Şimdi Ara

Kuran Müslümanı Olmak (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
431
Cevap
6
Favori
7.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rwenzori

    quote:

    Orijinalden alıntı: vTeck

    quote:

    Orijinalden alıntı: metehan_bera

    Birincisi ; ailesine yobaz ve Sünni diyen arkadasim; ailen yobaz olsaydi, edip in e sini bile elin giderken titrerdin. Burada kullandığın "yobaz" kelimesini sadece Sünni lere hakaret etmek için kullandığın gayet açık
    İkincisi senin gibi 19 meraklısı ne zaman biri çıksa aklıma izlediğim şu video gelir.15 dakika boyunca senin gibi doğduğunda müslüman dahi olmayan; üniversite yıllarında arayista olan, dinin mucize getirmesini bekleyen ve 11.dakikada mucizeyi😂 görup müslüman olan bir arkadas...Özellikle 11.dakika cok hostur.

    https://youtu.be/LGSew90fCXs




    Evet yobaz ve sünni. Çok şükür yavaş yavaş bir şeyler anlatmaya el veriyorlar artık. Çünkü oturup konuştuğumuzda ve tartıştığımızda artık kaçar oldular benden. Cevap bile veremiyorlardı en sonunda dinlemeye başladılar. Bir insan yobaz büyümüş olabilir. Çok daha yobaz bildiğim abilerim vardı, ülkücü olan, sırf kürt oldukları için insanlara satır sallayan bi adam tanıyorum ben. Artık Kuran Müslümanı yani. Yaptığı caniliklerin farkına vardı. Bunların hepsini sorgulayarak başardı. Ben bu olayın canlı şahidiyim. O yüzden görüşümü savunuyorum

    Bu arada önceki mesajlarımda iki arkadaşın ibretlik müslüman oluşunu anlatan iki video var. Daha detaylı ama 1 saat falan. Bunları buraya koymak buradaki ateistlerin fikrini değiştirmiyor ama. Bunu da farkettim.

    sen buna cevap verdin mi, namazı o hareketlerle kılmayı kimden öğrendiniz?

    “eshab-ı kiramdan imran bin husayn (radıyallahü anh), şefaatle ilgili bazı hadisler nakleder. oradakilerden biri der ki:
    - siz hadisler bildiriyorsunuz, fakat biz bunlarla ilgili kur’anda bir şey bulamıyoruz.
    imran bin husayn hazretleri buyurur ki:
    - sen kur’anı okudun mu?
    - evet.
    - kur’anda sabah namazının farzının iki, akşamınkinin üç, öğle, ikindi ve yatsının farzının ise dört rekat olduğuna rastladın mı?
    - hayır.
    - peki bunları kimden öğrendiniz? bizden [ashab-ı kiramdan] öğrenmediniz mi? biz de resulullahtan öğrenmedik mi? peki kur’anda kırk koyunda bir koyun, şu kadar devede şu kadar, şu kadar paraya şu kadar dirhem zekat düştüğüne rastladın mı?
    - hayır.
    - öyleyse bunları kimden öğrendiniz? bizden öğrenmediniz mi? biz de resulullahtan öğrenmedik mi? hac suresinde (eski evi [kabe’yi] tavaf etsinler) âyetini okumadınız mı? peki orada kabe’yi yedi defa tavaf edin diye bir ifadeye rastladınız mı?
    - hayır.
    - allahü teâlânın kur’anda şöyle buyurduğunu duymadınız mı? (peygamber size neyi verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa da ondan kaçının.) [haşr 7]
    hz. imran daha sonra buyurur ki: sizin bilmediğiniz bizim resulullahtan öğrendiğimiz daha çok şey vardır.”
    sonra şunu okudu , (size, âyetlerimizi okuyacak, sizi her kötülükten arıtacak, size kitabı ve hikmeti öğretecek ve bilmediklerinizi bildirecek aranızdan, bir resul gönderdik.) [bakara 151]

    Hadis ve Sünnet kaynaklarındaki yüzlerce çelişkiyi, saçmalıkları, palavraları eleştirdiğimizde onların mukallit ve mürit savunucuları bize sürekli olarak şu eleştiride bulunmaktadırlar: “Hadisler olmazsa namazı nasıl kılacağımızı nereden öğreneceğiz?”

