Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
6
Favori
7.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Spheroidite

quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

quote:

Ben bidatleri savunmuyorum, okuduğunuzu anlayabildiğiniz kanaatinde değilim. İslamada düşman değilim, atalarımın dinidir, Türklerin çoğunun kabul ettiği bir dindir. Osmanlıdan ötürü herkesin gözünde İslam ve Türkler adeta özdeşleşmiştir. Bunu ben tek başıma yok edemem. Sadece düşüncelerim ifade ediyorum.

Konuştukca batıyorsun, saçmalıyorsun, okudukça gülüyorum. Yaşlarınız, eğitiminiz, olmayan donanımınız o kadar belli oluyor ki, sizin gibiler kendisi hakkındaki çok bilgiyi etiket gibi üzerinde taşıyor.

Valla eğitim olarak kabul edermisin bilmiyorum ama, ODTÜ mezunuyum. Pek bilgili gözükmek gibi bir derdimde bulunmuyor.

Burada herkes ODTÜ' lü yabancılık çekmezsin.

Ayrıca kullandığın virgülde yanlış ve bilgin yok ki derdin olsun.

Mey biter saki kalır,
    Her renk solar haki kalır,
    Diploma insanın cehlini alsada;
    Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..

FUZULİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 15:55:17 >

• Edip yüksel den sonrasını okumadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu sohbetin ne kadar gereksiz olduğu malum, yazanların yaşları da ortada.

Konusu açılmışken şunu diyelim,

Her müslüman peygamber efendimize benzemeye çalışmalı, oturması kalkmasıyla, yürümesi durmasıyla, konuşması susmasıyla.

Bunun dışında hadis yok diyenler ağır yanılgı içindedir, kötü insanların oyununa alet olup hem dünyasını, hemde ahiretini mahvediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 15:51:23 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bidatleri savunmuyorum, okuduğunuzu anlayabildiğiniz kanaatinde değilim. İslamada düşman değilim, atalarımın dinidir, Türklerin çoğunun kabul ettiği bir dindir. Osmanlıdan ötürü herkesin gözünde İslam ve Türkler adeta özdeşleşmiştir. Bunu ben tek başıma yok edemem. Sadece düşüncelerim ifade ediyorum.

Konuştukca batıyorsun, saçmalıyorsun, okudukça gülüyorum. Yaşlarınız, eğitiminiz, olmayan donanımınız o kadar belli oluyor ki, sizin gibiler kendisi hakkındaki çok bilgiyi etiket gibi üzerinde taşıyor.

Valla eğitim olarak kabul edermisin bilmiyorum ama, ODTÜ mezunuyum. Pek bilgili gözükmek gibi bir derdimde bulunmuyor.

Burada herkes ODTÜ' lü yabancılık çekmezsin.

Ayrıca kullandığın virgülde yanlış ve bilgin yok ki derdin olsun.

Mey biter saki kalır,
    Her renk solar haki kalır,
    Diploma insanın cehlini alsada;
    Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..

FUZULİ

Siz dindarlar bu tip tartışmalarda neden hep gerginsiniz? Bunun sebebi nedir? Eşşek diyorsun da, bugün Fırat Kalkanı harekatında ve öncesinde yoğun şekilde kullanılan o obüsleri bile kuvvetle ihtimal aynı fakülteden mezun olduğumuz ateist mühendisler tasarlamıştır. Daha fazla seninle muhatap olamayacağım, önce saygılı olmayı öğrenmelisiniz.

Gergin olan ben miyim sen misin? Eşekliği neden üstüne alındın ki, şiiri anladın mı gerçekten?

Mantıklı iki kelime edemeyen kişilere cevap vermek zulüm, obüs geliştirme olayı ayrı bir tartışma konusudur da geliştiren hatta icat eden yabancı müslümansa ne olacak?

Odtü ' lü arkadaş dindarsa ne yapacaksın?

Sen silik birisin, öz güvensiz, güçsüz vs vs bunlar belirgin.

Sen benimle muhattap olamazsın zaten, cevap verdiğim için karşımdasın güzelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 16:14:56 >

• quote:

quote:

sen silik birisin, öz güvensiz, güçsüz.

