Binbaşı
25 Nisan 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 54 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Merhaba arkadaşlar vodafone kullanıcısıyım ve daha 8 ay taahhütüm var. Bir süredir wifi olmayan bir yerdeyim ve telefon interneti kullanmak mecburiyetindeyim, haliyle paket yeterli olmuyor ve internetim bitmek üzere. Vodafone yanımda uygulamasında tekrar etmeyen internet ek paketi çıkmıyor önüme. Yani az gb çok gb veya az fiyat çok fiyat demeden resmen bana internet satmıyor Vodafone. Geçtiğimiz aylarda 250 tl ye 50 GB sunuyordu aslında satın alıyordum fakat bu ay hiç yok. Sadece 12 ay devam edecek şekilde aşırı pahalı fiyat ve hiç GB ek paketler var. Nasıl internet edinirim fikri olan var mı? Gerçekten ihtiyacım var ve parasıyla internet edinemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar , yolda çeviren arkadaşlarla konuştuktan sonra Greenpeace ve AKUT bağışçısı olmuştum. Bir süredir düzenli bağış yapıyorum hesabımdan otomatik çekiliyor fakat çeşitli sebeplerden iptal etmek istiyorum. Mobil bankacılık uygulamasında bunu iptal edebileceğim bir kısım bulamadım. Bu kurumların internet sitelerinde de iptale dair bir şey bulamadım. En kolay nasıl iptal edebilirim , benzer bir şey yaşayan var mı ?

Merhaba arkadaşlar,

Annemin üzerine 2 yıllık taahhütlü bir superbox var. Sözleşmeyi yaparken yazlık için olduğunu belirtmiştik ve 3 ay kullanıp sonra 3 aylık periyotlarla sadece 14 TL vergisini ödeyerek diledigimiz kadar dondurabileceğimiz söylenmişti. Tabi bu süreçte türlü rezillik oldu. Bölgede satmaları gerekenden çok kişiye satmışlar internet hizmeti alamadığımız zamanlar oldu. O zaman arayıp küstahça dediler ki cayma bedelsiz kapatalım , dedim ki ben nasıl paramı ödemek zorundayım yoksa hacizlik oluyorum sen de sattığın hizmeti vereceksin. Ben nasıl yarı yolda param biterse isterseniz sözleşmeyi iptal edelim diyemiyosam siz de demeyeceksiniz. Her neyse 2 yılın sonuna varıp kapatıp bu illetten kurtulmayı bekliyorduk.

Şimdi gelelim asıl rezalete. Dondurma bedeli 3 e katlamış hadi bunun bi önemi yok. 19 temmuzda 2 yıl doluyor ve sözleşme bitiyor. Son kez dondurmak için aradık dondurma parasını verip temmuz 19 da da sözleşme bitince kapatmak üzere. Diyorlar ki Nisan ayında bir karar almışlar ne kadar süre dondurursak sözleşme o kadar uzayacakmış. Dedim ben kafama göre sözleşme uzatıp kisaltabiliyor muyum diyor ki hayır. Sizin diyorum aldığınız karar beni ilgilendirmiyor siz kafanıza göre sözleşme uzatıp beni dolandirabilir misiniz o zaman diyorum bana diyor ki süreçler değişir. Dalga geçiyor resmen. Bu arada ben bu sözleşmeyi uzatmamaya kararlıyım da meraktan bi sorayım dedim. Bu dedim kafanıza göre uzatacağınız 71 günü ben dediğiniz gibi kullanmaya kalksam sözleşmemdeki fiyattan mı ödeyeceğim , bana diyor ki o zamanın fiyat politikası neyse onun üzerinden ödersiniz. Yani kısacası diyor ki sözleşme önemli değil ben dilediğim gibi senin sözleşmeni uzatır dilediğim fiyattan da ödetirim.

Şimdi arkadaşlar bütün konuşmalar sistemlerinde kayıtlı. Ben firmayı mahkemeye vermek istiyorum. Bunun için nereye başvurmam gerekir ? Tüketici heyetine mi başvurmalıyım ? Daha önce bu süreçlere gireniniz var mı heyetin kararları genelde ne yönde oluyor ? Bir de süreci başlatmak için sözleşmenin bitmesini mi beklemeliyim yoksa şimdiden harekete geçebilir miyim ?

