Şimdi Ara

kredi kartı aidatı için hakem heyeti kararına karşın bankanın tarafıma açtığı dava (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
13
Favori
46.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://eksisozluk.com/garantinin-hesap-isletim-ucreti-icin-dava-acmasi--4064961

    arkadaşlar ekşi sözlük yazarlarından biri davayı kaybetmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nicotinell

    https://eksisozluk.com/garantinin-hesap-isletim-ucreti-icin-dava-acmasi--4064961

    arkadaşlar ekşi sözlük yazarlarından biri davayı kaybetmiş.

    215 lira dava masrafı çıkarmışlar.aynı davayı ben de kaybettim ama bana giren çıkan bişey olmadı hakimin takdir yetkisine bağlı demek ki istese borç çıkarmayabilirdi.




  • MC_CooL kullanıcısına yanıt
    Hakimin takdir yetkisiyle bir alakası yok karsi tarafin davasi kabul edilirse kaybeden taraf aleyhine tüm mahkeme masraflariyla birlikte vekalet ücreti ödemeye hükmedilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ben Bilmem Beyin Bilir

    Hakimin takdir yetkisiyle bir alakası yok karsi tarafin davasi kabul edilirse kaybeden taraf aleyhine tüm mahkeme masraflariyla birlikte vekalet ücreti ödemeye hükmedilir.

    üstte ekledim karar nüshasını okuyabilirsin.davayı kaybettim fakat masrafları yine de davacı üzerinde bırakmış.
  • MC_CooL kullanıcısına yanıt
    Simdi gördüm eklediğiniz kararı ama dediğim gibi. Olması gereken aslında söylediğim. Hakimin takdir yetkisi denilen şey birbirlerinden bağımsız kafalarına göre karar vermeleri degil. Her ne kadar sizin kararda öyle gibi gözükse de Ama şanslıymışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti bankası kredi kartımın yıllık aidatını 2011 de hakem heyeti kararı ile iptal ve iade ettirmiştim. kararı banka uyguladı ve 3 sene boyunca yıllık aidat yansıtılmadı fakat
    temmuz ayı itibari ile 69 tl kart ücreti yansıtılmış. müşteri hizmetlerini aradığımda yeni kanunlar çerçevesinde bu ücretin alındığını iptalinin mümkün olmadığını vs. söyledi
    bende heyet kararına rağmen bu ücretin alındığını ve bankanın hukuk tanımayarak suç işlediğini,mahkeme kararının ancak karşı mahkeme kararı ile bozulabileceğini vs.
    söyledim. Onlarda yapabilecekleri bişey olmadığını haklı müşteri hattını aramamı söylediler.
    Haklı müşteri hattı ve şikayetvar a yazmadan önce izlemem gereken yolla ilgili bilgi,görüş ve önerilerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devereci08 -- 31 Ağustos 2014; 12:16:35 >
  • arkadaşlar şuan tüketici mahkemelerinde kart aidatı ve işlem ücreti için açılan davalarda tüketici mahkemesi haklı buluyor kazandınız dilekçesi geliyor ama sonradan bir dilekçe daha geliyor banka dava açıyoz size ve davayı kaybediyormuşsunuz bu defa kart aidatlarını geçtik mahkeme ve avukat masraflarını davayı açan kişiden tahsil ediyorlarmış. abim dava açtı garanti bankası için kazandı yazısı geldi gitti bankaya verdi o yazıyı. bankada karşı savunma davası açmış şimdi kaymakamlıkla görüştü şuan bankalar yeni bir yasa ile bu aidatları alacakmış. işte bankalar artık kart aidatı olmayan kartlar çıkarıyormuş isteyen aidatlı isteyen aidatsız kart alabiliyormuş vs vs. yani devlet insanları yine kumpasa getirdi. bunu bilen hakem heyetide bankaların karşı dava açıp insanlardan mahkeme masrafı alacağını bildiği halde söylemiyor. varmı son bir aydır iade alabilen?