Bu forumda bolca rastladığımız bişey bu. İnsanlar genelde kendi ruh hallerini başkalarına yamamaya çalışır. Üzülme, buda geçer.

Bak o doğru aman ben yazdıkların neticesinde edindiğim intibadan bahsediyorum, yaşında 15-20 arası olsa gerek. inkar, yansıtma, savunmaya geçme vs bunlara gerek yok.

Yazdıklarınla bunları ve dahasını çok net bir şekilde ifade ediyorsun, senin gibilerin ciğerini biliyoruz sıkma canını.

Hiçbir şeye cevap veremiyorsun, dala atlamaya devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 16:23:07 >
  • Kur-an anayasa ise sünnetler yönetmeliklerdir. Yönetmelik anayasaya uyar sadece detaya iner. Bu anayasayı eksik yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Kur-an anayasa ise sünnetler yönetmeliklerdir. Yönetmelik anayasaya uyar sadece detaya iner. Bu anayasayı eksik yapmaz.

+1
    Kur'an-ı Kerim yetersiz diyen kimse yok, olamaz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu forumda bolca rastladığımız bişey bu. İnsanlar genelde kendi ruh hallerini başkalarına yamamaya çalışır. Üzülme, buda geçer.

Bak o doğru aman ben yazdıkların neticesinde edindiğim intibadan bahsediyorum, yaşında 15-20 arası olsa gerek. inkar, yansıtma, savunmaya geçme vs bunlara gerek yok.

Yazdıklarınla bunları ve dahasını çok net bir şekilde ifade ediyorsun, senin gibilerin ciğerini biliyoruz sıkma canını.

Ben ortada bir soru göremiyorum ki bir cevap vereyim. Seninde aynı şekilde dün geceden beri neye itiraz ettiği dahi olmayan Sabah Yıldızı adlı arkadaştan bir farkın yok. Bu tavrınızı anlayamıyorum.

Hadi işine arkadaşım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben ortada bir soru göremiyorum ki bir cevap vereyim. Seninde aynı şekilde dün geceden beri neye itiraz ettiği dahi olmayan Sabah Yıldızı adlı arkadaştan bir farkın yok. Bu tavrınızı anlayamıyorum.

Hadi işine arkadaşım.

Mesajları habire editleme ihtiyacı hissediyorsun, zira kendinden emin gözükmüyorsun. 27 yaşındayım. Bencede herkes işine baksa sorun çözülecek ama sen burada Kurancı Müslümanları dışlarsan, onlara bize yaptığın muameleyi yaparsan, bir ateist olarak onlara arka çıkmak benim görevimdir.

Hahaha savunma inkar, karşı saldırı, mesajımda hoş görmediğim bir şey varsa değiştirmişimdir, bazen istemediğin kötü kelime kullanıyorum bunları siliyorum vs. Kendinden emin olmamak da bu değildir.

Sen yazdığın hiç bir şeye inanmıyorum, şöyleyim böyleyim demekten vazgeç.

Kurancı müslüman, hadisci müslüman vs diye bir şey yok, bu islama ve müslümanlara zarar vermeye çalışan bir akımın uzantısıdır ki konuyu açan kişi bile cevap veremiyor.

Ateisti ne diye dışlayalım, banane istersen kediye inan, banane arkadaş.

Dışlamak ne demek anlamını biliyor musun? Kimsenin kimseyi dışladığı yok, hakkı da yok.

Kusura bakma da daha mantıklı bir cümle kuramıyorsun, bu arka çıkmak değil ZARAR anlamına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 17:11:44 >

• Açın cübbeli izleyin boş yapmayın inanmayanlar ölünce anlaycak ama geç olacak

• Kurancı hadisçi müslüman diye bir şey yoktur. Namaz kılma örneğinde verildiği gibi kuranda namaz kılınmasının farz olduğu geçer ve biz de uygulamasını peygamberimizden, hadislerinden, sünnetlerinden öğreniriz. Benim kendi şahsi fikrim her zaman ilk hususta Kuran a danışmalı detaya inilmesi gerekilen hususlarda SAHİH hadislere bakılmalıdır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi işine arkadaşım.

