Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.158
Cevap
187
Favori
561.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bendede vardır 150-200 lira kesinti güzel konu değerlendireceğim
  • arkadaşlar bu işin bide bankanın itiraz davası açıp kazanması olayı var kazanırsa pirince giderken bulgurdan da olabiliriz 1000 tl ye yakın bi rakamla ben şahsen vazgeçer gibiyim



    hangimiz sözleşmenin tamamını okudu ve altınıda bi güzel imzaladık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantay -- 15 Nisan 2010; 8:12:54 >
  • Arkadaşlar hiç kullanmadığım cardfinanstan gold kredi kartım var. yıllık kard aidatı gelmiş ve son ödemesi bugün 45 TL ücret artık iyice sıkıcı olmaya başladı kartıda iptal etmek istiyorum kullanmadığım halde bukadar para vermek hiç hoş değil,sizce nasıl bir yol izlemeleyim ? son ödemeside bugün olduğu için bi karar vermem gerekiyor yardımınıza ihtiyacım var
  • Garanti
    Fortis
    Finansbank
    Üçünü de ardım kart iptali için.Fortis ve Finansbank iade etti.Garanti iade etmediği gibi taksitiniz var kartınızı da iptal edemiyorum dedi.


    Hakem heyetini aradım.Görevli daha geçen hafta ben de 45 tl yatırdım alamazsın dedi.Banka karşı dava açıp kazandı.Bununla ilgili bir genelgede yok.Zaten ben İLÇE TARIMDA görevliyim bu işi gönüllü yapıyorum dedi.Ben dilekçe vereceğim sen al cevabını ver dedim.Dilekçeyi de alamayacağını söyledi.O zaman savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı söyledim.Kendim de kamu görevlisi olduğum için duygu sömürüsü yapmaya çalıştı.Evraklar hazır bankalardan cevap bekliyorum.Bakalım n'olacak.


