Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.159
Cevap
187
Favori
561.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar kredı kartlarından kesın kesıntı yapıyorlar mı?

    yapıyorlarsa is bankası ıcın hangı ay ıcın gecerlı bılgısı olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Opinion


    quote:

    Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

    Bugün hakem heyetine dilekçemi verdim.
    Garanti'den benden kestiği kredi kartı aidatlarını almak için başvurdum.
    2007 = 30 TL
    2008 = 35 TL
    2009 = 40 TL
    2010 = 45 TL
    Toplam 150 TL.

    Kaymakamlıktaki hakem heyeti yetkilisi çok isteksizdi yalnız. Gidince tam çıkmak üzereydim falan dedi, sonra işi yokuşa sürmeye falan çalıştı.
    Dilekçe yazmalısınız falan dedi.
    Hemen sabah hazırladığım dilekçeyi önüne koydum, sözleşme dedi, hemen sözleşmeyi ve ekstreleri önüne koydum.
    Banka diyecekti ki Garanti'nin isteğime verdiği olumsuz cevabı önüne koydum.
    Hatta yanımda getirdiğim benzer durumdaki diğer hakem heyeti kararlarını ve yargıtay 13. dairesinin kararını da gösterdim.
    Baktı olacak gibi değil, şu an kaymakamın olmadığını, imza vs. gerektiğini söyledi.
    Sorun değil siz bana takip numarasını verin deyince mecbur kaymakamın imzalayacağı evraklar arasına koydu benimkini de.
    Kaymakam yarın yok dedi.
    Pazartesi öğleden sonra ben sizi arar takip numarasını öğrenirim dedim. Görevlinin ismini, numarasını aldım.

    Benim zaten bunu %100 kazanacağımı söyledim.
    "Neden?" dedi.
    Sözleşmemin eski olduğunu ve sadece son sayfasının imzalı olduğunu gösterdim.
    Sözleşmenin tüm sayfalarının imzalı olması gerektiğini anlattım.
    "İlgili maddelere bakmalıyız" falan gibi bir şeyler söyledi yarısı içinden...

    Ayrıca herhangi bir pul vb. ücret talep edilmedi.
    Belki kaymakamın imzasından sonra isterler, bilemiyorum.

    Bir de diğer hakem heyeti kararlarını, ve yargıtay kararını falan almadı.
    Sadece dilekçe, ekstreler, sözleşme ve bankanın red cevabını aldı.

    Şimdi bekleyip göreceğiz.
    İnşallah sonu hayırlı olur.





    Hocam ne belgeler gerek. Bir söylermisin. Benden basvuracam tüketici heyetine.


    Önce garanti bankasına bu ücrete dair itiraz edin ve geri ödenmediği taktirde tüketici hakem heyetine gideceğinizi söyleyen iadeli taahhütlü bir dilekçeyi postaneden gönderin. Ya da internetten haklı müşteri hattına şikayetinizi bildirip gelen emailin çıktısını alın.
    Büyük bir ihtimal gelecek olan olumsuz cevabın fotokopisi, yıllık aidatın kesildiği aylara ait ekstreler, kredi kartı üyelik sözleşmeniz ve tabiki hakem heyetine durumunuzu ve isteğinizi anlatır bir dilekçe.

    Gerisini onların halletmesi gerekiyor...




  • arkadaslar acil yardim benden 40 ytl almişlar mail attim hsbcye guzelce parami istedim :)

    Bankalar, verdikleri hizmetlerin karşılığında oluşan masraflar için belirlibir gider karşılığı veya hizmetin parasal boyutuyla orantılı birücret/komisyon tahsil etmektedir. Kredi kartları için verilen hizmetlerinde eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personelkadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı biroperasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bumaliyetler gözönüne alınarak belirlenmektedir. 2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi KartlarıKanunu'nun 24.maddesinin 4.fıkrasında, Kart hamilinin yaptığı işlemlernedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlaraltında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilininhesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmüştür. Benzer şekilde BankaKartları ve kredi Kartları Hakkında Yönetmelik’in 17. maddesinde desözleşmeye bağlı olarak kart hamillerinden alınabilecek ücret, komisyon,masraf ve vergilerin neler olacağına dair açıklamaların ve bunlarıntutarlarının ve sözleşmede yer alan ücret, komisyon, masraf ve vergilerdışında kart hamilinden herhangi bir isim altında ödeme talep edilemeyeceğive hesabından kesinti yapılamayacağı belirtilmiştir. Bankamız ile kart hamillerimiz arasındaki kredi kartı üyeliksözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkcabelirtilmiştir. Ayrıca bu ücretler, hesap ekstrelerinde debelirtilmektedir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul etmiş olduğuüzere itiraz etmiş olduğunuz ücret/masraflar aramızdaki sözleşmeyedayanılarak tarafınızdan talep edilmektedir. İletmiş olduğunuz hususların Bankamız yetkilileri ile paylaşıldığını, kartücretinizin iptal edilmesi talebinize yönelik olumlu yanıt verilemediğinibilgilerinize sunarız. Bununla beraber, kredi kartı işlemleriniz için harcama taahhüdündebulunarak kart ücret istisnasından faydalanmak istemeniz durumunda, 444 0111 Telefon Bankacılığı hizmetimizi arayarak bilgi alabileceğinizipaylaşmak isteriz.




    cevap bu


    arkadaşlar bende msg attim ben sizden kredi kartini 2003 yilinda aldim diye sozleşmeyi 2003 yilinda yaptik madem 2006 da almaya başladiniz oncesinde niye aldiniz diye.. paramin yatmamasi durumunda gecmis aidatlarla beraber tuketice heyetine basvuracagimi belirttim

    şimdi size birşey sorcam bizim 2003 te yaptiğimiz sozleşme onlarin elindemi.. birde benim kredi kartim yenilendi...Kredi karti yenilendiğinde sozleşme yenilenmiş oluyormu.Sonuçta eve hsbcden biri geldi kapali bi zarfta bi imza atiosun orda sozleşme yapmiyosun sadece aliosun.İçinde 100 milyon yatircan desen bile o an sozleşmeye imza atmişmi oluosun...

    KAFAMA YATMADI sanirim 2003 teki sozleşmem gecerlidir...


    Arkadaşlar bana yol gosterecek varmi




  • Bunun için herhangi 1 son başvuru tarihi warmı saygılar
  • arkadaşlar az once bir kart geldi garantiden,yıllık ücret sanırım 25 TL anladığım kadarıyla,hesap işletim ücreti olarak da (tl hesabım da mevcut bankada)35 TL diyor,şimdi ben hesap işletim ücreti+kart ücretini de alabiliyor muyum garanti bankasındanyoksa sadece kredi kartına kesilen ücret mi?sözleşme tarzı bir kağıt da var onda yazıyor ama siz buna imza atmışssınız gibi bir durumla karşı karşıya kalmayalım?

    ben önceden teknosayla uğraşmıştım hakem heyetinin yerini biliyorum,giderim başvurumu yaparım yine,birde bütün bankalar için ayrı ayrı mı yapmamız gerekiyor acaba?alayını bir aradan çıkarsam diyorum
  • @gunesindostu
    ben hakem heyetine başvuru yaparken sözleşme istemediler.. sadece dilekçe ve hesap extresi istediler ve paramı geri aldım...33 lira kesmişlerdi..

    @pudinkk
    hesap işletim ücreti+kart ücretini de alabilirsin... bankadan extreleri istemen yeterli
  • bankanın biri karşı dava açmıştı.. acaba bir gelişme oldu mu??



    bu lafım hiç kimseye değil.. aklıma geldi de söylemek istedim bir anda..

    bir adam hırsızsa yine iyi de.. eğer arsızsa vah ki vah... ne açgözlü, utanmaz, arsız adamlar var yahu....


    şimdi diyelim ki birisi sana 100 lira para yatıracak.. acil alman gereken bir ilaç var ve bir yerlerden borç buldun..


    adam 100 lira yatırırken banka 5'ini havale parası kesti... kaldı bankomatta 95 lira... o arada hesapta para bulmuşken hazır şu işletim ücretini de fırsattan istifade alayım dedi banka.. kaldı 62,5 lira..

    2,5 zaten bankomat vermez.. çeke çeke ancak 60 lira çektin bankomattan... bankomatın başında düştüğün duruma bak...


    dönüp mahalleden tekrar borç para arıyorsun...



    şimdi bu utanmaz-arsız banka da bir de utanmadan karşı dava açıyor... 32,5 lirayı vermemek için...


    100 liradan eline geçen para 60 lira... o gün o parayı kesmesin.. bir mesaj atsın hesaba işletim ücreti yatırın diye...

    olmazsa artı para bakiyesi açsın oraya tahakkuk ettirsin.. ama bu şekilde senin birinden borç bulduğun paradan %40 kesiyorsa... haram olsun... bu işi bir namus borcuymuş gibi üstlenip savunanlara da haram olsun...


    mahkemede kazanmak bir yana.. bir de manevi tazzminat davası açayım bir pazar günü bankomat başında verdikleri mağduriyet ve o gün o paraya sağlık nedeniyle ihtiyaç varken içine düşürdükleri durumdan dolayı....

    inşallah herkese de emsal olur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rui

    arkadaslar kredı kartlarından kesın kesıntı yapıyorlar mı?

    yapıyorlarsa is bankası ıcın hangı ay ıcın gecerlı bılgısı olan var mı?



    12. ayın extresinde görünüyor kesinti.

    şubeye dilekçe ile başvurdum, ancak bir gelişme olmadı 20 gün geçmesine rağmen. bunun üzerine müşteri hizmetlerini aradım (444 02 02), paramın geri iadesini istedim, yapılmadığı takdirde tüketici hakem heyetine başvuracağımı belirttim ve 3-4 gün içinde hesabıma parayı iade ettiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzo86

    Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığından
    gelen
    cevap




    HÜKÜM:
    Tüketici A.....S.... 'ait **** **** **** **** nolu kredi kartı hesabından 2005-2006-2007-2008-2009 yılında 145 TL kart aidat bedeli kesildiğini müteşebbisin tüketiciye müzakere etmeden sözleşmeye dahil ettiği, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine bir dengesizliğe neden olan sözleşme şartları haksız şart olarak nitelendirildiğinden, müteşebbis ile tüketici arasında akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartlar batıl sayıldığında, 4822 sayılı kanunla değişik 4077 sayılı kanunun 6. maddesi gereği şikayetin kabulüne, kredi kartı yıllık aidatı olarak kesilen 145 TL. nin tüketiciye geriş iadesine, karara tarafların 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere Tüketici sorunları hakem heyetince oy birliği ile karar verilmiştir.

     Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]


    şimdi ben bankanın parayı ödemesinimi bekleyeceğim yoksa elimdeki yazının bir kopyasını bankayamı fakslayacağım. (acaba bankayada aynı karar gönderilmişmidir.)



    bana gelen yazının postaya veriliş tarihi 29,03,2010 sanırım aynı tarihte bankayada gönderilmiştir.
    bankanın bunu teslim almaıda ortalama 1 hafta sürse benim hesap kesim tarihine yetişmez (her ayın 10) ve bugün baktım bonus.com.tr den maalesef iade etmemişler.
    iade etselerde öbür ayda ederler diye düşünüyorum.

    iade alan arkadaşlar size ne zaman iade etmişlerdi acaba




  • hesap işletim ücreti ilede başım dertte arkadaşlar.


    yeni bir işe girdim iş yeri git HSBC ye hesap açtır dedi ve açtırdım
    bana 2 adt hesap açmışlar birisi KMH ve 250 TL. yüklemişler birde normal maaş hesabı açmışlar ve iş yerim geçen aydan iki günlük maaşımı yatırmış 86 TL. internet bankacılığından baktım 5,5 TL hesap işletim ücreti kesilmiş 2-3 gün sonra yine baktım bu kezde hesap extresi ücreti diye 3,5 TL kesilmiş ve nisanın 2 sinde yine 5,5 TL hesap işletim ücreti kesmişler ve kala kala 71 TL para kalmış. ben çalışıyordum babam şubeye gitmiş bağırmış çağırmış onlarda maaş hesabı olduğunu iş yeriniz bildirmemiş demişler babamda hemen iş yerimden faxla belge istemiş göndermişler bankaya vermiş birde Kredili Mevuat hesabını kapattırmış 250 TL kafa karıştırmasın diye.
    ama kesilen paraları iade etmediler. bundan sonra kesilmez demişler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    @gunesindostu
    ben hakem heyetine başvuru yaparken sözleşme istemediler.. sadece dilekçe ve hesap extresi istediler ve paramı geri aldım...33 lira kesmişlerdi..

    @pudinkk
    hesap işletim ücreti+kart ücretini de alabilirsin... bankadan extreleri istemen yeterli

    cevap için teşekkürler


    bankaların sizinle yaptığı bu sözleşme tarzı kağıtlar hakem heyetinin bu kararı vermesinde bir etken midir?

    bilindiği üzere her banka farklı maddeler koyuyor anlaşma şartlarına ve biz altına imzayı atıyoruz

    garanti bankasının son gonderdıgı kartta banka kredı kartı ve hesap ısletım ucretlerı talep etme hakkına sahıptır gıbı bır madde var,eger onceden yapılan sozlesmelerde boyle bır madde yok ıse hakem heyetı sızı haklı goruyor ve para ıadesıne karar verıyor olabılır ve yenı sozlesmelerde boyle bır madde ekledılerse parayı alamama şansımız olabılır mi?yoksa Türkiye yasalarına gore alınan butun paralar sozlesmeler kayda alınmaksınız ıade edılmesını mı gerektırıyor?ASIL SORU BUDUR?bugune kadar hakem heyetine başvurup da garantı bankasından ucret alamamıs olan var mı ?
    asagıda hesap ısletım ıle ılgılı olanı yazdım,başka bir sayfada da kart ucretı bır tablo ıle hangı kartların ne kadar ucretı oldugunu yazıyor

    Madde 9.4
    müşteri 1 ocak 2008 tarıhı ıtıbarıylehesap işletim ücreti olarak Tl cınsınden acılmıs hesaplar ıcın 25 tl,dovız cınsınden acılan hesaplar ıcın 4 euro karsılıgını hesabın acıldıgı dovız cınsınden tutarı ve buna baglı BSMV,KKDF kesıntılerını Banka'nın re'sen hesabından mahsuben tahsıse yetkılı oldugunu,hesabından bu tutara yetecek bakıye bulunmadıgı taktırde bu tutarları bankanın talebınde derhal,nakden ve tamamen ödeyeceğini ve bankanın anılan tutarların her takvim yılında altı ayda bir %20şer oranında arttırma yetkisi bulunduğunu kabul ve taahhüt eder.

    ben onceden garantı bankasına basvurdugumda kart ucretının ıadesı ıcın bana ımzaladıgım sozleşmede boyle bır maddenın oldugunu ve benım altına ımza atmıs oldugumu soyledıler.ancak hakem heyetıne basvurmamıstım,hazıran ayında butun kartlarım ıcın bu ıslemı gerceklestırecegım




  •  Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]


    nihayet bugün baktığımda iade edilmiş olarak gördüm.

    hatta bu yılki 40 tl içinde sözüne bonus verdiler 3 ay 400 tl harcama sözü verdim. çünkü benim aylık harcamalarım 400 tl üzerine çıkıyor zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzo86 -- 13 Nisan 2010; 20:53:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzo86

     Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]


    nihayet bugün baktığımda iade edilmiş olarak gördüm.


    tam da bu mesaj üzerine daha önce sorup cevap alamadığım bi soruyu tekrarlamak istiyorum.

    Burada karta iade edilmiş.

    Kapatılmış olan kredi kartı veya banka kartı ücretini de geri alabilirmiyiz?

    Alırsak başvururken belirteceğimiz başka bir hesaba yatırabilirler mi?



    Benim 2 sene önce kapattığım Axess kartımın extrelerine baktım; 20+25+30 TL kesilmiş.

    Bonusu bugün yarın kapatıcam. 20+25+30+35 TL ücret kesintisi var.

    Garanti Banka kartımı kapattım ama 35TL de onda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedkorn -- 13 Nisan 2010; 20:45:09 >




  • arkadaşlar bende verdim bakalım bankayı mahkemeye artık hayırlısı eğer iade ederde bu konuyu açan arkadaşımız gunesser tşkler...
  • aynı bahsettiğiniz durum benim vakıfbank kartımda da var.
    2 yıl önce kartı kapattırıryorum demiştim ve bankaya maaş kartımla birlikte iade etmiştim ancak 2 yıl sonra bana 40 tl aidat ücretini gösteren bir extre göndermişler banka şubesi ile görüştüm parayı yatırın dediler bende yatırmadım kartı kapattırıryorum demişim iptal ettiriyorum dememişim fark burdaymış
    şimdi aynı yolla itiraz ettim bakalım cevap bekliyorum sonuç ne olacak
  • arkadaslar hsbc ye 2 kere mail atmama ragmen parami geri yatirmadi tinlamadi... Sizce ne yapayim... Bankaya ilk olarak dilekcemi veriyoruz.HSBc den parasini alabilen oldumu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    @gunesindostu
    ben hakem heyetine başvuru yaparken sözleşme istemediler.. sadece dilekçe ve hesap extresi istediler ve paramı geri aldım...33 lira kesmişlerdi..

    @pudinkk
    hesap işletim ücreti+kart ücretini de alabilirsin... bankadan extreleri istemen yeterli



    bende kredi karti üyelik aidati iptali için şanlıurfa valiliği hakem heyetine başvuru yaparken sözleşme istediler.
  • Akbankı biraz önce aradım, 50 Tl üyelik ücreti var dedim eksterede, ilk sene böyle birşey yoktu dedim. İşte kart ücreti şu nedenlerden dolayı alınıyor dedi. Anlattı baya bi sonra ben kartımı lütfen kullanıma kapatın dedim. Kız ondan sonra 50 tl yükleyelim filan dedim, bonus olarak. Bende yüksettim hayırlısı bakalım. Benzin parasını nakit ödemiş olacaz.
    Onlarda 1 kereye mahsus olmak üzere kredi kartıma 50 TL yükledi, 3 ayda kullanmam gerekiyormuş kartı.

    1 sene boyunca üyelik aydatı istemeyeceklermiş.

    Daha garanti ile mücadeleye girmedim. Ne olacaksa bu böyle, daha hesap işletim ücreti alınacak garanti bankasından, kredi kartı ücreti alınacak garanti bankasından o olaya giremedim.
    Bizim burdaki hakem heyetinden matbu evrak yokmuş, kendi dilekçeni kendin yazıp veriyormuşsun birde onları hesaplıcaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    arkadaslar hsbc ye 2 kere mail atmama ragmen parami geri yatirmadi tinlamadi... Sizce ne yapayim... Bankaya ilk olarak dilekcemi veriyoruz.HSBc den parasini alabilen oldumu


    Tük.Hak.Hey. Gidip Başvuruda bulunuyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesser -- 14 Nisan 2010; 16:11:08 >
  • Extreye yansıyan 40 tl kart borcu için hsbc aradım

    direk kartımı iptal ettirmek istiyorum die girdim konuya nedenini sordu dedim kart ücreti eğer iptal ederseniz kullanmaya devam edebilirm dedim kart iptalini yapamıyoruz istersenız memnuniyetiniz için 10 tl puan yukleyelim dedi ben istemedim ozaman 3 ay 150 tl harcarsanız iptal ederiz dediler ben gene kabul etmedim aslında rahat 150 tl harcardım ama söz vermek istemedim kendimi gereksiz harcama yapmak için zorlamak istemedim

    sonuçta başka teklif sunmadılar ve karti iptal ettiler kart ücreti peşin alındığı için son yansıyan ücretde iptal oldu kart ile birlikte..
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.