Şimdi Ara

kredi kartı aidatı için hakem heyeti kararına karşın bankanın tarafıma açtığı dava (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
13
Favori
46.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sgt. Roach

    allah allah benim işte üniversiteli kartımada geldi 20 tl kart aidati iş bankasına şikayet öneri dilekçesi kısmından mail attım iade ettiler 1 gün sonra böyle dava mava işlerine girmeden önce bunu deneseydin keşke

    İyide benimki kart aidatı değil. Toplamı yaklaşık 2500 lirayı bulan dosya masrafı. Citibank 280 lira, Akbank 250 lira iade etti. Üstelik Akbankta dosya masrafını kabul ettiğime dair kağıt bile imzalamıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xgizlix

    Arkadaşlar bende tüketici hakem heyetine paracard hesap işletim ücretinin iadesi için başvurdum heyet beni haklı buldu bankaya gitti para iadesi almak için banka bana 15 GÜN İÇİNDE İTİRAZ EDİP karşı dava açabilirmiş ve kazanırsada avukat masraflarınıda tarafımdan tahsil edebilecegini söyledi.

    Bende hakem heyetini arayarak bu kararın iptalini istedim fakat benim alehime karar çıkmadıgı için yani haklı sonuclandıgı için itiraz geri çekme hakkım yokmuş sadece bankaya davayı başlatmaması için ödemeyi kabul edip dava açmaması için dilekçe yazabilrimişim.

    Bende paracardımı çıkarttıgım şubeye dilekçe verdim hakem heyetindeki karardan vazgeçtigim ve iptalini istedigimi belirttim yani hesap işletim ücretini ödemeyi kabul ettim.

    SİZE SORUM: BANKA İLLEDE KARŞI DAVA AÇARMI YOKSA BU ŞUBEYE VERDİGİM DİLEKÇEYİ DİKKATE ALIP BANA KARŞI DAVA AÇMAZMI.

    yukardaki eski mesajımdı

    Arkadaşlar banka bana dava açmış sanırım e devlet ile girdigimde bu ibareler yer almaktadır ama davanın günü yeri yer almamaktadırİ ben girmedenmi bu dava sonuclacak işte bunlar yazılı e devlet ile giriş yaptıgım kısımda.
    Temel Dosya Bilgileri
    MahkemeBakırköy 2. Tüketici MahkemesiDosya Yıl/No2013/1457Dosya TürüHukuk Dava DosyasıAçılış Tarihi08/10/2013Dosya DurumuAçıkDava TürüSatıcının Hakem Kurulu Kararına İtirazı
    Taraflar



    Adı Soyadı / Kurum Adı

    Taraf Rolü

    Vekilleri




    T.GARANTİ BANKASI A.Ş

    Davacı

    ALİCAN BAYAZIT



    XXXX

    Davalı



    BANKANIN DAVAYI GERİ ÇEKMESİNİ SAGLAYABİLİRMİYİM HESAP İŞLETİM ÜCRETİNİ ÖDEMEYİ KABUL EDİP.



    Sözleşmeyi incelerler bir eksiklik varsa dava açamazlar. Tecrübeyle sabit. Ben Antalya'da yaşıyorum. Bir İzmir firması için Antalya'da çalıştım. Maaş yatırabilmek için bana Garanti bankası izmir özkanlar şubesinden hesap açtılar. Yani ben sözleşme falan imzaladım. Bu nedenle benim hesap işletim ücretini paşa paşa ödediler. Ama dosya masrafına itiraz ettiler. Şimdi benim uykularım kaçıyor ya kaybedersem mahkeme masrafları bana yıkılırsa diye.




  • ALLAH RAZI OLSUN YA. ÇATIR ÇATIR YAZIŞIYORDUNUZ BEN SORU SORUNCA HEPİNİZE KAL GELDİ. SAVUNMAMI KOYDURDUM DOSYAYA. SAĞOLUN.
  • davayı kazanıp kazanamayacağınızı kimse bilemez. Avukata falan danışın. Sözleşmeye göre değişir. Sözleşme de muğlak ifadeler varsa, ücret alınacağı açık seçik yazmıyorsa tüketici kazanabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sgt. Roach

    allah allah benim işte üniversiteli kartımada geldi 20 tl kart aidati iş bankasına şikayet öneri dilekçesi kısmından mail attım iade ettiler 1 gün sonra böyle dava mava işlerine girmeden önce bunu deneseydin keşke