    Bir youtube konuşmamda hadis kitaplarına göre namaz kılmanın mümkün olmadığını delilleriyle isbat ettim… Hadislere göre namaz uyduran mezhepler arasında da büyük farklılıklar olduğunu gösterdim. Bu makalede ise Kuran’da namazla ilgili geçen 60-70 ayeti incelememi sizinle paylaşıyorum. Siz de benzeri bir araştırma yapınız ve Kuran’a göre aklınızın ışığında namazı öğrenin. Peygambere en iğrenç hakaretleri ve akla zarar saçmalıkları içeren uyduruk hadis kitapları yerine aklın ışığında Kuran’ın ayetlerini izleyiniz.

    Namazın Amacı

    Namaz kılmak, sıkça zekatla ve muhtaçlara yardım etmekle birlikte anılarak namaz kılan kişinin toplumsal bilinç ve sorumluluğa sahip olması vurgulanır (2:43,83,110; 4:77, 22:78; 107:1-7). Namaz sadece Allah’ı anmak için kılınır (6:162; 20:14). Bu özel anma ve iletişim ibadeti gözetilirken dış dünya ile ilişkiler minimuma indirilmeli (4:101-103). Namaz, müslümanları günahlardan ve başkalarına zarar vermekten alıkor (29:45). Namaz hayat boyu gözetilecek bir görevdir (70:23).

    Abdest

    Namaz kılmak için abdestli olmak gerekir (4:43; 5:6). Yüzler yıkanır, eller dirseklere kadar, başlar meshedilir, ayaklar da. Ayetlerdeki ifade, ayakların hem yıkanabileceği ve hem meshedilebileceği biçimde anlaşılır (nitekim bunu bir önceki cümleyle yansıtmaya çalıştık). Böylece, duruma ve iklime göre bize serbesti tanınır. Abdesti sadece cinsel ilişkide bulunmak ve tuvalet ihtiyacını gidermek bozar; gaz kaçırmak, kanamak, kadınlarla tokalaşmak ve kadının adet görmesi abdesti bozmaz ve namaza engel olmaz (5:6; 2:222). Su bulunmazsa, namaza zihinsel olarak hazırlanmak için temiz bir zemine dokunularak yüzler ve eller meshedilir (5:6).

    Kıble

    Kıble (yöntem) genel strateji anlamına gelir. İbrahim peygamberin kurduğu Sınırlanmış Mescid tevhid mesajının ve yönteminin bir odak noktasıdır (2:125, 143-150; 22:26). Bu yöntemin coğrafi mekanında ötesinde olduğu anlaşılıyor (2:115).

    Rekat Sayısı

    Tehlike ve korku gibi olağanüstü hallerde kısaltılması öğütlenen namaz bir rekat olunca normal koşullarda kılınan namaz en az iki rekat olmalı ve namazda dış dünya ile irtibatı minimuma indirmeli (4:101-103). Cuma namazının sadece iki rekat olması ilginçtir. Bu namaz her hafta topluca tekrarlandığı için rekat sayısına ekleme yapılamamıştır. Cuma namazı dışında, cemaatle kılınmayan namazların rekat sayıları çeşitli biçimlerde zamma uğramıştır.

    Mekanik Biçim

    Namazı ayakta durarak kılmaya başlamalı (2:238; 3:39; 4:102) ve özel durumlar hariç durulan yerden hareket edilmemeli (2:239). Namazda eğilerek yere kapanmalı (rüku ve secde) böylece Allah’a teslimiyet fiziksel olarak da bildirilmeli (3:43; 4:102; 22:26; 38:24; 48:29). Herhangi bir korku durumunda ayakta durma ve eğilerek yere kapanma koşulu aranmaz (2:239).