Mesajları habire editleme ihtiyacı hissediyorsun, zira kendinden emin gözükmüyorsun. 27 yaşındayım. Bencede herkes işine baksa sorun çözülecek ama sen burada Kurancı Müslümanları dışlarsan, onlara bize yaptığın muameleyi yaparsan, bir ateist olarak onlara arka çıkmak benim görevimdir.

Hahaha savunma inkar, karşı saldırı, mesajımda hoş görmediğim bir şey varsa değiştirmişimdir, bazen istemediğin kötü kelime kullanıyorum bunları siliyorum vs. Kendinden emin olmamak da bu değildir.

Sen yazdığın hiç bir şeye inanmıyorum, şöyleyim böyleyim demekten vazgeç.

Kurancı müslüman, hadisci müslüman vs diye bir şey yok, bu islama ve müslümanlara zarar vermeye çalışan bir akımın uzantısıdır ki konuyu açan kişi bile cevap veremiyor.

Ateisti ne diye dışlayalım, banane istersen kediye inan, banane arkadaş.

Dışlamak ne demek anlamını biliyor musun? Kimsenin kimseyi dışladığı yok, hakkı da yok.

Kusura bakma da daha mantıklı bir cümle kuramıyorsun, bu arka çıkmak değil ZARAR anlamına gelir.

Arkadaşım sen benim düşmanım değilsin. Bende senin düşmanın olmadığımı düşünüyorum. Benim yalan söylediğim falan yok. 27 yaşındayım, ODTÜ mezunuyum ve Hollanda da yaşıyorum. Bunu neden uydurayım? Ne kazancım var?

Biz burada fikirlerimizi ifade ediyoruz, bunu olabildiğince kibar ve medeni bir dille yapma gayreti içerisindeyiz. Biz İslama düşman değiliz ki. Biz Atatürk düşmanı, Türkiyeyi binlerce yıl geriye götürmek isteyen yobaz taifesiyle, bizim yaşam hakkımız olmadığını düşünen kana susamış malum taifeye düşmanız. Benim ebeveynlerim pek dindar olmasada Müslümandır. Pek sevgili babaanneceğim kara çarşaf giyen bir kadındır. Ben aileme düşman mı olacağım şimdi? Elbette hayır. Kız arkadaşımda katoliktir. Bizim tüm dinlere bakışımız aynıdır aziz kardeşim. Sana sevgi dolu elimi uzatıyorum. Bu saçma hamaset dolu muhabbete bir son vermeni rica ediyorum. Medeni insanlar olarak şurada bişeyleri kavga etmeden konuşabilmeliyiz. Bunu başarabilirsiniz.

Allah' a ve sevdiklerine, peygamberlerine düşmansan benim düşmanımsın. Elin, ayağında sende kalsın, sabahtan beri saçmalayıp duruyorsun, şimdide gelmiş elimi uzatıyorum diyorsun.

Seninki fikir ifade etmek değil, mantıksız, saçma sapan, konu ile alakasız konuşup duruyorsun ve buna devam ediyorsun. Anlatmaya çalıştığın meselenin yeri de bu konu değil, aç bir konu Atatürk düşmanlarıyla istediğin kadar kavga et, kime ne.

Türkiyeyi 1000 ' lerce yıl geriye götürmek isteyen kimse yok, yobazlık daha çok sizin yaptığınız oluyor. Ülkemizde kimse ateiste, bilmem kime yaşam hakkı tanımıyor değil. Burada da sizin tabirinizle "kuran müslümanı" kimselere dışlama filan yapıyor değiliz! Eh öyle olsa bile insanlar kendini savunabilir, sizin saçma sapan yazılarınıza ihtiyaçları yok.

* Burada siyaset de konuşmuyoruz, konu dışı yorumlar yapmaktan vazgeç, siyaseti vs yi bırak, kendine gel.

Ne olduğunu anlamadan, bilmeden konuşup duruyorsun, sus artık veya fikirlerini ifade edecek başka bir konu aç, senin derdin neyse burası adresi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: barracudaaa

Kur-an anayasa ise sünnetler yönetmeliklerdir. Yönetmelik anayasaya uyar sadece detaya iner. Bu anayasayı eksik yapmaz.