    birkaç gün önce benden de 25 tl kesinti oldu e-mail atarak iadesini istedim 3 saat sonra iade edildi, aslında biraz şans diyebilirim daha önce de 45tl hesap işletim ücreti yansımıştı, sonrasında hakem heyetine başvurarak 4 ay sonrasında iade almıştım. tabi bunlar geneli bağlar mı bilmiyorum.
  • Finansbank'tan kestikleri kart aidatları için hakem heyetine başvurdum. Banka hakem heyetine sözleşme örneği göndermemiş. Doğal olarak hakem heyeti sonucunu kazandım. Banka geri ödeme yaptı. Acaba bana da dava açarlar mı? Meblağ 40 TL

    Bu arada tüketici hakem heyeti kararlarının bağlayıcılığı nasıl olmaz ya, banka karara nasıl itiraz edebiliyor? Hakem heyeti kendini aradan sıyırıp bankayla siz uğraşın diyor resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 28 Kasım 2013; 23:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perseepona

    benim anladığım şu siz kararı lehinize çıkarttınız. banka bu kararın iptali için dava açtı. size tebligat gelmiş olmalı ve sizden 15 gün içinde cevap dilekçesi istiyolar yalnız gider avansı da isteniyor. bu dediğim doğru mudur?
    eğer bu anlattığım şekildeyse parayı boşuna yatırmışsınız. bazen memurlar böyle kanunu saçma sapan kafasına göre yorumlarlar ya da olmayan kanun çıkartırlar kafalarına göre. burada da öyle bir şey olmuş hiç bir yasal dayanağı yok yaptıklarının, hata bana kalırsa o memuru şikayet etseniz muhtemelen savunma hakkını kısıtladığı için görevi kötüye kullanmaktan ceza alır. işgüzar bir memurun iş bilmezliğinden ya da işine gelmediğinden kaynaklı bir durum ortaya çıkmış. tabi artık yatırıldığına göre şu aşamada geri alınamaz, o para için ayrıca dava açmak lazım. umarım lehinize sonuçlanır ve dava sonucunda zaten karşı taraftan tahsil edip size verirler parayı.


    Sayın, perseepona

    Konudaki yazılarınız için teşekkür ederim. yukarıda bahsettiğinz durumdayım., konu 330TL lih hesap işletim ücreti. garanti bankası hesabım 1998de açıldı.. ve başka birşey imzalanmadı.

    heyet lehime karar verdi, bankaya bildirdim.. akabinde banka tüketici mahkemesinden TENSİP TUTANAĞI ihtarı ve İHTİYATİ TEDBİR TALEBİ nin 5sayfalı örneği tüketici mahkemesinden geldi.
    Dava tarihi 27/12/2013 de nöbetçi Tük.mah. açılmış 30/12/2013 de gereği düşünülmüş.. bana 03/01/2014 de ulaştı. e-devlette görünüyor

    *Şimdi yarın adliyeye gidiyorum, tük.mah. (özel kalemine sanırım) İTİRAZA CEVABEN cevap veriyorum. (bu arada gider avansı nı memur benden isteyecekmi yada almadan itirazımı kayıt edermi, (gider avansı nın beblağsı bellide değil)?
    nasıl olacak
    *Sonucu beklemek mi gerekiyor icraya vermek için? süreç sıra olarak nasıl işleyecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rraistlinn -- 13 Ocak 2014; 1:43:17 >




  • Merhaba, sayın adizman öncelikle geçmiş olsun, bir gelişme yada sonuç oluştumu? üst mesajıma ilişkin tavsiye edebileceğiz ince bir detay yada öneriniz varmı? teşekkürler
  • imza atmışsın yıllık aidat ödücekmissin,o halde şimdiden geçmiş olsun 2000 tl yi hazırla
  • Arkadaslar konu dısı belki ama acılıp hemen kapatılan yada en fazla 1-2 hesap hareketinden sonra kapatılan hesap için hesap işletim ücreti isteyebilirler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler Garanti'den mesaj geldi işletim ücreti diye, sadece para çekme/ yatırma kartı olan paracarddan hesap işletim ücreti alırmı bunlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illustrious.

    Beyler Garanti'den mesaj geldi işletim ücreti diye, sadece para çekme/ yatırma kartı olan paracarddan hesap işletim ücreti alırmı bunlar?

    benimkide paracart
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Illustrious.

