıd’dan, o Ebû Ahmed Zübeyri’den, o Süfyan’dan, o Osman el-Bettî’den, o Ebu’l-Halil’den, o da Ebû Said el-Hudrî’den şöyle dediğini bize rivayet etti: “Evtas Gazvesi’nin olduğu gün kocaları olan esir kadınları ele geçirmiştik. Onlara mücamaatta bulunmayı çirkin bulmuştuk. Peygamber (s.a.v.)’e bunu sorduk da bu âyet nazil oldu. Biz de o kadınları böylece helal bulduk.” [Müslim; er-Rada’: 35, 35 mükerrer/1456 s. 1080, Tirmizi; Nikah: 11/32; İmam Ebu’l-Hasen Ali bin Ahmed el-Vahidi, Esbâb-ı Nüzul, İhtar Yayıncılık: 120; Muhammed Ali Es-Sabuni, Safvetü’t-Tefasir, Ensar Neşriyat: 2/509.]

2-Ahmed b. Muhammed b. Ahmed b. el-Haris, Abdullah b. Muhammed b. Cafer’den, o Ebû Yahya’dan, o Sehl b. Osman’dan, o Abdurrahim’den, o Eş’as b. Sevvar’dan, o Osman b. Bettî’den, o Ebu’l-Halil’den, o da Ebû Said el-Hudrî’den bize şöyle dediğini haber verdi: “Rasulullah (s.a.v.) Evtas ahalisini esir alınca dedik ki: “Ey Allah’ın Rasulü, soylarını, kocalarını tanıdığımız esir kadınlarla nasıl mucamaatta bulunabiliriz?” Bunun üzerine bu âyet nazil oldu.” [Müslim;er-Rada’:35, 35mükerrer/1456 s.1080, Tirmizi;Nikah:11/32.]

3-Ebû Bekr Muhammed b. İbrahim el-Farisî, Muhammed b. İsa b. Amraveyh’ten, o İbrahim b. Muhammed b. Süfyan’dan, o Müslim b. Haccac’dan, o Ubeydullah b. Ömer el-Kavarirî’den, o Yezid b. Zuray’dan, o Said b. Ebî Arube’den, o Katade’den, o Ebû Salih Ebû Halil’den, o Ebû Alkame el-Haşimî’den, o da Ebû Said el-Hudrî’den bize şu rivayette bulundu:“Rasulullah (s.a.v.) Huneyn Günü, Evtas Kabilesi’ne bir grup ordu gönderdi. Bu grup bir düşman birliğine rastlayıp onlarla savaştılar da onlara galip gelerek, kadın esirler elde ettiler. Rasulullah (s.a.v.)’ın Ashabı’ndan bir grup, müşrik kocalarından dolayı o esir kadınlarla münasebette bulunmaktan sakındılar. Allah Teala da bu âyeti indirdi,” [Müslim; Rada’: 33, 34/1456 s. 1079, Ebu Davud; Nikâh: 1132.]

4-Ebu Saîd Hudrî’den Nesâî, Tirmizî, Ebu Davut ve Buharî rivayet etti. Ebu Saîd:Bize, Evtâs esirlerinden esirler isabet etti. Kadınların kocaları vardı. Biz onlarla birleşmeyi çirkin gördük, Nebî Aleyhisselâm’a sorduk., Nisa: 4/24 âyeti indirildi. Ancak Allah’ın sizin üzerinize Efa ettiği şeydir, biz onların ferclerini helal kıldık, buyurdu. [İmam Celaleddin es-Suyuti, Lubabu’n-Nukul Fi Esbabi’n-Nuzul, Fatih Yayınevi: 1/183.]

5-İbnu Abbas’tan (r.a.) Taberânî anlattı. İbnu Abbas (r.a.): Huneyn gününde indi. Allahü Teâlâ, Huneyn günü Müslümanlara fetih müyesser kılınca, ehli kitabın kadınlarından müslümanlara kadınlar isabet etti. Onların kocaları vardı. Bir erkek, kadınlardan biri ile olmak istediğinde, Kadın: Benim kocam var, derdi. Bundan Rasûlullah’a soruldu. Allahü Teâlâ, Nisa: 4/24 âyetini indirdi, dedi. [İmam Celaleddin es-Suyuti, Lubabu’n-Nukul Fi Esbabi’n-Nuzul, Fatih Yayınevi: 1/183.]

