Şimdi Ara

Kulaklığın Tek Tarafı Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar eski kulaklığımın mikrofonu bozulmustu ama eski bir şeydi. 1-2 ay önce gittim yine mikrofonlu snopy marka bir kulaklık aldım yanlış hatırlamıyorsam 20-25 liraya. Dün gece sorunsuzdu bu sabah bilgisayarı açtım kulaklığı taktım ancak sadece sol taraftan ses geliyor , sağ taraftan gelmiyor. Gece kendi kendine olduğu yerde bozulabilir mi ? Sağ- sol dengesi dengeli. Bu kablosuyla falan da oynadım biraz yok sağ taraftan ses gelmiyor. Ne yapmam lazım ?

Kulaklığın Tek Tarafı Çalışmıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kulaklığının bir tarafının çalışmadığını fark etmek sinir bozucu olabilir. Bu sorun, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve kendi kendine çözümü mümkün olabilir.

Nedenleri:

• Kablo hasarı: Kulaklık kablosundaki hasar, tek taraflı ses sorunlarına neden olabilir. Kabloyu dikkatlice inceleyerek herhangi bir kırık, kopukluk veya ezilme olup olmadığını kontrol etmelisin.
    • Jack sorunları: Kulaklık jakı hasar görmüş veya gevşek olabilir, bu da tek taraftan ses gelmemesine neden olabilir. Jakı kontrol et ve gevşemişse tekrar yerine tak.
    • Sürücü arızası: Kulaklık sürücülerinden biri arızalanırsa, tek taraflı ses kaybı yaşayabilirsin. Bu genellikle kulaklığın aşırı kullanımı veya yüksek seslerde ses dinleme sonucu oluşur.
    • Yazılım sorunları: Bluetooth kulaklıklarda, yazılım sorunları tek taraflı ses sorunlarına neden olabilir. Kulaklığını sıfırlamayı veya yazılımını güncellemeyi denemelisin.

Çözümleri:

• Kabloyu kontrol et ve onar: Kabloyu hasara karşı incele ve hasarlıysa onar veya değiştir.
    • Jakı kontrol et ve temizle: Jakı gevşekse yerine tak. Kirliymiş gibi görünüyorsa, nazikçe temizle.
    • Sürücüleri test et: Kulaklık sürücülerini test etmek için ses dengesini ayarlayarak tek tarafın çalışıp çalışmadığını kontrol et. Arızalı bir sürücü varsa, kulaklığı onarım için götürmen gerekebilir.
    • Yazılımı güncelle: Bluetooth kulaklıklar için, yazılımı güncellemek tek taraflı ses sorunlarını çözebilir. Üreticinin web sitesinden en son yazılımı indir ve kur.

Bu çözümleri denedikten sonra kulaklığının tek tarafı hala çalışmıyorsa, profesyonel bir tamirciye göstermeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kulaklıgı baska bır cıhazda deneyın.Ornegın tvnın kulaklık cıkısına takın.Calısıyorsa ayarlarda sıkıntı vardır.Ama buyuk ıhtımal kulaklık bozuk.
    INTEL I7 3630QM(2,4-3,4 GHZ) - NVIDIA GTX670M(3GB DDR5-192BIT) - KINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 - CORSAIR NEUTRON GTX 120GB - SEAGATE 750 GB 7200RPM 16MB CACHE - SAMSUNG FULL HD 120HZ - PANASONIC BLU-RAY DISC - HARMAN/KARDON
    (LÜTFEN BANA YORUM YAPARKEN ALINTI YAPMAYI UNUTMAYIN!)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Kulaklıgı baska bır cıhazda deneyın.Ornegın tvnın kulaklık cıkısına takın.Calısıyorsa ayarlarda sıkıntı vardır.Ama buyuk ıhtımal kulaklık bozuk.

Denedim şimdi aynı problem onda da oluyor. Ama 1 gecede ellenmediği halde nasıl bozuldu ?
    INTEL I7 3630QM(2,4-3,4 GHZ) - NVIDIA GTX670M(3GB DDR5-192BIT) - KINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 - CORSAIR NEUTRON GTX 120GB - SEAGATE 750 GB 7200RPM 16MB CACHE - SAMSUNG FULL HD 120HZ - PANASONIC BLU-RAY DISC - HARMAN/KARDON
  • quote:

Orijinalden alıntı: Headbanger_Kerry

Belki farketmeden kabloyu bıryere taktını vs.Yenı alacagınız kulaklıkta snopy almayın.)

Yahu dostum valla öyle bi kulaklığa 100-150 lira verecek durumum yok 20-25 liraya da bunlar var işte. .

http://www.novabazar.com/LOGITEC-H150-KABLOLU-FUCHSIA-PINK-CRANBERRY-PEMBE-HEADSET-981-000369_134585.html?ref=akakce&v=1.60.2#0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 27 Nisan 2014; 20:49:38 >
  • Headbanger_Kerry kullanıcısına yanıt
    Yine fazla dostum.
  • Ne farkedecekkı snopy alıp 3 ayda bır degıstırmektense logıtech alıp 3 sene kullanırsın.25 tl ye snopy alabılıyorsunuz ama 40 tl ye logıtech alamıyorsanız bısey dıyemem.Insallah bır sonrakı snopy nız bozulmaz.Saglıcakla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.