    Beyler Garanti'den mesaj geldi işletim ücreti diye, sadece para çekme/ yatırma kartı olan paracarddan hesap işletim ücreti alırmı bunlar?


    gruplaşan bankaların ne yapacagı belli olmaz. kuveytturk nakit kart var hesap işletim ücreti yok paran olduğu sürece kredi kartı gibi kullanabiliyorsun. birde ing turuncu hesap var eft havale ücretsiz.





    Kuveyt Türk’te Paran “Senin Paran”

    Paran ancak biriktirdiğin zaman senin. Emanet Ettiğin hiçbir kuruşa dokunmadan, onu korumak ve büyütmek göreviyse bizim.

    Senin Paran Hesabı, Kuveyt Türk’te.




  • Bankalardan ekstrelerimi topladım.
    Tek tek hepsine kesintilerin (Hesap işletim ücreti ve kredi dosya masraflarının,erken kapama bedellerinin) iadesi için talepte bulundum.
    Olurda maillerime yanıt alamazsam iadeli taahütlü postayla yollayacağım.
    Sonra iade etmeyenleri tüketici hakem heyetine başvurarak hakkımı arayacağım.

    Sonuçta emsal kararlar var ve bu karar tüketici lehineyse bende faydalanacağım.
    Bu ülkede koyun olursan kırpan çok olur.
  • Konuyu açan arkadaşa geçmiş olsun diyorum. Cidden çok trajikomik bir durum. Mesala Askeri ücretle çalışan birini düşünelim adam 50 lira iade istiyor. Banka dava açıyor ve banka kazanıyor.1500 küsür para masraf çıkıyor. Asıl soru şu bu adam bu parayı nasıl ödeyecek? En iyisi mümkün olduğu kadar uzak durmak.
  • Bankanın açtığı davanın bedeli, vekalet ücreti artı masraflariymis. Vekalet ücreti dava bedelinden fazla olamazmis masraflar da 60tl civari Eğer kaybeden olup banka icraya koymadan oderse.. Ödemeyi geciktirir de banka icraya basvurursa icra da 250-300 arasi ekleniyor.. Bilginiz olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar merhaba;
    Yarin garanti bankasi ile kredi karti aidatina itirazi icin davam var bana ornek bir itiraz dilekcesi ve emsal karar lazim. Lutfen yardimci olabilir isiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rraistlinn

    Bankanın açtığı davanın bedeli, vekalet ücreti artı masraflariymis. Vekalet ücreti dava bedelinden fazla olamazmis masraflar da 60tl civari Eğer kaybeden olup banka icraya koymadan oderse.. Ödemeyi geciktirir de banka icraya basvurursa icra da 250-300 arasi ekleniyor.. Bilginiz olsun..

    Gerekçeli karar bana ulaşmadı bende adliyeden gidip gerekçeli kararı elden aldım. davanın kararı yaklaşık bir sene önce verilmişti. Hüküm kısmında aynen dediğiniz gibi oldu, banka avukat vekalet ücretini de bana yansıtılmasını istemişti ancak hakim sadece tebligat masraflarını bana yansıtmış o da 25 tl. civarında . Tek tesellim bu oldu en azından diğer ücretleri bana yansıtmadı.

    Verdiği kararda ise daha çok sözleşme üzerinde durdu. Sözleşmede kart aidatı alınacağı yazdığı, sözleşmeyi de zorla imzalamadığım, seçim şansımın olduğu başka bankaları da tercih edebileceğim şeklinde açıklamalara yer verildi.




  • Garanti bankasıda hesap işletim ücretini geri ödememek için ve hakem heyetinin kararına itiraz için bana dava açmıştı.Dava sonuçlandı hakim bankayı haklı bulmuş yargıtayın kararı yüzünden ve davayı kabul etmiş.Fakat verilen hükümde hep davanın mahiyeti gereği başlayan cümlelerle hakem heyeti yetkili değil diye heyetin verdiği kararı iptal etmiş.Yine davanın mahiyeti gereği bankanın avukatının istediği dava masrafları vekalet gibi ücretleri benim üstüme yıkmaya çalıştığı istemleri kendi üzerinde bırakmış hatta 20 liralık tebligat bilmem ne masrafları var onuda davacı üzerinde bırakmış.bana giren çıkan olmadı çok şükür ucuz yırttım





  • MC_CooL kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Sonuçları paylaştığın için teşekkürler, bizde bilgilenmiş olduk.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.