    (not) abim dilekçesini nisan 2014 de verdi.

    ayrıca bende 11.2014 de dava açtım eylül öncesi için hesap işletim ücretleri. yapı kredi bankası için




  • İnsan sinirinden kudurur yeminle şu yaptığına bak bankaların! Allah sabır versin bu durumdakilere. Bende garanti flexi var aslında en güzeli böyle kartlar eğer her ay 100 tl harcama yaparsan minimum kart aidatı kesmiyor. Ayrıca kartlarınıza otomatik ödeme talimatı verirseniz o parayı yine kesmiyolar diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    arkadaşlar şuan tüketici mahkemelerinde kart aidatı ve işlem ücreti için açılan davalarda tüketici mahkemesi haklı buluyor kazandınız dilekçesi geliyor ama sonradan bir dilekçe daha geliyor banka dava açıyoz size ve davayı kaybediyormuşsunuz bu defa kart aidatlarını geçtik mahkeme ve avukat masraflarını davayı açan kişiden tahsil ediyorlarmış. abim dava açtı garanti bankası için kazandı yazısı geldi gitti bankaya verdi o yazıyı. bankada karşı savunma davası açmış şimdi kaymakamlıkla görüştü şuan bankalar yeni bir yasa ile bu aidatları alacakmış. işte bankalar artık kart aidatı olmayan kartlar çıkarıyormuş isteyen aidatlı isteyen aidatsız kart alabiliyormuş vs vs. yani devlet insanları yine kumpasa getirdi. bunu bilen hakem heyetide bankaların karşı dava açıp insanlardan mahkeme masrafı alacağını bildiği halde söylemiyor. varmı son bir aydır iade alabilen?

    (not) abim dilekçesini nisan 2014 de verdi.

    ayrıca bende 11.2014 de dava açtım eylül öncesi için hesap işletim ücretleri. yapı kredi bankası için

    Internette medya organlarinda yalan yanlis bilgiler var. Ornegin yargitayin emsal karari var falan diye. Millet de kesin parami geri alacam diye tuketici hakem heyetine hucum ediyor. Emsal karar diye bir sey yok. Sozlesmede acik secik ek masraf alinacagi yazmiyorsa tuketicinin kazanma ihtimali yuksek. Ama bazi sozlesmelerde acik acik yaziyor ek masraf alinir diye. Tuketici de imzaliyor iyi okumadan. Yani sozlesme onemli.

    Eger banka mahkemeyi kazanirsa 600 700 tl civarinda bir ucret tuketiciye giriyor. Cogu bunun farkinda degil. Dosya masrafi gibi yuksek meblaglar icin riske girmeye degse de 40 50 tl icin basvurup 700 tl avukat vekalet ucreti ve mahkeme masrafi odemek var isin ucinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nicotinell N kullanıcısına yanıt
    40 50 tl değilde bankamatik kartımdan 2008 den bu yana kesilen para 640 tl . az önce tüketici hakem heyetini aradım net bir cevap vermedi. arada karşı taraf dava açıyor vs şeylerden bahsetti. adliyede tüketici mahkemesini aradım ordaki bayanında konuşması şu bir kanun var evet ama iş hakimde bitiyor hakimin düşüncesi o anki durumuna göre dava sonuçlanır. hakim dosyaya bakar uygun görürse bankadan tahsil ettirir uygun görmezse banka kazanır vs . net bir cevap vermedi bana. işte isterseniz gelin hakimle görüşün vs dedi bana. yahu nasıl bir ülkede yaşıyoruz. kardeşim yasa varmı yokmu? başvurursak kazanırmıyız kazanamazmıyız lotomu oynuyoruz anlamadım
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Selamlar.

    Denizbank'tan taraftar kartım var ve kartın özellikleri gereği aidat ücreti 77 TL. Ben bankayla anlaşma yaptım müşteri hizmetleri aracılığı ile 2 senedir falan aidat alınmıyor. Aldıkları 3 aidatı da geri ödediler.

    Geri ödemelerinin sebebi benim yaptığım sözleşmede "KART AİDATI ALINABİLİR VB" bir hüküm olmaması. Bana yeni sözleşme imzalayalım diye şubemde söylemişlerdi hayır demiştim çünkü yeni sözleşmelerin içinde var bu madde ve herkesten alabiliyorlar haliyle.

