Şimdi Ara

kuma batan araba nasıl çıkartılır... (şimdi resimli - videolu)yenilendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
10.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün balığa gitmiştik arkadaşlara meriç boyuna.. arabayı ağaçların altına sokalım derken kuma batırdık(diat doblo) ne yaptıysak çıkaramadık altını kazdık ön takımları kumları çektikçe ön hawada kalmaya başladı , tekerlektere taş koyduk agaç soktuk üstünde zıpladık hareket ible etmedi araba...

son çare olarak arkadaşı çağırdık traktörle geldi ilk birkaç denemede halat koptu tıraktörün önünde çelik bir kablo gibi birşey wardı son çare onu taktık zoru zoruna cıkardık arabayı..
    bu arada traktörle gelen arkadaşı hiç sormayın.. traktörde tesisat war adam son ses müzikle geliyor yanımıza
    şimdi niye yazdın diyeceksiniz sorum bu

kuma batan bir araba nasıl çıkartılır? (haftaya aynı yere yine gidicezde)

resimler eklendi

http://www.youtube.com/watch?v=lFx41v8grqE

fb li olan benim kollarım sıcaktan yandıgı için öyle bir acayip çıkmışım ama çok sıcaktı

bu arada yarın yine hortlataca konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miller!!! -- 4 Haziran 2007; 23:53:14 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuma Batan Arabayı Çıkarma: Resimli ve Videolu Kılavuz

Kuma batan bir araba, özellikle arazi sürüşü yapıyorsanız can sıkıcı bir durum olabilir. Neyse ki, aracınızı kumdan güvenli bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olacak birkaç basit adım vardır:

Adım 1: Durumu Değerlendir

• Arabayı güvenli bir yere park ettikten sonra kumdan ne kadar battığını kontrol et.
    • Tekerleklerin etrafındaki kum derinliğini ve lastiklerin kumla temas ettiği alanı ölç.

Adım 2: Lastikleri İndir

• Tekerleklerdeki hava basıncını düşürerek lastiklerin daha büyük bir yüzey alanına sahip olmasını sağlayarak kumdaki çekişlerini artır.
    • Basıncı 15-20 psi'ye indirin.

Adım 3: Kumdan Kaz

• Arabayı çevreleyen kumdan olabildiğince kaz.
    • Lastiklerin etrafındaki kumdan kurtulmaya ve tekerleklerin daha serbestçe hareket etmesini sağlamaya odaklan.

Adım 4: Tahta Veya Kauçuk Kullan

• Lastiklerin altına tahta veya kauçuk bloklar gibi sağlam nesneler yerleştir.
    • Bu malzemeler, tekerleklerin kaymasını önleyerek aracın çamurdan çıkmasına yardımcı olur.

Adım 5: Kaldırma Eylemi Yap

• Dört tekerlekten çekişli bir aracınız varsa, dört tekerlekten çekişi devreye alın.
    • Değilse, aracı yavaşça ileri geri hareket ettirin.
    • Tahta veya kauçuk malzemeler tekerlekler sabitlenmeye başladığında çıkarılabilir.

Adım 6: Lastikleri Yeniden Şişir

• Araç kumdan çıktığında lastikleri orijinal basınçlarına geri şişirin.

İpuçları:

• Çalışırken yardım almak için yanınıza birkaç arkadaşınızı alın.
    • Kumdan kurtarma işlemi için bir vinç veya kurtarma aracı kiralayabilirsiniz.
    • Arabanın kuma batmasını önlemek için, sürüş yaparken kumlu alanlarda düşük vites kullanın.