    .................. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
    Tarih:…………………
    MÜŞTEKİ : ......
    ŞİKAYET EDİLENLER : ........ Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı
    SUÇ : Anayasanın 36, 74, 137 maddelerine, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 121. maddesine ve 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanununa muhalefet
    AÇIKLAMALAR : Banka Kredi Kartımdan ve yıllık kart ücreti hesabımdan hesap işletim ücreti adı altında haksız ücret tahsil etmektedir. Bu tahsilat konusunda tarafıma hiçbir bilgi vermemektedir. İznim ve imzam olmadan hesabımdan aktarılan bu ücretin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunmasına Dair Kanunun 6. maddesine ve 5464 Sayılı Banka ve Kredi Kartları Kanunun 24. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle itirazımı 4077 Sayılı Kanunun 2. maddesindeki “Bu Kanun, birinci maddede belirtilen amaçlarla mal ve hizmet piyasalarında tüketicinin taraflardan birini oluşturduğu her türlü tüketici işlemini kapsar” hükmü ve aynı kanunun 22. maddesinin 2. fıkrasındaki “Değeri 500 milyon liranın (yeniden değerleme ile 2007 için 792,12 YTL) altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici sorunları hakem heyetlerine başvuru zorunludur. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği kararlar tarafları bağlar” hükmü gereği bu sorunumu ikamet ettiğim il/ilçedeki Tüketici Sorunları Hakem Heyetine şikayet dilekçesi vermek üzere gittim. Ancak dilekçem keyfi olarak alınmadı.
    Dilekçe Hakkı, temel insan haklarından biridir. Dilekçe hakkı ve bu hakkın kullanılabilmesi uluslararası sözleşmeler ve anayasa ile güvence altına alınmıştır.
    BM Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi 19. Maddesi; “Herkesin düşün ve anlatım özgürlüğüne hakkı vardır; bu özgürlük düşüncelerinden dolayı rahatsız edilmemek, ülke sınırları söz konusu olmaksızın bilgi ve düşünceleri her araçta arama, elde etme ve yayma hakkını içerir”
    T.C. Anayasası’nın 74. Maddesi “Vatandaşlar ve karşılıklılık esası gözetilmek kaydıyla Türkiye’de ikamet eden yabancılar kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir. Kendileriyle ilgili başvurmaların sonucu, gecikmeksizin dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilir”
    Türkiye’de dilekçe hakkı anayasal güvencenin dışında 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanununuyla da (3. maddesi “Türk vatandaşları kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikâyetleri hakkında, Türkiye Büyük Millet Meclisine ve yetkili makamlara yazı ile başvurma hakkına sahiptirler) güvence altına alınırken 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 121. Maddesi “Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur” ile de müeyyideye kavuşturulmuştur.
    Söz konusu eylemin anayasa suçu olmasının yanında 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 121. maddesindeki “(1) Kişinin belli bir hakkı kullanmak için yetkili kamu makamlarına verdiği dilekçenin hukukî bir neden olmaksızın kabul edilmemesi hâlinde, fail hakkında altı aya kadar hapis cezasına hükmolunur” hükmünün açıkça ihlal edilmiştir.
    Anayasamızın 137. maddesi “Kamu hizmetlerinde herhangi bir sıfat ve suretle çalışmakta olan kimse, üstünden aldığı emri, yönetmelik, tüzük, kanun veya Anayasa hükümlerine aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak, üstü emrinde ısrar eder ve bu emrini yazı ile yenilerse, emir yerine getirilir; bu halde, emri yerine getiren sorumlu olmaz. Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz” demesine rağmen kamu görevlileri kendilerine verilen anayasamıza ve kanunlara açıkça aykırı olarak hem anayasa suçu işlemekte, hem de dilekçe hakkımı ve kanun gereği verdiği kararları bağlayıcı olan ve rakam tahdidi gereği Tüketici Sorunları Hakem Heyetine Müracaatı zorunlu olan şikâyetimin engellemektedirler.
    Bu işlem Başta anayasa olmak üzere yukarıda sayılan tüm yasalara açıkça aykırılık teşkil etmektedir.
    BM Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi 11. Maddesi; “Kendisine bir suç yüklenen herkes, savunması için gerekli olan tüm güvencelerin tanındığı açık bir yargılama sonunda, yasaya göre suçlu olduğu saptanmadıkça, suçsuz sayılır. Hiç kimse işlendiği sırada ulusal ya da uluslararası hukuka göre bir suç oluşturmayan herhangi bir eylem veya ihmalden dolayı suçlu sayılamaz. Kimseye suçun işlendiği sırada uygulanabilecek olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez”
    Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 6. Maddesi; “1- Herkes, gerek medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili anlaşmazlıkların çözümlenmesi, gerek kendisine yöneltilen herhangi bir suçlamanın karara bağlanması konusunda, kanunla kurulmuş bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde adil ve açık olarak görülmesini istemek hakkına sahiptir”
    T.C. Anayasası 36. Maddesi “Herkes, meşrû vasıta ve yollardan faydalanmak suretiyle yargı mercileri önünde davacı veya davalı olarak iddia ve savunma ile adil yargılanma hakkına sahiptir. İlgili kişi ve kurum dilekçemi almamakla kanunun “Hiçbir mahkeme, görev ve yetkisi içindeki davaya bakmaktan kaçınamaz” hükmüne aykırı olarak davama bakmaktan da kaçınmıştır.
    Dilekçe hakkımı, adil yargılanma talep hakkımı engelleyen ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmam zorunlu hale gelmiştir.
    HUKUKİ MESNETLER : Anayasanın 36, 74, 137 maddelerine, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 121. maddesine ve 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4077 Sayılı Kanun 2. ve 22. maddeleri.
    NETİCE VE TALEP : Yukarıda arz ve izahına çalışılan sebepler ile resen nazara alınacak olan diğer sebepler muvacehesinde; unsurları oluşmuş bulunan suç sebebiyle ilgililerin kanunen tecziyesini arz ve talep ederim. Saygılarımla.
    Eki:
    Tüketici Sorunları Hakem Heyetine vermek istediğim ancak kabul edilmeyen dilekçem



    Genelge
     Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundere -- 15 Nisan 2010; 13:10:02 >




  • garanti bankasından bugün ben de iade aldım...

    resim ektedir:

     Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]
  • geçen hafta verdiğim dilekçe ile ilgili bugün hakem heyetine telefon ettim.
    dilekçemin görüşüldüğü ve bankaya dilekçe gönderildiğini söylediler.
    biz sizi daha sonra arayacağız dediler.
    iyi dedim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 15 Nisan 2010; 17:29:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kantay

    arkadaşlar bu işin bide bankanın itiraz davası açıp kazanması olayı var kazanırsa pirince giderken bulgurdan da olabiliriz 1000 tl ye yakın bi rakamla ben şahsen vazgeçer gibiyim



    hangimiz sözleşmenin tamamını okudu ve altınıda bi güzel imzaladık



    bu karşı dava açma olayı yine bankaların göz korkutma numarasıdır.