    Dediğim gibi kartımın eski olması sebebiyle ben yırttım ama kartın kullanım süresi bitmek üzere, yeni kart geldiğinde galiba ki sözleşmeli gelir diye tahmin ediyorum.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    kredi ödüyorum şuan kartı kapattırmak istediğimde bana kartla bağlantılı kredi çekilmiş yani bir hsap olması lazım yoksa kredi çekilemiyor dediler amma yalan amma doğru. yoksa kapattırıcam . artık kredi bitince kökten kapattırıcam. 6 ayda bir 60 tl alıyorlar yılda 120 tl yapı kredi bankası banka matik kartı için bu. 70 küsür tl de kredikartı için alıyorlar .
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam ancak yeni düzenlemelerle sanıyorum ki bütün bankalar aidatsız kart çıkarmak zorunda, bakalım süreç nasıl işleyecek bilemiyorum.
  • aslında merak ettiğim şu. tüketici mahkemesinde dava sonuçlandı kazandık diyelim. direk bankaya gitmek yerine 1 ay bekleyip öyle iletişim kursak banka ile daha iyi değilmi. bankaya verince kazandığınıza dair evrakı banka hemen karşı atağa geçiyor ama belli bir süre itiraz hakları var. bu süre biz verincemi yoksa tüketici mahkemesin bankaya bildiriyormu işte şu kişi dava açdı hakllı bulduk sonucu onlaradamı yolluyorlar orasını merak ettim . 2012 yılında dava açmışdım 2 ay içinde sonuçlanmışdı yapı krediden parayı alana kadar akla karayı seçmiştim faxlayın dediler. fax gelmedi diyorlar defalarca faxladım ama bize öyle bir evrak gelmedi falan dediler. sonunda şubelerinden faxlattım. 1 hafta ara falan sonra yatırmışları. bankamatik kartı işlem ücreti iadesini
  • Aynisi bana oldu garanti dava acti avukata gittim kazandik 2000 kusur kitleyeceklerdi namussuzlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    Aynisi bana oldu garanti dava acti avukata gittim kazandik 2000 kusur kitleyeceklerdi namussuzlar

    merhaba aynısı derken açıklarmısınız? kredi kartımı bankamatik kartımı. avukatmı tuttunuz siz açılan dava için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    quote:

    Orijinalden alıntı: potur

    Aynisi bana oldu garanti dava acti avukata gittim kazandik 2000 kusur kitleyeceklerdi namussuzlar

    merhaba aynısı derken açıklarmısınız? kredi kartımı bankamatik kartımı. avukatmı tuttunuz siz açılan dava için?

    Dosya masrafim vardi 3 kisi tuketici hakem heyetine basvurduk patronun dosya masrafi 500 kusur arkadasin 660 lira benim 280 liraydi bu ikisi cikan karar ile parasini aldilar bende beklerken eve kagit geldi banka dava acmis avukatlarinin parasi vs. 2200 tl gibi bir para tutuyor. Muhasebe isi yapiyordum bende mukellefimiz avukat vardi gittim ona ben hallederim sikma canini dedi 1.5 sene ugrastik mahkeme vs. Kaynettiler davayi ben kazandim icraya verdik 280 lirayida avukata verdim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potur -- 27 Ocak 2015; 21:04:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • potur kullanıcısına yanıt
    çok uzun sürmüş. abim kredi kartı aidatı için mahkemeye giricek. bende aralıkda başvurdum davayı geri çeksemmi diye düşündüm tüketici hakem heyeti dosyayı alamazsınız ancak 3 ay sonra karara çıkmadan verebiliriz dedi bakalım. gerimi çeksem devammı etsem bilemedim .
  • Bende de aynı sıkıntı var.
    Tüketici hakem heyeti garanti bankasını haksız buldu 357 tl yi geri ödememi istedi. banka hemen itiraz etmiş. Konya 2. tüketici mahkemesinden yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi yazı geldi.
    sizce itiraz dilekçesi vereyim mi. yada avukat tutayım mı. yada nasıl olsa aleyhe çıkacak karar diye kulağımın üzerine yatayım mı.
  • Henüz tüketici hakem heyetine başvurmadı iseniz artık (TBB)Türkiye Bankalar Birliği Hakem Heyetine başvuru yaparak da masrafları iade alabiliyorsunuz.
    Ekteki yazı faydalı olabilir.

    http://www.kucukpara.com/gundem/bankalardan-dosya-masraflarini-ve-diger-tahsilatlari-nasil-iade-alabilirim/
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.