    Okuma

    Namazda okuduğumuz duanın anlamını namaz anında bilmeli ve Allah ile konuştuğumuzun bilincinde olmalıyız (4:43). Namazları saygı içerisinde kılmalı (23:2). İhtiyacımıza ve içinde bulunduğumuz duruma uygun olarak Allah’ın herhangi bir ismini (sıfatını) zikredebiliriz (17:111). Namazda Allah’tan başkasını anmak namazın amacıyla çelişir (6:162; 20:14; 29:45). Namazda Allah’ı anmalı, övmeli, yüceltmeli, tesbih etmeli ve sadece O’ndan yardım istemeli (1:1-7; 20:14; 17:111; 29:45; 2:45). Fatiha suresi baştan sona Allah’ı muhatap alan bir dua niteliğinde olan biricik sure olup değişik dilleri konuşanların topluca namaz kılabilmelerini sağlayabilmesi açısından uygundur (62:9-11; 4:101-103). Namazlarda orta bir sesle okumalı ve namazlar ne özellikle gizlenmeli ne de gösteriş amacıyla açıkta kılınmalıdır (17:110). Toplu namaz kılınırsa, namaza önderlik eden kişinin orta bir ses tonuyla okuduğu dua dinlenmeli (7:204; 17:110). Otururken “tahiyyat” denilen duayı okumamalı; zira bu dua Muhammed peygamber sanki herşey nazır ve hazır bir tanrıymış gibi bir hitap içermekte ve Allah’tan başkalarını anmaktadır. İlla birşey okunmak dilenirse, Allah’ın birliğine şahadet getirilebilir veya herhangi bir dua yapılabilir.

    Cuma Namazı

    Kadın-erkek tüm gerçeği onaylayanlar haftada bir Cuma (toplantı) günü öğle namazına açık bir duyuru ile çağrılır ve namazı erkek veya kadın bir müslümanın önderliğinde topluca gözettikten sonra herkes tekrar işine döner (62:9-11). Duyuru Allah’ı anmaya bir çağrı olup başka isimler zikredilmez (72:18-20). Hutbe namazın bir parçası olmayıp toplantıdan yararlanılarak yapılan bazı hatırlatmalar ve güzel öğütlerden ibarettir. Mescitler (camiler) sadece Allah’a özgülenmeli. Allah’ın ismi bir levhaya asılmışsa O’nun ismi yanında hiçbir ismi özellikle yerleştirmemeli (72:18-20). Mescitler topluma açık yerler oldukları için mescitlere gidenler temiz ve güzel giyinmeli. (7:31).

    Cenaze namazı olarak bilinen dua, bir namaz değil aslında. Dileğe bağlı bir duadır. Allah’a ortak koşmadan ölmüş olanları hayırla anıp geride kalmış yakınlarına destek verme amacını güder (9:84).

    Vakitler

    Gecenin gündüzün iki ucuna yakın bölümlerinde gözetilmesi gereken Sabah (Fecr: 24:58; 11:114) ve Akşam namazlarıyla (İşa: 24:58; 17:78; 11:114; 38:32) güneşin sabah ile akşam arasında olduğu, yani öğle vaktinde kılınan Orta (Vusta: 2:238) namazı olmak üzere üç vakit namaz mevcuttur.

    Kuran’da sadece üç namazın ismi geçer. Bir başka deyişle, “salat” (namaz) kelimesi, zaman bildiren üç tanımlayıcı kelime ile birlikte anılır.

    Salat-el Fecri-SABAH NAMAZI (24:58; 11:114).
    Salat-el İşa’-AKŞAM NAMAZI (24:58; 17:78; 11:114; 38:32)
    Salat-el Vusta- ORTA NAMAZ (2:238)
    Namaz vakitlerini belirleyen ayetlerin hepsinin bu üç vakit hakkında olduğunu görüyoruz. Spekülasyonlara girmezsek ORTA NAMAZ olarak adlandırılan namazın sabah ile akşam namazı önceleri öğle namazı olarak anlıyordum… 73:20’deki ifadeyi gece namazının zamanı konusunda bir rahatlık sağlama olarak değilde gece namazının farz olmadığı biçiminde anladığım içindi… Demek ki, gece namazı ve izleyen Kuran çalışması güneşin batışından başlayıp doğuşuna kadar süreyi gecenin üçte birinden başlıyor ve üçte ikisinde sona eriyor. Güneş saat 7’de batıp 5’te doğuyorsa gece namazının zamanı saat 10:20 ile 1:40 arası olur. Cuma, yani cemaatle kılınan namaz özel bir toplumsal namaz olduğu ve gündüzün gerçekleştiği anlaşılıyor (62:9-11).

    Tevrat bu anlayışı destekler. Namazın İbrahim peygamberle başladığını ve Musa’nın namaz kıldığını hatırlarsak Tevrat’ta namaz vakitleriyle ilgili ifadelerin tarihsel değerini daha iyi idrak ederiz. Tevrat’ın çevirilerine güvenim tam olmamakla birlikte Tevrat’ın en az üç ayetinde bulduğumuz bu desteğin bir hata veya tahrif sonucu oluştuğunu onaylamıyorum. Tevrat’taki bu ayetlerin gerek birbirleriyle ve gerekse Kuran ayetleriyle olan tutarlılığına dikkatinizi çekerim. (Bak: 1 Samuel 20:41; Zebur 55:16-17; Daniel 6:10).