Daha guzel anlatilamazdi.

• quote:

Öncelikle şunu bil ve Sabah Yıldızı adlı arkadaşın yersiz paranoyasına aldırma. Benim sizin gibi dindarlara her zaman saygım vardır. Sizinle gerçek islam nedir tartışmasını yapıp sizi üzmekte istemem, zaten düşüncelerimi okuyorsundur. Ben Hollanda da yaşıyorum ve benim sevgilimde katoliktir, çocuğumun annesidir, oda esasen sizden farksızdır. Fakat bunu sorun etmiyorum çünkü onun gözünde Katolikler Hristiyanlığı barışla yayan adeta sevgi pıtırcıkları, tam tersine siz Müslüman Türkler, yani atalarınız bizi katletti diyor. Oysa benim atalarım masum canları almadılar. Neyse konumuz bu değil. Yani dinlerini çağımıza göre güncelleyen insanlara hep saygı duymuşumdur, bunu demek istiyorum.

Bizler bilimin bize sunduğu açıklamaları kabul ediyoruz. Evrenin oluşumu, kuantum fiziği, canlılığın oluşumu ve evrimi vs herşeyi bilim açıklıyor. Uçaklar uçuyor, nükleer enerjiyle büyük bir enerji deposu oluşturuluyor, bilgisayarlar çalışıyor, arabalar ilerleliyor, çocuklarımıza akıllı tahtalarda eğitim veriliyor vs vs. Yani bilim işe yarıyor. Konu evrenin oluşumu, canlılığın oluşumu olunca neden bilimsel açıklamalar kabul edilmiyor? Sebebi çok basit. Inanılan dinle çeliştiğinden dolayı.

Hoşgörü ve saygı çok önemlidir sizi bu davranışınızdan dolayı kutlarım. Kuran da da böyledir. Uyarma, tavsiye etme vardır, ısrar etme yoktur. Saygı duyduğunuz için teşekkür ederim

Bilimin dinle çeliştiği nerde görülmüş? En azından benim dinime çelişmez. Biz bilimi destekliyoruz. İlim öğrenmek farzdır zaten. Allah araştırmayı, soruşturmayı emrediyor. Bu konuda İslam bilimle çelişmez yani

• Birincisi ; ailesine yobaz ve Sünni diyen arkadasim; ailen yobaz olsaydi, edip in e sini bile elin giderken titrerdin. Burada kullandığın "yobaz" kelimesini sadece Sünni lere hakaret etmek için kullandığın gayet açık
    İkincisi senin gibi 19 meraklısı ne zaman biri çıksa aklıma izlediğim şu video gelir.15 dakika boyunca senin gibi doğduğunda müslüman dahi olmayan; üniversite yıllarında arayista olan, dinin mucize getirmesini bekleyen ve 11.dakikada mucizeyi😂 görup müslüman olan bir arkadas...Özellikle 11.dakika cok hostur.

https://youtu.be/LGSew90fCXs

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Birincisi ; ailesine yobaz ve Sünni diyen arkadasim; ailen yobaz olsaydi, edip in e sini bile elin giderken titrerdin. Burada kullandığın "yobaz" kelimesini sadece Sünni lere hakaret etmek için kullandığın gayet açık
    İkincisi senin gibi 19 meraklısı ne zaman biri çıksa aklıma izlediğim şu video gelir.15 dakika boyunca senin gibi doğduğunda müslüman dahi olmayan; üniversite yıllarında arayista olan, dinin mucize getirmesini bekleyen ve 11.dakikada mucizeyi😂 görup müslüman olan bir arkadas...Özellikle 11.dakika cok hostur.