Biraz uzun oldu fakat yardım bekliyorum , şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, 2 ay kadar önce monster abra A7 v.12.5.3 laptop satın aldım. Şu an laptop açıkken şarja taktığım zaman direk kendini kapatıyor. Yepyeni laptop , uzun yıllar götürsün isterken daha baştan problem oldu. Sizce bu problemi nasıl çözerim ? Monster teknik servisi paralı mıdır bilgisi olan var mı ? Benden kaynaklı olmayan bu problemi ücretsiz çözebilir miyim ?

Merhabalar trendyol bana bu 4 gün içinde kullanabileceğim bir kupon verdi. 150 tl üzerine 50 tl indirim. Kuponun üzerindeki tek şart cep telefonu ve altın dışındaki ürünleri seçmek. Ayrıca kupon trendyol cüzdan ile yapılacak alışverişte geçerli. 3 parça ürünle sepeti 152 tl ye tamamladım. 150 ustune 50 indirim olacağı için cüzdana 102 tl attım. Fakat cüzdan o şekilde çalışmıyormuş cüzdanla ödeme ibaresinin gözükmesi için o kadar bakiye lazımmış. Bu ne saçma iş diyerekten cüzdana 50 tl daha attım. 152 tl lik urunu 102 yl ye alırım sonra da bi şekilde kalan 50 tl mi banka hesabıma iade almaya çalışırım diyerekten. Cuzdan 152 tl olunca ödeme kısmında cüzdan ile öde kısmı çıktı fakat kuponumu ekleyemiyorum. Sadece kod girme kısmı geliyor fakat bende kod yok kupon var. Lütfen fikir verin.

Merhabalar trendyol bana bu 4 gün içinde kullanabileceğim bir kupon verdi. 150 tl üzerine 50 tl indirim. Kuponun üzerindeki tek şart cep telefonu ve altın dışındaki ürünleri seçmek. Ayrıca kupon trendyol cüzdan ile yapılacak alışverişte geçerli. 3 parça ürünle sepeti 152 tl ye tamamladım. 150 ustune 50 indirim olacağı için cüzdana 102 tl attım. Fakat cüzdan o şekilde çalışmıyormuş cüzdanla ödeme ibaresinin gözükmesi için o kadar bakiye lazımmış. Bu ne saçma iş diyerekten cüzdana 50 tl daha attım. 152 tl lik urunu 102 yl ye alırım sonra da bi şekilde kalan 50 tl mi banka hesabıma iade almaya çalışırım diyerekten. Cuzdan 152 tl olunca ödeme kısmında cüzdan ile öde kısmı çıktı fakat kuponumu ekleyemiyorum. Sadece kod girme kısmı geliyor fakat bende kod yok kupon var. Lütfen fikir verin.

Merhaba arkadaşlar daha önce de bir konu açmıştım fakat biraz kafam karışmıştı , buradaki arkadaşların yardımları sayesinde son 2 sistem oluşturdum. Dahili gpu olan sistem rx570 li sistemden tam 100 tl daha pahalı. Bunu da göz önünde bulundurarak bu iki sistemden siz olsanız hangisini tercih edeceğinizi söyleyebilir misiniz ?

Merhabalar birkaç gündür forumdan baka baka bir sistem toplamaya çalışıyorum. Normalde monitorsuz 2500 monitorle 3000 tl bir bütçe belirlemiştim fakat bu teknoloji işlerinde her zaman bütçe aşılıyor maalesef. Bu işlerden pek anlamıyorum , ordan burdan baktıklarımla şöyle bir sistem oluşturdum. Bunlar teknobiyotik fiyatlarıdır. Monitörle beraber (630 tl gibi bir fiyatı olması lazım ) kdv + klavye mouse + wifi adaptör + montaj ve test derken 4300 tl yi buldu. Daha yukarılara çıkmam kesinlikle mümkün değil. Birkaç sorum olacak.

1- Normalde vatanda mağazada toplayacaktım fakat istanbulda değilim muhtemelen gittiğimde o parça yok 70 tl farkla bunu takalım falan derken bi 500 tl daha masraf çıkacak. Bu teknobiyotik sitesini burada gördüm. Güvenilir midir ? Test ve montajda zarar vermeyecekleri ve düzgün kargolayacakları konusunda içim rahat hissedebilir miyim ?
2- Ayrıca hdd eklememin sebebi sanırım psikolojik. 7 sene önce bile 1 tb hafızaya sahipken 240gb a düşmek kötü hissettirdiği için ekledim. Eğer ki çok gereksiz kesin çıkar derseniz bi 350 lira masrafta kurtulurum ve 3950 liraya iner. Bu konuda fikriniz nedir ?
3- Şu çok iyi sakın elleme veya şu çok kötü mutlaka değiştir dediğiniz bir şeyler var mı ?