    Namaz vakitlerinin beşe çıkarılmasının oluşturduğu dumanların izini mezhepler tarihinde görebilirsiniz. Şia’nın beş vakit namazı üç vakte sıkıştıran garip pratiği, namazları beşe çıkartan Sünniler’in baskısı neticesi bir uzlaşmadan kaynaklanıyor olmasın? Sünnetlerle, nafilelerle, teravih namazlarıyla namaza sürekli zam yapan hadis ve sünnet izleyicilerinin üç vakit namazı beşe çıkarmaları çok mu uzak bir ihtimal?

    Kuran’dan beş namaz çıkarıyorsanız kuşkusuz beş vakit namaz kılmaya devam etmelisiniz. Siz, iyi niyetle Kuran’ı inceledikten sonra kendi anlayışınızı izlemelisiniz.

    Namaz Sonrası

    Namazları oruç gibi kazaya bırakmak diye birşey olmayıp belli vakitlerde yerine getirilmeli (4:103). Namazdan sonra Allah’ı anmaya ve zikretmeye devam etmeli (4:103)

    Al sana ayetleriyle birlikte namaz. Varsa itirazın buradayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.BoND

    Bende bir kaç konuda seninle aynı düşünüyorum.

    Ama sen bize yardim etmek istemişsin bende azıcık sana yardim etmek istiyorum .

    Sen buna kuran müslümanlığı demissin ama bu Edip Yüksel müslümanlığı.


    ...
    Uzun bir yazı yazmıştım bu konu hakkında ama anlamayı bırak yaziyi okuyacak kimse olmadığı için sildim, üstteki yazdığımı iyice düşün.

    Edit : müslümanlık dini Allah ve kul arasındadır, araya edibin girmesine izin verme

    Hocam kesinlikle haklısınız. Konunun başına Edip Yüksel i koymamın nedeni en objektif değerlendiren ve daha bilgili gördüğüm içindi. Yoksa din Allah ile benim aramda haklısınız. Bu adam çok bilgili bende bilgilerinden faydalanıyorum. Bunun gibi Mehmet Okuyan, Emre Dorman, Caner Taslaman gibi insanlar da var. Onları da dinleyip bilgilerinden yararlanıyorum.

    Konuya bu kadar rağbet gösterilmesinden çok memnunum, zira belki birilerinin uyanmasına vesile olmuşumdur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

    kuran müslümanıda mı cehenneme gidiyor ? onlarda mı yanlış biliyor dini
    kuran okumayı geçtim müslüman olmak bile yetmiyor

    Gerçek müslüman olmak deniyor buna. Her şeyi alay ve dalga konusu yapmasanız olmaz zaten. Acınası haldesiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Düpedüz saçmalık, ayetleri saçmalığınıza alet etmekten başka bir şey yok burada, sizin gibi cahilleri toplayıp beynini yıkamışlar, kopyaladığın yerdeki BİDATLER' i okuyunca nasıl bir sapık olduğunuz ortaya çıkıyor.

    Aslında şu meseleyi başbakanlık, diyanet vs vs şikayet etmek lazım, birde itirazın varsa demiş, kopyala + yapıştır dan başka bir şey bildiğin var mı?

    Sizin niyetler farklı, Allah din, islam, peygamber düşmanlarını kahretsin inşallah.


    Bidatler

    Namazları birleştirmek, kaçırılmış namazları kaza etmek, namazları yolculuk anında kısaltmak, sünnet ve nafile namazlar eklemek, namaz kıldırma memurluğu (imamlık) diye bir meslek icat etmek,

    kadınların namazda önderlik etmesini yasaklamak,
    otururken Et-tahiyatü duasını okumak ve bu duada peygambere ikinci şahıs olarak seslenmek,
    şahadette Muhammed peygamberin ismini Allah’ın yanına eklemek,
    Fatiha’dan sonra zammussure okumak, Fatiha’nın Besmelesini okumamak, eller ve parmakların yeri konusundaki detaylarla meşgul olmak,
    abdest alırken ağzı ve burnu yıkamayı abdestin bir şartı bilmek,
    namazdan önce ağzı misvaklamanın, sarık veya terlik giyilmesinin daha sevap olacağına inanmak gibi nice kurallar ve inançlar Hadis-Sünnet ve mezhepler yoluyla Muhammed Peygamberden daha sonra sokulan bidatlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 24 Eylül 2016; 19:19:37 >




  • vTeck kullanıcısına yanıt
    Kur'an da akşam namazının kaç rekat olduğunu, tekbiri, hangi rekâtlarda oturuş olacağını vs detaylıca içeren bilgileri bana gösterirmisin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barracudaaa

    Kur'an da akşam namazının kaç rekat olduğunu, tekbiri, hangi rekâtlarda oturuş olacağını vs detaylıca içeren bilgileri bana gösterirmisin?

    Bunların namazı bizim bildiğimiz gibi değil, kendilerine birşey uydurmuşlar, sünnet filan kılmıyorlar.
  • Hele öğlen ikindi ve yatsı namazları hiç geçmiyor. Bunlar zaten ehli sünnet değil ki. Bir de dini tahsil yaptı mı al sana Yaşar nuri Öztürk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ey müslüman Allah ü Teala seni muatap almış Kuran gibi bir mucize ile sana seslenmiş ve sen hala onun söylediklerinin içinde şifre arıyorsun. İnsan görmek istediklerini görür. Rabbim hepimizi onun razı olduğu kullarından eylesin. Amin!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne hikmetse kişinin doğduğu yerdeki din en akılcı olan

    Hadi bunuda çürütün ey dindarlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Ne hikmetse kişinin doğduğu yerdeki din en akılcı olan

    Hadi bunuda çürütün ey dindarlar

    İslam birtanedir sen zahmet edip arapça öğrenmezsen kendi dilinle ibadet etmeye kalkarsan tabi akıcı olur :) Ama bu doğru dini yaşadığın anlamına gelmez. Al çürüdü.
  • barracudaaa kullanıcısına yanıt
    Zeusta bitane bi zahmet latince oku anlarsin aaa buda cürüdü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kaç rekat olduğu mühim değil. İçinden geldiği gibi. En az 2 rekat kılınması gerektiği söyleniyor işte ayette. Siz hala namazı bir kalıba sokma peşindesiniz. Hala anlamadınız mı namazın amacı Allah'ı anmaktır, şükür etmektir. Yani sen ister günde 20 vakit 4 rekat namaz kıl ister 10 vakit 10 rekat kıl. Buradaki mantık rekat sayısı ve vakit sayısı değil. Mantık Allah'a kendini teslim etmen, Rabbim ben buradayım, sana iman ediyorum ve görevimi yerine getiriyorum demen. İşte siz hep bu gibi şeyleri belli bir kalıba sokup mantığına önem vermediğiniz için yanlış düşünüyorsunuz. Kalıba sokmayın İslam ı. İslam dini muhteşem bir düzen abidesi ama siz bunu kalıplaştırdıkça etraftaki ateistlere de mantık dışı emellerinize laf etmeleri için fırsat veriyorsunuz. Lütfen objektif düşünün. Mesela ateist olduğunu varsay ve bu şekilde düşün. Sorgula. Lütfen bunu yapın emin olun hayatınız da sizinle birlikte çok daha güzel bir hal alacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vTeck -- 24 Eylül 2016; 20:38:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet arkadaşlar ben döndüm vücuduma baktım, gözlerime, elime koluma, iç organlarımın nasıl çalıştığını, bu vücudun harika sistemini işleyişini inceledim. Sonra göklere baktım, yıldızlara, hayvanlara otlara ağaçlara yiyeceklere... Sonra dedim ki bu kadar şey tesadüf olamaz muhakkak ki bu muhteşem evren birinin eseri, ondan sonrada son peygambere baktım ondan da bunları yaradana karşı namaz kılarak şükür edebileceğimi söyledi.