Hadislerde bahsi geçen ayet:

'' Nisa 24 - Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.''

Müslümanlar evli kadınlarla ilişkiye girmekten kaçınmış, devamında da bu ayet inmiştir. Zaten hadislerde de geçiyor. Bak hepsi kaynaklı. Yani evli kadınlarla ilişkiye girmeniz yasak, ama cariyeler müstesna diyor. Sonrasında o esir aldıkları kadınlarla ilişkiye giriyorlar. Hani nerede evlilik kardeşim? Neden apaçık birşeyin üstünü örtüyorsun?

Buyur, varmı bir itirazın?

Hocam geçtiğimiz sayfalarda Nisa/24 ü açıklamıştım okuyabilirsiniz :)

• Spheroidite S kullanıcısına yanıt
    quote:

Benim itiraz ettiğim şey, bu esirlerin köleleştirildiğidir. Bir ömür boyunca bir efendiye tabi olup, yaşamına köle olarak devam etmesidir. Sen böyle yazınca üste çıktığını ve haklı olduğunu mu zannediyorsun?

evet

ancak üste çıkmıyorum ama haklı olduğumu neden köleliğin meşru olduğunu daha önce maddeler halinde açıkladım..o maddeler içinde serbest bırakmada var muhammed 4. ayet hatta nur 33. ayette ki foruma ekledim mukatebe seçeneğide var oldukça esneğiz yani..sen batıdaki örnekleri ile karıştırıyorsun bizdeki uygulamayı

nisa 23-24 evlenilmesi haram olan kadınlardan bahseder !! cariyeler neden evlenilmesi haram olan kadınlardan "müstesna" edilerek ayrılmış..23-24 ayetler temel olarak neden bahsediyor !! "evlilik" hususundan değil mi..

quote:

Yani evli kadınlarla ilişkiye girmeniz yasak, ama cariyeler müstesna diyor.

hayır ayette evlenmeniz yasak deniyor !! çarpıtma ilişkiden bahsedilmiyor ve nisa 24. ayette istisna yapılan ve evlenilmesi haram olmayan kimler "cariyeler"

ayette konu ne "evlilik " cariyeler ile evlenebilirsiniz deniyor sen bu kadar açık bir ifadeden bile saçma bir sonuç çıkarıyorsun ve beni örtmekle suçluyorsun

kimler ile evlenilmez sayılıyor ve 24. ayetin hemen başında cariyeler ile evlenebilirsiniz diyor

sen olayı eklediğin hadisler ile nikahsız ilişkiye bağlamaya çalışıyorsun oysa sana teserriden bahsetmiştim değil mi..teserride nikahdır ..!!

şimdi örten kim ? ateist forumlardan cp yapıp buraya taşımışsın eklediğin ilk 3 hadisin son bölümüne bak !! "nikah bahsinden "alıntı yani nikah söz konusu

quote:

Neymiş efendim evlilik şartmış. Yok öyle birşey. Oradaki evlilik, cariyelerin efendileri tarafından evlendirilmesiyle alakalı birşey. Efendisinin cariyesiyle olan münasebetiyle alakalı değildir. Yani efendisine cariyeleri evlendirmesi teşvik ediliyo

teserri nikahı söz konusu olduğunda zaten bir başkası ile evlenemez cariye !! yazdığım ilk cevapda açık olarak teserri nikahından bahsetmiş ayetlerde geçen mehir ve nikah söz konusu olmasaydı bile teserri başlıbaşına yeterdi demiştim hatırla ..

ayrıca nerede tavsiye ediliyor bu olay hangi ayet ?

• vTeck kullanıcısına yanıt
    Hadislere inanmıyoruz diye birşey diyemezsin öyle müslümanlık olmaz önce yobaz kelimesinin anlamını araştır her görüşe sahip insan yobaz olabilir. Hadislere inanmıyoruz çünkü doğru olma olasılığı bikbikbik.. itten kopuktan değil , sağlam hadis kaynaklarından öğrenebilirsin hadisleri çok ünlü hadis alimleri vardır.