Dediğim gibi pek anlamadığım işler o sebepten biliyormuşum gibi düşünmeyin , rahat ve özgür yorum yapın lütfen

Merhabalar , 2500 lira civarına bir sistem toplamak istiyorum. Çok uzun zamandır uzak kaldım şu an herhangi bir fikir sahibi değilim. Çok çok mühim fark yaratacaksa 3000-3200 civarına çıkabilirim. Ikinci el düşünmüyorum çünkü şu an çok merkezi bir yerde değilim hem de parçaları deneyecek kadar bilgili de değilim. Gamer değilim fakat ara ara oyun oynuyorum o sebepten hafif oyunları sorunsuz , yüksek gereksinimler isteyen oyunları da düşük ayarlarda yine sorunsuz açabilirse çok iyi olur. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?

Soru: 7-7 buçuk sene önce bir bilgisayar toplamışız yine burdaki arkadaşlarla. O zaman monitoruyle birlikte 1500 lira vermişim. Şimdi o parçaları arattığımda toplamda 5 bin lira gibi bi fiyat çıkıyor. Fakat o parçaların hiçbiri stokta yok yani satılmıyor. O zamanın teknolojisinin 5 bin lira ettiğini görünce motivasyonum düştü. Şimdi 2500-3000 tl ye toplayacağım bilgisayar 7 sene önce 1500 tl ye topladığım bilgisayardan daha kötü mü olacak ? Kurdan kaynaklı olduğunun farkındayım fakat bugün 2500-3000 liraya toplanacak bir sistem, parçaları yeni teknoloji olacağı için aradaki farkı kapar mı ? 7 sene öncekinden daha kötü bir bilgisayar almak fikri zoruma gidiyor doğrusu. Kaldı ki 2500-3000 tl beni çok çok zora sokacak bir bütçe.
Bozuk diye 2-3 senedir kullanmadığım bir masaüstü bilgisayarım var. Özellikleri şu an kullandığım laptoptan daha iyi diye dur hele bi bakayım neydi bunun sıkıntısı bi formatliyim belki düzelir dedim. Açtım 1 saat civarı oyalandıktan sonra tam formata kalkışacaktım bi anda kapandı. Hatırladığım kadarıyla problemi de buydu. Mavi ekran vermiyor veya resetlemiyor direk pat diye kapanıyor. Kasaya dokundum tabii sıcak biraz ama öyle kapanacak şekilde cayır cayır da değil.
2-3 yıl önce yakınlardaki bi bilgisayarcıya sormuştum ekran kartı bozulmuş yenisi lazım demişti fakat biraz laylaylom bir beyefendiydi çok işinin ehli durmuyodu ve de tamirden daha çok parça alıp satıyor gibiydi , ekran kartı da pahalı olduğu için güvenememiştim. 1-2 internetten kendim araştırmıştım net cevaplar bulamamakla birlikte sanki güç kutusunda sıkıntı olabilir tarzı bi fikre ulaştığımı hatırlıyorum.
İçindeki parçaları tam hatırlamıyorum ama kasayı yıllar önce yine burdaki arkadaşlarla toplamıştık yani güç kutusunu sisteme yeterli olacak şekilde seçmişizdir ki zaten uzun süre sorunsuz devam etmişti.
Bilgisayarı kullanmak istiyorum fakat hem virus dolayisiyla disari cikmak istemiyorum hem de basit bir şeyse tamirciye bir ton para vermek istemiyorum.
Sizce sıkıntı nedir ?
Olur da atabilirsem formatın faydası olur mu ?
Ayarlamam gereken bir şey var mı ?
Herhangi bir parça gerçekten bozuk olabilir mi ?
Şimdi baktım birkaç yıl önce bir arkadaş benzer bir şey yaşayıp çözümü macunda bulmuş , aynı sorunu yaşıyor olabilir miyiz ?

Biliyorum biraz uzun oldu fakat maksimum bilgi vermeye çalıştım. Lütfen yardımcı olun yeni bilgisayar alacak durumum yok maalesef şu sıralar. Bir de biraz basitçe bahsederseniz sevinirim , teknolojiye çok hakim değilim.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
LOL
Talon
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.553
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.179 (Bu ay: 326)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 416 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.