    bankanın karşı dava açmasından korkmayın.
    karşı dava açsa ve o davayı kaybetseniz bile danıştaya gider ve danıştayın aldığı kararların %99'u tüketici lehine, yani bizim lehimize...
    dolayısıyla banka hem sizin aidatı, hem mahkeme masraflarını, hem de danıştay ücretini öder, katmerli olur bankaya...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 15 Nisan 2010; 17:29:52 >




  • herhalde danıştaya gideceğiz.. hem kart ücretleri ödeyeceğiz.. hem avukat- mahkeme 1000 tl ödeyeceğiz.. sonra da sineye çekeceğiz.. olur mu öyle..

    hatta yüksek ücret talep eden avukatlara vereceğim ki davayı.. 30 tl alacağım diye 3000 tl ödesin de banka bir aklına gelsin..

    kaldı ki idarede bile kazanamaz...

    işte bir iki kişiye dava açarsa en az 100 kişi korkup talepten vazgeçse onlara yeter...

    o iki kişi için de en fazla mahkeme masrafına patlar.. zaten avukatları kendi avukatları..

    düşünsenize birilerine hemen ödüyor.. birilerine bonus yüklüyor... birilerinin ücretlerini hemen iptal ediyor.. bir - iki kişiye de dava açıyor.. bunun başka bir izahı var mı...

    sırf burada ücret iadesi yapılan belgeleri bile bu forumdan kopyalayıp mahkemeye sunsanız bile yeterli.. birine mahkeme açsın ama birine açmasın.. başka bir izahı yok dediğim gibi...


    o yüzden diyoruz ki kim ne iade aldıysa buraya fotosunu eklesin.. ismini saklasın önemli değil.. günün birinde kendinize de lazım olabilir...




  • Yapı kredi bankası, kredi kartıma 45 tl üyelik ücreti yansıtmış.
    Müşteri hizmetlerini aradım, kesilen ücretin geri iade edilmesini istedim. Oradaki yetkili "eğer 90 gün içinde 1500 TL harcama sözü verirseniz ücreti geri iade ederiz" dedi.
    Bende tamam dedim, işlem tamamlandı.
  • bende kredi kartımın üyelik ücretini 444 arayarak iptal ettırdım
    ama maaş hesabımdan bu gune kadar kesilen hesap işletım ücretinide alabilirmıyım
    bankam yapı kredi
  • Fatura ödemeleri için kesilen işlem ücretleride geri alınabiliyor mu acaba?

    Birde geçmiş yıllara ait dökümleri istedim ama word dosyası olarak gönderdiler. Referans no falan bilgiler var ama antetli kağıt değil. Bankadan gidip çıkarmak gerekirmi?
  • 1 ay önce denizbanktan GsBonus kart aldım.Maç bileti aldım daha sonra mailime gelen ekstreden 45 liralık kullanım ücreti kesildiğini gördüm.Bankayı aradım dedim ne bu 45 liralık kullanım ücreti daha kartı alalı 1 ay oldu.Görevli bana diğer kredi kartlarında 1 seneyi bekledklerini ama taraftar kartlarında hemen kestiklerini söyledi.Ben bu 45 lirayı ödemek istemiyorum dedim.Adam bilgilerinizi kontrol ediyorum dedi...sonra istersenin bu ücretin yarısını bonus olarak yükleyelim dedi..Ben de ben biraz düşüneyim sizi sonra ararım dedim :D adam neyi düşüneceksiniz dedi,dedim kredi kartını iptal ettirmeyi..adam bir dakika bir daha bakayım hepsini bonus olarak yükleyebiliyor muyuz diye dedi..baktı biraz telefon numaramı sordu sonra 45 lirayı 9-10 gün içinde bonus olarak yükleyeceklerini söyledi.
  • arkadaşlar 6 ay önce kapatılan vadesiz mevduat hesabından bugüne kadar yapılan kesintileri (3-4 yıllık kesintiler) geri alabilir miyiz?
  • babam 13 yıllık world kart üyesi ve 3 yıldır finansbank kullanıyor. inanın her ay 2 milyar işlem hacmi var ve 50 tl yıllık ücret kesmişler. biz de yapı kredi ile bu kadar çalışmamıza, onlara para kazandırmamıza karşın yaptıkları bu söğüşleme yöntemine karşı geçmişe yönelik kart ücretlerini geri almak için ne gerekiyorsa yapmaya kadar verdik. bakalım ne sonuç çıkacak, sonuna kadar gideceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 20 Nisan 2010; 13:33:11 >
  • ….. BANKASI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE,


    Konu : Kredi kartı yıllık üyelik ücreti hk.


    Bankanızın, ../../…. tarihinden beri ….. müşteri numaralı ve ….. nolu kredi kartı hamiliyim. Bankanız tarafından sözü edilen kart için hesabımdan yıllık olmak üzere toplam …,.. TL çekilmiştir.

    Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti, 4822 Sayılı Kanunla Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinde düzenlenen "Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar" hükmüne ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.

    Yukarıda saydığım nedenlerle ….. yıllarına ait kredi kartı yıllık üyelik ücretlerine itiraz ediyorum. Talep edilen ve kesilen …,.. TL kredi kartı yıllık üyelik ücretlerinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu, eğer sözleşme yapılmış ise sözleşmenin bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer yasal haklarımın saklı kalmak üzere en geç 7 gün içerisinde tarafıma iade edilmesini, bundan sonra sözü edilen kart ücretinin alınmamasını, yazılı olarak cevabınızın belirtilmesini aksi halde hakkınızda yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım.

    Saygılarımla…

    Tarih
    Adı SOYADI
    İmza

    ADRES :

    Tel :



    Yapı kredi ve Garantiye gönderdim. Bakalım ne olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecekusu35 -- 21 Nisan 2010; 9:55:49 >




  • tüketici hakem heyetini aradım dün.. gelin alın sonucunu kazanmışsınız diyor..

    hesap işletim ücretine itiraz etmiştim..

    yalnız daha izin alıp gidemedim.. bir sürü pul parası verdim, eve neden göndermiyorlar anlamadım..

    ayrıca banka da hala bir işlem yapmış değil..
  • şubat ayında tüketici hakları heyetine başvurdum. davayı kazandım. şimdi ödemeyi bekliyorum. gelince ekstrenin resmini koyarım.
    çok teşekkürler :D
  • pul parası ne kadar?

    ayrıca bursa tüketici hakem heyeti adresini bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linkin_park20 -- 21 Nisan 2010; 21:17:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

    tüketici hakem heyetini aradım dün.. gelin alın sonucunu kazanmışsınız diyor..

    hesap işletim ücretine itiraz etmiştim..

    yalnız daha izin alıp gidemedim.. bir sürü pul parası verdim, eve neden göndermiyorlar anlamadım..

    ayrıca banka da hala bir işlem yapmış değil..


    arkadaşım hangi kaymakamlıktan yaptın başvurunu? ben zeytinburnu kaymaklığına başvurdum kredi kartı için olanları kabul ettiler ama hesap işletim ücretini kabul etmediler.. nereye başvurduğunu bizimle paylaşırsan büyük sevaba girersin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gecekusu35
    ….. BANKASI A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE,


    Konu : Kredi kartı yıllık üyelik ücreti hk.


    Bankanızın, ../../…. tarihinden beri ….. müşteri numaralı ve ….. nolu kredi kartı hamiliyim. Bankanız tarafından sözü edilen kart için hesabımdan yıllık olmak üzere toplam …,.. TL çekilmiştir.

    Hesap Bildirim Cetveli ile kesilen yıllık üyelik ücreti, 4822 Sayılı Kanunla Değişik 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesinde düzenlenen "Sözleşmelerdeki Haksız Şartlar" hükmüne ve ilgili yasal düzenlemelere aykırıdır.

    Yukarıda saydığım nedenlerle ….. yıllarına ait kredi kartı yıllık üyelik ücretlerine itiraz ediyorum. Talep edilen ve kesilen …,.. TL kredi kartı yıllık üyelik ücretlerinin bir sonraki hesap bildirim cetvelindeki tutardan mahsubunu, eğer sözleşme yapılmış ise sözleşmenin bir suretinin tarafıma verilmesini, diğer yasal haklarımın saklı kalmak üzere en geç 7 gün içerisinde tarafıma iade edilmesini, bundan sonra sözü edilen kart ücretinin alınmamasını, yazılı olarak cevabınızın belirtilmesini aksi halde hakkınızda yasal yollara başvuracağım hususunu bilgilerinize sunarım.

    Saygılarımla…

    Tarih
    Adı SOYADI
    İmza

    ADRES :

    Tel :



    Yapı kredi ve Garantiye gönderdim. Bakalım ne olacak..

    garanti bankasına yarın bende bu dılekceden verecem bakalım ne olacak




  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.