Evet yobaz ve sünni. Çok şükür yavaş yavaş bir şeyler anlatmaya el veriyorlar artık. Çünkü oturup konuştuğumuzda ve tartıştığımızda artık kaçar oldular benden. Cevap bile veremiyorlardı en sonunda dinlemeye başladılar. Bir insan yobaz büyümüş olabilir. Çok daha yobaz bildiğim abilerim vardı, ülkücü olan, sırf kürt oldukları için insanlara satır sallayan bi adam tanıyorum ben. Artık Kuran Müslümanı yani. Yaptığı caniliklerin farkına vardı. Bunların hepsini sorgulayarak başardı. Ben bu olayın canlı şahidiyim. O yüzden görüşümü savunuyorum

Bu arada önceki mesajlarımda iki arkadaşın ibretlik müslüman oluşunu anlatan iki video var. Daha detaylı ama 1 saat falan. Bunları buraya koymak buradaki ateistlerin fikrini değiştirmiyor ama. Bunu da farkettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 24 Eylül 2016; 18:19:17 >

• kuran müslümanıda mı cehenneme gidiyor ? onlarda mı yanlış biliyor dini
    kuran okumayı geçtim müslüman olmak bile yetmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: vTeck

quote:

Orijinalden alıntı: metehan_bera

Birincisi ; ailesine yobaz ve Sünni diyen arkadasim; ailen yobaz olsaydi, edip in e sini bile elin giderken titrerdin. Burada kullandığın "yobaz" kelimesini sadece Sünni lere hakaret etmek için kullandığın gayet açık

Evet yobaz ve sünni. Çok şükür yavaş yavaş bir şeyler anlatmaya el veriyorlar artık. Çünkü oturup konuştuğumuzda ve tartıştığımızda artık kaçar oldular benden. Cevap bile veremiyorlardı en sonunda dinlemeye başladılar. Bir insan yobaz büyümüş olabilir. Çok daha yobaz bildiğim abilerim vardı, ülkücü olan, sırf kürt oldukları için insanlara satır sallayan bi adam tanıyorum ben. Artık Kuran Müslümanı yani. Yaptığı caniliklerin farkına vardı. Bunların hepsini sorgulayarak başardı. Ben bu olayın canlı şahidiyim. O yüzden görüşümü savunuyorum

Bu arada önceki mesajlarımda iki arkadaşın ibretlik müslüman oluşunu anlatan iki video var. Daha detaylı ama 1 saat falan. Bunları buraya koymak buradaki ateistlerin fikrini değiştirmiyor ama. Bunu da farkettim.

sen buna cevap verdin mi, namazı o hareketlerle kılmayı kimden öğrendiniz?

“eshab-ı kiramdan imran bin husayn (radıyallahü anh), şefaatle ilgili bazı hadisler nakleder. oradakilerden biri der ki:
    - siz hadisler bildiriyorsunuz, fakat biz bunlarla ilgili kur’anda bir şey bulamıyoruz.
    imran bin husayn hazretleri buyurur ki:
    - sen kur’anı okudun mu?
    - evet.
    - kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekat olduğuna rastladın mı?
    - hayır.
    - peki bunları kimden öğrendiniz? bizden [ashab-ı kiramdan] öğrenmediniz mi? biz de resulullahtan öğrenmedik mi? peki kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı?
    - hayır.
    - öyleyse bunları kimden öğrendiniz? bizden öğrenmediniz mi? biz de resulullahtan öğrenmedik mi? hac suresinde (eski evi [kabe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? peki orada kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?
    - hayır.
    - allahü teâlânın kur’anda şöyle buyurduğunu duymadınız mı? (peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.) [haşr 7]
    hz. imran daha sonra buyurur ki: sizin bilmediğiniz bizim resulullahtan öğrendiğimiz daha çok şey vardır.”
    sonra şunu okudu , (size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.) [bakara 151]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 18:26:03 >

• Bende bir kaç konuda seninle aynı düşünüyorum.

Ama sen bize yardim etmek istemişsin bende azıcık sana yardim etmek istiyorum .

Sen buna kuran müslümanlığı demissin ama bu Edip Yüksel müslümanlığı.

...
    Uzun bir yazı yazmıştım bu konu hakkında ama anlamayı bırak yaziyi okuyacak kimse olmadığı için sildim, üstteki yazdığımı iyice düşün.

Edit : müslümanlık dini Allah ve kul arasındadır, araya edibin girmesine izin verme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.BoND -- 24 Eylül 2016; 18:48:25 >
  • J.BoND J kullanıcısına yanıt
    Bunların başında hep bir şeytan var, edibi, mustafa bilmem nesi
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.