< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miller!!! -- 4 Haziran 2007; 23:53:14 > |
Kuma Batan Arabayı Çıkarma: Resimli ve Videolu Kılavuz
Kuma batan bir araba, özellikle arazi sürüşü yapıyorsanız can sıkıcı bir durum olabilir. Neyse ki, aracınızı kumdan güvenli bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olacak birkaç basit adım vardır:
Adım 1: Durumu Değerlendir
- Arabayı güvenli bir yere park ettikten sonra kumdan ne kadar battığını kontrol et.
- Tekerleklerin etrafındaki kum derinliğini ve lastiklerin kumla temas ettiği alanı ölç.
Adım 2: Lastikleri İndir
- Tekerleklerdeki hava basıncını düşürerek lastiklerin daha büyük bir yüzey alanına sahip olmasını sağlayarak kumdaki çekişlerini artır.
- Basıncı 15-20 psi'ye indirin.
Adım 3: Kumdan Kaz
- Arabayı çevreleyen kumdan olabildiğince kaz.
- Lastiklerin etrafındaki kumdan kurtulmaya ve tekerleklerin daha serbestçe hareket etmesini sağlamaya odaklan.
Adım 4: Tahta Veya Kauçuk Kullan
- Lastiklerin altına tahta veya kauçuk bloklar gibi sağlam nesneler yerleştir.
- Bu malzemeler, tekerleklerin kaymasını önleyerek aracın çamurdan çıkmasına yardımcı olur.
Adım 5: Kaldırma Eylemi Yap
- Dört tekerlekten çekişli bir aracınız varsa, dört tekerlekten çekişi devreye alın.
- Değilse, aracı yavaşça ileri geri hareket ettirin.
- Tahta veya kauçuk malzemeler tekerlekler sabitlenmeye başladığında çıkarılabilir.
Adım 6: Lastikleri Yeniden Şişir
- Araç kumdan çıktığında lastikleri orijinal basınçlarına geri şişirin.
İpuçları:
- Çalışırken yardım almak için yanınıza birkaç arkadaşınızı alın.
- Kumdan kurtarma işlemi için bir vinç veya kurtarma aracı kiralayabilirsiniz.
- Arabanın kuma batmasını önlemek için, sürüş yaparken kumlu alanlarda düşük vites kullanın.
Not: Aracınızı kumdan çıkarmak için asla vinç veya kurtarma aracı kullanmayın, aksi takdirde aracınıza zarar verebilirsiniz.