Şimdi Ara

Küçük sedan tercihi(şirket için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biz şirkette genelde Doblo tarzı araçlar kullanıyoruz fakat 1.köprüden geçmesi sıkıntı olduğu için bir tanede Clio Symbol bulunduruyorduk.Bu Symbol 100.000'deyken enjektör işeme yaptı turbo motora yağ verdi filan derken o km'de komple motor yapıldı.60.000 km kadar daha gitti şimdi 2-3 gün evvel araba yine masmavi duman atmaya başladı.Sanayiye götürdük zaten teşhisi anında koyuyorlar.Bu arabalarda bu klasikmiş.Daha önce yine şirkette kullandığımız 2 Kangoo'ya da yine bu problemden sebep komple yeni sandık motor koydurmuştuk.Bu Renault'un dCi'larından bu kadar çekince artık üçüne beşine bakmadan aracı elden çıkarmaya karar verdik.Bu alım işinden de ben sorumluyum,neye karar verirsem o alınacak.Aklımda 3 seçenek var;

1-Albea Multijet klima-abs olsun yeter 28.000 tl listesi var
    2-Hyundai Era 1.5 CRDİ 30.300 listesi var
    3-Hyundai Era 1.4 Team ABS 25.500 listesi var üstüne 1650tl lpg koysak 27100 yapıyor.

Albea multijeti tanıyorum.Era CRDİ'ların motor ömrü ve yakıt tüketimi benim için çok önemli.Aslında anadoluya çıkma meselesi olmasa direkt lpg'liyi düşünürüm ama bazen feribota filan binmek gerekiyor.O zaman bu problem olabilir.

Saçma sapan fanatiklikler içermeyen akıllı mantıklı yorumlar yapabilirseniz sevinirim.

• Her ne kadar Albea ucuz görünsede artık ömrünü tamamladı diye düşünüyorum. Era 1.5 daha mantıklı olacaktır düşüncesindeyim.
  • Fiat Albea;

*Tamamen konforsuz olmasına rağmen motoru symbol ün size yaşattıklarını normal şartlarda kesinlikle yaşatmayacakdır.
    *Dizel motor ile 5,5-6,0 Lt tüketim görmek mümkün.

Hyundai Era yı göz ucuyla inceleme fırsatı buldum.Arkadaşım kaza yapınca kasko tarafından kullanması için verilmişti.Duramayacakmış gibi geliyor insana,pek güven vermiyor.Başka bilgim olmadığı için bu model hakkında ancak bu kadar yorum yapabilirim.

İki markanın parça fiyatları ve bakımları uygundur.Zaten şirket üzerine alınacağı için bu durum pek sorun teşkil etmiyor.
  • Accent Era yı tavsiye ederim 1.5 Dizel alırsanız hep yakıt hemde performans açısından daha verimli olur.
    Albea da güzel arabadır fakat Era biraz daha ağır basar...
    Saygılar...
  • Accent era daha iyi bir seçim olcaktır kalite dayanıklılık olarak albea ve cliodan üstündür.

Zaten onlardan üstün olduğu için Türkiyenin en çok satan aracı.
  • İkinci el Linea Multijet Emotion'da düşünülebilir. Ama yinede ERA diyorum
  • Ben olsam Albea tercih ederdim büyük bagaj + multijet (yakıt vs...) motor sizin için büyük avantaj.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şirket aracımız yıllarca Albea idi güzel araç parçası ucuz dayanıklıda sayılır. Herşeyden önce ekonomik.
  • albea
  • tüplü era forever.
  • Kia Rio 1.5 öneririm.
  • Bir kere şirket için alınacaksa ekonomik olması daha önemli aracın.Bu yüzden ben Albea Multijet diyorum.Daha da düşebilir onun fiyatı.İyice bastırın..
  • Bence tam tersi şirket aracı olunca suyunu yağını tuzunu her bir haltını vergiden düşüyorsun , herşeyi at gidere , amortismanı var , satarken dönen kdv si var ucuza kaçmak mantıksız şirket için
  • Lpg li chevrolet aveo larada bakabilirsiniz.
  • Hyundai era 1.5
  • quote:

Orijinalden alıntı: ADAC

Bence tam tersi şirket aracı olunca suyunu yağını tuzunu her bir haltını vergiden düşüyorsun , herşeyi at gidere , amortismanı var , satarken dönen kdv si var ucuza kaçmak mantıksız şirket için

Aralıkda yazar, ocak da düşersin tabi gelir matrahın bunu karşılayacak orandaysa. Ama iş her gün düzenli kullanılan bir araç ise problemsiz olanı ve problemini en kısa sürede mümkünse her coğrafyada en ucuza çıkaranı şirketler için tercih sebebidir.
  • Ona buna bakma, taksicilerin en çok kullandığı arabayı al geç
  • taksicilerin aldığı arabalar en tutulan en sorunsuz araba anlamına gelmiyor taksiciler alırken ticari araç olarak kullanmak üzere çok çok indirimli alıyorlar.
  • adamların hayatı arabanın üstünde geçiyor. sürekli arıza çıkaran bi araç takside uzun süre duramaz ki.

ankarada taksi olarak , Focus 1, HYU Era çok fazla var.

araç alırken bunu gözönünde buludurup Focus aldım. ve çok yerinde bi karar verdiğimi düşünüyorum. Almadan önce era ile istanbula gidip gelmiştim. Arabanın çekişi çok iyi, yakıtıda fena değil ama konfor pek yok, yoldaki her tümseği hissediyorsun. Ama aracın parça fiyatları inanılmaz ucuz.

Arkadaşıma da şirketinden Linea dizel verdiler. aracımdan çok memnunum diyordu. Geçen araç arızalanınca servisten idareten kia cerato vermişler. Akşam beni aradı, Linea araba değilmiş dedi kısaca.

bence ticari alacaksanız HYU ERA kesinlikle düşünülebilir.Üstelik 2.eli de güçlü.

quote:

Orijinalden alıntı: bachree

taksicilerin aldığı arabalar en tutulan en sorunsuz araba anlamına gelmiyor taksiciler alırken ticari araç olarak kullanmak üzere çok çok indirimli alıyorlar.

• en mantıklı tercih era crdi bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.