Not: Aracınızı kumdan çıkarmak için asla vinç veya kurtarma aracı kullanmayın, aksi takdirde aracınıza zarar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bi akıl istedik pehh
  • quote:

Orijinalden alıntı: miller!!!

bi akıl istedik pehh
    dediğin gibi traktör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeSiNaTöR -- 4 Haziran 2007; 18:12:33 >
  • quote:

bi akıl istedik pehh
    bu sefer arkadasınızla gidin
  • quote:

Orijinalden alıntı: genccimbomlu

Alıntıları Göster
    filimlerde gömlegi cıkarıp lastiğinin önüne koyun cıkarıyodu
  • quote:

Orijinalden alıntı: genccimbomlu

Alıntıları Göster

Benim de geçen yaz Ayvalık'ta arabam saplanmıştı kumsala. Çıkmaya çalıştıkça daha da battı, tampona kadar kum oldu.

Sağolsunlar birkaç kişi yardım etti, altına taş koyduk, bir yandan da arkadan ittirdik, hareket ederken biraz da kaldırmaya çalıştık ki taşın üstüne tam otursun. O şekilde kumdan çıkardık.

Bir de sonradan duydum, halı gibi bir şey de koyarsan yine çıkabilirmiş.

Konuyu Otomobil bölümüne taşıttırırsan daha çok yardım gelir eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TripleSix

Benim de geçen yaz Ayvalık'ta arabam saplanmıştı kumsala. Çıkmaya çalıştıkça daha da battı, tampona kadar kum oldu.

Sağolsunlar birkaç kişi yardım etti, altına taş koyduk, bir yandan da arkadan ittirdik, hareket ederken biraz da kaldırmaya çalıştık ki taşın üstüne tam otursun. O şekilde kumdan çıkardık.

Alıntıları Göster
    batan tekerleğin ön tarafına tahta vb bi şey koy büyük olsun sonra bas gaza...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    Öncelikler lastiklerin basabileceği düz bir zemin oluşturulması gerekir. (kalas, taş, denediğiniz diğer cizimler...) Sonra başka bir araçtan veya birkaç insanın gücünden halat yardımıyla faydalanılmalı ve bu sırada aracı 2'inci, gerekirse 3'üncü viteste kaldırarak hareker etmeye çalışılmalı. Bundan sonrası yeteneğe ve tecrübeye kalmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 4 Haziran 2007; 18:35:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Öncelikler lastiklerin basabileceği düz bir zemin oluşturulması gerekir. (kalas, taş, denediğiniz diğer cizimler...) Sonra başka bir araçtan veya birkaç insanın gücünden halat yardımıyla faydalanılmalı ve bu sırada aracı 2'inci, gerekirse 3'üncü viteste kaldırarak hareker etmeye çalışılmalı. Bundan sonrası yeteneğe ve tecrübeye kalmıştır.

Alıntıları Göster
    aynı şey bizimde başımıza gelmişti sert kırılmicak bi kalası lastiğin altına güzelce yerleştirin.bir yandanda kaldırın tabiki arabayı.

bide saplandığınızı anladığınız andan itibaren kesinlikle gaz la alakanız bile olmasın .yoksa yukardaki arkadaş gibi tampona kadar kumun içindesiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: nakata_nakmat

aynı şey bizimde başımıza gelmişti sert kırılmicak bi kalası lastiğin altına güzelce yerleştirin.bir yandanda kaldırın tabiki arabayı.

bide saplandığınızı anladığınız andan itibaren kesinlikle gaz la alakanız bile olmasın .yoksa yukardaki arkadaş gibi tampona kadar kumun içindesiniz

Alıntıları Göster
    Kuma saplanacağınızı hisstiğiniz zaman gz vermeyi hemen kesin daha çok batar araba patinaj çektirmeyin. Sonra uzun tahta gibi bieşy bulun ve önlastiklere koyun sonr hızlı davranmadan çok yavaş yavaş gaz verin patinaj çekmeyin çekerse gazı kesin yavaşcana tekrar gaz verin.

Burda amaç arabayı iyice saplanmadan kurtarmaya çalışmazk gaza basmak çare değildir sizde fark etmişsiz zaten patinaj çektikce kuma iyice batarasınız.

quote:

Orjinalden alıntı: tamkan

ya ne ara mesaj attın ben söliyecektim ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Haziran 2007; 18:45:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Kuma saplanacağınızı hisstiğiniz zaman gz vermeyi hemen kesin daha çok batar araba patinaj çektirmeyin. Sonra uzun tahta gibi bieşy bulun ve önlastiklere koyun sonr hızlı davranmadan çok yavaş yavaş gaz verin patinaj çekmeyin çekerse gazı kesin yavaşcana tekrar gaz verin.

Burda amaç arabayı iyice saplanmadan kurtarmaya çalışmazk gaza basmak çare değildir sizde fark etmişsiz zaten patinaj çektikce kuma iyice batarasınız.

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: nakata_nakmat

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Alıntıları Göster
    Aynen katılıyorum arkadaşlara. Özellikle yüksek viteste kalkmak çok önemli tekerin çok yavaş hareket edebilmesi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: BaD-Ry

Aynen katılıyorum arkadaşlara. Özellikle yüksek viteste kalkmak çok önemli tekerin çok yavaş hareket edebilmesi için.

Alıntıları Göster
    Biz altı çivili kalas kullanıyoruz.. Çivili kısmı kuma getiriyorsun tahtanın kayıp gitmemesi için.. Daha işe yaramadığı olmadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaD-Ry

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BaD-Ry

Bilmeden kaldırmayı denedim, ama bir anda kumun içinde buldum kendimi.

Önceden açılsaymış bu konu, kuma o kadar saplanmayacakmışım demek ki, ayıp ayıp

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BaD-Ry

Bilmeden kaldırmayı denedim, ama bir anda kumun içinde buldum kendimi.

Önceden açılsaymış bu konu, kuma o kadar saplanmayacakmışım demek ki, ayıp ayıp

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar kuma batmış arabanın üstünde zıplayarak daha çok kuma batırırsınız

Fazla batmamış arabayı 2-3 kişi tam gaz iterek çıkarabilir. Ama bastırmayın yere doğru sadece yan itin TOSFED yarış hakemliği seminerinde öğretmişlerdi

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

Arkadaşlar kuma batmış arabanın üstünde zıplayarak daha çok kuma batırırsınız

Fazla batmamış arabayı 2-3 kişi tam gaz iterek çıkarabilir. Ama bastırmayın yere doğru sadece yan itin TOSFED yarış hakemliği seminerinde öğretmişlerdi

Alıntıları Göster
    Meriç Boyunda Nasıl Su Varmı ...Yoksa Gene Su Azalmışmı...Bu Arada Yayın Mı Tutunuz Sazan mı ....Rastgele

• quote:

Orijinalden alıntı: 3310

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    1. viteste kaldırmayı denemeyın lastık ne kadar az donerse o kadar iyi çıkılır tabi ne kadar battığınız bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faivelley

Meriç Boyunda Nasıl Su Varmı ...Yoksa Gene Su Azalmışmı...Bu Arada Yayın Mı Tutunuz Sazan mı ....Rastgele

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Faivelley

baya akıntı wardı.. dorusunu söleyim.. bi b.k tutamadık hafftaya yine gidioz bu sefer traktörlü arkadaşada haber wericem ne olur ne olmaz

en kısa zamanda wideo yu ekliyorum

• quote:

quote:

baya akıntı wardı.. dorusunu söleyim.. bi b.k tutamadık hafftaya yine gidioz bu sefer traktörlü arkadaşada haber wericem ne olur ne olmaz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: miller!!!

quote:

Bekliyoruz....Bu Arada Davul Yapıldığı İçin Balık Falan Olmuyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Faivelley

quote:

Orjinalden alıntı: miller!!!

quote:

Bekliyoruz....Bu Arada Davul Yapıldığı İçin Balık Falan Olmuyo

Alıntıları Göster
    bence direk traktorle gidin super walla hic biyerde batmıo

abi kuma saplandıgını hıssettigin anda asla gaza yuklenme daha cok batırırsın..hemen altına uzunca tahta gibi bişi koy lastıgın yarım debriyaj yawasca zorla tahtaya cıkıp tutununca yuklen gaza ne kadar gidersen kardır muhtemelende cıkmıs olursun zaten

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.