    Hadi şimdi söyleyin bana; yatsı vakti ben yatsı vaktinde Allaha (c.c) şükretmek istiyorum ve namaz kılacağım. Peki nasıl kılacağım bu yatsı namazını? Hadi kaynak gösterin bana?????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Zeusta bitane bi zahmet latince oku anlarsin aaa buda cürüdü

    Ben zeusa inanmıyorum ki zeus ensest ilişkiler yaşayan bir yunan hikayesi git ona sen ibadet et :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WILDBOYS

    Ne hikmetse kişinin doğduğu yerdeki din en akılcı olan

    Hadi bunuda çürütün ey dindarlar

    Hadi kıyas et tarafsız bir şekilde bak bakayım hangisi akla mantığa daha uygun söyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barracudaaa

    Evet arkadaşlar ben döndüm vücuduma baktım, gözlerime, elime koluma, iç organlarımın nasıl çalıştığını, bu vücudun harika sistemini işleyişini inceledim. Sonra göklere baktım, yıldızlara, hayvanlara otlara ağaçlara yiyeceklere... Sonra dedim ki bu kadar şey tesadüf olamaz muhakkak ki bu muhteşem evren birinin eseri, ondan sonrada son peygambere baktım ondan da bunları yaradana karşı namaz kılarak şükür edebileceğimi söyledi.

    Hadi şimdi söyleyin bana; yatsı vakti ben yatsı vaktinde Allaha (c.c) şükretmek istiyorum ve namaz kılacağım. Peki nasıl kılacağım bu yatsı namazını? Hadi kaynak gösterin bana?????



    Ulan 50 tane ayet attım demin sana be. İnsaf ya insan birazcık bakar okur insaf. Yazmayacağım artık yeter.

    Cahiller onlara laf attıkları zaman "Selam" der geçerler. (Furkan/63)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi


    quote:

    Orijinalden alıntı: vTeck


    quote:

    Orijinalden alıntı: MateryalizminPeygamberi


    quote:

    Orijinalden alıntı: danısman55

    -Muhammed suresi 4.ayette Allah, savaşta esir aldığınız zaman ya bir iyilik olarak yada fidye karşılığı bırakın emrediyor. BIRAKIN öyle yada böyle hatta bedir savaşında alınan esirlerin serbest bırakılma koşulu müslümanlara okuma-yazma öğretilmesiydi.
    -Nur suresi 32.ayette Allah, içinizdeki köleleri ve cariyeleri de evlendirin emrediyor. Evlilik demek kölenin hürriyetine kavuşması demektir.
    -Nur suresi 33.ayette Allah, kölelerinizle anlaşma yapın ve onları hürriyetine kavuşturun buyuruyor.
    -İslamda büyük günaların kefareti adına köle azat etmek vardır. (Nisa 93,Maide 89,Mücadele 1,2,3,4,5)
    -Tevbe suresi 60.ayette zekat verilecek 8 grup belirtilmiştir birisi kölelikten kurtulmak istenendir gene hürriyettir yani
    -Beled suresinde de Allah köle ve cariye azat etmenin hikmetinden bahseder.

    Sonuç olarak İslamiyette kölelik ve cariyelik yoktur. O dönemde o toplumda gelir kaynağı olan köleliği Allah kademe kademe olarak kaldırmıştır bu kademe olmasının sebebi ise insanlara direk şunu yapma demenin fayda vermemesi aşamalı olarak uygulamanın daha verimli olması ve insanların islamiyete sırt çevirmemesini sağlamaktır. Ve Allah köleliği Enfal suresi 67.ayette de yasaklamıştır. Araştırın ve öyle atıp tutun lütfen.


    İslamiyette kölelik cariyelik yok mu?
    Adamlar çatır çutur yazmış savaş ganimeti cariyeleriniz size helal diye hahahahah.
    Senin yazdığın hiçbir ayet kçlelik cariyelik yoktur demiyor. Hatta bas bas bağırıyor var diye.
    İslamın köleleri azada teşvik etmesi filan beni ilgilendirmiyor. Azada teşvik varsa kölelik meşrulaştırılmış demektir.

    50 defa anlattım. Hala daha inkar çabasındasınız helal olsun başka bir şey demiyorum.

    Cahiller onlara laf attıkları zaman "Selam" der geçerler (Furkan/63)

    Sen bana bişey anlatmadın. Senin mantığın eksik çalışıyor.
    Köle cariyeleleri evlendirin demek kölelik yok demek mi?
    Cariyeyle ilişkiyi helal tutmak cariyelik yok demek mi?
    Köle salmak sevaptır demekte köleliğin meşruiyetini kabullenmek demektir. rabbin gücü köleliği kaldırmaya yetmemiş demek.

