Şimdi Ara

kumar bağımlılığı (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
592
Cevap
12
Favori
29.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
Giriş
    En zor bağımlılık türünün kumar bağımlılığı olduğunu öğrenince senin yıllardır verdiğin mücadeleyi takdir ettim

Ama çok dikkatli ol 20 yıl sonra bile tekrar tetiklebilirmiş bu işin şakası yok parasız olsa bile oynama

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet ölene kadar benimle birlikte yaşayacak ve ben ölene kadar mücadele edeceğim. Zaten mücadele etmezsem kafama atacak noktaya gelmiştim. Hayat bana ölüm ve mücadele dışında üçüncü bir yol şansı tanımadı. Çünkü 15 yıl çok çok uzun bir süre. Bütün mentalim çökmüştü. Duygusal zihinsel her anlamda.

Ben aşağı yukarı her gün sahile veya kafeye çıkmaya başladım daha az tetiklenyiorum daha az aklıma geliyor dürtü. Kitap dergi alıp okuyorum güzel bir kahve çay içiyorum. Sosyalleşmek ve açık alanlara kendimizi atmak kendimize iyi gelecek şeyler yapmak lazım

şuan çok zor bir dönemden geçiyorum ailevi sıkıntılarım var ama eskisi kadar depresif değilim eskisi kadar kalbim sıkışmıyor içim daralmıyor doğru yolda olduğuma eminim sadece keşke daha önce bu illetten kurtulsaydım diyorum

Bazen de diyorum ki şafak gecenin en karanlığında sökermiş

• Bugün 125. gün. Kumarın hayatıma dair verdiği zararların izleri özellikle mental olarak çok azaldı. Eskisi gibi kötü karamsar ve kontrolsüz hissetmiyorum. Ama dürtü sürekli ve güçlü olarak geliyor. Bazen oranlara bakıyor ama oynamıyorum. Sanırım 120-150 günlük süreçte zihnimde başka değişimler olduğu icin vucudum ve zihnim farklı tepkiler veriyor. 60-90 günlük periyot, 90-120 günlük periyot ve 120-150 günlük periyodun etkileri farklı. Bazen çok mutlu bazen çok mutsuz oluyorum. Bazen çok oynamak istiyorum bazense aklıma bile gelmiyor.

Kontrolu sağlayan şeylerden biri bence aylık para hesabı yapmak. Yani maaş yatmadan bütün gelirleri ve giderleri tek tek yazmak ve kaç para kalacağına bu ayı neyle geçireceğine iyi bakmak gerekiyor.

Son birkaç gün benim için çok zor geçti. 1000 liralık bile olsa kücük ufak tefek oynama isteği geliyor. Kazansamda kaybeceğimi sürekli kendime hatırlatıyorum. Kötü ve buhran dolu zamanlarımı hatırlatıyorum kendime.

• alemdar1985 A kullanıcısına yanıt

Evet bağımlılıktan kurtuldukça insanın hayatı canlanıyor. İnsan gibi yaşamaya başlıyorsun adeta..

Allah kolaylık versin hocam.

Ne güzel fiziksel bir düzelme de yaşıyorsun aslında.

İnşallah iyi seyrin devam eder hocam.

Evet bazen en dibi görüp kaybedecek bişey kalmayınca insan daha güçle yükseliyor.

Eşin ile boşandınız mı hocam?

Boşanmadık hocam halen evliyiz 3 çocuğum var eşimi de seviyorum ama şuan evliliğimiz pamuk ipliğinde zaten aile yapısını yitirmiş türk toplumuna birde ben eklenmek istemiyorum birde boşandığım senaryoyu düşündükçe ya evlilik dışı ilişkilere başvuracam yada 2. Bi evlilik olacak bu devirde 2. Evlilikte baya bi sıkıntılı olur diye düşünüyorum maddi ve manevi olarak birazda bu beni frenliyor eldekinin kıymetini bilmek lazım

Aslında kendim için değil evliliğimi düzelmek için bu bağımlılıktan kurtulmak istiyorum kaç kere boşanmanın ucundan döndük ama güzel geçirdiğimiz günler aklıma geldikçe hep düzelirim umudu ile yaşadım

Şuan en dip mi bilemiyorum ama inşallah en diptir

Kendim için piskoloğa gitmeye karar verdim anlık öfke ve acele karar vermeden dolayı sürekli yanlış karar almalar var

Evliliğim için kendim için eşim ve çocuklarım için irade göstereceğim

Bu bağımlılıkla ilgili farkındalık oluştuğu için bu sefer daha emin adımlarla ilerliyorum yaklaşık 2 ay olacak ufakta olsa güzel gelişmeler var zaten bi anda değişmeyi de beklemiyorum yavaş yavaş ama kararlı bi şekilde değişeceğimi düşünüyorum

• ülkücüadam kullanıcısına yanıt
    Hocam bi video da gördüm abdestli gezdiğiniz sürece kötü alışkanlıktan abdest sizi koruyor bende elimden geldiğince uygulamaya çalışacağım

Beyin Takımıyoutube
    Prof.Dr. Esad Çoşan- Alışkanlıkları Terk Etmedeki Tavsiyeleri
    https://youtu.be/0QGu-t52nFo?si=6eFXY9-jfS1Z-pcP

• alemdar1985 A kullanıcısına yanıt

Rahmetli esad hoca güzel adamdı mekanı cennet olsun. Evet tabi abdestli gezin faydasını mutlaka görürsünüz.

Sen yeni bağımlılık bulmuşsun gibi duruyor sadece..

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.