|
|

|
|
Ben çalıştım gerçekten zor ve aldığın para çok az. Çalıştığın kişiye göre değişir biz mesela sabah 07:00 de kahvede toplanıyorduk birer çay içip 07:30 da iş başı yapıyorduk. Bazen geceye kadar çalışırdık bazen akşam üzeri bırakırdık. Akşam üzeri bıraktığımda 25 TL alırdım günlük. İnşaatta çalışmak gerçekten zor aldığın para da çok az. İnşaatta başkasının yanında çalışmanın artılarını ve eksilerini söyleyeyim. Artıları 1) Hayatın zorluğunu öğrenirsin. 2) Paranın değerini bilirsin yani babanı anlarsın akşama kadar sırf ailesi için çalıştığını ve ben zamanında onun paralarını nasıl saçma sapan yerlere harcamışım diye dert yanarsın. 3) Meslek öğrenirsin. Eksileri 1) Parası az. 2) Aralıksız çalışılıyor saatlerce ve yorucu bir iş. 3) Soğuk hava şartları olsun, güneşin altında amelelik yapmak olsun pey yorar insanı. 4) Ustan en ufak bir hatanda bile küfürleri saydırabilir genelde agresif olurlar. 5) Eve geldiğinde yorgun olursun hiç bir sosyal hayatın kalmaz. Eve atarsın kendini yorgunluktan halin kalmaz genelde böyle yaparlar banyo faslı ardından yemek. Sonra bilgisayar başında 1-2 saat yayılma ve dinlenme faslı ondan sonra ya bilgisayardan kalkamaz yorgunluktan o kişi yada direk kendini yatağa atar. |
İnşaatta Çalışmak: Kapsamlı Bir Kılavuz
İnşaat sektörü, sürekli büyüyen ve gelişen bir alandır. İnşaatta çalışmak, zorlu ancak potansiyel olarak ödüllendirici bir kariyer seçeneği sunabilir. İster deneyimli bir profesyonel ister yeni başlayan biri olun, inşaatta çalışmayı düşünüyorsanız, bu kapsamlı kılavuz size yardımcı olacaktır.
Zorluklar
İnşaat işi zor olabilir. Fiziksel olarak zorlayıcı olabilir ve hava koşullarına, uzun saatlere ve zorlu iş koşullarına dayanıklılık gerektirir. Şantiyede çalışmak, özellikle tehlikeli olabilen ağır ekipmanların ve tehlikeli malzemelerin bulunduğu gürültülü ve tozlu bir ortam olabilir.
Kariyer Yolları
İnşaatta çeşitli kariyer yolları mevcuttur. İnşaat işçilerinden mimarlara ve mühendislere kadar, her beceri seviyesi ve ilgi alanına uygun bir rol vardır. İlerledikçe, gözetmen, proje yöneticisi veya hatta kendi inşaat şirketinizin sahibi olma fırsatları ortaya çıkabilir.
Eğitim ve Sertifikalar
İnşaat sektöründe başarılı olmak için genellikle bir meslek okulu diploması veya çıraklık programı tamamlama veya ilgili bir alanda lisans derecesine sahip olma gerekir. Bazı işler için ek sertifikalar veya lisanslar gerekebilir.
İş Görünümü
İnşaat sektöründeki iş görünümü güçlüdür. Altyapı, konut ve ticari inşaat projelerine olan talep, alanında nitelikli profesyonellere olan ihtiyacı artırıyor.
İpuçları
İnşaatta başarılı olmak için şu ipuçlarını izleyebilirsin:
İnşaatta çalışmak zorlu bir iş olabilir, ancak aynı zamanda ödüllendirici bir kariyer olabilir. Zorlu çalışma, özveri ve doğru eğitimle, inşaat sektöründe başarılı bir gelecek inşa edebilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
![]() Die!..Die!..Die!..
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f.t.h17 -- 2 Mart 2015; 0:27:53 > |
|