"hadis kitaplarının doğruluk açısından en kuvvetli olanlarına "kütübü sitte" (altı kitap) denilir.
    sahih-i buhari: buhara'lı bilgin muhammed b. ismail tarafından derlenmiştir. eser on yılda tamamlanmıştır. 97 kitap, 3730 konu başlığı ve tekrarlar dahil 7275 (tekrarlar olmadan da 4000 civarı) hadisten oluşur.
    sahih-i müslim: müslim b. haccac'ın hazırladığı hadis kitabıdır. 54 bölüm ve 1322 başlıktan oluşan kitap 300.000 hadisten seçilen 3033 hadis içerir.
    sünen-i ebu davud: süleyman b. eşas tarafından hazırlanmış bu eser 40 kitap, 1889 başlık ve 4800 hadisten oluşmaktadır.
    sünen-i tirmizi: muhammed b. isa tarafından derlenmiştir. 46 kitap 2496 bölüm ve 3956 hadisten oluşur.
    sünen-i nesai: ahmed b. şuayb tarafından hazırlanmıştır. büyük sünen kitabından derleyerek bu hadis kitabını hazırlamıştır. 51 kitap ve 2400’e yakın alt başlıktan oluşur.
    sünen-i ibni mace: muhammed b. yezid tarafından hazırlanmıştır. özellikle islam hukuku bölümleri âlimler arasında çok kabul görür. 37 kitap, 1515 konu başlığı ve 4341 hadisten oluşur."

Şu forumda 1 din 2 siyaset konuşulunca b*k götürüyor ortalığı

• quote:

Orijinalden alıntı: Redshift

Hadislere inanmıyoruz diye birşey diyemezsin öyle müslümanlık olmaz önce yobaz kelimesinin anlamını araştır her görüşe sahip insan yobaz olabilir. Hadislere inanmıyoruz çünkü doğru olma olasılığı bikbikbik.. itten kopuktan değil , sağlam hadis kaynaklarından öğrenebilirsin hadisleri çok ünlü hadis alimleri vardır.

"hadis kitaplarının doğruluk açısından en kuvvetli olanlarına "kütübü sitte" (altı kitap) denilir.
    sahih-i buhari: buhara'lı bilgin muhammed b. ismail tarafından derlenmiştir. eser on yılda tamamlanmıştır. 97 kitap, 3730 konu başlığı ve tekrarlar dahil 7275 (tekrarlar olmadan da 4000 civarı) hadisten oluşur.
    sahih-i müslim: müslim b. haccac'ın hazırladığı hadis kitabıdır. 54 bölüm ve 1322 başlıktan oluşan kitap 300.000 hadisten seçilen 3033 hadis içerir.
    sünen-i ebu davud: süleyman b. eşas tarafından hazırlanmış bu eser 40 kitap, 1889 başlık ve 4800 hadisten oluşmaktadır.
    sünen-i tirmizi: muhammed b. isa tarafından derlenmiştir. 46 kitap 2496 bölüm ve 3956 hadisten oluşur.
    sünen-i nesai: ahmed b. şuayb tarafından hazırlanmıştır. büyük sünen kitabından derleyerek bu hadis kitabını hazırlamıştır. 51 kitap ve 2400’e yakın alt başlıktan oluşur.
    sünen-i ibni mace: muhammed b. yezid tarafından hazırlanmıştır. özellikle islam hukuku bölümleri âlimler arasında çok kabul görür. 37 kitap, 1515 konu başlığı ve 4341 hadisten oluşur."

Şu forumda 1 din 2 siyaset konuşulunca b*k götürüyor ortalığı

Sana soru buyur;

Bu mesaja eklenen görseller:

• vTeck kullanıcısına yanıt
    Şu fetullahın yüzünü görünce bile sinirlerim hopluyor .

Kardeşim sen şartlara göre durum değerlendirmesi nedir bilmez misin ?
    Çağın gereklerine göre hareket edersen günümüze hitap eden hadisleri de çok rahat bulup çıkarırsın bence

Kimsenin sana kalk kertenkele öldür dediği yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redshift -- 24 Eylül 2016; 23:39:19 >
  • Bu arada islam eskidi diyenler , islam yahudilikten hristiyanlıktan putperestlikten deistlikten ve ateizmden en sonra geldi en son hak dinlerden islamdır yani islam geldiğinde bu saydıklarım zaten vardı

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.