Şimdi Ara

Krank mili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknik yardım bölümünde kimse olmadığı için buraya açtım konuyu. Cevap alındıktan sonra taşınabilir.

Krank mili araç vurdurulurken nasıl kırılabilir ?
    Ford Focus 1 'in kırılan krank milinin maliyeti ne kadardır ?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Krank Mili: İşleyişi ve Önemi

Krank mili, içten yanmalı motorların temel bileşenlerinden biridir. Motorun krank karterinin içinde yer alan bu mil, pistonların yukarı ve aşağı hareketini döner harekete dönüştürerek aracın tekerleklerine güç sağlar.

Krank Milinin İşleyişi

Krank mili eksantrik biçimlidir ve her bir piston için bir krank pimi içerir. Pistonlar krank pimlerine bağlanır ve motor çalıştıkça yukarı ve aşağı hareket ederler. Bu hareket, krank milinin eksantrik şekli nedeniyle dönmesine neden olur ve bu da motora güç sağlayan torku üretir.

Krank Mili Masrafı

Krank milinin arızalanması ciddi bir sorundur ve önemli onarım masraflarına yol açabilir. Krank mili masrafı, aracın modeline, motor hacmine ve hasarın derecesine bağlı olarak değişir. Genellikle krank mili değişimi, işçilik dahil olmak üzere binlerce liraya mal olabilir.

Krank Milinin Önemi

Krank mili, bir aracın motorunun düzgün çalışması için hayati önem taşır. Aşağıdaki işlevleri yerine getirir:

• Pistonların hareketini döner harekete dönüştürür.
    • Motorun torkunu üretir.
    • Diğer motor bileşenleri, örneğin eksantrik mili ve yağ pompası gibi, tarafından tahrik edilir.

Bakım ve Onarım

Krank milinin ömrünü uzatmak için düzenli bakım ve yağlama gereklidir. Motor yağını düzenli olarak kontrol etmeli ve gerektiğinde değiştirmelisiniz. Ayrıca, motorun herhangi bir anormal ses veya titreşim için düzenli olarak kontrol edilmesi önerilir. Krank milinde herhangi bir sorun tespit edilirse, hemen bir profesyonel tamirciye başvurmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Benim kardeşimin arabasından da kalkışlarda tık diye bir ses geliyor. Sanki aşağıda bir şey kopuyormuş ya da kaçırıyormuş gibi. Bu krank milinden olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sédat

Teknik yardım bölümünde kimse olmadığı için buraya açtım konuyu. Cevap alındıktan sonra taşınabilir.

Teşekkürler.

krank milinin kırılmasından kasıt nedir bilemeyeceğim ama vurdurmakla uzaktan yakından alakası yoktur. motorun yağsız kalması ile daha alakalıdır. yatak sarmış motorlarda bile krank kolay kolay zarar görmez. krank da zarar varsa pistonlar, piston kolları, ana yatak,gömlekler ve kol yatakları da kontrol edilmelidir.

eğer krank da hasar fazla değilse tamir edilebilir. sanayiielerde bu işlerle uğraşan ustalar mevcuttur. yetkili servisler değişim yapmak ister. tamir edemezler. değişim olsa bile bu sadece krankın değişmesi ile hallolmaz rektifiye de gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

quote:

Teknik yardım bölümünde kimse olmadığı için buraya açtım konuyu. Cevap alındıktan sonra taşınabilir.

Teşekkürler.

krank milinin kırılmasından kasıt nedir bilemeyeceğim ama vurdurmakla uzaktan yakından alakası yoktur. motorun yağsız kalması ile daha alakalıdır. yatak sarmış motorlarda bile krank kolay kolay zarar görmez. krank da zarar varsa pistonlar, piston kolları, ana yatak,gömlekler ve kol yatakları da kontrol edilmelidir.

eğer krank da hasar fazla değilse tamir edilebilir. sanayiielerde bu işlerle uğraşan ustalar mevcuttur. yetkili servisler değişim yapmak ister. tamir edemezler. değişim olsa bile bu sadece krankın değişmesi ile hallolmaz rektifiye de gerekir.

Aracın aküsü bitmişti. Vurduralım derken bir anda araba hareket edemez hale gelmiş dün akşam. Yetkili servisler 1500 TL civarında rakamlar söylüyorlar. Arabanın bırakıldığı serviste işçilik dahil 400 TL'ye hallederim demiş. Görünürde de piston, gömlek vs. bir hasar yok.

• arabayı 1. vites veya geri viteste mi vurdurdunuz, ve/ veya klima düğmeside açıkmıy dı ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

arabayı 1. vites veya geri viteste mi vurdurdunuz, ve/ veya klima düğmeside açıkmıy dı ???

İşte oralar muamma. 1. vites benimde aklıma geldi. Vurdurmaya çalışan kişi hatırlamıyor malesef.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

arabayı 1. vites veya geri viteste mi vurdurdunuz, ve/ veya klima düğmeside açıkmıy dı ???

İşte oralar muamma. 1. vites benimde aklıma geldi. Vurdurmaya çalışan kişi hatırlamıyor malesef.

E oha diyorum. Sen arabayı vurduruyorsun ve kaçıncı vitesde vurdurduğunu hatırlamıyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Egzantrik Mili Sarmış
    8 yıl önce açıldı
    Krank Kasnağı 1600 Masraf :(
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İster 1. ister geri viteste olsun normal şartlarda kırılmaması gerekir.
    Eğer vurdurmayla kırılıyorsa yüksek devirde atalet etkisiyle de kırılabilirdi, çok şanslı bir zamanınızda kırılmış yani.
    Bence hiç üzülmeyin, şükredin.
  • krank vurdurma ile nadiren de olsa kırılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.