    Oraya kaç tane ayetin açıklamasını yaptım, Nisa 24 den dem vurup duruyorsun halbuki uzun uzun yazdım oraya. Sen anlamak istemiyorsun. Zaten cevap da vermedin. Şimdi yeniden yazdım şimdi de diyorsun ki sen bişey anlatmadın mantığın eksik.

    Sence mantığı eksik olan kim burda acaba ben mi sen mi? Biri anlatan adam diğeri inatla anlamak istemeyen adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vTeck

    Hocam kaç rekat olduğu mühim değil. İçinden geldiği gibi. En az 2 rekat kılınması gerektiği söyleniyor işte ayette. Siz hala namazı bir kalıba sokma peşindesiniz. Hala anlamadınız mı namazın amacı Allah'ı anmaktır, şükür etmektir. Yani sen ister günde 20 vakit 4 rekat namaz kıl ister 10 vakit 10 rekat kıl. Buradaki mantık rekat sayısı ve vakit sayısı değil. Mantık Allah'a kendini teslim etmen, Rabbim ben buradayım, sana iman ediyorum ve görevimi yerine getiriyorum demen. İşte siz hep bu gibi şeyleri belli bir kalıba sokup mantığına önem vermediğiniz için yanlış düşünüyorsunuz. Kalıba sokmayın İslam ı. İslam dini muhteşem bir düzen abidesi ama siz bunu kalıplaştırdıkça etraftaki ateistlere de mantık dışı emellerinize laf etmeleri için fırsat veriyorsunuz. Lütfen objektif düşünün. Mesela ateist olduğunu varsay ve bu şekilde düşün. Sorgula. Lütfen bunu yapın emin olun hayatınızda sizinle birlikte çok daha güzel bir hal alacak

    İçimden geldiği gibi dedi yaaaa, duuuur...

    "Güneşin batıya yönelmesinden gece karanlığına kadar namazı kıl. Tanyeri ağarırken de sabah namazını kıl. Zira bu namaz görülmeye değerdir." (İsra Suresi :78)

    Sen hani kuran müslümanısın ya, eee şimdi burada burada kuranda namaz belli bir kalıba sokulmuş. Hani kafama göre kılabiliyordum?

    İster 4 rekat kıl diyorsun, peki bu 4 rekatı kılarken 2sini kılsam sonra kalkıp 2sini başka bir yerde kılsam olur mu?

    Kuranda rüku yok ben nasıl rükuda duracağım? Ellerim cebimde olsa olur mu?

    TABİKİ OLMAZ. namazın belli bir kalıbı vardır.

    Tekrar söylüyorum. Kuran anayasadır, genel geçer kuralları vardır ve islamın özüdür. Sünnetler yönetmeliklerdir. Detaylardır biz ibadetlerimizi bunlara göre yaparız, hayatımızı bunlara göre yaşamaya çalışırız. Anayasanın bazı şeyler içermemesi onu eksik yapmaz, özü yapar. Zira 65 yerde ''Allah ve resulu''der. Resulden korkmayın bu kadar :D




  • Zeusa inanmayanlar cehennemlik ve iftira atanlarda
    Halbuki cok mantikli
    Sana neresi mantiksiz geldiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vTeck


    quote:

    Orijinalden alıntı: barracudaaa

    Evet arkadaşlar ben döndüm vücuduma baktım, gözlerime, elime koluma, iç organlarımın nasıl çalıştığını, bu vücudun harika sistemini işleyişini inceledim. Sonra göklere baktım, yıldızlara, hayvanlara otlara ağaçlara yiyeceklere... Sonra dedim ki bu kadar şey tesadüf olamaz muhakkak ki bu muhteşem evren birinin eseri, ondan sonrada son peygambere baktım ondan da bunları yaradana karşı namaz kılarak şükür edebileceğimi söyledi.

    Hadi şimdi söyleyin bana; yatsı vakti ben yatsı vaktinde Allaha (c.c) şükretmek istiyorum ve namaz kılacağım. Peki nasıl kılacağım bu yatsı namazını? Hadi kaynak gösterin bana?????



    Ulan 50 tane ayet attım demin sana be. İnsaf ya insan birazcık bakar okur insaf. Yazmayacağım artık yeter.

    Cahiller onlara laf attıkları zaman "Selam" der geçerler. (Furkan/63)

    Arkadaşım ben rükuya nasıl eğileceğim bana Kurandan ayet gösterirmisin?

    Gösteremezsin. Verdiğin örneklerde nasıl namaz kılacağımın tarifi yok.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.