|
Hocam ney gayet normal olan? |
| _____________________________ |

|
Hocam ney gayet normal olan? |
|
Evli değilse diyorum, evde ne yapacak mst dısında? Cinsel dürtülerin engellenmesi cok zararlı bence. Bu yüzden harun abi olanlar bile var. Mesela yabancı cahiller nofap diye bir sey cıkartmıslar, ortacağ kilisesinde papazlar mesela buna karşıydı mastı büyük günah olarak görüyorlardı. Kesinlikle hurafe seyler < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Ekim 2025; 16:33:26 > |
|
Evet tabiki o konuda haklısın ama o konuda da dikkatli olmak gerekiyor. Çok fazla yapıldığında aşırı enerji kaybına, asosyallige ve daha bir çok soruna yol açabilir. Beyne haz veren herşey kontrolsuz şekilde yapıldığında beraberinde yeni sorunlar getirir. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Hocam benim seninle konuşma ve tavsiye verme çabamın sebebi sana karşı haklı çıkmak veya haklı olduğumu göstermek falan değil. Benim buradaki amacım bir şekilde herkese dokunup bağımlı olanların kurtuluşuna fayda sağlamak. Sen kurtul da ister kendin ister psikologla kurtul. Yani burada mühim olan kimin haklı olduğu değil hepimizin birlikte hayatımızı heyecanlarımızı en mutlu veya en üzgün günlerimizi bize gönlümüzce yaşatmayan bu illetten kurtulmamız. |
|
|
Yaz yaz tabi ne hissettiğini ne yaptığını nasıl ilerlediğini yaz. Ben zaten böyle bir şey olması için açtım bu konuyu. Az önceki açıklamanın sebebi de yanlış anlaşılmaları önlemek içindi. Amin hocam cümlemize. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Teşekkürler hocam 2014 te alışmıştım ama çok Ufak oynuyordum yani bağımlılık değildi istediğim zaman oynar istediğim zaman oynamazdım.. özelikle 2023 te fena alıştım ve bütün birikmiş elimde ki parayı kaybettim aslında 465 değil yeniden hesapladım kaybim 505 bin TL. Yani 5 kuruş kalmadı. Ama asla oynamam artık hocam perişan oldum çünkü bu kumar bağımlılığı berbat birşey insanı mahvediyor elime para geçince de oynamam çünkü artık anca kendimi idare ediyorum yaş 45 ekmeği zor buluyorum artık.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ne diyorum -- 15 Ekim 2025; 14:34:18 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam çok cok geçmiş olsun. Yaş itibari ile ben senden küçüğüm. Ben bu illeti 15 sene oynadım. Her ay maaşımı ve daha fazlasını buna verdim. Kurtulmak için çok çırpındım ama kurtulamadım. Şükür destek alınca dizginleri elime almayı başardım yaklaşık 4 aydır temizim. İlk zamanlar zaten kücük rakamlar ile keyfi oynuyorsun sonra rakamlar hızla büyümeye başlıyor. Başta hedef para kazanmak iken daha sonra kayıpları telafi etmek haline geliyor. Eğer yine istek duyarsanız gelip buraya da yazabilirsiniz bu forumu destek dertleşme için açtım. Eğer dilerseniz baş edemez bir dürtü geliyorsa arada yedama da başvurup ücretsiz psikolog desteği alabilirsiniz. Ben çok fayadasını gördüm. |
|
|
Teşekkürler hocam çok şükür neyse ki istek felan gelmiyor beş kuruş bırakmadı bende bu hastalık. Şimdi elime geçen para 3 kuruş zaten oda anca karnım doyuyor asla oynamıyorum çok canım yandı çünkü. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam öncelikle bir anda çok fazla şey izlemek değilde mesela yarım saat bişeyler izleyip sonra üzerine düşünmeyi tavsiye ederim. Zamana yaymak ve üstüne düşünmek size iyi gelecek. Bağımlılıklar bir günde olmaz. Haliyle bir günde kurtulmakta mümkün olmayacaktır. Kanal konusunda kontrol edeyim size dönüş yapacağım. |
|
Çok geçmiş olsun rica ederim. Bundan sonraki hayatınızda inşallah her şey gönlünüzce olur. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemdar1985 -- 15 Ekim 2025; 16:47:3 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |