< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

|
Evet ölene kadar benimle birlikte yaşayacak ve ben ölene kadar mücadele edeceğim. Zaten mücadele etmezsem kafama atacak noktaya gelmiştim. Hayat bana ölüm ve mücadele dışında üçüncü bir yol şansı tanımadı. Çünkü 15 yıl çok çok uzun bir süre. Bütün mentalim çökmüştü. Duygusal zihinsel her anlamda. |
| _____________________________ |
|
Ben aşağı yukarı her gün sahile veya kafeye çıkmaya başladım daha az tetiklenyiorum daha az aklıma geliyor dürtü. Kitap dergi alıp okuyorum güzel bir kahve çay içiyorum. Sosyalleşmek ve açık alanlara kendimizi atmak kendimize iyi gelecek şeyler yapmak lazım |
|
Bugün 124. gün temizim |
|
Bugün 125. gün. Kumarın hayatıma dair verdiği zararların izleri özellikle mental olarak çok azaldı. Eskisi gibi kötü karamsar ve kontrolsüz hissetmiyorum. Ama dürtü sürekli ve güçlü olarak geliyor. Bazen oranlara bakıyor ama oynamıyorum. Sanırım 120-150 günlük süreçte zihnimde başka değişimler olduğu icin vucudum ve zihnim farklı tepkiler veriyor. 60-90 günlük periyot, 90-120 günlük periyot ve 120-150 günlük periyodun etkileri farklı. Bazen çok mutlu bazen çok mutsuz oluyorum. Bazen çok oynamak istiyorum bazense aklıma bile gelmiyor. Kontrolu sağlayan şeylerden biri bence aylık para hesabı yapmak. Yani maaş yatmadan bütün gelirleri ve giderleri tek tek yazmak ve kaç para kalacağına bu ayı neyle geçireceğine iyi bakmak gerekiyor. Son birkaç gün benim için çok zor geçti. 1000 liralık bile olsa kücük ufak tefek oynama isteği geliyor. Kazansamda kaybeceğimi sürekli kendime hatırlatıyorum. Kötü ve buhran dolu zamanlarımı hatırlatıyorum kendime. |
|
Evet bağımlılıktan kurtuldukça insanın hayatı canlanıyor. İnsan gibi yaşamaya başlıyorsun adeta.. Allah kolaylık versin hocam. Ne güzel fiziksel bir düzelme de yaşıyorsun aslında. İnşallah iyi seyrin devam eder hocam. Evet bazen en dibi görüp kaybedecek bişey kalmayınca insan daha güçle yükseliyor. Eşin ile boşandınız mı hocam? |
|
|
Sen yeni bağımlılık bulmuşsun gibi duruyor sadece.. |